Esileht Ilu ja tervis depressioon ja psühholoogi soovitus

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 75 )

Teema: depressioon ja psühholoogi soovitus

Postitas:
Kägu

Selline enesetapule õhutamine peaks olema kriminaalselt karistatav!

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kirjanduse klassika-sure ära jah, kui elada ei jaksa. Seda on aastakümneid ju öeldud.

Ja see on täiesti tõsi ka. Kui ikka aastaid terveks ei saa, siis kaua võib lähedasi ja pereliikmeid oma hapu tuju ja vingus ninaga terroriseerida?!

Aga ära suhtle siis või mine ära, kui sinu lähedane, kes on haiguse küüsis on sinu jaoks üks nina vingus tüütus. Sellise suhtumisega ja hoolimatusega lähedased süvendavadki depressiooni ja tõukavad enesetapule. Iga päev tajuda seda, et oled teiste jaoks üleliigne ja vastik. Oma kõige lähedasemate jaoks. Ja sisimas nad lausa soovivad, et end ära tapaksid ja selle läbi sust lahti saaks. Ääretult julm! Sest seda praegu ütledki. Tahad et depressioonis inimesed end ära tapaksid, olgu siis tegemist su lähedase või sõbraga vms.

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga ära suhtle siis või mine ära, kui sinu lähedane, kes on haiguse küüsis on sinu jaoks üks nina vingus tüütus. Sellise suhtumisega ja hoolimatusega lähedased süvendavadki depressiooni ja tõukavad enesetapule. Iga päev tajuda seda, et oled teiste jaoks üleliigne ja vastik. Oma kõige lähedasemate jaoks. Ja sisimas nad lausa soovivad, et end ära tapaksid ja selle läbi sust lahti saaks. Ääretult julm! Sest seda praegu ütledki. Tahad et depressioonis inimesed end ära tapaksid, olgu siis tegemist su lähedase või sõbraga vms.

Selle kohta on hea väljend: parem õudne lõpp kui lõputu õudus.

0
-5
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Ei lõpe see õudus enestapuga absoluutselt, siis alles enesetapja lähedastele põrgu hakkab. Oma laste elu rikub ühe hetkega ALATISEKS ära, sest tegelikult üle isa või ema enesetapust ei saa kunagi (lepib, harjub jne, aga ei saa üle). Vanemate elu rikub ära, ega abikaasagi ei jää puutumata. Nõrkus ja egoism, kuigi ma tean hästi, et depressioonis enesetapja nii mõelda ei suuda, tema teeb enda meelest neile teene.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei lõpe see õudus enestapuga absoluutselt, siis alles enesetapja lähedastele põrgu hakkab. Oma laste elu rikub ühe hetkega ALATISEKS ära, sest tegelikult üle isa või ema enesetapust ei saa kunagi (lepib, harjub jne, aga ei saa üle). Vanemate elu rikub ära, ega abikaasagi ei jää puutumata. Nõrkus ja egoism, kuigi ma tean hästi, et depressioonis enesetapja nii mõelda ei suuda, tema teeb enda meelest neile teene.

No vaata siin ühe kommentaari, kes ütles, et siuksed vingus näoga ja hapu tujuga lähedased võiksidki ära surra. Seetõttu ka see depresiivik mõtleb, et teeb kõigile lähedastele teene, kui nende elust jäädavalt lahkub.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks ta rikub lähedaste elu ka sellega ära, kui aastaid tujutu ja depressioonis on. Kaheldav, mis rohkem rikub, kas lähedase ühekordne surm või aastaid ja aastaid kestev depressioon. Selle pere laste elu on juba nagunii rikutud, ükskõik mis see depressioonihaige vanem teeb või tegemata jätab.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks ta rikub lähedaste elu ka sellega ära, kui aastaid tujutu ja depressioonis on. Kaheldav, mis rohkem rikub, kas lähedase ühekordne surm või aastaid ja aastaid kestev depressioon. Selle pere laste elu on juba nagunii rikutud, ükskõik mis see depressioonihaige vanem teeb või tegemata jätab.

Ah tead, vahel ongi nii, et lähedane või poollähedane põhjustab depressiooni ja siis veel mõtleb, et miks tujutu. Ma kunagi pk soovitasin, et aga vähendage koormust, ärge saage lapsi, kui on vaimseid probleeme, ärge võtke meest/naist, ärge reisige ja sagige nii palju ja sain miinuseid. Ometi, ise tunnen, et minule see kõik mõjub väga hästi ja tean veel inimesi, kes pärast seda, kui vähendasid koormust ja hakkasin kl 21 voodisse laekuma, hakkas elu palju paremaks minema. Esiteks laste kasvatamine on nii majanduslikult kui füüsiliselt ikka hoopis teise kurnamisastmega kui lihtsalt üksi elada. Mina arvan nii.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja teiseks, ma olen nõus, et inimestel on leinaetapid just selle jaoks mõeldud, et ise edasi elaksid ja lõhki ei läheks. Et kui sureb ära lähedane, nad saavad üle enamasti.

Olen suhelnud mõne ukrainlasega, mõnel on ikka nii halvasti ikka olnud need viimased aastad, aga nad on edasipüüdlikud ja rõõmsad. Ma arvan, et aju kuidagi kaitseb end nagu keegi kunagi ütles, et ajul on puhkamise perioodid või siis ongi slaavlaste suhtumine surmadesse hoopis teine kui eestlastel. Mulle tundub, et me oleme emotsionaalne rahvas just negatiivsete emotsioonide pealt.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja kolmandaks muidugi, mõni tunneb end vastutavana, et kaaslasel on depressioon või alkoholitõbi. Noh, aga see on kaassõltuvus, sellega tuleb tegeleda arsti juures ja ise siis lahkuda, mitte loota, et las see tüüp end lõpuks ära tapab ja saangi rahulikult elada. Ei, teine inimene ei ole sinu küljes ketiga kinni, et pead ”kannatama”. Ja kui tunned lapsi, kelle vanemad neid väärkohtlevad või teevad elu õnnetuks, sest neil on debrekas, siis pead pöörduma vastavate organite poole, mitte lootma, et las tapab ära end, ongi parem.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja mina siiski pean nüüd täpselt sellesse teemasse vastates nõustuma teema esimese kommenteerijaga.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Marju töötab PERHis opiõena. Vast seal nii lolli juttu osakonnas ei aja.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tõesti? Vaesed patsiendid, kes temaga kokku puutuvad, kõik on ju oma hädades ise süüdi. Jalaluu katki siis sõimab näo täis, et käia ei oska?

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tõesti? Vaesed patsiendid, kes temaga kokku puutuvad, kõik on ju oma hädades ise süüdi. Jalaluu katki siis sõimab näo täis, et käia ei oska?

Vähemalt patsiendid on opilaual narkoosis 😂

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Opiõde ei suhtle patsiendiga. Anesteesiaõde ehk anestesist suhtleb minu teada.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täna opiõde, homme ehk emo vastuvõtus.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täna opiõde, homme ehk emo vastuvõtus.

Õdedest ju puudus.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on küll täisjama. Ta on seal kunagi töötanud, aga pärast süstima hakkamist aastaid mitte.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on küll täisjama. Ta on seal kunagi töötanud, aga pärast süstima hakkamist aastaid mitte.

Töötab-töötab, tervishoiutöötajate registris näha, kes kus töötab.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mida see anesteesiaõde räägib? Anestesioloog suhtleb.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Anesteesiade paneb kanüüli käele ja manustab ravimeid. Anestesioloog on pea taga ja suhtleb ka. Enamasti ei suhtle ka anesteesiaõde, kui recoverys on kanüül paigaldatud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Samas jah ise eelistaks õdesid, kes ainult tervitaksid ja teeksid oma töö ära. Et võtab verd vms võiks olla ainus tekst.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ta ei tööta PERH-s. Registrisse paneb inimene ise oma andmed, keegi neid nii põhjalikult ei kontrolli. Kunagi ta seal tõesti töötas, aga väga ammu enam mitte.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

et kaaslasel on depressioon… ….. ja ise siis lahkuda, ……. Ei, teine inimene ei ole sinu küljes ketiga kinni, et pead ”kannatama”.

Proovi sa vaid lähedasest depresiivikust kaugeneda ja oma jõuvarudega arvestada, kohe on teadjad, et lähedased ei toeta, ei aita, ei kuula, ei hooli.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ta ei tööta PERH-s. Registrisse paneb inimene ise oma andmed, keegi neid nii põhjalikult ei kontrolli. Kunagi ta seal tõesti töötas, aga väga ammu enam mitte.

Töökohti ei sisesta keegi ise

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Anesteesiade paneb kanüüli käele ja manustab ravimeid. Anestesioloog on pea taga ja suhtleb ka. Enamasti ei suhtle ka anesteesiaõde, kui recoverys on kanüül paigaldatud.

Inimene tuleb opituppa kanüüliga juba, opieelses osakonnas pannakse kanüül juba.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No siin on selgelt näha, kuidas depressiooni ja muude vaimsete probleemidega inimestesse suhtutakse. Võiksid olla täiesti omaette ja pooltöötud ka. Hoidku kõigist oma madala meeleoluga eemale. Lapsi ärgu saagu, mitte kunagi ühtki suhet ka, sõpru ärgu omagu ja oma päritoluperest hoidku ka eemale. Säästku kõiki teisi oma madalast meeleolust. Raske arvata, kuidas selline täielik isolatsioon inimestest mõjub, kui niigi depressioon. Tavaline normaalne inimene tegelikult langeks depresiooni, kui tal poleks mitte ühtki lähedast, suhet, kaaslast, sõpra, lapsi ega mitte kedagi kõrval mitte kunagi. Täiesti kindel. Lisaks oleks veel pooltöötu ja majanduslikes raskustes. Aga ometi seda siin soovitatakse. Reaalselt ju tahetaksegi,et kõik depressioonis inimesed võiksid langeda sellise isolatsiooniga nii sügavale auku, et kunagi enam ei taastu ja lihtsalt tapaksid end ära. Milline õnnistus kõigile lähedastele.

+2
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen suhelnud mõne ukrainlasega, mõnel on ikka nii halvasti ikka olnud need viimased aastad, aga nad on edasipüüdlikud ja rõõmsad. Ma arvan, et aju kuidagi kaitseb end nagu keegi kunagi ütles, et ajul on puhkamise perioodid või siis ongi slaavlaste suhtumine surmadesse hoopis teine kui eestlastel. Mulle tundub, et me oleme emotsionaalne rahvas just negatiivsete emotsioonide pealt.

Mina olen ka mõelnud, et ukrainlased on hoopis vastupidavam rahvas kui eestlased. Nemad elavad selle sõja üle ja on veel elurõõmsadki, eestlased ei saaks sellega hakkama. Nad sureks juba muretsemisse ära, kui midagi sellist peaks juhtuma ja seda ammu enne seda, kui päriselt surm tuleb.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui oled nii kindel, et ta töötab seal, kellena siis? Õena igatahes mitte. Teeb seal ka paar süsti äkki? Õde ta seal ei ole.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui oled nii kindel, et ta töötab seal, kellena siis? Õena igatahes mitte. Teeb seal ka paar süsti äkki? Õde ta seal ei ole.

“Olen lõpetanud Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli ning töötan Põhja-Eesti regionaalhaiglas operatsiooniblokis ja Punases Ristis.”

https://marjukarin.ee/meie/marju-karin/

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kellena ta sinu arvates siis opiblokis töötab?

+3
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 75 )

Esileht Ilu ja tervis depressioon ja psühholoogi soovitus