Ära iial ütle ei iial.
Äkki rajas siis mitte eluterve suhte. Kust sa tead, kuidas sina sellises olukorras käituksid? Arvata ju võid, aga tegelikult ei tea keegi, enne kui seal ise ei ole.
Mõtled neiust ilusaid mõtteid, nagu teemaalgatuses väidetud ja siis kisud mingi inetu kahtlustuse mehe osas üles. Milleks? Millist elu see teema siin austab?
Ma tean täpselt, kuidas mina selles olukorras käituksin.
Just seda ma ütlesingi. Sa arvad, et sa tead, aga tegelikult selgub alles siis, kui olukorras oled. Kui inimene pole näiteks olnud olukorras, kus tema kõrval kukub teine ümber ja vajab elustamist: kas sa tead täpselt, kuidas käituksid? Kas satud šokki või tegutsed koheselt?
Kui sa oled relvastatud ründajaga vastamisi: kas hakkad karjuma või kangestud?
Leinaga on samamoodi, kõik on individuaalne. Mõni jääb voodisse kerra, mõni eitab tundeid ja matab kõik sügavale ning muutub vastupidiselt üliaktiivseks ja rõõmsaks, mõni hakkab jooma, mõni nutab ja ehitab koju altari koos piltide ja mälestusesemetega. Ette ei tea keegi. Ajapiirid on seejuures veel kõige individuaalsemad.
Kui minu mees paar kuud enne surma ütles, et soovib, et ma leiaksin enda kõrvale kellegi, siis ütlesin, et ma mõistan seda, aga ma ei kujuta seda ettegi, et suudaksin. Elu näitas, et suutsin küll. Koos austuse ja armastusega tema vastu. Üks ei välista teist. Surnute pärast ei pea ka ise surema.
Ometi ma “teadsin täpselt”, et ma saan olema lõputult kurb ja rõõmutu ega näe enam põhjust edasi elada. Jumal tänatud, et tegelikkus oli teistsugune ning avastasin hoopis endas mingid uued jõuvarud, mida ei teadnud olemaski olevat.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 12.02 10:02; 12.02 10:14; 12.02 11:04; 12.02 12:27;