Teema: Detsembribeebid 2023
Minule loeti just sõnad peale, et Oscari vereproovile pean söömata-joomata minema, sest mõõdetakse ka veresuhkrut ning sellest siis sõltub ka edasine glükoositesti tegemise vajadus. Kuid Oscari uuring ise UH-is ei vaja tõesti söömata-joomata olemist. 🙂
mina käisin Nitpifys ITK-s ja tehti enne ka UH, et kontrollida südametööd ning kõhubeebi vastavust nädalatele.
kus sa tegid Niptifyd ML? Mulle öeldi eelmine neljapäev, et ooteaeg 7-10 päeva ja tänaseks veel vastust pole 🙂
Sadeli
Pigem anti sulle samaks ajaks mitu saatekirja ja võeti mitu kopsikut verd erinevate asjade jaoks. Oscari vereproov mõõdab vaid kahte hormooni, aga umbes samal ajal võetakse ka teine vereproov, mis mõõdab siis hgb ja veresuhkur jne. Mul oli paar päeva vahet neil näiteks, sest Oscari proovi jaoks olivaravõitu, aga teise andsin ära kohe peale ämmaka visiiti.
Jep, õigus jah, mul tõesti seal erinevaid asju jälgitakse :).
ML siis tõesti ehk saab kiiremini. 🙂
sadeli
Jep, õigus jah, mul tõesti seal erinevaid asju jälgitakse :).
ML siis tõesti ehk saab kiiremini. 🙂
sadeli
Neid samu asju jälgitakse kõigil.
Võetavad vereanalüüsid: hemogramm, veresuhkur, HIV, süüfilis, hepatiit B ja C, veregrupp, Oscari skriiningu jaoks vereproov. Emakakanalikaapena võetakse gonorröa ja klamüdioosi analüüs. Vajadusel võetakse PAP test. Lisaks veel uriini ribaanalüüs ja külv. Need analüüsid võetakse kõikidelt. Muud analüüsid on vajadusel, mul näiteks võeti lisaks ka ferritiin, folaat ja B12-vitamiin (seoses eelmise raseduse aneemiaga).
Just, minul neile osadele lisaks veel kilpnäärme ja maksanäitajad. Et eks igal ühel vastavalt vajadusele erinevad asjad jälgimisel.
sadeli
Olen see kägu, kes kirjutas aprilli lõpus:
Minul ka täna UH-s käidud. Nädalaid on 7+2 ja südametöö olemas. Tähatajaks määrati 12.12. Tulemas 3. laps. Huvitav on see, et nädal tagasi tehtud UH näitas tühja lootekotti, kuid täna siis selline üllatus!
Täna öösel aga algas verejooks ning kõhuvalu ja kõik mu plaanid ja unistused lõppesid sama kiirelt kui need alata said…. Poleks arvanud, et see vaimselt nii karm on 🙁
Olen see kägu, kes kirjutas aprilli lõpus:
Minul ka täna UH-s käidud. Nädalaid on 7+2 ja südametöö olemas. Tähatajaks määrati 12.12. Tulemas 3. laps. Huvitav on see, et nädal tagasi tehtud UH näitas tühja lootekotti, kuid täna siis selline üllatus!
Täna öösel aga algas verejooks ning kõhuvalu ja kõik mu plaanid ja unistused lõppesid sama kiirelt kui need alata said…. Poleks arvanud, et see vaimselt nii karm on 🙁
Mul on väga kahju, et sa pead midagi sellist läbi elama!! Pea vastu ja räägi oma tunnetest oma lähedastega, see aitab kuidagi taluda ja edasi liikuda lõpuks!
sadeli
Niptify tulemused tulid siis, kõik ilusti korras 🙂 ja tulemas kolmas tütar 🙈😊
ML
Sain samuti Niptify tulemused kätte ning kõik korras ja saame neljandaks lapseks poisi. Kaks poissi ja üks tüdruk ees ootamas. 🙂
nii toredad uudised ja saab nüüd lähisugulastele, enne ka lastele, teada anda uudise 🙂
sadeli
Loodetavasti jõutakse mind kinnise fb grupi loomisel ära oodata. Mina saan olude sunnil Panorama testile alles 15+3 ja peale seda ootan veel vastused ära. Siis saan hakata inimestele rääkima ning julgeksin avalikumalt kuskil rasedana üles astuda. 😀
p.
Ma teen ettepaneku luua FB grupp näiteks jaanipäeval. Siis on ka jõudnud Oscaris käia ära ka need, kellel TA jääb detsembri lõppu, nagu näiteks mina ise.
Juhul kui keegi enne ette ei jõua, siis ma võin ise ka selle grupi luua, kuid see jääks alles juunisse. 😃
SIAS
Tere. Minul tänasega 10 nädalat täis, TA 15.12. Nädala alguses käisin kinnitamas ja nägin väikest tegelast liigutamas ja südant kuulsin ka :).
Enesetunne on olnud üsna kehv ja pidevalt iiveldab, koguaeg pean midagi näksima, et vastu peaks, aga toitudest jääb nii halb järelmaitse suhu. Homme lähen otsin apteegist selle käepaela, mida siin soovitati!
K
https://www.facebook.com/groups/780990646991747/?ref=share
Leidsin just, et keegi grupi teinud. Muidugi see vist avalik hetkel.
Need avalikud grupid nuutuvad nii suureks, nendega ei taha liituda väga.
Ma mõtlesin pigem mingit privaatset gruppi Perekooli seltskonnale.
SIAS
Tavaliselt oodatakse grupiga liituma ikka emmesid, seekord on oodatud beebid. 😃Seal praegu tundub noorte seltskond olevat koos, üks neist on Instagramis väga aktiivne.
Armas kägu, kes postitas raseduse katkemisest – minu suur kaastunne.
Ma käisin ka sel nädalal lõpuks arvele võtmas. Südametöö oli ilus ja suuruse poolest oli ka graafikus vastavalt viimastele päevadele. TA 28.12.
Mul on tulemas kolmas laps ja kui siiani olen oma pisikest punu gaaside ja mõne lisakilo kaela kirjutanud, siis täna öösel igatahes avastasin, et kõhuli magamine on ebamugavaks muutunud. Ma olen krooniline kõhulimagaja, ka eelmiste raseduste ajal oli väga raske ümber harjutada ja unekvaliteet langes kohe, kui enam kõhuli magada ei saanud. Seekord siis juhtus see juba niiiiiii varakult.
Minul on Oscari aeg alles 15.06, kuid plaanin enne seda ikka Niptify ära teha.
Lisaks palus minu ämmakas, et osaleksin varase preeklempsia ohu hindamise uuringus. Selleks pean andma ühe lisaviaalitäie verd. Kas kellelegi veel sellist uuringut pakuti?
//KBL, 8+1
KBL, minul samuti palus ämmakas, et osaleksin varase preeklempsia ohu hindamise uuringus. Andsin vereproovi juba ära ka. 🙂
SIAS, väike grupp juunis on väga hea mõte ;).
Minul tänaseks 12+0, aeg on läinud ikka maru kiiresti. Teisipäeval tulemas ka Oscar, kuid Niptify tulemus juba tekitas parema tunde. 🙂
enesetunne ka juba kergelt paremaks läinud. Hommikuti veel vaevlen veidi, aga Cerucali tabletid mõjuvad hästi ja oskendamist on jäänud kõvasti vähemaks.
sadeli
Need, kes siin NIPTIFY teinud olete! Kas olete ise tahtnud teha või on edasi teid suunatud? St on mingi näidustus selleks olnud? Kui palju maksma on läinud? Kui mingi näidustus on, siis saab vist Tervisekassa kuludel.
Need, kes siin NIPTIFY teinud olete! Kas olete ise tahtnud teha või on edasi teid suunatud? St on mingi näidustus selleks olnud? Kui palju maksma on läinud? Kui mingi näidustus on, siis saab vist Tervisekassa kuludel.
Ise tahtsin teha, ei ole näidustust. Maksis 250€ aga tõesti kui oscar ultrahelis on riskid kõrged millelgi siis tehakse tervisekassa kulul see test. Ja kui ka niptify testil leitakse mingid riskid (kui ise teha) siis edasised uuringud on ka tervisekassaga.
mina tegin ka omal soovil, maksin 300€, ITK-s. Andsin ämmakale oma soovist teada ning tema tegi saatekirja ja panime aja kirja.
sadeli
🌸Hei
Tegin meiliaadressi ära meie privaatsele fb grupile.
Selleks on : ❗️detsembribeebi2023@gmail.com❗️
Grupi loon mitte otsingus leitavaks ja lisan liikmed ise.
Soovijatel saata oma fb profiilist ekraanipilt, võib olla peab teid sõbraks lisama enne kui gruppi kutsuda saan. Mõni vihje elukoha ja/või profiilipildi kohta.
Mul on endal oscar kolmapäeval 24.05 Olen natuke mures ja ärev. Järgmised arstiajad panen esmaspäevaks, oleks justkui nagu vähem aega oodata 😂
Muidu grupi teen valmis aga liikmeid hakkan lisama kolmapäeval siis vist. Ise vaadake tundejärgi 🙂
Ma ei saa aru, miks nii varakult neid gruppe luuakse. Mis ajani liikmeid vastu võetakse? Siin eespool on kirjutatud, et tulemas Oscarid, mõnel alles juunikuus, soovitakse liituda peale Oscarit alles ju.
Teen ettepaneku panna paika grupi ülemsuuruse ja mitte otseselt viimast liitumiskuupäeva.
Liitumiskuupäeva selles mõttes, et kes meil siin jooksvalt liituvad veel ja kellel oscarid hiljem. Päris viimast oscarit ei saa kaa ju ära oodata.
See kes siin kirjutas juuni oscarist, ütles ka, et teeb niptify. Saab juba varem tulemuse.
Mitmel siin oscar tehtud ja kes veel ootavad?
Viimased Oscarid saavad tehtud kuskil juuni keskpaigaks, olenevalt mitmendal rasedusnädalal tegema saadetakse. Mul näiteks Oscar 11.06 alles, TA detsembri lõpus.
Ma tegin ettepaneku luua juunis grupp aga võin juba varem ka liituda juba olemasoleva grupiga.
Ma arvan, et liikmeid grupis mitte rohkem kui 25. Esimese lapse beebigrupis on ka sama palju ja väga mõnus seltskond koos. Ma mingit tähtaega liitumiseks esialgu ei paneks, selle saab ka hiljem paika panna.
SIAS
Viimased Oscarid saavad tehtud kuskil juuni keskpaigaks, olenevalt mitmendal rasedusnädalal tegema saadetakse. Mul näiteks Oscar 11.06 alles, TA detsembri lõpus.
Ma tegin ettepaneku luua juunis grupp aga võin juba varem ka liituda juba olemasoleva grupiga.
Ma arvan, et liikmeid grupis mitte rohkem kui 25. Esimese lapse beebigrupis on ka sama palju ja väga mõnus seltskond koos. Ma mingit tähtaega liitumiseks esialgu ei paneks, selle saab ka hiljem paika panna.
SIAS
Vabandust, 12.06 ikka. 11.06 on pühapäev. 😂
Mida see NIPTIFY test endas hõlmab? Vereanalüüsi andmist? Ja enne seda tuleb loote elujõulisust kontrollida UH-ga? Kui kiiresti tulemused digilukku on tulnud?
Vabandust, et nii palju selle testi kohta küsin. Ma seekord ikka tahaks ka selle testi teha. Mul ämmaemanda juurde vastuvõtt alles mai lõpus, mõtlen, et äkki on siis liiga hilja juba testi teha.
Ma arvan, et homme kirjutan oma ämmaemandale, täna pühapäev ikkagi. Muidu vaatab, et ma täitsa napakas. 😃 Tunnistan ausalt, olen suhteliselt ärev patsient. 😃
SIAS
Hei 🙂
Liitun ka grupiga, Oscaris juba käidud ja tähtajaks pandi 01.12.2023, seega on võimalus, et tuleb kas novembri või detsembri beebi. Õnneks riskid olid kõik madalad. Sümptomitest on kõige hullem ikka iiveldus ja oksendamine. Tulemas 2 laps ja eelmisega oksendasin täitsa raseduse lõpuni. Loodan, et selle rasedusega läheb paremini.
T.K.L
Lugesin üleval pool kommentaare grupi suuruse kohta. Meid vist ei olegi teab mis palju ja vast siinsed soovijad suudame kõik ikka ära mahutada.
Mul endal TA 01.12 aga panorama test ikkagi alles 12.06 (15+3) ja liituks alles peale vastuste saamist.
p.
SIAS, minagi täiega ärev patsient.. vaene äe😃
Minul oscar juuni algul, siis liituks kaa.
Plaanin kaa oma raha eest niptify teha..
Kas keegi läheb kergemale tööle üle kaa?
(^*^)
Minul ka oscar alles kahe nädala pärast ja siis samuti liituks grupiga 🙂
PP
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.