Teema: Automaks
Kas olete poolt või vastu?
Kuna siin tuleb TA-l kõigepealt ise vastata, siis mina olen vastu.
Kellelegi ei meeldi makse maksta, aga üllatav, et automaks alles nüüd tuleb. Olen maksu poolt kui sellest tuleb ka reaalne kasu teede korrashoidu ning päris hingetuks ei võta.
Poolt ainult sel tingimusel, et teised maksavad rohkem. Tegelikult tuleks lõpuks kehtestada varamaks. Auto ei ole enamuse jaoks paraku mingi vara.
Mulle ei meeldi ühtegi maksu maksta.
Olen maksu poolt kui sellest tuleb ka reaalne kasu teede korrashoidu
Kust tead, kas tuleb või mitte ja mismoodi seda kontrollid?
Pooldan. Aga sellest enam pooldan ja ootan nn. magusamaksu.
Olen maksu poolt kui sellest tuleb ka reaalne kasu teede korrashoidu
Kust tead, kas tuleb või mitte ja mismoodi seda kontrollid?
Vastav institutsioon peaks esitama aasta lõpus aruande maksuraha kasutusest ja sa ju näed kas ja kus tehakse teeremonte. Ootaks nüüd rohkem 3-4 realisi põhimaanteid
Aga heaoluühiskonnas elada tahaks ikka?
Ootaks nüüd rohkem 3-4 realisi põhimaanteid
Need on kõik eurorahade abil ehitatud. Rohkem euroraha selleks vist ei tule, aga olemasolevaid on vaja hooldada.
Aga heaoluühiskonnas elada tahaks ikka?
Et me oleksime varsti samasugune moslemimaa nagu Rootsi, muidusööjaid täis? Ei, ei tahaks.
Olen vastu. Keskkonna mure osas on lahenduseks kütuseaktsiis, samuti teede hoolduse puhul. Aga tegelikult täidetakse kütuseaktsiisist lihtsalt riigikassat ja plaanitav automaks on samuti riigikassa täitmiseks. Kui keskkonna pärast individuaaltransporti maksustada, siis lisagu mõni sent kütuseaktsiisile lisaks – sõidad, järelikult saastad, järelikult maksad.
Kui Tallinnas on liiga palju autosid, siis tuleb seda eraldi lahendada. Kuskil väikses maapiirkonnas ongi individuaalne sõiduauto kõige säästlikum, odavam ja mõistlikum lahendus. Paari inimese pärast ühistransporti korraldada pole mõtet. Ja kuna maale riigi teenused hästi ei jõua, siis on ebaõiglane maapiirkondi samamoodi maksustada kui pealinna. Räägin pealinnast seepärast, et Tallinna ja lähiümbruse majanduslik tase on lihtsalt nii palju erinev ülejäänud Eestist, kuigi vaeseid on muidugi Tallinnaski palju.
Ma olen poolt, Eesti on niigi kaua vastu pidanud automaksuta. Kui see raha läheb tõesti teede hoolduseks/ehituseks/remondiks.
Ise elan Norras, siin maksan iga kuu automaksu, olen juba harjunud. Aga siin selle raha eest hooldatakse ka teid korralikult. Lisaks on naastrehvimaks, kuna sa naastudega rikud asfalti kiiremini. Ka mõistlik ju.
Siis peaks juba soola- ja poolfabrikaatidemaksu ka tegema. Mönele maitseb soolane, mönele magus, kuidas karistad ainult ühte gruppi.
Pooldan.
Paljud autoomanikud soovivad elada odavas maakohas kuid käia suurde linna hea palga peale tööle. Sellises olukoras peab olema eelarves ruumi automaksu jaoks.
Pooldan samuti. Äkki saab nüüd lõpuks ka pannidest linnavahel lahti ja jääb parkimiskohti rohkem.
Meil on peres 2 autot ja loobuda ei kavatse.
Äkki saab nüüd lõpuks ka pannidest linnavahel lahti ja jääb parkimiskohti rohkem.
Registrist maha ja istuvad need pannid seal kus ennegi.
Äkki saab nüüd lõpuks ka pannidest linnavahel lahti ja jääb parkimiskohti rohkem.
Registrist maha ja istuvad need pannid seal kus ennegi.
Pakun, et nad juba ongi registrist maas, muidu peaks kindlustust ju maksma.
Täiesti nõus. Nt käibemaks võiks tõustagi ainult teatud kaubale, mitte üldiselt. Nt rämpstoit, magusad, poolfabrikaadid ühesõnaga sellistel asjadel, mis ei ole tervislikud.
Poolt ainult sel tingimusel, et teised maksavad rohkem. Tegelikult tuleks lõpuks kehtestada varamaks. Auto ei ole enamuse jaoks paraku mingi vara.
Ee… maksan 25 a veel kodulaenu, mis euribori tõttu aina tõuseb. Tõesti ei soovi enda väikse kinnisvara eest veel rohkem maksta. See on koduks minu lastele ja maksude pärast ei soovi küll neid oma kodust välja tõsta. Maksku ikka need, kes on rikaste topis, mitte palgapäevast palgapäevani elavad tavalised inimesed.
Pooldan.
Paljud autoomanikud soovivad elada odavas maakohas kuid käia suurde linna hea palga peale tööle. Sellises olukoras peab olema eelarves ruumi automaksu jaoks.
Vot sinu argumenti ei poolda. Elan ise ka väikelinnas, aga kui siinkandis ei ole minu kvalifikatsioonile sobivat tööd, siis muud ju üle ei jää.
Pooldan.
Ma ei saa sellest loogikast hästi aru. Mina vist elan odavas maakohas (kuigi, mis siin niiväga odav on? Ehitamine on transpordi võrra kallim kui linnas näiteks) ja töötan Tallinnas. Kui ma vahel harva kohal käin, siis ainult ühistranspordiga. Kütus on teatavasti kallis ja aeg samuti. Ma teen juba ühistranspordis istudes tööd. Autoroolis seda teha ei saaks.
Mis probleemi minu linnas töötamine siis tekitab, et peab automaksu kehtestama?
Siis peaks juba soola- ja poolfabrikaatidemaksu ka tegema. Mönele maitseb soolane, mönele magus, kuidas karistad ainult ühte gruppi.
Inimesel puudub igasugune vajadus magusat sisse ahmida, kaalu kasvatada ja haigekassat koormata. Jah, ka soolase rämpsu maks peaks olema, selles on sul õigus,
Maksku ikka need, kes on rikaste topis, mitte palgapäevast palgapäevani elavad tavalised inimesed.
Mul on veel parem ettepanek. Rikaste TOP-is olevatelt inimestelt võiks osa raha ära võtta ja jagada vaestele. Siis saaks viimased ka kergemalt hingata. Usun seda, et rikkad ei paneks seda üldse tähelegi.
Mul on veel parem ettepanek. Rikaste TOP-is olevatelt inimestelt võiks osa raha ära võtta ja jagada vaestele. Siis saaks viimased ka kergemalt hingata. Usun seda, et rikkad ei paneks seda üldse tähelegi.
Aga kuidas oleks, kui võtaks vaestelt kõik ära ja jagaks rikaste vahel ära? Vaesed surevad ära ja polegi enam ühtegi alles, kõik on rikkad.
Pooldan.
Elan maal ja töötan linnas. Maal elan seetõttu, et linna me endale kodu osta ei jaksanud, linnas töötan, sest maal pole tööd. Suuremas osas sõidan ühistranspordiga, mis muide on puupüsti täis, sest selliseid on palju, nagu mina. Vaid kord nädalas luban endale mõnu autoga linnas käia. Ja sa tuled siin kobisema, palju minu eelarves raha peaks olema?
Põhimõtteliselt pooldan. Aga ainult siis kui maksu suuruse arvutamisel võetakse arvesse läbisõit, piirkond ja auto ise. Linnades kehtiks kõrgem koefitsient ja maapiirkondades väiksem. Arvestus toimuks põhimõttel, et sõitis Tallinnas 50 km, Harjumaal 200 km jne. Ja ei maksa karta, et teid jälgitakse. Seda tehakse juba nagunii, enamusel meist on pidevalt mobiiltelefon kaasas. Maksame pangakaardiga jne. Meie liikumispiirkonnad pole mingi saladus.
Suht ebaõiglane oleks kehtestada Tallinna elanikele lihtsalt elukoha järgi kõrgem automaks kui nt. Harjumaa elanikele.
Pooldan.
Elan maal ja töötan linnas. Maal elan seetõttu, et linna me endale kodu osta ei jaksanud, linnas töötan, sest maal pole tööd. Suuremas osas sõidan ühistranspordiga, mis muide on puupüsti täis, sest selliseid on palju, nagu mina. Vaid kord nädalas luban endale mõnu autoga linnas käia. Ja sa tuled siin kobisema, palju minu eelarves raha peaks olema?
On valik leppida neljanda korruse magalakorteriga ja elada ja töötada samas asulas.
Teid on palju tõesti. Saad kellegagi tuttavaks ja tutvustus kõlab, tere mina olen Peeter ja mul on Kodilas maja. See maja on nii tähtis just neile, kes seda endale lubada ei saa. Tuuakse igal võimalusel välja enda kohta. Ja siis ei tohi isegi väita, et kui on nii oluline kolida jumal teab kuhu, peab olema raha isiklikuks transpordivahendiks ja sellega kaasnevateks maksudeks? Auto ja automaks on hind, mida maksavad selliste privileegide nautlejad. Tasuta lõunaid ei ole olemas.
Mulle tundub, et kokkuvõttes hammustab riik minu teenitud rahast erinevate maksude ja aktsiisidega nii suure tüki, et töölkäimine muutub mõttetuks. Elada on vaja ja süüa on vaja, kuid kui selleks enda tervise tapan, siis… milleks see kõik.
Mulle tundub, et kokkuvõttes hammustab riik minu teenitud rahast erinevate maksude ja aktsiisidega nii suure tüki, et töölkäimine muutub mõttetuks. Elada on vaja ja süüa on vaja, kuid kui selleks enda tervise tapan, siis… milleks see kõik.
Oleks veel, et seda maksuraha kasutatakse kõige efektiivsemal viisil kõigi hüvanguks. Kuid üsna suur osa sellest kulub ära igasugustele hüvitistele, ebamõistlike hangetega ehitatud asjadele, mida on hiljem vaja suure raha eest parandama hakata ja muule tilulilule, mida tegelikult üldse vaja ei oleks.
Enne maksukoormuse suurendamist tahaks näha, et sellised asjad aetakse rangelt korda.
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.