Esileht Kodunurk äpardused köögis

Näitan 9 postitust - vahemik 61 kuni 69 (kokku 69 )

Teema: äpardused köögis

Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Eile panin koogipõhja ahju ja aru ei saa miks haiseb. Otsisin pliidi tagant, et juhtmed kärssavad. Hirmus kärsakas.
Aga alumisele restile taha nurka olid jäänud plastmass käepidemega potid…

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Tegin ükskord tarretist. Ostsin poest seda tarretisepulbrit prooviks, noh, et kuidas maitseb eks.
Tegin siis õpetuse järgi valmis. Panin külma. Oli juba õige aja külmas olnud, ikka veel vedel. No hoidsin siis kauem. Ootasin veel terve järgmise päeva ka- ikka oli vedel alles. Siis vaatasin pakendit (üks pakk jäi veel kappi) ja nägin, et kogemata ostsin hoopis kisselli 😀 Vaene mees, kes nii väga ootas, millal ometi tarretist saaks 😀

Please wait...
Postitas:
Ritabell

RE: äpardused köögis

Mul tegi sõbranna esimest korda ¸elatiiniga torti ning Perekooli kokaraamatus oli viga sees, 3 tl asemel oli 3 dl ¸elatiini ning algajana ei osanud ta uneski arvata, et see pole reaalne, kui tordi sisse kulub oma 4 pakki ¸elatiini. See oli sürr, mis sealt välja tuli – see jogurtitarretis tõrjus isegi noaga lähenemiskatsed tagasi 🙂

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

Köök on selline koht kus ikka midagi põnevat juhtub. Kuna pean küllaltki vara tõusma siis ükskord unise peaga tegin kohvi kannu valmis. Valasin siis oma arust tassi, võtsin külmikust kohvikoore, et peale valada. Hakkasin siis valama ja krt tass tühi. Kus siis kohvi on, ma ju valasin. Oli hoopis kõrvalseisvas suhkrutoosis.

Vend oli just äsja abiellunud. Mina olin siis kuskil pubekas alles. Tema siis suure hooga hakkas ühepajatoitu tegema. Kapsas, porgand ja kaalikas juba potis ning koorisime kartuleid. Kuna oli tookord ka palju rahvast seal ja igasugust sagimist, siis nii need kartulid tervetena ka sinna potti läksid. Ema läks siis toitu segama ja pidi naeru krambid saama, et mis need siis on. Hea et sai kohe jaole, siis korjasime neid välja ja jahutasime, et saaks ikka nats tükeldada ka.

Please wait...
Postitas:
Käggu

RE: äpardused köögis

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Köök on selline koht kus ikka midagi põnevat juhtub. Kuna pean küllaltki vara tõusma siis ükskord unise peaga tegin kohvi kannu valmis. Valasin siis oma arust tassi, võtsin külmikust kohvikoore, et peale valada. Hakkasin siis valama ja krt tass tühi. Kus siis kohvi on, ma ju valasin. Oli hoopis kõrvalseisvas suhkrutoosis.

Vend oli just äsja abiellunud. Mina olin siis kuskil pubekas alles. Tema siis suure hooga hakkas ühepajatoitu tegema. Kapsas, porgand ja kaalikas juba potis ning koorisime kartuleid. Kuna oli tookord ka palju rahvast seal ja igasugust sagimist, siis nii need kartulid tervetena ka sinna potti läksid. Ema läks siis toitu segama ja pidi naeru krambid saama, et mis need siis on. Hea et sai kohe jaole, siis korjasime neid välja ja jahutasime, et saaks ikka nats tükeldada ka.[/tsitaat]

kas see tykeldamine oli mingi pulmakomme vôi?

ma tean, et vanasti raiuti (tykeldati) titte ja mâhiti halgu (vbl vastupidi, ei mâleta). aga ah et nyyd siis kartuleid? moodsad-soodsad ajad, mis muud!

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]naabrimemm tegi jõuluks verivorste. kogenud perenaisena olid tal alati väga head vorstid. nii ka seekord.

kevadel, kui oli aeg hakata astriseemneid mulda külvama, ei leidnud ta neid kusagilt.
kummaline, sügisel olid ju alles, just sealsamas sahtlis, kus vorstirohigi…
vorstirohi?
vorstirohi!
vosrtirohi oli alles.

siis sai naabrimemm aru, et oli jõuluvorstidesse vorstirohu asemel hoopis astriseemneid pannud.
aga ei sest polnd kedagi, pere sõi ja kiitis, ei saand keegi aru, et seal astriseemned sees olid.

____________________________

ise olen jogurtitordi untsu keeranud, ürgajal, kui igasugused troopikaviljad veel igapäevased asjad ei olnud. ilus tort pidi tulema, konserveeritud virsikutega ja puha. värvi pärast sai paar kiivit ka peale lõigutud. no ilmatu uhke ja värviline värk!

kust mina pidin teadma, et kiivi ¸elatiini ära nullib. siis polnud veel internettigi, ainult kiivid olid.
ühesõnaga oli see tort järgmisel päeval ikka veel vedel. no pisut tahedam oli, kui esimesel päeval, sest tordipõhi oli lagunenud ja asja pisut paksemaks teinud.

mina tahtsin kogu kupatuse minema visata, aga mees sõi kõik ära. maitse olevat \”õige\” olnud, konsistents teda ei häirinud.
vahel meenutab nüüdki seda \”magusat suppi\”.
[/tsitaat]

Mina tegin sõbrannaga oma 20. sünnipäevaks tarretisetorti kiividega. Raha meil palju ei olnud, nii et kui kell 22 õhtul selgus, et kiivid ei tardugi ära, siis kraapisime katte maha, sõime kiivid ära, peale panime mingeid marju ja tarretasime uuesti. Kõik külalised (neid oli palju) olid vaesed üliõpilased nagu meiegi ja ootasid meelsasti torti kella kaheni öösel. Ikka hea rohke alkoholi kõrvale midagi hammustada.

Paar aastat varem sai keegi 16 ja otsustasime tema sünnipäeval keeta ube, et hea odav. Me ei teadnud, et ube tuleks enne terve öö leotada. Peol leidus keegi kokaks õppiv tüdruk, kes käskis oad likku panna. Valmis said need jällegi umbes päikesetõusuks, mil kohal olid veel vaid kõige vapramad.

Ülikooli alguses tahtsin tooreid kartuleid praadida, kogu pannitäis läks lõpuks kärssama.

Zhelatiini olen valanud topsist otse veevanni, kus kohal teda tuleks sulatada…

Puljongi olen kontide küljest ka kindlasti ära valanud.

Ja just nüüd vaatasin, et miski asi on külmkapis nii õnnetult kukkunud, et alumisest klaasriiulist on tükk välja löödud.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: äpardused köögis

mina küll teen gulja¨¨i piimaga. Ei ole see ju suvaline jahukaste lihaga, sest kasutan ka tomatipastat. Minuarust see teemaalgatajal küll mingi eriline äpardus polnud.
Ise tegin kunagi väiksena ploffi. tulin varem koju koolist, kui vanemad töölt ja tihti vaaritasin söögi valmis perele. Olin ka vast 12-13 aastane. teadsin, et ploff käib punane ja et ema paneb sinna punast pipart. Aga seda ei teadnud, et värvi annab sinna tomatipasta, mitte pipar. Kuna toit oli ikka vpalju valgem kui ema tehtu, siis lisasin sinna muudkui pipart juurde. Õiget värvi muidugi ei saavutanudki ja süüa see otseloomulikult ei kõlvanud.

Please wait...
Postitas:
Ritabell

RE: äpardused köögis

Ehh, see küpsemisasja arvestus on ka selline libeda peal käimine – meil tulid külalised mõttele, et tulevad hanega meile, et siis täidame ära, paneme ahju ja siis sööme. No tore on, 4 kilone hani oli, ettevalmistus võttis tunni, küpsemist tahtis 1 tunni iga kilo kohta 🙂 No sai seda hane läbi ahjuukse ikka vaadatud ja oodatud…

Please wait...
Postitas:
Ritabell

RE: äpardused köögis

Ehh, see küpsemisasja arvestus on ka selline libeda peal käimine – meil tulid külalised mõttele, et tulevad hanega meile, et siis täidame ära, paneme asju ja siis sööme. No tore on, 4 kilone hani oli, ettevalmistus võttis tunni, küpsemist tahtis 1 tunni iga kilo kohta 🙂 No sai seda hane läbi ahjuukse ikka vaadatud ja oodatud…

Please wait...
Näitan 9 postitust - vahemik 61 kuni 69 (kokku 69 )


Esileht Kodunurk äpardused köögis

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.