Lugedes selle artikli läbi ja nähes ka varasemat abipalvet, on õhus ikka mõned küsimused. Üürikorter mis maksab 625€ kuus + paarsada kommud. Naise ainus sissetulek oligi 520+ 640 vanemahüvitis ja üksikvanema toetus. Saan aru, et noor üksikema, aga ma ei julgeks eluski, olles üksikema ja ainsaks sissetuleks on peretoetus ja vanemahüvitis( mis on ajutine) võtta endale nii kallis korter. Mul pole suure maja laengi nii palju. Mis edasi oleks saanud tulevikus? Saan aru, et ta ütles, et ei olnud plaaniski lähiajal tööle minna, vaid siis kui vanim laps kooli oleks läinud. Kullake, oma elu ei saa ometi üles ehitada lastetoetustele.
Lisaks selgub artiklist ikkagi ka, et laps oli haige( palavik, nohu) ja kuigi diagnoosiks läks hällisurm, siis lahang selgitas välja ka, et lapsel oli kopsuinfektsioon, et ikkagi haiguse tagajärjel?
Jah, kirjas ka, et aasta lõpuni sai annetustest üüri makstud ja töötuna võttis ka end arvele, aga ikkagi tuleks kiiremas korras korterit vahetada. Mida ta teha nagu ei taha, sest lapsed käivad lasteaias( ilmselt siis kodu lähedal). Samal põhjusel, ei tahtnud ka vanemate juurde kolida.
625eur ei ole Tallinnas sugugi mingi kallis üürihind praegust üüriturgu arvestades. Laenumaksed ongi odavamad, nendega ei tasu võrrelda. Paraku kõik laenu ei saa. Sõbranna maksab 700eur 3toal 10a tagasi renoveeritud korteri eest, mis asub Lasnamäel. Pole küll paneelikas, aga korter suurem asi küll pole, kõik laguneb. Paraku kahe lapsega oli valik väga kesine, üürileandjad ei tahtnud lapsega üürnikke. Ise maksan maja eest teises linnas natukene üle 300eur laenu ja laen on 20a peale.
Sorry, aga loll jutt. 600-700 on ikka korralikud kallimad korterid. Ma isiklikult oman mitut üürikinnisvara, kus üür 450.-. Korralikud Mustamäe ja Lasnamäe korterid. Üürnikeks ei ole asotsiaalid, korralikud pered, kus töötavad mõlemad vanemad.
Miks keegi üksikema arvab, et tööl nagu ei viitsi käia, aga 625.- eurot korter on elementaarne? Kui oled lihtrahvas, mitte aadliprintsess, siis elad ikka vastavalt, mis jõukohane on.
Saabuval talvel ei saa ta elus 200.- eurot kommud hakkama, naerukoht. Liitke paarsada juurde, see on reaalne.
Ja no see, et ei tahagi tööle minna, sest tal nii meeldib oma lastega koos olla. Really? Enamikele meeldiks olla lastega kodune, aga elu nõuab oma ja emad lähevad juba aastase kõrvalt tööle, et oleks leib laual ja arved tasutud. Elementaarne. Nii elu ongi. Mis erand tema on, et nagu printsess teatab, et enne laste kooliminekut tööle ei lähe?
Kaastunne loomulikult lapse surma osas, aga kõik muu on ikka lihtne, mis lihtne ja täiesti mägedes omaga.
Millest ta enne äsjasündinud kolmandat elas oma 625.- korteris? Vanemate juurde ei taha, odavamat pinda ei taha, aga annetage, mis mühiseb, eks.
Veelkord, 625.- pluss 200-400 eurot kommud korteris ei ela Tallinnas isegi korralikud kahe palgateenijaga haritud pered! Aga tema peab? Annetuste eest?!
Aidata tahan mina kùll ikka seda inimest, kes ise madalat profiling hoiab ja reaalselt hädas on.