Esileht Kodunurk Banketilauda eesti köögiga- retsepte?

Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )

Teema: Banketilauda eesti köögiga- retsepte?

Postitas:

Andke palun ideid, mida head eestipärast teha pidulikule lauale välismaal, eesti köögi tutvustuseks. Ütleme nii, et prantslast kama ja kiluleivaga ei püüa 🙂 ei ole ju eesti köök mingi suurejooneliste hõrgutistega rikkalik laud, ikka tagasihoidlikust toorainest lihtsad toidud.

0
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ega Eestil nii väga oma kööki polegi. Enamus on Baltikumist kokku võetud.

Ainule mis pähe tuli, oli heeringas hapukoore ja sibulaga ja krõbeks praetud verikäkk/vorst.
Eestiga seostub ka must leib, suitsuvorst.

0
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

kusjuures, prantslast sa justnimelt võiksid püüda kiluleivaga. Nende seas võib see suureks hitiks osutuda. Kama on kahtlasem, aga kiluleib meeldib paljudele.

Aga loe näiteks seda siit, äkki annab mingit inspiratsiooni:

https://nami-nami.ee/uudis/ev_presidendi_vastuvotu_2019/

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Välismaal on ju see probleem, et eestipäraseid toiduaineid ei ole saada. Või on sul võimalus Eestist kaasa võtta musta leiba jmt? (Ega ma täpselt ei tea, teatud kohtades võibolla siiski on eesti toitude poode.)
Kilu ja räim on kalad, mida välismaa kokad on just erilisteks delikatessideks pidanud.
Kui ise superhea kokk ei ole, siis need presidendi vastuvõtu toidud võivad üle jõu käia. Aga just neid tagasihoidlikke toorained võiks tutvustada: kilu musta leivaga, toorest hapukapsast jõhvikate ja köömnetega… Mulgipuder peab olema tõesti hästi valmistatud ja huvitavalt serveeritud, et banketilauale sobiks, muidu on ta pigem selline tõhus kõhutäide. Aga tagasihoidlikest toorainetest ja eestipärane kahtlemata. Meie peres nt tehti mulgiputru natuke teisiti kui tavaliselt, kartulit pandi vähem ja keetmise ajal lisati sortshaaval piima. Teisel-kolmandal päeval pannil kergelt pruunistatuna viis keele alla…

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

No kui kiluvõilevaga ei püüa, siis mida veel? Kas verivorst ja hapukapsas püüaks prantslast paremini? või hernesupp?

Küsimus ei ole ju niivõrd tooraines, vaid kuidas see serveerida. Kiluvõileivad on Eestis väga tihti bankettidel – aga muidugi mitte võileibadena, vaid ikka väikeste suupistetena, tikukatena. Leivakuubik, sel kenasti pritsiga pandud munavõie ja sisi rullikeratud kilu + mingi roheline varreke näiteks.Kilu võib ka kohe munavõide sisse hakkida ja siis kenasti läbi laiema pritsi leiva peale.

Ja niimoodi saab igat toitu serveerida “pidulikult”. Nt (ma ise küll ei teeks nii, aga võibolla on juba tehtud) – verivorsti sisu koos pohlamoosiga kuidagi ilusti serveeritud lusikapeal.

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Küpseta karask.
Pruuli mõdu.
Keeda kört kokku.
Lase metsas mõni metssiga või hirv maha ja küpseta ära.
Nõgesesupp.
Naadisalat.
Jne., jne.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ütleme nii, et prantslast kama ja kiluleivaga ei püüa ????

Kamavaht väikestes pokaalides erinevate marjadega kaunistatult – piisavalt eestipärane. Nt Tareq Taylor tegi jõhvikatega.
Vürtsikilu musta leiva ampsul koos munavõiga või hoopis pisikesel lahtisel lehttainapirukal koos muna ja tomatiga on väga ok.
Ja kilukeerud lehtaignast – just sobilikud väikesed ampsud. Või vürtsikilu-toorjuustu pallikesed riivleivas veeretatuna. Või tikuampsud pariisi kartuli, kirsstomati ja kiluga.
Kellele maitseb, kellele mitte, rahvusest see eriti ei sõltu. Kes anšoovisega harjunud, sellele maitseb vürtsikilu enamgi. Prantslastel ju sibula-anšoovisepirukas täitsa rahvusroog.
Ainult et väga hea kilu peab olema.

+2
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kamaga annab väga palju eksperimenteerida, aga tulemused võivad olla erinevad. Kunagi oli tln restoran kus praktiliselt kõikidesse menüükäikudesse oli lisatud kama. Kohvis küll mitte. Mulle kama ei maitse, aga need kellele meeldib sõid ja kiitsid.
Siin veel mõni idee:
https://toidutare.ohtuleht.ee/483856/kodune-kamajahu-mangib-gurmee-etenduses-pearolli

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )


Esileht Kodunurk Banketilauda eesti köögiga- retsepte?