Teismeline reisib üksi lennukiga ja kaasas narkoravimid (Concerta ja Medikinet).
Ravimiameti luba on olemas, retseptid välja prinditud ja psühhiaatri paber ka.
Kas lennujaamas oleks mõistlik kohe ise öelda, et laps reisib üksi selliste ravimitega või pigem mitte? Kardan väga, et lapsel tuleb paanikahoog, kui näiteks narkokoer ta seal rajalt maha võtab uurimiseks…
Kellel kogemusi?
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
26.12.2021 12:59
Medikinetiga reisimise kogemus olemas (samuti teismeline üksi). Ei ole vaja lisaks ütlema hakata kui kõik vajalikud dokumendid olemas.
+4
-1
Please wait...
Postitas:
Kägu
26.12.2021 14:43
Võiks jälgida seda, et rohud oleks originaalpakendites ja karpides – st mitte kuskile tabletijaoturisse (nt päevade kaupa) välja võetud ja kokku pandud. Eraldi midagi ütlema ei pea. Ning rohud peaksid olema kindlasti käsipagasis.
+13
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
26.12.2021 18:54
Kui ta oma vajalikud ravimidoosid sisse on võtnud, kas siis ikka tuleb paanikahoog? Kas ta oskab piisavalt keeli, et saab aru, mis temast tahetakse ja suudab selgitada, miks tal need peavad kaasas olema?
Kui ta oma vajalikud ravimidoosid sisse on võtnud, kas siis ikka tuleb paanikahoog? Kas ta oskab piisavalt keeli, et saab aru, mis temast tahetakse ja suudab selgitada, miks tal need peavad kaasas olema?
Kahjuks võib ikkagi paanikahoog tulla.
Õnneks lapsel inglise keel hästi suus ja sellega saab ilusti hakkama.
Kahjuks väga paljud inimesed, kel pole diagnoosi, kasutavadki psühhotroopseid ravimeid narkootikumide asemel. Seetõttu ka sellised piirangud neil peal on. Lisaks siis need, kel on diagnoos isegi määratud, aga on ravimist sõltuvusse jäänud narkomaanid. Paljud inimesed, kes päriselt hädas, peavad end ette ja taha tõestama.
Teemasse: Olen palju reisinud koos lapsega, kes samu ravimeid tarvitab ja pole kedagi huvitanud, koer pole ka huvi tundnud. Ise kannan samuti rahakoti vahel ammusest ajast Diazepami lehte, kus mõned tabletid alles ja ka nende vastu koer huvi ei tundnud. Need on mul seetõttu, et põen epilepsiat ja kui hoo tulekut tunnen, panen rahustuseks keele alla. Õnneks on hood väga harva. Perearst paraku keeldub neid mulle just ülal kirjeldatud probleemi tõttu välja kirjutamast ja väidab et seda sel näidustusel üldse ei tehtagi (minu surnud neuroloog ja ravimi infoleht räägivad teist keelt, samuti neuroloogi poolt kirja pandud haiguslugu). Perearst peab narkomaaniks kui kolme aasta jooksul kaks korda on 20 5mg tbl välja kirjutatud 🙂 Ma kujutaks ette, et päris narkomaan võtab sellise koguse vähemalt ühe kuuga ära. Samas saan arstidest ka aru, kui ongi narkomaan, siis tema võib litsentsi kaotada.
+4
-2
Please wait...
Postitas:
Kägu
19.03.2022 08:10
Osadel lennufirmadel on ju mingi teenus, et saatjata alaealisele tuleb lennufirma töötaja lennujaamas vastu, pannakse lennule ja järgmises punktis võetakse vastu jne.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
19.03.2022 08:21
Uuri “Alaealise lapse saatja teenus”. Siis lubatakse sind minna koos lapsega lennujaama ooteväravasse kuni lennu väljumiseni. Lennu ajal hoitakse lapsel silma peal ja sihtkohas peab olema vastuvõtja, kellele ta üle antakse.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
21.03.2022 10:02
Kui laps on üle 12a ja muidu saab lennujaamas hakkama, oskab keelt jne, siis ta tegelikult ei vaja ju reisisaatja teenust. Pange ravimid originaalpakendis koos vajalike paberitega käsipagasisse ühte kotti kokku, siis on ju kõik arusaadav ja selge, isegi kui keegi küsima tuleb, laps võtab oma rohud enne lendu sisse ja suure tõenäosusega ei tunne keegi huvi.