Esileht Ajaviite- ja muud jutud Avalda arvamust-kas naised sobivad kaitseväkke ja lennundusse?!

Näitan 27 postitust - vahemik 1 kuni 27 (kokku 27 )

Teema: Avalda arvamust-kas naised sobivad kaitseväkke ja lennundusse?!

Postitas:
poliitik

Avalda arvamust siin!

Tere! Soovin, et leiaksite minuti, et vastata küsimustikule, et teada saada, mida arvavad Eesti kodanikud naise rollist nn ”meestemaailmas”.

Ette tänades!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ainult ori on töökohustusega isik

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

ainult ori on töökohustusega isik

Ei, inimene kelle kohus on karistuseks ÜKT tunde määranud. Nii et selle anonüümse poliitiku anonüümsele küsitlusele võivad vastata tudengid, gümnasistid ja ÜKT tunde tegevad kurjategijad. Ma arvan, et poliiitik peaks mõne teise foorumi oma küsitlusele vastajate leidmiseks otsima. Mõne sellise, kus kurjategijad koos käivad.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

ma ei saa seda küsimustikku täita, kuna olen ettevõtjana vaba inimene. mul puudub tööKOHUSTUS.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Naised sobivad häda (sõda) korral, aga see oleks ressursi raiskamine. Las jääda, nagu on, st kes tahab, saab minna vabatahtlikult.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ma ei saa seda küsimustikku täita, kuna olen ettevõtjana vaba inimene. mul puudub tööKOHUSTUS.

Ja mis sind takistab seda kirja panemast?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja mis sind takistab seda kirja panemast?

Mind isiklikult takistab see, et keegi, kes nimetab ennast poliitikuks, teeb anonüümse küsitluse. Aga ei selgita kes ta on ja miks ta sellist küsitlust teeb.
Ja noh, see tore termin “töökohustusega isik” ei ole ka just kutsuv ega usaldust tekitav.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kas naised sobivad kaitseväkke

kui inimesele meeldib tapmine (olgu ta siis naine või mees) siis on see võib olla parim koht

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kas naised sobivad kaitseväkke

kui inimesele meeldib tapmine (olgu ta siis naine või mees) siis on see võib olla parim koht

ja sina oled idioot.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik naised kindlasti ei sobi, aga kõik mehed ka ju ei sobi. Need, kes sobivad, tehakse vist üldiselt kindlaks konkreetsete testide, mitte perekooli kägude arvamusavalduste põhjal.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei leia küsitlusele linki
Arvan, et mõni naine sobib kaitseväkke. Vabatahtlikkuse alusel on neil võimalus teenida
Ei tasu unustada seda, et sõja ajal on siiski oluline hoida ka elu ja toimist väljaspool sõda- hoida töös koolid, hoolitseda vanurite ja laste eest. Seepärast oleks naistele kohustuslik sõjaväeteenistus resursi raiskamine. Sõtta ei saa ju minna KÕIK kaitseväeteenistuse läbinud. Kaitseväeteenistuse eesmärk on siiski treenida inimesi sõja olukorraks. Et teha seda lihtsalt mingi asja tegemise (võrdõiguslikkuse jaoks) pärast- liialt kulukas nii väikesele Eestile. Kasarmutesse tuleb luua naistele oma magamistoad, dushiruumid jne.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ja sina oled idioot.

sina ka

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ja sina oled idioot.

sina ka

Tsiteeritud käod on ehtne näide miks naised kaitseteenistusse ja mujale sarnase suunitlusega ülesannetele ei sobi. Vaidlemise ja põhjendustega argumenteerimise asemel sõimavad üksteist, kaitse siis sellistega riiki 😀

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Avalda arvamust siin!

Tere! Soovin, et leiaksite minuti, et vastata küsimustikule, et teada saada, mida arvavad Eesti kodanikud naise rollist nn ”meestemaailmas”.

Ette tänades!

Tore küsitlus, kuigi minu meelest ebavajalik, sest see on ju selge, et naised sobivad nendesse tegevustesse sama hästi kui mehedki. Kuidas saab üldse sellist küsimust tekkida?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei hakka sellisele idiootsusele isegi mitte vastama.

Meestemaailm = kaitsevägi ja lennundus?

Tohoo tillae, miks siis nii paljud “mehised mehed” igal aastal Kaitseväest ennast ära vabandavad (pea valutab ja magada ka ei saa öösiti, niu-niu)? Peaks ju küll väga meestemaailm olema, kus nad ennast mugavalt tunnevad?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen ka nn meestemaailmas töötav naine, aga mitte kaitseväes ega lennunduses.
Miks viimaste küsimuste vastusevariantides ei ole varianti: muu. Ja miks viimase küsimuse valikvastustest kaks peab välja jätma? Tegelikult vastaksin kogu küsimustikule ühe vastusega, nagu eespool juba paar korda arvati, nii arvan ka mina, et loomulikult ei sobi iga naine nn meestevaldkonda (nagu ka vastupidi) ja loomulikult on olemas hulk naisi, kes sobivad sinna väga hästi ja pareminigi kui terve hulk mehi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

vastasin ka küsitlusele ja ikkagi kõige suurem probleem naiste puhul on lapse saamine. kui jäädakse lapseootele, siis kaitsevägi ei tea, kas tullakse tagasi või on naise karjäär läbi. riik raiskab raha väljaõppele. meestega on lihtsam, isegi kui saab lapsed, siis raha on vaja teenida ja mees ilmub 200% tagasi teenistusse.

naistele ei saa elus eriti panuseid teha, liiga muutlik sugu.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tohoo tillae, miks siis nii paljud “mehised mehed” igal aastal Kaitseväest ennast ära vabandavad (pea valutab ja magada ka ei saa öösiti, niu-niu)? Peaks ju küll väga meestemaailm olema, kus nad ennast mugavalt tunnevad?

sitad emad neil. vaadake endale näkku kui teie poeg välja vingerdab. pole te temasse süstinud patriotismi, enda hakkama saamist. teie poegadest tulevad alkohoolikud kes rallivad parem bmwga end surnuks ja kui naise võtavad, siis annavad peksa.

vaadake aga julgelt peeglisse ja küsige MIKS

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

miks sa sellise küsimustiku üldse koostasid??

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

sitad emad neil. vaadake endale näkku kui teie poeg välja vingerdab. pole te temasse süstinud patriotismi, enda hakkama saamist. teie poegadest tulevad alkohoolikud kes rallivad parem bmwga end surnuks ja kui naise võtavad, siis annavad peksa.

vaadake aga julgelt peeglisse ja küsige MIKS

Miks ainult emad, see teema peaks ju sinu loogika järgi olema just isade rida?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu seisukoht on, et kaitseväekohustus peaks olema kõigil, kaasa arvatud naistel.

Kes füüsiliselt või vaimselt aega teenima ei sobi, ei saa nagunii arstlikust komisjonist läbi. Aga aastake ellujäämisoskusi, planeerimist, inimestevahelist koostööd, esmaabi jmt (eriti poolteismeliselt pere loomise asemel) õppida ei jookse mitte kellelgi mööda külgi maha.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väga hea, et keegi küsib seda! Ega paljud Eesti kodanikud polegi suutelised oma alaarenenud mõistuse tõttu seda küsitlust täitma!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu seisukoht on, et kaitseväekohustus peaks olema kõigil, kaasa arvatud naistel.

Soomes peaks olema variandina seda ka kuskil mujal ära teha. No et kui ei sobi kaitseväkke, siis teenid näiteks haiglas sanitarina või päästeteenistuses vms – sõja ajal vajalik ikka. Kui ikka nii hädine oled, et kuhugi ei kõlba, mis siis teha, sina oled siis lihtsalt esimene, kes sõja ajal ära süüakse.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Soomes peaks olema variandina seda ka kuskil mujal ära teha. No et kui ei sobi kaitseväkke, siis teenid näiteks haiglas sanitarina või päästeteenistuses vms – sõja ajal vajalik ikka.

Meil on samuti praegu võimalus kutsealustel (ehk siis poistel) soovi korral asendusteenistusse minna.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ja sina oled idioot.

sina ka

Tsiteeritud käod on ehtne näide miks naised kaitseteenistusse ja mujale sarnase suunitlusega ülesannetele ei sobi. Vaidlemise ja põhjendustega argumenteerimise asemel sõimavad üksteist, kaitse siis sellistega riiki 😀

Aga kust sa võtad, et need sinu tsiteeritud isikud just naised on? Mehed käivad siin Perekoolis kraaklemas täpselt samamoodi!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu arvates oleks kõikidele riigi kodanikele hädasti vaja sellist koolitust, kus õpetataks ellujäämisoskusi, kättesaadavatest vahenditest nt ööbimiseks telgi meisterdamist, vee kättesaamist ja puhastamist jne.

On küll õige, et ajalooliselt lähevad mehed sõtta n.ö kahurilihaks, ent naiste asi on samal ajal hoida elu toimimas tagalas- vaadata, et lapsed saaksid suureks ja majapidamine ei kukuks kokku, põld annaks toitu jne. Või muidu avastavad nood sõjast naasnud mehed, et elu enam polegi – nende lapsed on nälga surnud, kodu kuhu tulla, ka pole. Ei kõla ju toreda perspektiivina?

Tänapäevainimesed on, soost olenemata, n.ö päriselust liialt võõrdunud. Ilma nutitelefonita ei julgeta enam leivapoodigi minna. Paljud vanemad ei taha enam isegi, et nende lastele koolis üldse mingeid faktiteadmisi jagatakse, vaid soovitavad lapse iga küsimuse peale ainult: “Vaata Googlest!” Kas kujutate ette, mis niisuguse põlvkonnaga juhtub, kui peaks puhkema sõda – elekter kaob, netti pole? Jääb vaid see, mis igaühe isiklikus peakolus alles on! Kaitseväes vähemalt seniajani õpitakse ikka metsas ka Päriselt liikuma, õpitakse kaasapandud toidupakist süüa välja võtma, õpitakse magama telgis välivoodil jms. Väike relvade käsitsemise oskus kulub samuti ära – mis te arvate, kui turvaline on sõja ajal naiste elu tagalas, mil mehed kodust ära ja ringi luusivad ning kodu-lapsi ohustavad kõiksugu kahtlased tüübid? Seega ei saa kohustuslikku Kaitseväge kõigile riigi kodanikele mitte mingil juhul pidada ressursside raiskamiseks; vaid pigem võimaliku tulevase sõja puhul ellujäämise vältimatuks eeltingimuseks.

Küll võiks naiste kohustuslik teenistus olla mõnevõrra lühem, põhirõhk võiks nende puhul olla nimelt tagalas ekstreemtingimustel ellujäämisel ja laste kaitsmisel. Samas võiks vabatahtlikele naistele olla võimaldatud soovi korral ka tavapärane kaitseväeteenistus.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

vastasin ka küsitlusele ja ikkagi kõige suurem probleem naiste puhul on lapse saamine. kui jäädakse lapseootele, siis kaitsevägi ei tea, kas tullakse tagasi või on naise karjäär läbi. riik raiskab raha väljaõppele. meestega on lihtsam, isegi kui saab lapsed, siis raha on vaja teenida ja mees ilmub 200% tagasi teenistusse.

naistele ei saa elus eriti panuseid teha, liiga muutlik sugu.

Mis mõttes…Minu tytar omandas kaitseväes parameediku elukutse. Juba 2 aastat rügab kiirabis tööd teha, käib medkoolis ka, õpib õeks.Nagu mitmed ta relvavennad, -õed. Ma küll ei näe, et tema ja kamraadide puhul oleks asjatult raha raisatud.

0
0
Please wait...

Näitan 27 postitust - vahemik 1 kuni 27 (kokku 27 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Avalda arvamust-kas naised sobivad kaitseväkke ja lennundusse?!

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.