Suht nõme ikka, et pean tellima eramajja 2 korda kuus mingi biojäätmete äraveo ja niidetud murust ja lehtedest hunnikut ei tohiks ka nagu moodustada. Päris haige.
Hiljemalt 1. juunist 2023 tuleb biojäätmeid hakata koguma liigiti eraldi mahutisse kõigil kinnistutel ja asutustes sõltumata korterite arvust, kinnistu sihtotstarbest või asutuse suurusest. <br style=”outline: 0px; box-sizing: border-box; color: #000000; font-family: ‘Lab Grotesque’, Arial, ‘Helvetica Neue’, Helvetica, sans-serif; font-size: 18px;” />Erandina saavad mahuti kohustuses vabastusi taotleda üksikelamu, paarismaja, üksikelamuna registreeritud ridaelamuboksi ja kuni kahe korteriga elamuga kinnistud, kes kompostivad oma köögi– ja sööklajäätmed kohapeal kinnises kompostris (igast küljest kinnine kast, mis sobib aasta ringseks kasutamiseks) ning saavad kompostimiseks nõusoleku oma linnaosavalitsuselt.
Toidujäätmeid ning aia- ja haljastujäätmeid võib elamumaal vajaliku ruumi olemasolul ka kompostida. Nii säästate jäätmeveokulusid ning lisaks valmib kompost, mida saab kasutada aias väetisena.
Toidujäätmeid võib kohapeal kompostida üksnes kinnises kahjurite eest kaitstud kompostris. <br style=”outline: 0px; box-sizing: border-box; color: #000000; font-family: ‘Lab Grotesque’, Arial, ‘Helvetica Neue’, Helvetica, sans-serif; font-size: 18px;” />Aia-ja haljastujäätmeid (niidetud muru, puulehed, oksad jms) on lubatud kompostida lahtiselt aunades.
Seega minu jaoks ei muutu rohkem kui et ma pean saama kompostimiseks nõusoleku. Biojäätmete komposter juba aastaid olemas, mul küll soojustamata, seega talvel komposteerumist ei toimu, aga piisavalt suur, et soojal ajal jõuaks ka talvine kompost läbi kõduneda.