Teema: Autoga Horvaatiast Montenegrosse
Tere, kes hiljuti käinud, palun kogemusi. Kas Horvaatia Montenegro piiriületus on ilma piirikontrollita või on seal järjekord ja dokumentide kontroll?
Tere, kes hiljuti käinud, palun kogemusi. Kas Horvaatia Montenegro piiriületus on ilma piirikontrollita või on seal järjekord ja dokumentide kontroll?
Soovitan facebookis “reisihullude” gruppi see küsimus esitada. Seal kindlasti osatakse sellele vastata.
Kui on Horvaatiast võetud rendikas, siis piiriületuse eest tuleb maksta, oli vist ca 80 eurtsi – võin eksida summaga! Järjekorda ei olnud mais hetkel veel, aga ootama peab ikka ja dokumendid esitama.
Kui on Horvaatiast võetud rendikas, siis piiriületuse eest tuleb maksta, oli vist ca 80 eurtsi – võin eksida summaga! Järjekorda ei olnud mais hetkel veel, aga ootama peab ikka ja dokumendid esitama.
Rendiautot võttes annad juba teada, mis riikidesse minna plaanid ja maksad kohe vastava kindlustuse ära. Meie pole piiril küll kordagi enam midagi lisaks maksma pidanud.
Piirikontroll, sh dokumendid on ikka.
Jah, on ikka piirikontroll, sest piiriületuse mõttes on tegu kolmanda riigiga. Järjekorra osas – mul läks kähku, ehk ca 15 min. Samas ei oska ma öelda, kas selline aeg ongi tavaline või pigem mitte. Aga ise ma piiriületuse pärast küll ei muretseks, sest elu on näidanud, et kui on viisavabadus, siis ei ole ka hulle järjekordi ja põhjalike toiminguid vms, mis võiks hullult aega võtta. Selles mõttes ei ole Montenegro piiriületus mitte kuidagi võrreldav sellega, mis oli nt kunagi 15 aastat tagasi Venemaale või Valgevenesse minnes. Olen käinud kaks korda Horvaatiast ka Bosnia ja Hertsegoviinas – üks kord bussiga ja teine kord rendikaga. Kõik oli lihtne, kiire ja sujuv.
See, kas rendiautoga minnes peab lisatasu maksma või mitte sõltub ikka konkreetse rendifirma tingimustest. Mõni firma küsib lisatasu iga asja eest (turvatool, lisajuht jne), samas kui mõni firma ei küsi seda mitte millegi eest. Mina nt ei pidanud piiriületuse eest rendifirmale lisatasu maksma.
Mõni firma küsib lisatasu iga asja eest (turvatool, lisajuht jne), samas kui mõni firma ei küsi seda mitte millegi eest. Mina nt ei pidanud piiriületuse eest rendifirmale lisatasu maksma.
Enamasti maksad rendifirmale lisakindlustuse, mitte piiri ületamise eest, kui ütled, et soovid teise riiki sõita. Ka EL siseselt. Et auto oleks ka seal riigis kindlustatud. Nt Hispaaniast rendiautoga Prantsusmaale sõites maksad eraldi tariifi alusel, kui kaugele tahad sõita. Meil vist oli viimati piiriks 300 km. Kui sa rendifirmale riigipiiri ületamise soovi ei maini, aga ikka lähed, siis su autol teises riigis ka varakindlustust pole ja kõik kahjud kannad ise.
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.