Tere! Alustasin hammaste korda saamise teekonda. Tänaseks olen käinud 7 visiiti erinevaid toiminguid tegemas ja lõpusirge hakkab juba paistma. Jäänud on veel 1 protseduur- hammaste korralik puhastus ja peale seda peaks saama juba ortodonti juurde. Mulle mu hambaarst väga meeldib, kuid hinnastamine on hirmus segane- ma pole kunagi kindel olnud kui palju nüüd läheb. Aga teadupärast on breketid väga kallid. Tahaks küsida, palju Teil läks maksma umbes breketite esimene paigaldus? Ma lugesin oma hambad üle- 32 täpselt. Võimalik, et tarkuse hambad eemaldatakse veel.. Kuskilt leidsin info, et üks odavaim breket maksab 30€… Kas võib eeldada, et esimene väljaminek võiks jääda sinna 900-1000€ juurde?
Esileht › Ilu ja tervis › Breketite hind
Teema: Breketite hind
Ega see hind ainult breket pole, sinna juurde lisa veel hamba puhastus enne breketi liimimist, visiiditasu ja veel 100 muud asja olenevalt kliinikust

Ära sa jumala eest oma hambakliiniku hinnakirja vaata. Mine tea, äkki seal on isegi kirjas. Taishinda ilmselgelt ei leia, sest see on individuaalne, aga mingi eeldatava vahemiku peaks ikka leidma, ja ortodondi esimesel visiidil peaks juba selge ülevaate saama.

Esiteks – sa oled väga tubli, et lased oma hambad korda teha! Paljude jaoks see kahjuks priotiteet ei ole.
Kui ma õigesti mäletan, siis mul läks breketite pealepanek koos seonduvate tegevustega umbes 700, reguleerimine iga kahe kuu tagant 100€ külastus ja breketite mahavõtmine oli 600 kandis.
Sakala hambaravi kliinikuga oli tegu.
See raha jaguneb õnneks aastate peale ära ja ei pea kõike korraga välja käima.

Ära sa jumala eest oma hambakliiniku hinnakirja vaata. Mine tea, äkki seal on isegi kirjas.
Kus kliiniku lehel
sul täpsed hinnakirjad on, igal pool vahemikud, isegi tavaline plommimine ja siis tuleb ka summa pärast hoopis muu kui hinnakirjas justkui oli.

Minu ortodont esitas koos raviplaaniga ka täpse arve, kui palju kogu ravi maksma läheb ja selle, milline summa tuleb kohe maksta ja millised on osamaksed. Praegu maksan 200 eurot kuus. Küsi julgelt kogu ravi lõpphinna kohta, see pole mingi saladus ega häbiasi uurida.

Esiteks – sa oled väga tubli, et lased oma hambad korda teha! Paljude jaoks see kahjuks priotiteet ei ole.
Kui ma õigesti mäletan, siis mul läks breketite pealepanek koos seonduvate tegevustega umbes 700, reguleerimine iga kahe kuu tagant 100€ külastus ja breketite mahavõtmine oli 600 kandis.
Sakala hambaravi kliinikuga oli tegu.
See raha jaguneb õnneks aastate peale ära ja ei pea kõike korraga välja käima.
Pakun, et paljude jaoks jääb hammaste rivvi seadmine raha taha. Siin ei ole tegu prioriteediga. Kahjuks.

Minule tehti hinnapakkumine 4500.- euri breketite eest(2 aastaks).Kuna olen tööline ja saan töölise palka siis sellist raha ikkagi ei ole.Breketid on ikka rohkem rikaste lõbu.Pealegi tulemus ei pruugi tulla selline nagu sulle reklaamitakse.

Vaadake millised hambad on meie uuel presidendil. Keegi mingit probleemi ei näe.Samas mingit rahapuudust ei tohiks ju olla.Tundub et enamikul on kaunitest hammastest suht savi, on nagu on ja kogulugu.

Ortodont ei hakka ju ometi esimesel visiidil breketeid panema. Lähed, ta teeb oma töö ära ja ütleb ka selle summa, mis sa paigaldamisel maksma pead.
Kliinikute hinnastamine on üsna erinev, mina maksin laste breketite eest fikseeritud hinna, maksta tuli kord kvartalis välja arvatud esimene kord, kui maksta tuli u 2x nii palju kui edaspidine kvartaalne makse oli. Mõnes teises kliinikus on paigaldamise hind ja eemaldamise hind suuremad maksed ja vahepealsed pingutamised väiksemad. Keegi ei tea, kuidas sul, me ei tea isegi seda, millised breketid sa saad. Ja ilmselt ei panda mõlemat kaart korraga.

Minule tehti hinnapakkumine 4500.- euri breketite eest(2 aastaks).Kuna olen tööline ja saan töölise palka siis sellist raha ikkagi ei ole.Breketid on ikka rohkem rikaste lõbu.Pealegi tulemus ei pruugi tulla selline nagu sulle reklaamitakse.
4500 jagatud järelmaksuna näiteks 4 aasta peale teeb kuumakseks alla 100 euro.
Aga pigem võetakse järelmaksu peale uus iPhone kui hambaravi.

Minu breketite hind Sind eriti ei aita, sest see oli mingi 15 aastat tagasi. Aga kõik kokku, oli vist kuskil 12 000 krooni (ehk ca 770eur). Mul oli seal muid asju ka, alguses lõigati ülahuule kida lahti, pidi esihammaste asetust muutma? Ei mäleta, aga kandsin neid ka kuskil 1,5-2 a ja nüüd on reteiner alumise hambarivi taga. Kohe tuleb selle vahetus ette võtta, põen ka veits.
Soovitan ka ortodondi käest uurida, Sina maksad ja pole midagi imelikku, kui soovid teada, palju siis ikkagi kokku läheb. Soovin jõudu Sulle, tubli oled, et selle ette võtad. 🙂

Kliinik 32 oli mõni aasta tagsi vähemalt komplekshind, sissemaks vist 30% ja edasi 1,5 aasta jooksul maksegraafik. Valisin keraamilised ning nende hind oli veidi alla 4000€, metallid oleks odavamalt saanud. Seega mingeid hinnaüllatusi ei tulnud, kuigi ravi osutus plaanitust veidi pikemaks, seega brketite eemaldamise ajaks oli juba kõik makstud.

Kus kohast te selle raha võtate et iga kuu 200 euri maksta ja nii 2 aastat järjest? Mingi 2000 euri kuus teenite? Kus selliseid palkasid makstakse?

Kus kohast te selle raha võtate et iga kuu 200 euri maksta ja nii 2 aastat järjest? Mingi 2000 euri kuus teenite? Kus selliseid palkasid makstakse?
Vaata oma kulutused üle. Kui just miinimumpalka ei saa, siis ilmselt on kohti, kust kokku hoida. Tihtipeale on küsimus harjumustes ja priorteetides. Ma nt ei ostaks ühtegi riideeset uuena, kui raha vähe on – hambad sean iga kell ettepoole kui uued hilbud. Ja enamasti ei ole breketite kulu ka nii suur, et tingimata 200€ kuus 2 a järjest. Selle lapse eest, kellel üleval keraamilised olid, maksime u 400€ kvartalis.

Tõenäoliselt oleneb breketite hind sellest, milline hambumusanomaalia on ning nagu näha, siis ka eri kliinikutes on eri hinnad. Seega mingit kindlat summat öelda ei saa. Minu üsna värske kogemus enda teismelistega on järgmine: breketite panek ühele hambakaarele on maksnud veidi alla 500 euro. See summa oli 2 aastat tagasi ühel lapsel, kes breketiravi alustas ning sama summa tuli ka sel suvel breketid saanud nooremal lapsel. Vanemal lapsel võeti suvel breketid ära. Ravi kokku maksis ca 2000 eurot, seal sees ka pärast breketite eemaldamist hammaste taha kleebitud traadid, mida tuleb veel aastajagu kanda. Kulutustega oligi nii, et alguses suuremad summad kui breketid paigaldati ca 2 x 450-500 eurot (breketid üles ja alla) ning seejärel tuli ca korra 1-2 kuu jooksul käia breketeid pingutamas/üle vaatamas. Need visiiditasud olid tavaliselt 35 eurot, siis kui traati vahetati või midagi ära lagunenud oli, läks ka 70-80 eurot. Breketite äravõtmine eeldas jällegi suuremaid väljaminekuid: ühelt hambakaarelt breketite eemaldamine+ traat hambakaare taha maksis ca 200 eurot. Tegu TÜ hambakliinikuga.

Esileht › Ilu ja tervis › Breketite hind