Laupäeva pärastlõunal jäi beebi isaga, mina läksin vanematekoju ööseks. Tagasi olin kell 9 hommikul. Olin esimest korda beebist eemal. Enne minekut toitsin ja pumpasin piima välja, vanematekodus käsitsi samuti üritasin lüpsta, aga kogused olid väikesed. Öösel olid rinnad nagu pommid piima täis ning tundsin siis ka juba kõvasid tükke. Pühapäeval pumpasin korralikult kõik välja, aga siis hakkas piim vähenema. Järgmise pumpamisega tuli vist ainult kusagil 25ml kokku. Siis hakkasin agaralt teed ja vett jooma ning regulaarselt pumpama. Kogused on veidi paranenud, aga ikkagi suure hädaga saab vaid 40ml kätte.
Mis ma nüüd tegema peaksin? Last võtan rinnale iga 2,5h tagant. On seda vähe? Laps suurt midagi ise ka ei ime, 20ml on viimaste päevade rekord.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
26.11.2019 23:54
Kui vana laps on? Kui ta alles päris pisike, siis 2,5 h ei ole väga sageli, võimalusel toida tihedamini või proovi veel imetamise vahepeal pumbata, kui tundub, et laps sööb väga lühiajaliselt. Aga pigem pane ikka last tihedamini rinnale. Ja kindel on see, et ei pumbates ega käsitsi lüpstes ei saa sa kätte seda kogust, nagu laps saab. Nii et selle põhjal, kui palju-vähe pumbates tuleb, ei saa üldise piimakoguse kohta järeldusi teha. Kui laps sööb sageli ja seni on olnud piima piisavalt, siis ei kao see piim niisama heast peast kuskile, kui imetamise sagedus ei vähene. Kui laps on rõõmus-rahul ja pissib ilusti mitmeid kordi päevas (vähemalt 6x), siis ei tohiks olla muretsemiseks põhjust.