Esileht Tööelu, raha ja seadused. Deklaratsiooni kohta muidugi.

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Teema: Deklaratsiooni kohta muidugi.

Postitas:
Kägu

Üritasin siis kah deklaratsiooni tegema hakata, kuid sealt selgub nagu mul polekski midagi saada. Võibolla polegi, kuid kuna ise olen täitsa võhik sel alal, siis targemad äkki aitavad.
Eelmisel aastal olin lapsega kodus, vh enam ei saanud. Käisin vahepeal küll veidike tööl, kuid sealne palk oli nii väike, et mahtus tulumaksuvava miinimumi sisse. Minu pealt siis tulumaksu eelmisel aastal ei makstud, järelikult sealt polegi midagi saada.
Samas on meil mehega kahepeale ostetud korter kodulaenuga. Eelmisel aastal saime küll mõlemad sealt tulumaksu tagasi, sel aastal mees ka nagu saab, mina saatsin kõik andmed panga kaudu samamoodi ära, näitab ka deklaratsioonilehel seda kodulaenu värki (samamoodi nagu mehel), kuid seal viimasel lehel, kuid on juurde- ja tagasimaksmised, on mul kõik nullis.
Miks?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

RE: Deklaratsiooni kohta muidugi.

Tsiteerides sind ennast: \”Käisin vahepeal küll veidike tööl, kuid sealne palk oli nii väike, et mahtus tulumaksuvava miinimumi sisse. Minu pealt siis tulumaksu eelmisel aastal ei makstud, järelikult sealt polegi midagi saada.\”

0
0
Please wait...

Postitas:
kohalik

Kui olete ABIELUS, teete ühisdeklari
ja
kui mehelt ära võetud tulumaksust piisab, saate tagasi nii tema kui sinu eluasemelaenuintressidelt(n ö mehe palgalt riigile läinud tulumaksu arvelt).

Kui te ei ole abielus siis puudub sul võimalus saada eluasemelaenuintressidelt tagastust.
TAGASI ei saa riik anda kui pole enne ÄRA VÕTNUD.
Eelmine kord riik VÕTTIS ÄRA Vh-lt ja siis ANDIS TAGASI.
Nüüd pole sa ju tulumaksu riigile maksnud, siis ei saa ka tagasi.

Kui annad riigile 0 eurot, saad tagasi ka 0.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui te abielus pole ja ühisdeklarit teha ei saa siis saab veel teha nii et teed ise uue deklari ja kustutad käsitsi pangaintressid sealt ära.

Mees teeb uue deklari ja käsitsi parandab intessisumma ära nii et tema+sinu intressid ainult tema deklarile. Kui ta on piisavalt tulumaksu maksnud, on ka tagasi rohkem saada. Kuid tähtis on, et sinu deklaril EI TOHI neid intressisummasid kindlasti olla vaid on 0.

Meil ka iga aasta intressid tehakse automaatselt pooleks aga mina ei saada neid oma deklarile ja mees lisab käsitsi minu intressid (ehk kirjutab sinna kogu intressisumma) enda deklarile. Meil lihtsalt ära jaotatud et minu deklaris lapsed ja mehel intressid.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tänud kõigile, abielus me pole ja proovin nii teha nagu viimane kägu õpetas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Kui te abielus pole ja ühisdeklarit teha ei saa siis saab veel teha nii et teed ise uue deklari ja kustutad käsitsi pangaintressid sealt ära.

Mees teeb uue deklari ja käsitsi parandab intessisumma ära nii et tema+sinu intressid ainult tema deklarile. Kui ta on piisavalt tulumaksu maksnud, on ka tagasi rohkem saada. Kuid tähtis on, et sinu deklaril EI TOHI neid intressisummasid kindlasti olla vaid on 0.

Meil ka iga aasta intressid tehakse automaatselt pooleks aga mina ei saada neid oma deklarile ja mees lisab käsitsi minu intressid (ehk kirjutab sinna kogu intressisumma) enda deklarile. Meil lihtsalt ära jaotatud et minu deklaris lapsed ja mehel intressid.[/tsitaat]

Üritasin praegu hakata siis tegema nii nagu sa õpetasid. Kuid ei leia seda kohta, kus saaksin kustutada pangaintressid. Oskad sa mind aidata?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

laenuvärgi kõrval on suur rasvane rist, tiba heledat värvi vist aga on olemas

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muidugi tasub ikka jälgida ka seda, et mees saab intresside kogusummalt tulumaksu tagasi ainult sel juhul, kui ta on éluaseme ainuomanik. Kui 50% omandist on sinu oma, siis mees tohib siiski vaid pool deklareerida.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tõesti ei oska nii aidata aga kuskil sain nö deklari sisukorda ja seal olid juba laenuintresside rida näha.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

[tsitaat]Muidugi tasub ikka jälgida ka seda, et mees saab intresside kogusummalt tulumaksu tagasi ainult sel juhul, kui ta on éluaseme ainuomanik. Kui 50% omandist on sinu oma, siis mees tohib siiski vaid pool deklareerida.[/tsitaat]

Ei ole ju nii! Minul on 75% majast, mehel on 25%. Laenu võtsime koos, intressid jagatakse alati 50-50 panga poolt. Mina neid ei deklareeri, mees deklareerib 100% intresse. 2 aastat juba nii teinud.

3a tagasi kogemata saatsin ka pangast intressid deklarile ning siis samuti parandasime kumbki käsitsi et tegime uued deklarid ning mina kustutasin intressid ära, mees lisas endale 100%. Intresside pealt oleme raha tagasi saanud.

Me oleme abielus aga ma ei usu et see asja muudab. Kinnisvara on ikkagi maja puhul 75% mul ja 25% mehel.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Abielus olek muudab, ühisdeklaratsiooni puhul lasteakse see läbi. Muidu mitte. Aga kontroll võtab aega.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

[tsitaat]Muidugi tasub ikka jälgida ka seda, et mees saab intresside kogusummalt tulumaksu tagasi ainult sel juhul, kui ta on éluaseme ainuomanik. Kui 50% omandist on sinu oma, siis mees tohib siiski vaid pool deklareerida.[/tsitaat]

Ma täpselt ei tea aga kui ta on 100% kinnisvara omanik siis on laen 100% tema õlul ja ainult tema saabki intresse deklareerida?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

[tsitaat]Abielus olek muudab, ühisdeklaratsiooni puhul lasteakse see läbi. Muidu mitte. Aga kontroll võtab aega.[/tsitaat]

Mina see 25%-75%…Oleme abielus aga täidame deklareid eraldi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

Mina see 25%-75%…Oleme abielus aga täidame deklareid eraldi.[/tsitaat]
Aga miks te neid siis üleüldse eraldi teete?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga miks te neid siis üleüldse eraldi teete?[/tsitaat]

Sest me mõlemad käime tööl, teenime ja maksame makse ning me ei kaota midagi. Pole ka selline ühe rahakoti pere, et pere peale ainult 1 konto. On mul raha ja on mehel raha ja maksame arveid nagu kokku lepitud… lihtsalt on tobe minna, et kuule kas see tuluka raha on laekunud, kle anna mulle ka natuke.

Abielupaar ei pea tegema ühisdeklarit, nad võivad seda teha. Kui üks meist oleks töötu või kodune siis teeks ühise muidugi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sest me mõlemad käime tööl, teenime ja maksame makse ning me ei kaota midagi. Pole ka selline ühe rahakoti pere, et pere peale ainult 1 konto. On mul raha ja on mehel raha ja maksame arveid nagu kokku lepitud… lihtsalt on tobe minna, et kuule kas see tuluka raha on laekunud, kle anna mulle ka natuke.

Abielupaar ei pea tegema ühisdeklarit, nad võivad seda teha. Kui üks meist oleks töötu või kodune siis teeks ühise muidugi.[/tsitaat]
Ma lihtsalt sellepärast küsisin, et ühisdeklaratsiooni puhul jääks ju intressidega sekeldamine ära ja asi oleks palju lihtsam. Aga loomulikult ei pea ühiselt tegema, kui teile eraldi paremini sobib.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Maksuvaba on ainult sellise kodulaenu intress, millega on ostetud kodu iseendale, mis tähendab, et laenu eest ostetud kinnisvara peab tulumaksu tagasi saamiseks olema tulu deklareerija nimel. Näiteks lastele või vanematele ostetud korteri laenu intressidelt tulumaksu tagasi ei saa. Kui kodu on kaasomandis ja ka laen on kahepeale, kajastuvad pooled tasutud intressidest ühe ja pooled teise deklaratsioonis. Kui kodu on kaasomandis, ent laen vaid ühe osapoole nimel, saab tulumaksutagastust taotleda vaid pooltelt tasutud intressidelt.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole ju nii! Minul on 75% majast, mehel on 25%. Laenu võtsime koos, intressid jagatakse alati 50-50 panga poolt. Mina neid ei deklareeri, mees deklareerib 100% intresse. 2 aastat juba nii teinud.

3a tagasi kogemata saatsin ka pangast intressid deklarile ning siis samuti parandasime kumbki käsitsi et tegime uued deklarid ning mina kustutasin intressid ära, mees lisas endale 100%. Intresside pealt oleme raha tagasi saanud.

Me oleme abielus aga ma ei usu et see asja muudab. Kinnisvara on ikkagi maja puhul 75% mul ja 25% mehel.[/tsitaat]

Kui maja on enne abielu soetatud suhtes 25:75 ning see ei ole ostetud varem kui see seadusemuudatus oli (alates 2005 äkki?) ja mees saab kogu laenuintressi deklareerides tuluka tagasi, siis ma ütleksin – teil on vedanud. Siiamaani. No et ei ole vahele jäänud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui maja on enne abielu soetatud suhtes 25:75 ning see ei ole ostetud varem kui see seadusemuudatus oli (alates 2005 äkki?) ja mees saab kogu laenuintressi deklareerides tuluka tagasi, siis ma ütleksin – teil on vedanud. Siiamaani. No et ei ole vahele jäänud. [/tsitaat]

Ma ei saa aru milles me peaks vahele jääma? Oleme käinud ka laenudokumentidega Maksuametis ja kõik peaks korrektne olema. Lihtsalt deklareerime eraldi kuigi võime ka koos.

2001 ostsin mina 50% majast (ei olnud abielus, seega minu lahusvara ja see osa majast on minu nimel), aastal 2008 ostsime juba sama maja ülejäänud osa 50%. Ostsime koos, laenu võtsime koos ehk sellest poolest majast on 25% minu ja 25% mehe nimel. Kuna selleks ajaks olime abielus, on tegu ühisvaraga.

Enda arvates me midagi ei varasta ja mingi petuskeem see pole. Mitte kordagi pole nende aastate jooksul mingit küsimustki olnud Maksuameti poolt.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kago

[tsitaat]Tänud kõigile, abielus me pole ja proovin nii teha nagu viimane kägu õpetas.

[/tsitaat]Oleks võinud ju ometigi natukene varem mõelda majanduslikult ja selle abielulepingu ära vormistada!
Arusaamatu, et nii paljud seda soodsat ja kasulikku lepingut ära ei viitsi vormistada.

0
0
Please wait...

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. Deklaratsiooni kohta muidugi.

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.