Blender sobib väga hästi püreesupi tegemiseks ja teeb siidiseks, kahe kannutäiega saab läbi lasta suure potitäie suppi. Mul on blenderil plastkann, seega päris keevat suppi ma ei pane sinna, jahutan ca 60-kraadiseks, siis ongi blenderdamise järel söömisvalmis, samas koor, või jms seguneb ilusti.
Kui tahta teha tomatist, siis ma kallaks valmis blenderdatud supi lihtsalt läbi sõela potti tagasi, siis ei pea tomatite koorimisega vaeva nägema. Ma teen tomatiga supid tavaliselt passatast või frito tomatipüreest.
Klaasist blenderkannud on tavaliselt küllalt paksud ja kannatavad kuuma suppi kindlasti, sellevõrra on muidugi kann ka raskem. Võimsus ja kannu materjal on ülioluline jää vms purustamiseks, keedetud ködist püreesuppi suudab teha ikka pea iga blender.
Kui saumikser, siis kindlasti metallotsikuga (mul kunagi õnnestus üks saumikseri plastots suht lapikuks mikserdada keeva supi sees), aga blenderiga saab väga hästi. Aga minu meelest on blenderiga mugavam teha kui saumikseriga potis pläristada ja pritsida. Kui sa just väga tahad veel ühte masinat, siis blender jah, aga saumikeriga on ka võimalik teha, kui kaua käiata.