Lugesin siin kommentaare.. ja jah. Ma ei tea midagi Argo Aderist ja ta naisest või kuidas nende suhe algas, välja-arvatud see, et üks on kuskil treener ja olen neid mitmete ürituste piltidel näinud. Minu arust kõige hirmsam selle loo juures on see, et avaldatakse selline uudis kahe inimese kirjavahetusest (kellest kumbki neist seda meediasse ei lekitanud.. vaid keegi “lähedane”). Ma ei hakka hindama ja analüüsima Aderi tegusid, aga sellise artikliga võidakse järjekordne pereelu hävitada. Tema naine ja lapsed ei ole mehe tegudes süüdi – nad ei peaks sellise artikliga karistatud saama. Imelik lugeda siin irvitavaid kommentaare Argo naise Instagrami postituse kohta ja parastamist, kuidas nende suhe samuti petmisega algas – ma arvan, et keegi meist, kes sellises olukorras ei ole olnud, ei kujuta ette, kui hirmus võiks olla üles ärgata sellise uudise peale, kus kogu su pereelu on kistud avalikkuse ette. Jah, mees on süüdi.. aga ta ei ole ainus, kes kogu avaliku sopaga üle valatud saab.
Ei ole ise kuidagi tuntud inimene või koos tuntud inimesega, aga mõte sellest, et minu eraelu niimoodi meedias lahatakse ja selle nimel raha teenitakse.. ma ei tea, kas suudaksin sellega toime tulla. Tõenäoliselt läheks ärevushäiretega otse hullumajja. Kuigi ma pole midagi nii intrigeerivat teinud, et see ajakirjandusse võiks jõuda, siis sellise loo puhul ju näha, et mina või mu lapsed ei pea olukorras üldse põhilised asjaosalised olema.
Tekkis ka mõte, et kas sellise eraisikute vahelise kirjavahetuse avaldamine üldse seaduslik (või ajakirjanduseetikaga kooskõlas) on. Eriti kui ühe osapoole vastused on avaldamata – tundus, et see sõnumeerimine kestis pikalt ning oleksin väga üllatunud, kui teine osapool olukorrale kaasa ei aidanud. Inimesi muidugi igasuguseid, aga eeldaks, et kui mitu korda öelda oma sõbranna mehele, et ma ei ole huvitatud ning ähvardaks sõbrannale/enda mehele juhtunust rääkida, siis üldjuhul keegi enam nii täkku täis ei oleks, et oma meheau fotosid edasi saadaks.
Loodan, et ajaga kaob selline peresid ja inimesi hävitav kollane meedia ka troonilt. Praegusel ajal, kui kõigil on olemas nutitelefonid, paljud vestlused leiavad aset internetis, ei ole keegi kaitstud. Enam ei pea üldse olema avaliku elu tegelane – piisab, kui sina või su lähedane on mõne suurfirma juht, tuntud treener või kes iganes. Kujutan ette, et pea iga inimene on kellelegi eravestluses kirunud kas kolleege, enda kaaslast, tööandjat; petnud oma kaaslast, pahandanud avalikus kohas enda lapsega või on mõni pidu veidi üle piiri läinud. Meil kõigil on suuremad või väiksemad luukered kapis ja see on hirmus, kui lihtsaks on tänapäeva nutiajastuga töö kollasele meediale tehtud. Üks vale samm ja sul võib elu lõpuni plekk küljes olla. See on see, millele see lugu mind mõtlema pani ja see ei ole normaalne.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 19.03 12:50; 19.03 13:11; 19.03 13:23; 19.03 15:01;