Esileht Beebi ja mitmikud Beebi ja sünnipäev

Näitan 26 postitust - vahemik 31 kuni 56 (kokku 56 )

Teema: Beebi ja sünnipäev

Postitas:
Kägu

Kui nüüd loogiliselt mõelda, siis alkoholi on rinnapiimas umbes sama palju kui veres või vähem. Seega kahepromillse joobe puhul (mis on ikka täitsa purjakil) on alkoholi rinnapiimas maksimaalselt kaks promilli ehk 0.2% ehk vähem kui keefiris.

Sinu arvutusoskus on jumalik. Joo aga purupurju ja su piim on ohutum kui keefir. Imeline.

Ma pole sõnagi öelnud selle kohta, et ma kavatseks ennast purupurju juua.

Mu arvutusoskusel pole ja midagi häda.

Mu mõte oli see, et klaasi või paari veini pärast ei ole mõtet muretseda.

Aga no mõni langeb muidugi minestusse selle peale, kui üks ema julgeb natuke elada ka.

+9
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ikka päris palju häda on su arvutusoskusel.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga no mõni langeb muidugi minestusse selle peale, kui üks ema julgeb natuke elada ka.

Elu võrdub joomine siis mõne arust, hea teada.

+5
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ikka päris palju häda on su arvutusoskusel.

Mis selles arvutuskäigus siis sinu meelest valesti on?

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui minu arvutusoskus ei kõlba, siis äkki Alberta Ülikooli teadlaste oma kõlbab.

The legal driving limit for blood alcohol concentration in many cities is 0.05 per cent. This correlates to 50 mg of alcohol in 100 ml of blood. Because the amount of alcohol present in your breast milk is closely related to the amount of alcohol in your bloodstream, the amount transferred to your baby depends upon your blood alcohol level at the time of nursing.

For example, if your baby drinks 100 ml of breast milk while you have a blood alcohol level of 0.05 per cent, your baby will consume 50 mg of alcohol. For a 5 kg baby, this is 0.001 per cent of their body weight in alcohol.

Put another way, a standard drink (defined as one 355 ml can of beer, one 150 ml glass of wine or 45 ml of hard liquor) contains approximately 14,000 mg of alcohol. If your baby drinks 100 ml of breast milk while you have a blood alcohol concentration of 0.05 per cent, this is nearly equivalent to your baby drinking 1.5 ml of beer, or 0.5 ml of wine or 0.2 ml of hard liquor

+8
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere:) küsimus seoses alkoholi tarbimisega. Mul on kodus mõne kuune beebi, kes saab pudelist rinnapiima. Tulemas on sünnipäev ja plaanis on tarbida mõistlikus koguses alkoholi ning beebile ette pumbata piima.

Aga kaua peab möödas olema kui saaksin jälle beebile pumbata piima, mis sobiks talle anda?

Laps kaasa ei tule, ta jääb hoidjaga koju.

Tahad elada kogu järgneva elu teadmisega, et mürgitasid oma lapse söögi ? Kui tahad mõistlikus koguses tarvitada, siis lähed sünnipäevale, oled lõbus, aga ei joo mitte midagi. Lisaks sellele oled ilmselt kursis, et alkohol soodustab piima tekkimist, nii et jooksvad rinnad on su sünnipäeva kogemus. Milleks sulle seda vaja on ?

+3
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere:) küsimus seoses alkoholi tarbimisega. Mul on kodus mõne kuune beebi, kes saab pudelist rinnapiima. Tulemas on sünnipäev ja plaanis on tarbida mõistlikus koguses alkoholi ning beebile ette pumbata piima.

Aga kaua peab möödas olema kui saaksin jälle beebile pumbata piima, mis sobiks talle anda?

Laps kaasa ei tule, ta jääb hoidjaga koju.

Tahad elada kogu järgneva elu teadmisega, et mürgitasid oma lapse söögi ? Kui tahad mõistlikus koguses tarvitada, siis lähed sünnipäevale, oled lõbus, aga ei joo mitte midagi. Lisaks sellele oled ilmselt kursis, et alkohol soodustab piima tekkimist, nii et jooksvad rinnad on su sünnipäeva kogemus. Milleks sulle seda vaja on ?

Jumal küll. Ta ei mürgita mitte midagi kui ta joob klaasi veini, ootab kuni see verest läinud on ja siis lapsele süüa annab.

+7
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jumal küll. Ta ei mürgita mitte midagi kui ta joob klaasi veini, ootab kuni see verest läinud on ja siis lapsele süüa annab.

Kui ta joob vaid ühe klaasi veini, siis paar tundi ootab imetamisega, siis küll ei juhtu midagi. Kui ta joob rohkem, siis peab kauem ootama.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja mis see “klaas veini” on? 12 cl või 45 cl? Mis see “mõistlik” kogus on? Seda ju ei täpsustata. Aga vahe võib olla tundides. Ja seda aega hakatakse arvutama viimasest lonksust, mitte esimesest.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja mis see “klaas veini” on? 12 cl või 45 cl? Mis see “mõistlik” kogus on? Seda ju ei täpsustata. Aga vahe võib olla tundides. Ja seda aega hakatakse arvutama viimasest lonksust, mitte esimesest.

Klaas veini arvestatatakse üks ühik (120 ml 12 kraadilist veini), sellega peab kaks tundi ootama, kui oled suurem naisterahvas, siis piisab tunnist. Kui inimene kallab klaasi pool pudelit veini, siis see on juba 4-5 ühikut ja peab 9-10 tundi ootama.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

et võiks ennast jälle normaalse inimesena tunda ja vahel mehega restorasin klaasi veini lubada

Ja, kui naine mõnda aega täiesti alkovaba on, siis tunneb ta ennast ebanormaalse inimesena? Tõesti! Milline piin ühe naisterahva jaoks!

+4
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Armastan ka sõpradega napsi võtta, aga raseduse ja imetamise ajal olin mõnuga kaine, teadmine et see on beebile hea kaalus üles igasuguse soovi elad normaalset elu. Ja elu ei jäänud elamata see tõttu, et 2x 2 aasta oma elus kaine olin + noorus.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selles teemas tuleb küll hästi välja inimeste kultuuritaust ja kogemused. Ilmselgelt on enamik siin vist näinud ainult elu stiilis rumm-koola kümme koksi sisse ja käpp maha ning kes arvavad, et teemaalgataja on samasugune. Ehk alkohol tähendab ikka kohe kindlasti täiesti umbjoobe joomist. Aga no mille kuradi pärast on vaja ennast purju juua?! Klaas head mulli või veini on ju maitseelamusena täiesti piisav ja täiesti normaalne. Jah, pisike sumin tuleb sellestki, aga õnneks möödub kähku. Selles mõttes, et kui inimesel võib olla lemmikshokolaad või söök, siis miks ei või olla lemmikut alkohoolset jooki? Pealegi, klaasike vahel harva kuskil muus keskkonnas peale kodu ei tee imetavale emale ega ausalt öeldes ka titale absoluutselt mitte midagi peale selle, et ema tunneb ennast ka pideva titenduse kõrvalt üheks õhtuks inimesena ja laeb oma akud täis. Eriti veel enda sünnipäeval! Aga need, kes ei taha juua või kardavad, et ei saa pidama peale ühte klaasi, ei peagi. Aga on ka teistsuguseid inimesi ja ei pea nendel seljas elama on nulltolerastia ja “ainukese tõega”. Selles mõttes on eestlane ikka üks imelik okas tagumikus elukas küll – mitte kuskil mujal nii hüsteerilist suhtumist alkoholi ei näe. Ja samas pole ka nii palju laus(sala??)joodikuid, kui siin.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selles mõttes on eestlane ikka üks imelik okas tagumikus elukas küll – mitte kuskil mujal nii hüsteerilist suhtumist alkoholi ei näe. Ja samas pole ka nii palju laus(sala??)joodikuid, kui siin.

Klaas veini ei tee küll midagi, aga üks siin arvutas, et kui ta jooks ennast kahepromillise joobeni, siis oleks ta rinnapiim ohutum kui keefir, see vist ikka päris nii ka ei käi. Pool pudelit veini ka ei ole palju, ainult 350 ml, mis on kaks suuremat klaasi, aga selle joomise järel peab ka juba kuskil 6-7 tundi imetamisega ootama, mis on juba päris pikk aeg. Inimeste arusaamad mõistlikust alkoholikogusest on lihtsalt väga erinevad.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ema on fertiilses eas (loe: oskab inglise keelt),

Mis see tähendab? 🙂
Et seoses menopausiga kaob samal päeval ka keeleoskus? Või et 48-50-aastaste naiste seas on inglise keele oskajate protsent 0,00miski?

Selle tarkpea nõuandeid ei peaks keegi kunagi tõsiselt võtma.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja samas pole ka nii palju laus(sala??)joodikuid, kui siin.

Siin käib jutt imetamise ajal alkoholi tarbimisest, mitte lihtsalt (sala)joomisest. Kui sa kellegi tervist ja elu heaolu oma joomisega ei kahjusta, siis ole (sala)joodik, nii palju kui tahad. Mu arust on siin ikka päris suur vahe.

Kui oled rase või imetad, siis ei ole vaja katsetada ega omale mingeid rumalaid õigustusi ja ettekäändeid välja mõelda, a la, mis see tilk ikka teeb või muidu ma tunnen ennast nii ebanormaalsena.

Miks peaks tegema midagi (jooma selle pokaalikese), mis ei ole ju tegelikult üldse nii oluline ja vajalik? Miks ei saa neid naudinguid lapse nimel paar aastat edasi lükata? Ja, kui ei saa edasi lükata, siis ma kaldun hoopis sinnapoole, et sellel “ainult üks pokaal mulli” tarvitajal on tegelikult siiski alkoprobleem.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selles mõttes on eestlane ikka üks imelik okas tagumikus elukas küll – mitte kuskil mujal nii hüsteerilist suhtumist alkoholi ei näe. Ja samas pole ka nii palju laus(sala??)joodikuid, kui siin.

Klaas veini ei tee küll midagi, aga üks siin arvutas, et kui ta jooks ennast kahepromillise joobeni, siis oleks ta rinnapiim ohutum kui keefir, see vist ikka päris nii ka ei käi. Pool pudelit veini ka ei ole palju, ainult 350 ml, mis on kaks suuremat klaasi, aga selle joomise järel peab ka juba kuskil 6-7 tundi imetamisega ootama, mis on juba päris pikk aeg. Inimeste arusaamad mõistlikust alkoholikogusest on lihtsalt väga erinevad.

Vähemalt 10 tundi viimasest lonksust.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selles teemas tuleb küll hästi välja inimeste kultuuritaust ja kogemused. Ilmselgelt on enamik siin vist näinud ainult elu stiilis rumm-koola kümme koksi sisse ja käpp maha ning kes arvavad, et teemaalgataja on samasugune. Ehk alkohol tähendab ikka kohe kindlasti täiesti umbjoobe joomist. Aga no mille kuradi pärast on vaja ennast purju juua?! Klaas head mulli või veini on ju maitseelamusena täiesti piisav ja täiesti normaalne. Jah, pisike sumin tuleb sellestki, aga õnneks möödub kähku. Selles mõttes, et kui inimesel võib olla lemmikshokolaad või söök, siis miks ei või olla lemmikut alkohoolset jooki? Pealegi, klaasike vahel harva kuskil muus keskkonnas peale kodu ei tee imetavale emale ega ausalt öeldes ka titale absoluutselt mitte midagi peale selle, et ema tunneb ennast ka pideva titenduse kõrvalt üheks õhtuks inimesena ja laeb oma akud täis. Eriti veel enda sünnipäeval! Aga need, kes ei taha juua või kardavad, et ei saa pidama peale ühte klaasi, ei peagi. Aga on ka teistsuguseid inimesi ja ei pea nendel seljas elama on nulltolerastia ja “ainukese tõega”. Selles mõttes on eestlane ikka üks imelik okas tagumikus elukas küll – mitte kuskil mujal nii hüsteerilist suhtumist alkoholi ei näe. Ja samas pole ka nii palju laus(sala??)joodikuid, kui siin.

No siin on kuskil suur teema, kus arutati, et kas imetav ema tohiks alkoholivaba õlut juua, sest osadel on kirjas, et võib sisaldada kuni 0.5% alkoholi.

Need on need Parima ja Õilsaima Ema meistrivõistlused, mis beebi- ja perefoorumites ikka on, kus igaüks võistleb enda välja mõeldud reeglite järgi, aga oodatud tiitlit ei tule ega tule. Ja siis kui veel keegi julgeb kuidagi lihtsamate reeglitega elada ja “sohki teha”, tuleb ju kohe võimalust kasutada, et saaks enda saba kergitada ja kuskil vähemalt tunda, et mina olen parem ja õigem.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja samas pole ka nii palju laus(sala??)joodikuid, kui siin.

Siin käib jutt imetamise ajal alkoholi tarbimisest, mitte lihtsalt (sala)joomisest. Kui sa kellegi tervist ja elu heaolu oma joomisega ei kahjusta, siis ole (sala)joodik, nii palju kui tahad. Mu arust on siin ikka päris suur vahe.

Kui oled rase või imetad, siis ei ole vaja katsetada ega omale mingeid rumalaid õigustusi ja ettekäändeid välja mõelda, a la, mis see tilk ikka teeb või muidu ma tunnen ennast nii ebanormaalsena.

Miks peaks tegema midagi (jooma selle pokaalikese), mis ei ole ju tegelikult üldse nii oluline ja vajalik? Miks ei saa neid naudinguid lapse nimel paar aastat edasi lükata? Ja, kui ei saa edasi lükata, siis ma kaldun hoopis sinnapoole, et sellel “ainult üks pokaal mulli” tarvitajal on tegelikult siiski alkoprobleem.

Rasedus ja imetamime on alkoholi seisukohast muidugi täiesti erinevad olukorrad. Aga see selleks.

Ma olen nõus, et ühe lapse kõrvalt, kui saad selle juba vanemas eas võib tõesti kolmeks aastaks alkoholi kõrvale jätta. Aga reaalsuses paljud tahavad siiski mitut last ja selles osas võibki see pokaal teinekord olla emale “oluline ja vajalik”, et tunda end lapsest eemaloleku ajal just normaalse ja seltskondliku täiskasvanuna, nt pidulikul päeval. Sama hästi võiks siis ju juba öelda, et sorri ema, aga katsu nüüd oma spaaskäigud ja sünnipäevapeod siin ikka järgmised 10a edasi lükata kuni kõik beebid on vähemalt 3a kasvanud. Et muidu saab lapse turvatunne (kaudselt siis ju ka vaimne tervis) ikka kannatada, kui peab emast eemal olema. Igasugused äärmused ei ole normaalsed ja head ja iga ema on ka inimene. Kui ema on kaine, siis võib ta imetada, alkoholiühikud võib igaüks vastavalt kehakaalule välja arvutada. Kui parasjagu tita magab või on kellegi hoida väljapumbatud piimaga, siis ei ole ilmtingimata vajalik, et ema endale kõike mõnusat keelama peaks. Ma arvan, et sellele ei vaidle keegi vastu, et alkohol pole ellu jäämiseks vajalik, aga samamoodi ei ole ka suhkur ja jahutooted ja paljud muud asjad. Aga nii ei saa keegi elada.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen nõus, et ühe lapse kõrvalt, kui saad selle juba vanemas eas võib tõesti kolmeks aastaks alkoholi kõrvale jätta. Aga reaalsuses paljud tahavad siiski mitut last

Minul on neli last. Kõik saadud noorena (mis see vanus siia üldse puutub?) ja täpselt selliste vahedega, et olingi mitu aastat täiesti alkovaba. Täiesti teostatav! Ei ole mingit traumat ma sellest saanud, et mingid aastad minu elust olid alkovabad.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen nõus, et ühe lapse kõrvalt, kui saad selle juba vanemas eas võib tõesti kolmeks aastaks alkoholi kõrvale jätta. Aga reaalsuses paljud tahavad siiski mitut last

Minul on neli last. Kõik saadud noorena (mis see vanus siia üldse puutub?) ja täpselt selliste vahedega, et olingi mitu aastat täiesti alkovaba. Täiesti teostatav! Ei ole mingit traumat ma sellest saanud, et mingid aastad minu elust olid alkovabad.

Jajah, küll sa oled tubli! Au ja kiitus!

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga sina ei saa sellega hakkama? Sina vajad alkoholi?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga sina ei saa sellega hakkama? Sina vajad alkoholi?

Saan loomulikult, kui vaja on. Raskematel perioodidel on kõiki lapsi ka praktiliselt 24/7 imetatud, ära jäetud pikalt planeeritud üritusi, reise jne.

Aga samas pole joomata jäänud ka see klaas veini või shampust ning täiskasvanute seltskonnas täiel rinnal tantsulöömine või muu vahva tegevus, kui kõik on parasjagu lastega hästi.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah olen! Võta eeskuju!

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellised testid on ka olemas, kui tahta täielikku kindlust, et alkohol piimast läinud on.

https://www.ovulatsioonitestid.ee/et/a/alkoholitestrid-rinnapiimale

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen võtnud pokaali šampust/veini ja last paar tundi hiljem toitnud. Lööge nüüd mind risti!

+1
-1
Please wait...

Näitan 26 postitust - vahemik 31 kuni 56 (kokku 56 )

Esileht Beebi ja mitmikud Beebi ja sünnipäev