Pean ausalt ütlema, et mind jätab külmaks. Mitte raamat, mis kuulu järgi polegi Lutsu enda teos ega film, sest see saab olema nagunii vaid paari inimese nägemus (ja ajakirjanduse põhjal ka tugevasti muudetud), vaid kogu see “kam-mai-jaa” sellesama “meie Arno” ümber.
Tuttavad jagavad ja gruppides lausa noomitakse, et mis “õige eestlane” sa üldse oled, kui petitsiooniga ei liitu ja allkirja ei anna. Vat ma ei tea, mis õige või vale ma olen, aga niisugusest poolkohustuslikust asjast küll osa ei võta. Kogu lugu on kuidagi ebameeldivaks ja piinlikuks aetud.
Arno tegelaskuju polnud ka nr.1 minu jaoks (ei raamatus, ei filmis), teda mänginud inimest olengi vaid filmist näinud ja seega puuduvad igasugused emotsioonid tema ekraanile naasmiseks.
Mis mõtted teil on?
+17
-5
Please wait...
Postitas:
Kägu
20.08.2019 11:39
Minu arust ka ebameeldiv. Jätku rahule see vaene Arno, las ta elab oma elu.
+24
-3
Please wait...
Postitas:
Kägu
20.08.2019 11:44
“”Talve” kommunikatsioonijuht Dagmar Reinolt sõnab, et raamatut filmistsenaariumiks vormistades pidid nad loos tegema mitmeid muudatusi, mille eesmärgiks oli lugu muuta sama lustakaks ja põnevaks nagu eelmised Lutsu-teemalised filmid.”
Sina jeerum, sina jeerum…!
Aga kas tahab või ei taha, küllap see selgub. Ei saa ju inimeste “petitseerida” filmis kohustuslikult osalema, kui ta ei taha vms. Kui tahaks ja filmitegijad blokivad, siis ehk veel.
Mulle tundub üsna suur % nendest petitsioonidest olema üsna nõmedad survestamised. Esiteks survestamine asjaosalistele ja teiseks survestamine alla kirjutada jne.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 20.08 11:44; 20.08 13:20;
Postitas:
Kägu
20.08.2019 12:24
Ma mäletan, et omal ajal olin pettunud, et Arnot “Suve” filmis rohkem polnud. Mõtlesin, et ju siis raamat oli selline. Aga siis lugesin “Kevade” järgesid ja Arnot oli neis täitsa palju. Aga film oleks Arno liini sissetoomisest võibolla selles mõttes kaotanud, et terviklikkus oleks kaduma läinud, see dramaatiline efekt, et on üks tegelane, kellel on keskne probleem, mis areneb pinge suunas ja siis tuleb mingi lahendus. Filmis saab küll olla ka kõrvalliin, aga igal liinil peab olema oma pinge, lahendus ja mõte tervikloo seisukohalt ja filmis ei saa nii palju uinamuinatseda kui raamatus (mis tundub küll eesti filmide puhul alati mitte paika pidavat). “Talve” ma pole siiamaani lugenud, aga ma lihtsalt mõtlen, et vahel tuleb teha mingeid valikuid, sest kõik raamatulood muidu kinolinal lihtsalt ei toimi. Muidu minu arust oleks tore küll Arnot jälle näha.
+10
-1
Please wait...
Postitas:
Kägu
20.08.2019 12:27
See on sama hea aktsioon, kui näiteks hakata allkirju koguma, et Kivirähk ikka Rehepapp 2 kirjutaks. Või et Tõe ja õiguse film ümber tehtaks, Ita Everile osa antaks. Jabur! Tobe! Mõned saavad demokraatiast ikka väga vildakalt aru.
+25
-3
Please wait...
Postitas:
Kägu
20.08.2019 12:29
Aga kes seal filmis Toots on?
+6
-1
Please wait...
Postitas:
Kägu
20.08.2019 12:52
Arno oligi üks paras uinamuina, stseenid temaga olid mõlemas filmis ühed igavamad, raamatutes samuti.
+8
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 20.08 12:52; 20.08 12:54; 20.08 13:27;
Postitas:
Kägu
20.08.2019 12:54
See film tundub paras fail.
+7
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 20.08 12:54; 20.08 18:45;
Ma mäletan, et omal ajal olin pettunud, et Arnot “Suve” filmis rohkem polnud. Mõtlesin, et ju siis raamat oli selline. Aga siis lugesin “Kevade” järgesid ja Arnot oli neis täitsa palju. Aga film oleks Arno liini sissetoomisest võibolla selles mõttes kaotanud, et terviklikkus oleks kaduma läinud, see dramaatiline efekt, et on üks tegelane, kellel on keskne probleem, mis areneb pinge suunas ja siis tuleb mingi lahendus. Filmis saab küll olla ka kõrvalliin, aga igal liinil peab olema oma pinge, lahendus ja mõte tervikloo seisukohalt ja filmis ei saa nii palju uinamuinatseda kui raamatus (mis tundub küll eesti filmide puhul alati mitte paika pidavat). “Talve” ma pole siiamaani lugenud, aga ma lihtsalt mõtlen, et vahel tuleb teha mingeid valikuid, sest kõik raamatulood muidu kinolinal lihtsalt ei toimi. Muidu minu arust oleks tore küll Arnot jälle näha.
No sellest pole ju saladust tehtud, et Arno osatäitja polnud suurem asi näitleja ja valituks osutus ilmekate silmade pärast, mille peal “Kevade” Arno välja veeti. Suvesse ei olnud seetõttu mõtet talle samuti suuremat rolli kirjutada. Mina arvan, et miks mitte teda panna samasugusese minirolli ka “Talves”. Vaatab kuskil korra kaamerasse ja kogu moos. Inimestele täitsa piisab korra Arno “välgutamisest”.
Minu arvates on palju suurem häda uuega näoga Toots. Ma loodan, et nad üritavad näitlejat grimmaga sarnaseks saada ja panna sarnaselt näitlema. Sest muidu on see nagu uus Rits “Vapratest ja ilusates”, no mitte ei suuda teda sama isikuna võtta.
Kes see uue näoga Toots on? Mina sain aru, et vanadest karakteritest ongi filmis vaid Teele ja Kiir, keda mängivad originaalnäitlejad Riina Hein ja Margus Lepa. Tootsi kohta pole ma midagi lugenud, küll aga jäi kuskilt silma jutt ja pilt, et Tootsi poega kehastab Karl Robert Saaremäe.
+3
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 20.08 12:52; 20.08 12:54; 20.08 13:27;
No se ongi Karl Robert Saaremäe ja ega tema siis vana Tootsi saa mängida! Kujutad sa tõesti ette, et Kiirt ja Teelet mängivad vanemad inimesed ja Tootsi siis äkki see alla 30aastane noormees? Pigem on ta ikka Tootsi poja rollis. Vana Tootsi filmis ei olevatki.
+7
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
20.08.2019 13:31
Uue Tootsi nimi lipsas kuskilt uudistest läbi küll, aga ma peast ei mäleta.
Siis on su andmed väga täpsed.
Aga kahjuks on Laanemets ammu surnud ja ta ei mängi selles uues filmis.
Sa võid muidugi aktsiooni korraldada ja allkirju koguda, et keegi teine tema kordumatut rolli täidaks.
0
-10
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 20.08 13:31; 20.08 19:22; 20.08 21:38;
Arno oligi üks paras uinamuina, stseenid temaga olid mõlemas filmis ühed igavamad, raamatutes samuti.
Arvan sama. Mulle meeldis hoopis Imelik.
+4
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 20.08 13:49; 20.08 20:05;
Postitas:
talent
20.08.2019 16:33
Ma juba ette ei arva sest filmist midagi, kui tegijateks on papade-mammade tiim. No tõesti! “Tõde ja õiguse” oleks võinud siis E.Berg käima lükata – oleks hullu suhtedraamat ja tibitsemist saanud näha.
Ma juba ette ei arva sest filmist midagi, kui tegijateks on papade-mammade tiim. No tõesti! “Tõde ja õiguse” oleks võinud siis E.Berg käima lükata – oleks hullu suhtedraamat ja tibitsemist saanud näha.
Osa kambast vist ka “Lõbusa perekonna” tegijatest. See oli küll piinlik film. Ei tõota head, ei tõota..
+7
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 20.08 12:54; 20.08 18:45;
Postitas:
Kägu
20.08.2019 18:53
Ma lihtsalt mõtlen, et kas need aktivistid praegust Arnot või üldse mõnda alkohoolikut näinud on? Alkohoolikul on su filmist ja nostalgiast suva, tema ootab ainult raha, et see kiiresti laiaks lüüa ja korraks jälle poe taga “kuum nimi” olla! Ja mingid kokkulepped ega võttegraafikud neile ei kehti kui hammas verel, vaevalt et filmitegijad seda ei taipaks….
Räägin oma lähedasega läbielatu põhjal. Need “mina siis filmi vaatama ei lähe” – eks minge Hiiumaale ja imetlege oma iidolit, ei pea piletiraha maksma ega midagi!
Mina sinu asemel nii kõva häälega oma arvamust ei kuulutaks.
Kui Niinemets hakkas Alo`t tegema, siis sa kah sarjasid teda ja tegijaid.
Paraku sai Niinemets selle eest lausa mingi auhinna.
+1
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 20.08 13:31; 20.08 19:22; 20.08 21:38;
No sellest pole ju saladust tehtud, et Arno osatäitja polnud suurem asi näitleja ja valituks osutus ilmekate silmade pärast, mille peal “Kevade” Arno välja veeti. Suvesse ei olnud seetõttu mõtet talle samuti suuremat rolli kirjutada. Mina arvan, et miks mitte teda panna samasugusese minirolli ka “Talves”. Vaatab kuskil korra kaamerasse ja kogu moos. Inimestele täitsa piisab korra Arno “välgutamisest”.
Minu arvates on palju suurem häda uuega näoga Toots. Ma loodan, et nad üritavad näitlejat grimmaga sarnaseks saada ja panna sarnaselt näitlema. Sest muidu on see nagu uus Rits “Vapratest ja ilusates”, no mitte ei suuda teda sama isikuna võtta.
Kes see uue näoga Toots on? Mina sain aru, et vanadest karakteritest ongi filmis vaid Teele ja Kiir, keda mängivad originaalnäitlejad Riina Hein ja Margus Lepa. Tootsi kohta pole ma midagi lugenud, küll aga jäi kuskilt silma jutt ja pilt, et Tootsi poega kehastab Karl Robert Saaremäe.
Toots oli Talve ajaks juba surnud ka raamatus või ma eksin? Igatahes eriti temast seal juttu polnud..
Mõnes osas seal naljakribake oli ka, aga eks neid auhindu järgemööta jagata. Muusika omi kui ühele annavad, siis ikka viis korraga ühel aastal ja seejärel vajub unustusse.
+1
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 20.08 13:49; 20.08 20:05;
Ma arvan, et need inimesed, kes selle petitsiooniga on liitunud, ei kujuta hästi ette või neil pole kogemust alkohoolikutega. Selles vanuses ja nende alkoholisõltuvuse aastate peale muutub kogu inimese isiksus, füüsis jne, suurem osa selliseid inimesi pole enam võimelised suurt midagi tegema. See on sõltuvuses kest, mitte enam see inimene, kes ta oli.
+12
-1
Please wait...
Postitas:
Kägu
20.08.2019 21:20
Mulle tundub see selline veidi selline “teise eesti” kampaania…selline elu hammasrataste vahele jäänud veidi õnnetu inimhing ikka tekitab ju haletsust, paljud petitsioonis osalejad vbl samastuvad temaga, nõmedad filmitegijad sümboliseerivad rikkaid ärimehi ja endine lapsnäitleja tavalist eesti töölisklassi kuuluvat inimest, kes eluga hakkama ei saa. Aga kas mingi miniroll selles filmis Arnot tegelikult ka aitab järjele, selles ma kahtlen. Tal ei ole sellest tegelt ju mittemingisugust kasu. Need tema pildile tahtjad tehku siis parem tema pangakontole mingi püsimaksekorraldus vms, aidaku teda ka reaalselt, mitte ärgu nõudku mingeid ulmelisi filmiosi…
Need tema pildile tahtjad tehku siis parem tema pangakontole mingi püsimaksekorraldus vms, aidaku teda ka reaalselt, mitte ärgu nõudku mingeid ulmelisi filmiosi…
Ome palun hea ja copy mulle see koht Niinemetsaga! Ma ise ei teaks, et okeksin teda SARJANUD, kuigi see, et ta mulle ei sümpatiseeri, pole jah saladus. Siiski pole ma teda SARJANUD.
Kui sa vastavat kohta ja postitust ei leia, oled minu laimaja. See pole hea mõte!