Minu lapsel on 3 Lenne mütsi. Me ei ela Eestis ja kui neid Eestis käies nägin, olin ahvivaimustuses. Nimelt on mul kõigi mütsidega kogu aeg häda, et salli osa on liiga lühike või kitsas või ma ei saagi aru, mis disaini-error seal on. Kui lapsel on seljas veidi avarama kaelaauguga pusa või kampsun, hakkab õlg välkuma kaeluse ja salli vahelt. Aga lennedel on mõnus pikk ja lai see osa.
Vohh, kus nüüd leidsin, mõtlesin, ja ostsin kohe igast paksusest ühe, kõik sama suurus. Ma enam materjale ei tea, aga tookord ostes vaatasin veel, et mõnedel oli temperatuurivahemik sildile kirjutatud. Väga super! Ma olen kogu aeg hädas õigete paksuste valimisega.
Aga kui lapsele pähe panin, selgus, et need kaks paksemat, meriinoga ja järgmine paks ilma meriinota on küll enam-vähem parajad, aga see kõige õhem, vist oli +5 kraadist edasi, täiega lotendab ümber pea. Konkreetselt kõrvade ümbert on lõdvalt, tuul vuhiseb sisse ja serv vajub silmini. Need on kõik sama suurus, päris imelik, et üks suur on.
Ja mis välimusse puutub, siis on mul sellega veel üks naljakas ja natuke napakas probleem. Ärge nüüd naerge, ma tean ise ka, et see on napakas. Aga siin riigis, kus mina elan on ka palju moslemeid ja palju naisi on hijabiga. Ja no nuta või naera, minu meelest on Lenne mütsi disain hijabiga sarnane. 🤦
https://www.amazon.de/Kashkha-Damen-Hijab-Schal-Ready/dp/B07NCBVB18
Nagu…, nohh, öelge nüüd, et ei ole sarnane…
https://m.okidoki.ee/item/lenne-tuukrimuts/11571604/
Ja siis mul tekkib mingi luul, et äkki keegi vaatab, et mingi siniste silmade ja heleda peaga opakas on ära keeranud ja oma tütrele hijabi ümber pea mässinud. Eriti see õhuke lohvakas näeb kahtlane välja peas.
Eestis muidugi sellist probleemi pole. Oleks vist pidanud mingid tupsude ja tuttidega variandid ostma, aga nendega on jälle häda. Mul laps sõidab aasta ringi tõuksi ja jalgrattaga, kiiver peab ka mahtuma ja siis tutid jälle ei sobi. Pean juba plaani sinna mingeid aplikatsioone või vigureid külge õmmelda, et rohkem lapse mütsi moodi oleks …