Esileht Kodunurk Auguga segamislusikas jmt – otstarve?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 51 )

Teema: Auguga segamislusikas jmt – otstarve?

Postitas:
Kägu

Kingiti selline komplekt ja huvi pärast küsiks, mille jaoks sealt mida kasutatakse? Näiteks seda auguga segamislusikat – mille jaoks see auk seal vajalik on? Ma olen muidu lusikat segamiseks kasutanud, sest selle servast saab vajadusel ka maitsta. Auguga lusika pealt maitsta ei saa ju. Või siis see sakilise servaga lusikas?

Olen googeldanud, kuid olen leidnud vaid köögitarvete nimetused, mitte et mida nendega konkreetselt teha. Mu ämmal on köögis väga lai köögitarvikute valik, juba pannilabidaid on mitu eri sorti, sirgeid, ühe nurgaga, aukudega jne. Täitsa põnev oleks lugeda, kui keegi visksks mingi lingi, mille jaoks need kõik on, teeks äkki endagi köögis toimetamise mugavamaks. ☺

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

See auk on spagertiportsjoni mõõtmiseks, u selline pihutäis keetamata spagette on 1 inimese ports.

Selline puulusikas on muidugi suht mõttetu (terve see pildil olev komplekt ei ole just kõrgtase). Sakilise servaga spagetilusikaga saab tõsta muna keeduveest, lihatükke supi seest, midaiganes veel.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

See auk on spagertiportsjoni mõõtmiseks, u selline pihutäis keetamata spagette on 1 inimese ports.

Tõsiselt? Et spagetid tuleks enne keema panemist sealt august läbi libistada? Millekski muuks seda lusikat ei kasutata?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Minul on selline ja on igatahes palju praktilisem, saab ikka sama asjaga tõsta ka.
Auguga puitlapatsiga saab üsna edukalt tainast segada ning tema ümar serv peaks võimaldama paremini tainajääke kausi külgedelt kokku kraapida (kuigi mulle meeldib pehme kaabits rohkem).

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Postitas:
nyah nyah

Auk on hea, kui tahad pannilt ära tõsta nt peekonit nii, et rasv jääx maha. Sakid sellex, et suti jõulisemalt kratsida kraami, mis kipub poti või panni põhjast kinni hoidma, mõned soovitavad ka munahyyvet just sellisega surkida. Rasva puhul aitax pilud muidugi paremini & tolle lihtsalt laperguse labidaga võib lutsu visata, see on uskumatult ebamugav.

Kui tahad, et köögis olex käepärane, hangi juurde kolmnurxe kujuga pannilabidas & mõni paar kõvemast puust pilusilma pulki.

Auguga lusika või sileda labida pealt maitsed yleyldse nii, et tõmbad näpuga yle alumise poole & siis suskad sõrme suhu, aga tööriista loputad yle. Eriti tulise toidu puhul — sõrme võib muretult viibutada isegi läbi kyynlaleegi, aga kui kuuma lusikatäie uljalt otse suhu kallad, pärast söömise asemel ulud naabri koeraga võidu. Alumise poole jälle sellepärast, et sama hooga hindad ka konsistentsi.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Tänan, panen kõik kõrva taha. Aga soovitage veel tarkasid ja hädavajalikke tarvikuid, mis liigutused köögis mugavamaks teevad. ☺ Silikoonist erinevad kaabitsad näiteks – miks osad on lõigatud või poole küljega? Ja siis veel purgikaabits – kasutate neid üldse? On siis mugavam kui lusikaga purki tühjendada? Nägin pilti, kus sellisega maapähklivõid purgist tõsteti, mida mina muidu noaga teen – nuga pisem pesta ju?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Einoh, mul on lausa selline vidin. Kingiti. Pole kunagi kasutanud. 😀

Spagetimõõtja

Please wait...
Postitas:
Kägu

Tõsiselt? Et spagetid tuleks enne keema panemist sealt august läbi libistada? Millekski muuks seda lusikat ei kasutata?

Muus osas on see ju nagu tavaline pannilabidas, see auk ei sega teda labidaks olemist.

Või sina tõsiselt oskad spagette panna keema nii neljale kui seitsmele ja ei eksi?
Lihtsalt aktsepteeri, et sa ei teadnud seda ja ära “tõsitse”.

Kel näpud painduvad, see saab ka näppudega mõõta: https://www.youtube.com/watch?v=JA-rFCx2ZaI
Aga mul näiteks ei paindu pöial nii nagu seal videos.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
nyah nyah

See nelja auguga sabadik on tõesti Eino mis Eino . . . dekoorix seinale ehk kõlbab, kuhugi kitarriga kipsingli & kuivatatud kannikesekimbu vahele?

Maapähklivõi kohta ei tea, kuna ise seda ei söö, aga kõikvõimalikud toidu sisse sobivad purgindused saab kenasti noa või lusikaga enam-vähem tyhjax & siis sobiva koguse veega tilgatumax. Vee-meetod mõikab hästi ka tetrapakis tomatisodi puhul, nagunii paned kastmesse ju kraani kanget ikka ka.

Mõned inimesed tunnevad end hästi, kui neil on iga asja jaox eraldi koorits, kiibits, kaabits või kraabits. Mõned jälle saavad kõik tehtud yhe noa, yhe kahvli & yhe suure supilusika abil & hakkavad sydamest naerma, kui kyyslaugupressi või muskaadiriivi näevad. Mina olen pigem viltu selle teise variandi poole, aga Sina katseta mõnuga kõike huvipakkuvat, need köögividinad ei maxa mingit hingehinda, mis sobib, võta kasutusse, mis osutub Einox, anna ära, töötle ymber või viska minema.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Või sina tõsiselt oskad spagette panna keema nii neljale kui seitsmele ja ei eksi.

Kõigepealt tuleb leida neli või seitse täpselt ühesuure isuga sööjat. 🙂

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Väga kahtlen, et pannilabida sees on auk spagetiportsjoni mõõtmiseks 😀 Spagetid ja pann pole omavahel just ülearu seotud, kui nüüd järele mõelda + spagetiportsjoni mõõtmiseks on juba olemas spagetilusikas, millest siin ka pilt on.
Selle asja nimi on pigem risotto spoon ja mõeldud risotto liigutamiseks, riisiterad libisevad sealt august läbi ja ei lähe üle potiserva maha.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Näed, mina ka targem (ega mul pole nii mõttetut labidat tegelikult olnud ka, ma ei teadnudki, et see on “risottolusikas”… spagetikulbil on mõõteauk pasta jaoks):
https://www.quora.com/Why-do-risotto-spoons-have-holes-in-them et see on kastmete segamiseks, mis teeb segamise efektiivsemaks, tekitades lisa”keerise” augu kohal.

Aga asjad, mis oleks head köögis on silikoonpannilabidas

ja tangid, millega on hea nt pannil lihatükke ümber keerata. Tänapäeva õrnakesed pannid kardavad isegi puulabidat.

Ja (silikoonkattega) vispel on imeasi hommikuseks pudrukeetmiseks, enam aastaid ei ühtegi klimpi pudrus, kui eelmine vispel otsad andis, siis kihutasin sama päev poodi uue järele, sest lusikaga segada pole nagu see 🙂

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Eelmisele: et mingit teemat meelega pekki keerata, annaks tegelt VEEL suurema pildi kuskilt leida ja postitada.

Kas see ongi su tase?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Eelmisele: et mingit teemat meelega pekki keerata, annaks tegelt VEEL suurema pildi kuskilt leida ja postitada.

Kas see ongi su tase?

Teadmiseks, et see on kivi perekooli tegijate kapsaaeda, et ei toimu pildi automaatset kroppimist postitamisel.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Aga mis selle pildi mõte ka oli? Kõik said juba aru, mille jaoks see imevidin mõeldud on. Ja mõttetu on ta isegi selle jaoks, mõõdad seitse erinevat auku pidi portsud või paned niisama peoga, mis vahet seal on 😀 lihtsalt “vaimukas” iluasi, null praktilise väärtusega.

Aga mõned silikoonist kaabitsad näevad küll välja kabedad, aga on irl nii pehmed, et taigna segamiseks ei kõlba, ammugi millegi kausi küljest lahtikraapimiseks.
See on mõttetu:
pildi all oli veel “silikoonist värvikas võinuga”, no ma tahaks näha… see suudab määrida küll ülipehmet võid või väga pehmeid määrdeid, mingit vahukreemi tordile, see on max, mida see “kaabits” suudab kaapida.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Teadmiseks kapsaaiast,

Kommentaar eemaldatud.
2.1. Kasutajal on kohustus käituda teiste suhtes viisakalt, lugupidavalt ning sõbralikult.
Perekooli Moderaator

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kustutasin suure pildi ära – jeerum, suur katastroof ikka oli mõnele. Jaa, ma tean, kuidas pilte väiksemaks saab teha, lihtsalt tõesti pole foorumikasutaja asi siblida pildi kroppimisega. Siis poleks tulnud foorumiloojatel seda vidinat siia lisadagi kui nad nii võimetud olid pildi mõõtude vähendamise asjus. Nüüd ehk teemasse edasi . . .

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Siis poleks tulnud foorumiloojatel seda vidinat siia lisadagi kui nad nii võimetud olid pildi mõõtude vähendamise asjus. Nüüd ehk teemasse edasi . . .

Kommentaar eemaldatud.
2.1. Kasutajal on kohustus käituda teiste suhtes viisakalt, lugupidavalt ning sõbralikult.
Perekooli Moderaator

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Auguga lusika või sileda labida pealt maitsed yleyldse nii, et tõmbad näpuga yle alumise poole & siis suskad sõrme suhu, aga tööriista loputad yle. Eriti tulise toidu puhul — sõrme võib muretult viibutada isegi läbi kyynlaleegi, aga kui kuuma lusikatäie uljalt otse suhu kallad, pärast söömise asemel ulud naabri koeraga võidu. Alumise poole jälle sellepärast, et sama hooga hindad ka konsistentsi.

Lugesin ka seda segamislusika pealt maitsmist ja kirtsutasin nina. Ei, ma ei ole mingi bakterifoobik (pealegi keevad need kuumas välja), aga minu meelest on see ebaesteetiline niimoodi maitsta ja siis toidusse tagasi torgata. Eriti külmade toitude puhul.

Mina eelistan plastikust-silikoonist köögiriistu. Puitu on raskem 100% puhtaks saada ja minu meelest on puidul mingi spetsiifiline mekk man. Ei meeldi.

Auguga lusikat ei ole, see “käpp” on ja olen väga rahul. Tõsi, selle plastikust vidina vahetasin metalli vastu, kuna kuumas vees tikkus plastik vedelaks minema. Oli kah üks odav käkk.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Teadmiseks kapsaaiast,

Kommentaar eemaldatud

Aga mina palun küll õpetust pilte panna. Mitte pole hakkama saanud 🙁

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
nyah nyah

Auguga lusika või sileda labida pealt maitsed yleyldse nii, et tõmbad näpuga yle alumise poole & siis suskad sõrme suhu, aga tööriista loputad yle. Eriti tulise toidu puhul — sõrme võib muretult viibutada isegi läbi kyynlaleegi, aga kui kuuma lusikatäie uljalt otse suhu kallad, pärast söömise asemel ulud naabri koeraga võidu. Alumise poole jälle sellepärast, et sama hooga hindad ka konsistentsi.

Lugesin ka seda segamislusika pealt maitsmist ja kirtsutasin nina. Ei, ma ei ole mingi bakterifoobik (pealegi keevad need kuumas välja), aga minu meelest on see ebaesteetiline niimoodi maitsta ja siis toidusse tagasi torgata. Eriti külmade toitude puhul.

Mina eelistan plastikust-silikoonist köögiriistu. Puitu on raskem 100% puhtaks saada ja minu meelest on puidul mingi spetsiifiline mekk man. Ei meeldi.

Auguga lusikat ei ole, see “käpp” on ja olen väga rahul. Tõsi, selle plastikust vidina vahetasin metalli vastu, kuna kuumas vees tikkus plastik vedelaks minema. Oli kah üks odav käkk.

Minu meelest on ka ebaesteetiline näputatud lusikat toidusse tagasi torgata, seepärast kirjutasingi, et loputad yle. Suus lakutud lusikas pole ju põrmugi parem, muide, samamoodi tahab kraani alt läbi käia.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Aga mina palun küll õpetust pilte panna. Mitte pole hakkama saanud 🙁

Kommentaarikasti ülaosas on märgend img, mine sinna peale ja sisesta sinna veebist leitud pildi url.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Aga mina palun küll õpetust pilte panna. Mitte pole hakkama saanud 🙁

Kommentaarikasti ülaosas on märgend img, mine sinna peale ja sisesta sinna veebist leitud pildi url.

Kas nii?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Aga mina palun küll õpetust pilte panna. Mitte pole hakkama saanud 🙁

Kommentaarikasti ülaosas on märgend img, mine sinna peale ja sisesta sinna veebist leitud pildi url.

Kas nii?

Näh, midagi ei tulnud 🙁

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

lusikas

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

😣😡

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Hm, mina tunnen just silikooni kõrvalmaitset, puulusikal jm puidust esemete kasutamisel mitte.

Please wait...
Postitas:
Kägu

proov

.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 51 )


Esileht Kodunurk Auguga segamislusikas jmt – otstarve?