Esileht Beebi ja mitmikud Beebi liikuma hakkamine ja muutused kodukorralduses

Näitan 11 postitust - vahemik 1 kuni 11 (kokku 11 )

Teema: Beebi liikuma hakkamine ja muutused kodukorralduses

Postitas:
Kägu

Kas tegite kodus mingeid muudatusi (nt mööbli ümbertõstmine, asjade ära panemine) kui laps liikuma hakkas?
Meil on teravate nurkadega diivanilaud ja mu ema tungivalt soovitas mul see laud maha müüa. Tean, et on nurgakaitsed, aga need ei taha hästi kinni püsida.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

RE: Beebi liikuma hakkamine ja muutused kodukorralduses

Jah, tegin. Laskusin kohe käpuli maha ja käisin niimoodi maja läbi. Just selle pilguga, et mida annaks endale kaela tõmmata või kuskilt lahti nokkida. Sellega läks enda elu kohe tunduvalt lihtsamaks, polnud vaja alailma lapsel sabas käia ja \”eitohitada\” Mööblit ümber ei tõstnud, käik asjad alumistelt riiulitelt korjasin ära ja mees tegi aia ette teise korruse trepile.

0
0
Please wait...

Postitas:
lootusekiir

Ma natuke hirmutan ja loetlen ekstreemsemaid variante :p
Umbes lapse liikuma hakkamisest :
Kõik toolid hakkasid olema laudade peal
Kõik kapiuksed hakkasid olema kinniteibitult
Kõik lauasahtlid hakkasid olema kinni teibitult
Kõik ukselingid hakkasid käima ülespoole
Sügavkülm ja külmkapp käisid spetslukkudega lukku
Kontaktidele käisid ette titekaitsmed ja nende võtmed on alati kadunud
Telekate nupud hakkasid elama plastikvidinate taga kinniteibituna
Kardinad kolisid aknalauast kõrgemale
Lauaarvuti CD sahtel ja on/off nupp hakkas olema kinni teibitud
Elutoa kapi alumised riiulid haigutavad tühjalt
Pliidinupud on kapi otsas
Aknalaudu tuleb 24/7 valvata, sest mingi valemiga suudab see pärdik sinna mööda radiaatoreid ronida. Käed aknalauale veel ei ulatu…
Terve korteri tapeedid on maast meetri ulatuses ära soditud või maha kakutud
Diivani laud on umbes aasta jagu toanurgas, jalad taeva poole püsti, sest seda sai kasutada käimisraamina. Lisaks sai seda lükata kapi juurde ja siis sai juba kõrgemale ronida…
Diivani ees maas on enamuse ajast tekk, sest põnn harrastab seljatoelt allahüppeid teha
Külas me ei käi :S

Sedasi hakkasime elama umbes siis, kui laps oli 8-9 kuune. Kevadel saab ta kaheseks ja loodame, et asi varsti paraneb…

0
0
Please wait...

Postitas:
Ur St

[small]lootusekiir kirjutas:[/small]
[tsitaat]Ma natuke hirmutan ja loetlen ekstreemsemaid variante :p
Umbes lapse liikuma hakkamisest :
Kõik toolid hakkasid olema laudade peal
Kõik kapiuksed hakkasid olema kinniteibitult
Kõik lauasahtlid hakkasid olema kinni teibitult
Kõik ukselingid hakkasid käima ülespoole
Sügavkülm ja külmkapp käisid spetslukkudega lukku
Kontaktidele käisid ette titekaitsmed ja nende võtmed on alati kadunud
Telekate nupud hakkasid elama plastikvidinate taga kinniteibituna
Kardinad kolisid aknalauast kõrgemale
Lauaarvuti CD sahtel ja on/off nupp hakkas olema kinni teibitud
Elutoa kapi alumised riiulid haigutavad tühjalt
Pliidinupud on kapi otsas
Aknalaudu tuleb 24/7 valvata, sest mingi valemiga suudab see pärdik sinna mööda radiaatoreid ronida. Käed aknalauale veel ei ulatu…
Terve korteri tapeedid on maast meetri ulatuses ära soditud või maha kakutud
Diivani laud on umbes aasta jagu toanurgas, jalad taeva poole püsti, sest seda sai kasutada käimisraamina. Lisaks sai seda lükata kapi juurde ja siis sai juba kõrgemale ronida…
Diivani ees maas on enamuse ajast tekk, sest põnn harrastab seljatoelt allahüppeid teha
Külas me ei käi :S

Sedasi hakkasime elama umbes siis, kui laps oli 8-9 kuune. Kevadel saab ta kaheseks ja loodame, et asi varsti paraneb…[/tsitaat]

Mul on 2 last, seega kujutan laste võimeid suht hästi ette, aga see nimekiri paneb jahmatama ning tekib küsimus, et kas teie laps on enamuse ajast üksi kodus?

Teemasse – ma olen ära pannud vaid eluohtlikud asjad, nt kodukeemia. Rohkem ma pole vist midagi peitnud. Isegi prügikasti kapi uks on meil kõigile kättesaadav. Ma olen seda usku, et lastele tuleb õpetada, kuidas asju õigesti kasutada, õpetada, mis on õige ja mis vale, õpetada, mida tohib ja mida ei tohi, mitte ei pea lapsele ehitama kummituba.

Selle laua ma paigutaks kuhugi nii, et see ei jääks koguaeg otseselt lapse liikumistrajekoorile ette, kuhugi seinaäärde nt.

0
0
Please wait...

Postitas:
lootusekiir

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]lootusekiir kirjutas:[/small]

Äkki selgitad miks küll ometi?
[/tsitaat]

Ükskõik kui palju me teda valvama, saab ta ikka mingi sigadusega hakkama. Ta on kohutavalt elav laps ja jõuab hämmastava kiirusega igale pole ronida või midagi korda saata. Kuna ma teen kodus tööd, siis ei jää mul midgi üle, kui kodu \”lapsekindlaks\” muuta. Siis võib ta vabalt toimetada.
Suht tobe oleks tal päev otsa järel käia ja eitohitada.

0
0
Please wait...

Postitas:
Saabastega kiisu

Hea soovitus, müüge maha:D Ega siis lapse pärast pea elama ainult nelja seinaga toas. Endlal on diivanilaud momendil liigutatud nurka. Püsti tõusmisel kippus tagasi kukkudes oma nägu vastu alumist plaati lööma. Ei olnud mul südant seda pealt vaadata, sest iga kord päästma ei jõua ja 6kuune ei taipa veel selgitustest midagi. Ülejäänud asjad jäävad nii nagu on:)

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks mida suurem korter, seda vähem midagi muutma peab. Mul on väike korter ja pean ikka hoolega vaatama, mis kuskil asub. Diivanilaud on suur kolakas teravate nurkadega selle plaanin asumisele saata. Kindlasti hakkan kasutama ka \”puuri\”, sest muidu kui vetsus käin, jõuab laps kümme imet korda saata.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teravate nurkadega diivanilaua peaks siis ümara või ovaalse vastu vahetama. Aga ka siis võib ta end selle vast ära lüüa ju.
Päris diivanilauata ma asja ette ei kujuta. Kuhu panna siis kõik sellel olevad esemed?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Madala nurkadega diivanilaua (nurgad u lapse silmade kõrgusel) viisime teise tuppa ja suure vaasi peitsin diivani taha. Elutoe alumistes riiulites lükkasin asjad kaugemale, et ta neid välja ei tõmbaks.
Igasuguseid sahtleid kipub ta lahti tegema küll, aga püüan järjekindlalt õpetada et ei tohi. Tundub, et natuke töötab see süsteem. Ühe korra muidugi jättis õrnalt näpud vahele ja siis ehmatas ära ka.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie ei teinud mingeid ümberkorraldusi. Keegi on alati kodus koos lapsega ja saab ju selgeks teha, mida tohib ja mida mitte. Lapsehoidja nõudmisel panime ainult võre trepile ette. Kuigi laps oskab ilusasti ise trepist üles-alla liigelda. Tegime trepitrenni mitu korda päevas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Diivanilaual on all üks lisaplaat. Sinna oleme aastatega harjunud igasugu asju panema. Ajalehed, ajakirjad, tatisel hooajal salvrätis, teleri puldid jms.

0
0
Please wait...

Näitan 11 postitust - vahemik 1 kuni 11 (kokku 11 )

Esileht Beebi ja mitmikud Beebi liikuma hakkamine ja muutused kodukorralduses

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.