Esileht Kodunurk Argiõhtul külalistele

Näitan 15 postitust - vahemik 31 kuni 45 (kokku 45 )

Teema: Argiõhtul külalistele

Postitas:
Kägu

Nojah, aga see “kala ahju” pole ju kunagi ksla ahju. Ikka on vaja veel kasvõi salateid, suupisteid, jooke.

Aga ok, kui külalised vahepeal võivad tunni kuskil magada ja sa oled üksi köögis.

No me räägime ju siiski mõne sõbra võõrustamisest argiõhtul, mitte 10-käigulise pidusöögi serveerimisest suguvõsale:)
Oma pere sööks ju samuti kalaroa kõrvale salatit, alati ju tehtud.
See, et külalised söövad koos meiega, tähendab lihtsalt rohkem toitu ja suurema kala jaoks pisut kauemat küpsemisaega. Keegi neist ei eelda, et esitavad kelnerile tellimuse ja asuvad ootama, kuni perenaine jookseb.
Ja kuna ilmselgelt pole tegu inglise kuningannaga, siis kõigi teiste jaoks on me köök alati avatud, pole pidanud seal kunagi üksi askeldama.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Perekoolikatele ei meeldi ju avatud köök elutoa juures. Nendel on köögid maja teises otsas ja toimetavad seal omaette. Loomulikult on niimoodi raske külaliste juurest ära kaduda.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Perekoolikatele ei meeldi ju avatud köök elutoa juures. Nendel on köögid maja teises otsas ja toimetavad seal omaette. Loomulikult on niimoodi raske külaliste juurest ära kaduda.

Mulle ei meeldi tõesti avatud köök, aga mina ei tea, kas salati või muu lisandi tegemiseks kulub tõesti rohkem kui 5 minutit? Täiesti absurdne on nt. rohelist salatit kauem valmistada. Perenaised peaksid õppima kiiremini hakkima, segama jne. Tean ka mõnda, kes tükeldavad 4 liitrise potitäie supi koostisosi tund aega.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Igal juhul panen parema meelega ühe mõnusa kala ahju, kui juba kodus istume, muidu võiks ju üldse restoranis kokku saada.

See on juba midagi.
Vanasti oli perekoolikal “hea kala”.

Aga ok, mõtleme, mis siis on mõnus kala.
Minu pakkumine mittemõnusaks ja söögiks täiesti kõlbmatute kalade nimekiri oleks selline: haug, lest, räim, ahven. Kilu, v.a. kiluleival.

Mõnusad kalad on järelikult angerjas, forell, lõhe, tursk, pangasius ja muidugi enamus koorikuid, kes vees elutsevad.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Igal juhul panen parema meelega ühe mõnusa kala ahju,

No vat sellee “mõnusa kalaga” on nii, et kui ma pererahva kokkamisoskuseid ei tea, ei pruugi see “mõnus kala” või nendepoolne HEA vein mulle üldse meeldida. Sellisel puhul eeldan just cateringi ja tuntud kraami. Istuksune ja valiksime kõik koos midagi välja, mitte, et kõik on sunnitud kellegi meelest “mõnusat” kraami sööma. Pealegi on kala nii spetsiifiline tooraine, mida kõik ei pruugi süüa (lisaks allergiale).

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

tursk, pangasius

Tursk on täielik prügikala, pangasius… – kas keegi reaalselt ka ostab ja sööb seda Vietnami naftavannides kasvatatud tegelast?

Meie veekogudes leiduv kala on minu meelest kõik hea. No ok, karpkala ja koger on sellised, et kui on valida, jätaks viimaseks. Emajõe tõugjas pole ja just lemmik, aga igasugusele kasvsnduskraamile eelistan neid kõiki.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Perekoolikatele ei meeldi ju avatud köök elutoa juures. Nendel on köögid maja teises otsas ja toimetavad seal omaette. Loomulikult on niimoodi raske külaliste juurest ära kaduda.

Mulle ei meeldi tõesti avatud köök, aga mina ei tea, kas salati või muu lisandi tegemiseks kulub tõesti rohkem kui 5 minutit? Täiesti absurdne on nt. rohelist salatit kauem valmistada. Perenaised peaksid õppima kiiremini hakkima, segama jne. Tean ka mõnda, kes tükeldavad 4 liitrise potitäie supi koostisosi tund aega.

Ma usun, et hakkimisega saab tõesti kiiresti hakkama, aga kaste + maitsestumine on asi, mis tahab rohkem aega. Tõenäoliselt on sinu salatid siis kuivad ja maitsetud 5-minuti toidud.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

tursk, pangasius

Tursk on täielik prügikala, panagius… – kas keegi reaalselt ka ostab ja sööb seda Vietnami naftavannides kasvatatud tegelast?

Meie veekogudes leiduv kala on minu meelest kõik hea. No ok, karpkala ja koger on sellised, et kui on valida, jätaks viimaseks. Emajõe tõugjas pole ja just lemmik, aga igasugusele kasvsnduskraamile eelistan neid kõiki.

Miks on tursk prügikala? Nõuka ajal peeti teda jah prügikalaks, kuid praegu on see hinnatud kala. Peab muidugi oskama valmistada.Skrei on juba vägagi hinnatud.
https://ekspress.delfi.ee/sisuturundus/prugikalast-delikatessiks?id=71551111

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ma usun, et hakkimisega saab tõesti kiiresti hakkama, aga kaste + maitsestumine on asi, mis tahab rohkem aega. Tõenäoliselt on sinu salatid siis kuivad ja maitsetud 5-minuti toidud.

Johhaidii, mis jutt. Kui segad õli, sidrunimahla või äädika, suhkru, soola ja pipra enne omavahel kokku ja siis nõristad salatile, siis tulebki see võimalikult kiirelt läbi segada ja serveerida, et kogu kraam lõtsu ei läheks.
Enamasti on siiski kõik kastme- ja maitseained eraldi pudelites/toosides laual ja igaüks segab ise omale meeldivas vahekorras kastme kokku. Ja parimal juhul ka koostab ise salati kõigest valmislõigatust 🙂

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kurja, ajasite siin sardelliisu peale.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ma usun, et hakkimisega saab tõesti kiiresti hakkama, aga kaste + maitsestumine on asi, mis tahab rohkem aega. Tõenäoliselt on sinu salatid siis kuivad ja maitsetud 5-minuti toidud.

Johhaidii, mis jutt. Kui segad õli, sidrunimahla või äädika, suhkru, soola ja pipra enne omavahel kokku ja siis nõristad salatile, siis tulebki see võimalikult kiirelt läbi segada ja serveerida, et kogu kraam lõtsu ei läheks.

Enamasti on siiski kõik kastme- ja maitseained eraldi pudelites/toosides laual ja igaüks segab ise omale meeldivas vahekorras kastme kokku. Ja parimal juhul ka koostab ise salati kõigest valmislõigatust 🙂

Maitse asi, aga mulle ei meeldiks küll külalise rollis olles ise endale hakata süüa tegema. Aga sina, proua Johhaidii, jää oma 5-minuti toitude juurde, ära teiste peale ärritu!

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ma usun, et hakkimisega saab tõesti kiiresti hakkama, aga kaste + maitsestumine on asi, mis tahab rohkem aega. Tõenäoliselt on sinu salatid siis kuivad ja maitsetud 5-minuti toidud.

Johhaidii, mis jutt. Kui segad õli, sidrunimahla või äädika, suhkru, soola ja pipra enne omavahel kokku ja siis nõristad salatile, siis tulebki see võimalikult kiirelt läbi segada ja serveerida, et kogu kraam lõtsu ei läheks.

Enamasti on siiski kõik kastme- ja maitseained eraldi pudelites/toosides laual ja igaüks segab ise omale meeldivas vahekorras kastme kokku. Ja parimal juhul ka koostab ise salati kõigest valmislõigatust 🙂

Maitse asi, aga mulle ei meeldiks küll külalise rollis olles ise endale hakata süüa tegema. Aga sina, proua Johhaidii, jää oma 5-minuti toitude juurde, ära teiste peale ärritu!

Sa valmistad toorslateid nii, et lõigud kõik kaussi valmis, siis paned taldriku kaaneks peale ja klopid kõvasti, nagu vene ajal tehti? 😀

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Igal juhul panen parema meelega ühe mõnusa kala ahju,

No vat sellee “mõnusa kalaga” on nii, et kui ma pererahva kokkamisoskuseid ei tea, ei pruugi see “mõnus kala” või nendepoolne HEA vein mulle üldse meeldida. Sellisel puhul eeldan just cateringi ja tuntud kraami. Istuksune ja valiksime kõik koos midagi välja, mitte, et kõik on sunnitud kellegi meelest “mõnusat” kraami sööma. Pealegi on kala nii spetsiifiline tooraine, mida kõik ei pruugi süüa (lisaks allergiale).

Ega sind vist eriti külla ei kutsuta?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma usun, et hakkimisega saab tõesti kiiresti hakkama, aga kaste + maitsestumine on asi, mis tahab rohkem aega. Tõenäoliselt on sinu salatid siis kuivad ja maitsetud 5-minuti toidud.

Johhaidii, mis jutt. Kui segad õli, sidrunimahla või äädika, suhkru, soola ja pipra enne omavahel kokku ja siis nõristad salatile, siis tulebki see võimalikult kiirelt läbi segada ja serveerida, et kogu kraam lõtsu ei läheks.

Enamasti on siiski kõik kastme- ja maitseained eraldi pudelites/toosides laual ja igaüks segab ise omale meeldivas vahekorras kastme kokku. Ja parimal juhul ka koostab ise salati kõigest valmislõigatust 🙂

Maitse asi, aga mulle ei meeldiks küll külalise rollis olles ise endale hakata süüa tegema. Aga sina, proua Johhaidii, jää oma 5-minuti toitude juurde, ära teiste peale ärritu!

Sa valmistad toorslateid nii, et lõigud kõik kaussi valmis, siis paned taldriku kaaneks peale ja klopid kõvasti, nagu vene ajal tehti? 😀

??? Äkki selgitad oma kummalist loogikat?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Igal juhul panen parema meelega ühe mõnusa kala ahju,

No vat sellee “mõnusa kalaga” on nii, et kui ma pererahva kokkamisoskuseid ei tea, ei pruugi see “mõnus kala” või nendepoolne HEA vein mulle üldse meeldida. Sellisel puhul eeldan just cateringi ja tuntud kraami. Istuksune ja valiksime kõik koos midagi välja, mitte, et kõik on sunnitud kellegi meelest “mõnusat” kraami sööma. Pealegi on kala nii spetsiifiline tooraine, mida kõik ei pruugi süüa (lisaks allergiale).

Ega sind vist eriti külla ei kutsuta?

Piisavalt, et teada lähedasemate tuttavate kokkamisoskuseid.
Kuidas muidu see kommentaar teemaga liitus?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Näitan 15 postitust - vahemik 31 kuni 45 (kokku 45 )


Esileht Kodunurk Argiõhtul külalistele