Siinkohal räägid sa iseendale vastu. Oma eelmises postituses väitsid, et alati leiab midgi, millega pooltühja konteinerit täita ja loetlesid üles kõik sel korral konteinerisse loobitud asjad. Ja nüüd tood välja kui harva sul sellist kola tekib.
Ikka leian iga kuu. Näiteks nüüd käis prügi neljapäeval ja sinna panin tavaprügile lisaks vanaks läinud padja. Üks on mul veel. Ka viskasin ära ainsa paari teksaseid, sest need on nüüd küll liiga suureks jäänud ja püksirihma – kahjuks kingiti kunstnahast ja see pidas vastu ehk pool aastat. Jõulukardinad ja -laudlina jõudsid alles müüd prügikasti…ka kingitus, aga hirmus koledad, sünteetika ja “Merry Christmas Ho-ho-hoo” kirjaga 🙂 Pole kunagi üleval olnud, aga no enne jõulu sain. Saekett tuleb uus osta, praegu sai vana ära visatud, seda on 4-5 korda teritatud ja nagu hästi enam ei tööta. Ära viskasin ka pange, mis jäi talveks õue ja läks rabedaks. Nüüd mul pange polegi 🙁 Oma viga. Ja nugade puki, no selle paku, mille sees kööginoad käisid. Selle sain 20 aastat tagasi ümmarguseks sünnipäevaks, aga läks koledaks. Miskit veel. Ahjaa, koera puugilahused ja kaelarihmad 🙁 Oleksin pidanud ära viskama ka oma ainsa ujumistrikoo, sest see on veidi viledaks kulunud, aga mõtlesin, et ma niikuinii avalikus rannas ega spaas ei käi, mis ma uut ostan, hea vähemalt peenraid rohida. Paistab, et juuni prügiveoga peaksin ära saatma näiteks plätud, neid on juba teibiga parandatud, võiks tõesti uued osta. Ja kassi liivakast ka. Kass on juba umbes 17 ja vääriks uuemat kasti, kui see, mille teda varjukast võttes ostsime. Kassi kraapimispuule sai uus nöör keerutatud, vana läks juba nüüd prükkarisse.
Vähe asju, aga püüan, et katkiseid, väikeseks või suureks jäänuid ja kasutamist mitteleidvaid kolasid oleks vähem. Ahjaaa, taignarulli viskasin ka ära, sest kui midagi pole kolimisest alates st 20+ aastat kasutatud, siis tõenäosus seda siiski vajada on minimaalne.
Kulla inimene, sa nimetad siin asju, mida viskad ära korra 5 aasta jooksul. Pealegi suurt osa neist asjadest paljude inimeste kodus polegi, seega ei saa neid ka ära vista, eksole. Kui ikka kettsaagi kodus pole, pole ka saeketti (pealegi mõistlik inimene viib selle vanarauaks, mitte ei pane olmeprügisse); kui koera ega kassi pole, pole ka kassi liivakasti ega surnud koera kaelarihma. 20 aastat vana nugade pukk? – noad on sahtlis vastavast hoidikus, mingit pukki ei teki ka 20 aasta jooksul mitte. Kui kunagi peaks tulema uus köögimööbel, siis sahtlis olev noahoidik läheb utiliseetimisse koos ülejäänud köögimööbliga, mitte ei hakka sahtlisisusid eraldi olmeprügisse toppima. Kasutmata Merry Christmas kardinad (pole elus selliseid asju omanud, ka kingina pole saanud) läheksid uuskasutuskeskusse, et järgmine jõulukola fänn saaks need olematu raha eest osta ja sõbrale kinkida. Kui keegi sellist rämpsu poest uuena ei osta, siis pole ka tootjatel mõtet seesugust jama toota. Teksapüksid võiks ka tekstiilijäätmena vastavasse kogumiskonteinerisse viia – võibolla oled näinud, et vanadest teksapükstest toodetakse näiteks märsse ja muud taolist.
Sinu nimekirjast võiks minu kodus olmeprügina tekkida vana padi, trikoo, plätud ja katkine pang, igaüks neist vast korra 3-4 aasta jooksul.
Kui ikka asi läheb katki, viskan kohe minema; kui kasutust ei leia, viin vastavasse kogumiskonteinerisse jne. Mingit kola ma kuhugi ei kogu. Pole kodus sellist kohtagi, kuhu ma saaks pooleks aastaks koledad kardinad vedelema unustada. Sellest hoolimata, et katkised pannilabidad, mõni purunenud mänguasi, väsinud tolmulapid, kasutatud hambaharjad ja nõudepesukäsnad ja sukkpüksid jms kraam jooksvalt prügikasti liigub, ei saa ma enamasti olmeprügi konteinerit ka kolmveerandi ulatuses iga kuu täis. Enamik nendest võtab nii vähe ruumi, et mingit erilist prügihulga suurenemist sellest ei teki, kui see mõni asi prügikasti visata.
Viimane tõesti suur asi, mis ära viskasin oli muruniiduk, aga seda olmeprügisse nagunii panna ei saa. Või sa lammutaksid osadeks ja iga kuu paneks mõne jupi kaupa just niipalju, kui parasjagu ruumi on?