Kus te üldse teate oma näite? Ma enda oma olen 54 aasta jooksul teada saanud vaid ühe korra, kui arst juhuslikult lasi vereproovis hinnata, no oligi madal. Käite tasulist teste tegemas?
Perearstidel koormust palju ja ei hakkagi neid tüütama. Mulle meeldib Synlab – kõik sujub nii hästi ja kiiresti. Meeldiv keskkond proovi andmiseks ja enamasti juba samal päeval sõnumi piiks, et vastus tuli ja saad sisse logida ja näidu teada.
Esimesel aastal, kui ma D-vit huvituma hakkasin, tegin analüüsi sagedamini: kõigepealt algnäidu kuskil pimedama perioodi alguses, kui pähe turgatas, et “vist peaks hakkama võtma” (oligi madal, mingi 50 midagi vist), siis hakkasin 100 mcg kapsleid võtma, jaanuaris kontrollisin analüüsiga, kas ikka mõjub (näit oli tõusnud küll, kenasti 120) , lasin kuni mai alguseni sama doosiga edasi ja siis jätsin mai- august vahe. Augusti lõpus kontrollisin, kas tase on suvel loomuliku päikese toel ikka püsinud (oli küll, ikka kenasti üle 100), okt . lõpus kontrollisin jälle sügisest taset (oli langenud ja hakkasin võtma).
Edaspidi olen teinud sügisel pimedama perioodi alguses ühe analüüsi ja teise kevadepoole (et ega pole liiga kõrgeks läinud kuude kaupa juurde võttes vms.)