Mul 2 sünnitust. Enne esimest olin ka lugenud, et see selili on paha-paha. 6 aastat tagasi ITK kui oli aeg pressima hakata, siis kuna mul vahetult enne seda kontrolliti veel lapse asendit (pidin enne presse tagasi hoidma, sest laps ei olnud veel “õigesti”) ja sel ajal olin voodis põlvili ja rippusin mehe kaelas, siis pakuti samas asendis kohe ka pressida. Aga ma ei jaksanud üldse niimoodi pressida.
Siis suunati mind käpuli – mul hakkas konkreetselt iiveldama selle peale. Seejärel pakuti kott-toole toeks võtta, aga see mõte tundus mulle lihtsalt ebameeldiv 😀 No siis proovisime külili – see oli lihtsalt totaalselt ebamugav, mees pidi mu jalga hoidma ja mul ei olnud üldse jaksu pressida.
Siis suunati mind lõpuks selili – olin meest varem juhendanud, et ta ei lubaks mind selili panna ja peab seisma minu eest. Mees siis küsis mult, et kas ta ütleb midagi ämmakatele – seepeale sisisesin talle vastu “ma ei liigu siit enam kuskile, ma tahan, et see laps juba välja tuleks!” 😀 Ja nii ma selili sünnitasingi, 3×3 pressi ja laps oli väljas, sain veel kiita väga ilusasti pressimise eest 😀 Tõepoolest, kõikidest asenditest sel korral oli mul selili kõige mugavam ja ka jõudu pressimiseks oli rohkem 😀 Nii et ei tasu üle mõelda – vii end kurssi võimalike asenditega, aga ära ette otsusta, millises tahad sünnitada, sest ega sa tegelikult ei tea 😀
Teise lapsega õigel ajal sättisin end kohe selili varasemale kogemusele tuginedes, aga võta näpust, ma ei jaksanud üldse niimoodi pressida ja selga lõi ka valu. Seejärel aitas ämmakas mind järile, mis esimesel korral jäigi proovimata – pean ütlema, et eks ta natuke ebamugav ole, kuna rohkem rippusin seal mehe reitest kinni hoides, aga lapse sain niimoodi välja pressitud 😀
Õige asendi leiad sünnituse käigus 😉
Rohkem õmblusi sain järil sünnitades, aga pigem seetõttu, et laps sündis käsi pea kõrval, kui et minu asendi tõttu 😀 Lahkliha jäi mõlemal korral terveks.