Ma tõesti ei tea, oli see selle taksojuhi vale või nad tôesti ei näe tellimust vasu võttes, kuhu klient sõita soovib.
kunagi oli tõesti nii, et juhid ei näinud sihtkohta – selle mõttega, et nad ei saaks keelduda selle põhjal, kuhu sõit viib v kui pikk see on. vaadates, kuid palju on praegu keeldumisi, siis tundub mulle, et juhid näevad sihtkohti ja sõidu pikkust/hinda.
Jah, väga võimalik, et see on muutunud. Ja ma leian, et see ongi normaalne, et juht näeb algusest peale, kuhu sõit on. Kasulik ju mõlemale poolele – juht teab, kas tasub sõitu vastu võtta ning mina kliendina ei pea vihase taksojuhiga jamama. Ma saan ju täitsa aru, et juhil võib olla see hetk, kus mõtleb, et teen viimase sõidu veel ning poole tunni pärast lõpetan tööpäeva ning siis lihtsalt ei võtagi sellist 40km kaugust sõitu ette. Samuti on arusaadav, kui sellise pika sõidu hind on suurem, sest tagasi nad ju klienti ei saa. Kui kliendi lennujaama nt viid, saad sealt üsna kindlalt uue kliendi peale, aga linnast väljas kaugelt ei saa.
Aga ikkagi olin ma tol korral selle taksojuhi peale pahane. Mina ei ole ju ka süüdi selles, et ma ei teadnud, et juht sihtkohta ei näe. Tema ju teab, mis tingimustel sõidab ning tal ei ole mingit õigust ennast minu peale välja valada. Üldiselt neile taksojuhtidele, kes mu viisakalt 40km kaugusele ära toovad, olen ma enamasti eraldi sularahas jootraha jätnud. Kuidagi normaalne tundub, kompenseerib seda tühja tagasisõitu.