See 10+ korda on siisn kõvasti kriitikat saanud, võib-olla ma tõesti liialdasin ja kukkus ainult 6 korda läbi ja sai seitsmendal korral tehtud, ma neid kordi tegelikult ei lugenud, aga oli kindlasti rohke kui 3. Lihtsalt see on meelde jäänud, et “jälle kukkus läbi”.
Mul lapsed said esimese korraga eksami tehtud ja nendega oli alguses palju õudsam sõita, linnaliikluses üritati võimalkult kiiresti saada maksimaalne lubatud kiirus ja sellega sõita nii pikalt kui võimalik. Sujuvust üldse polnud, ebakindlust oli küll, samas 30 või 40 alas sõidetigi täpselt spidomeetri järgi (teised autojuhid ilmselt kiristasid hambaid kui möödumisvõimalust polnud). Sõbranna võis muidugi alguses samuti ebakindel olla, ega ma temaga igapäevaselt ei sõida, aga praeguseks sõidab sujuvalt ühtlases liiklusvoos.
No mina tegin oma load nii paarkümmend aastat tagasi ära. Kusjuures ma tegin seda sõidueksamit ikka kordi ja kordi. Lihtsalt oli nii, et sel ajal olid Tallinna ARKi eksamineerijad parajad nokkijad, seega minul oli sõiduoskust vast piisavalt, kuid närv ei pidanud nende kottimise peale vastu. Aga lõpuks ma need load kätte sain, kohe hakkasin sõitma ka. Ei saa öelda, et ma kuidagi halvem juht olen, et ma mitu korda eksamit tegin, kuid kindlasti olin alguses ebakindlam. Endale lihtsalt tuletan meelde, et liikluses ei ole nii, et ma nüüd jube hea juht, ma enam tähelepanelik ei ole. Ka tunnistan, et on minu kiire reageerimine mõne juhi õnnetusest päästnud, olen ka mina tähelepanematu olnud, siis teine autojuht olukorra päästnud.
Mina soovitan TA-l kindlasti load ära teha. Mõtle nii, et vanemad inimesed peavadki ennast nooruslikuna hoidmiseks pidevalt uusi asju õppima. See tunne, et oled roolis, sul on vabadus minna ja tulla nagu tahad, see on suurepärane. Minu jaoks on roolis olemine tõeline nauding. Kõik see kiirus ning vabaduse tunne, see on super. Mul siin vahepeal ei olnud autot, see oli ikka piin küll. Ka olen veendunud, et naised on sama head autojuhid kui mehed.