Kas keegi teab ega kellegagi midagi tõsist ei juhtunud? Otse minu nina all juhtus kuskil kella 17.00 paiku Vabduse pst.-l kohutav avarii. Olin suunaga linna poole ja üks kiirustaja arvas et ta jõuab kõigi nina alt üle mõlema suuna veel läbi kihutada. Lõpetas ta rattad taeva poole. Oli väga õudne vaatepilt. Loodan, et autos ühtegi last ei olnud.
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Avarii Vabaduse puiesteel
Teema: Avarii Vabaduse puiesteel

Uudishimu tappis kassi.

Loodan, et autos ühtegi last ei olnud.
Lastega ei juhtu tagurpidi ja kinnitatud turvavöödega tänapäevases autos midagi.
Täiskasvanutega, kel pea kõrgus suurem, võib juhtuda.
Miks sa täiskasvanute surma soovid?
Enamasti on ju nemad need, kes lapsi kasvatavad…

Oleks mõni inimene väänanud välja kasvõi pisikese näpu, siis peavoolumeedia oleks juba teinud uudise.

Ilmselt ei juhtunud midagi.
Mis mõte on kleepsul: Autos on laps
Mida see kaasliiklejatele ütlema peaks?

Seda, et jäta parkides pisut laiem vahe, turvahäll peab välja mahtuma.

Minu Vello pargib kahe valge joone vahele. Kuhu see vahe peab jääma?

Ma küll parkides ei leia mahti hakata kõrval olevate autode kerelt lapse-kleepsu otsima.

Ma küll parkides ei leia mahti hakata kõrval olevate autode kerelt lapse-kleepsu otsima.
Just, sama hästi võiks mõni autole panna sildi
“Paks autos”

Kas keegi teab ega kellegagi midagi tõsist ei juhtunud? Otse minu nina all juhtus kuskil kella 17.00 paiku Vabduse pst.-l kohutav avarii. Olin suunaga linna poole ja üks kiirustaja arvas et ta jõuab kõigi nina alt üle mõlema suuna veel läbi kihutada. Lõpetas ta rattad taeva poole. Oli väga õudne vaatepilt. Loodan, et autos ühtegi last ei olnud.
Midagi sa ei looda! Kas sa LS ei ole lugenud, et liiklusõnnetuse korral olles kõrvaline möödasõitja ei tohi sa sündmuskohalt enne lahkuda, kui oled veendunud , et avariisse satunute tervis ei ole ohus ja vajadusel abi osutamA. See tähendab,et peatad tee ääres auto,paned ohutuled vilkuma ja liigud õnnetusse satunud sõiduki{te) juurde inimesi aitama.

Noh, see on märguanne teistele liiklejatele, et hoidke minust eemale, sest ma ei tea, mida ma teen, minu tähelepanu on lapsel, mitte liiklusel😜

“Laps autos” silt on informatiivne. Kui miskit juhtub, on päästjatel teada, et autos võivad olla lapsed.
On olemas ka sildid “ lemmikloom autos” . Lihtsalt selleks, et teaks avarii korral arvestada.

Ja et muud inimesed päöstjaid ei huvita?
Naljaninad.

“Laps autos” silt on informatiivne. Kui miskit juhtub, on päästjatel teada, et autos võivad olla lapsed.
On olemas ka sildid “ lemmikloom autos” . Lihtsalt selleks, et teaks avarii korral arvestada.
Aga kus on sildid “vanaema autos”, “mees sutos”, “minia autos” jne. Miks päästjad teiste inimestega arvestama ei pea?

Päästjad nüüd küll silte ei vaata, nemad päästavad kõiki abivajajaid ja vaatavad selleks auto sisu. Informativsusega pole selle sildi puhul muud pistmist, kui et mõned noored on uhked, et neil järeltulija on sündinud. Kogu muusika!

Teemaalgataja olen. Õnneks midagi tõsist ei juhtunud, muidu oleks see juba uudistest läbi jooksnud. Vastuseks siin eelpool öeldule: ei, tõesti ei ole kahju sellest idioodist, kes niimoodi linnas kihutades teisi ja ka ennast ohtu paneb. Ja märkus, et mina oleks pidanud appi minema – ma olin vastassuunas liikuva kolonni sees ja minu peatumine keset Vabaduse puiesteed oleks tekitanud uur ohtliku olukorra. Olen kindel, et avariiautode (madallendur sai minu meelest lausa kahele autole pihta) järel olnud pakkusid juba vajalikku abi. Oli reedeõhtune tipptund ja autosid palju.

Minu Vello pargib kahe valge joone vahele. Kuhu see vahe peab jääma?
Sinu Vello parkimine pole minu asi. Kui parklas seisab titemärgiga auto, siis ma pargin sellest võimalikult kaugele. Enamik Eesti parklaid on liiga kitsaste parkimiskohtadega, ma ei soovi, et mõni mamma või tema laps mu autole mõlgi lööb.

Laps autos” silt on informatiivne. Kui miskit juhtub, on päästjatel teada, et autos võivad olla lapsed.
Aga kus on sildid “vanaema autos”, “mees sutos”, “minia autos” jne. Miks päästjad teiste inimestega arvestama ei pea?
“Rullnokk roolis” või “joodik roolis” oleksid ka väga informatiivsed.

“Ilus naine autos”

Sinu Vello parkimine pole minu asi. Kui parklas seisab titemärgiga auto, siis ma pargin sellest võimalikult kaugele. Enamik Eesti parklaid on liiga kitsaste parkimiskohtadega, ma ei soovi, et mõni mamma või tema laps mu autole mõlgi lööb.
Kas teie autol on uste küljest kaitseribad ära tulnud? Ise olete süüdi, et auto pole korras. Minu Vello auto on alati korras ja me võime sõita igasse parklasse, kartmata emasid ja lapsi. Lapsed on Eesti tulevik, autod pole.

Laps autos” silt on informatiivne. Kui miskit juhtub, on päästjatel teada, et autos võivad olla lapsed.
“Rullnokk roolis” või “joodik roolis” oleksid ka väga informatiivsed.
Ma olen kusjuures mõelnud, et oleks väga abiks, kui iga auto tagumikul oleks üks kahest sildist: “julge hundi rind on rasvane” või “parem karta kui kahetseda”. Tagasõitja kohe teaks, kas vilkuva rohelise puhul tuleb pidurdada või võib gaasi anda.

Noh, see on märguanne teistele liiklejatele, et hoidke minust eemale, sest ma ei tea, mida ma teen, minu tähelepanu on lapsel, mitte liiklusel😜
Mu mees nurises ka viimati, et meil oleks vaja kaht silti autole: “laps autos” ja “naine roolis”. Ma arvasin, et lisaks võiks olla silt “mees kõrvalistmel”, siis teaksid kõik kaasliiklejad, et sellest autost tuleb kohe Eriti Kaugele hoida.
(Nagu te aru saate, siis see vestlus toimus sõidu ajal, kui mehe püüdlustest hoolimata tahtsid lapsed rääkida just roolis oleva minuga.)

Tegelikult on nii, et päästjad ja politsei ikkagi võtavad antud infot ka tõsiselt ja vaatavad ümbrust ka selle pilguga, et kuskil võib olla ka laps, kes on shokis ja autost kaugemal või teadvuseta jne

Kas see laps on siis alati autos või võetakse kleeps ära kui ei ole?

Tegelikult on nii, et päästjad ja politsei ikkagi võtavad antud infot ka tõsiselt ja vaatavad ümbrust ka selle pilguga, et kuskil võib olla ka laps, kes on shokis ja autost kaugemal või teadvuseta jne
Küsin uuesti. Miks on vaja just lapse jaoks eraldi kleepsu? Kas need päästjad ilma kleepsuta ei otsi šokis reisijaid? Ja kas mitme lapse puhul tuleb siis ka mitu kleepsu panna? Päästjad loevad autolt kleepsud kokku ja otsivad ka vastavat arvu lapsi? Ja kui sõidad ilma lasteta või jääb mõni laps koju, siis tuleb ka kleepse vähemaks võtta?

Ise ka usud, mida räägid ikka või? Ükski päästja ei vaata mingit kleepekat , et ahah kleepekas on, siin peaks veel keegi olema, lähen otsin. Ei näe teised autojuhid ka mingit kleepekat. Kui sõita normaalse pikivahega, ei näe sul taga lugeda ka mitte numbrimärki, rääkimata mingist kleepsust. See kleeps on sama ,mis tätokas sul käel. Iluasi rohkem ja rumalatele mõeldud äri ,kust raha tuleb. Jajah ja kui last parasjagu autos ei ole, aga avarii toimub ja päästja kleepeka järgi last ei leia autost, saad trahvi 🙂

Jah nendele autodele on alati mōnus külje alla parkida, kui vaja küljeuksi värvida vōi tiiba. Need titemammid on alati sellised tyuseldised ja lapsed ka, et keegi ikka oskab uksega laiemalt viibutada, kui sobilik ja peamine on ise ōigel ajal peale sattuda vōi pardakaamera “juhuslikult” külje peale keerata. Ise peale sattudes on hea vōimalus neilt sulli saada, sest tavaliselt hakkab titt röökima ja emme on valmis kiire lahkumisr nimel mida tahes tegema? Kaameraga saab alati kaskost küsida ja nüüd vist LKF ka, kui see titetransport juhtub ilma nimekaarti jätmata lahkuma. Kaamera video on tōestuseks ja numbri vōib alati enne auto juurest lahkumist igaks juhuks ülesse kirjutada.

Ise ka usud, mida räägid ikka või? Ükski päästja ei vaata mingit kleepekat , et ahah kleepekas on, siin peaks veel keegi olema, lähen otsin. Ei näe teised autojuhid ka mingit kleepekat. Kui sõita normaalse pikivahega, ei näe sul taga lugeda ka mitte numbrimärki, rääkimata mingist kleepsust. See kleeps on sama ,mis tätokas sul käel. Iluasi rohkem ja rumalatele mõeldud äri ,kust raha tuleb. Jajah ja kui last parasjagu autos ei ole, aga avarii toimub ja päästja kleepeka järgi last ei leia autost, saad trahvi 🙂
Ma linnas sõites näen küll täitsa hästi nii eessõitja numbrimärki kui ka kleepsu tagaaknal.
Ja see kleeps mõjub mulle samuti kui õppesõidu märk. Olengi ettevaatlikum selle masina järel sõites.
Kama kaks, kas ses autos parasjagu titt on või pole.
Aga mis puutub arvamusse, nagu võiks see silt kuidagi parkimist soodustada, no see küll paika ei pea. Suvalise auto kõrvale keerates ei pane ma mingeid teiste masinate kleepse tähele. Kes paneks? Jooned on ikka sama laiusega ju.

Tagasõitja kohe teaks, kas vilkuva rohelise puhul tuleb pidurdada või võib gaasi anda.
Loogiliselt mõelda oskav inimene saaks kleepsutagi aru, et kui eessõitja alles läheneb ristmikule ja roheline hakkab vilkuma, siis isegi kui see eessõitja lipsab läbi, sina ikkagi enam ei jõua.

See tavalistel on narkaritele ja pättidele hea vihje, autos võib olla kvaliteetne turvatool, mida rahaks teha. Muide üsna levinud

Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Avarii Vabaduse puiesteel