Olin viimati nii ammu rase, et ei mäletagi kas Oscar uuringut oli, kes on nüüd käinud kas tulemused saab kohe? Kas keegi teab, kes Pärnus oscar uuringut teeb?
(^*^)
Esileht › Lapse ootamine › Detsembribeebid 2023
Olin viimati nii ammu rase, et ei mäletagi kas Oscar uuringut oli, kes on nüüd käinud kas tulemused saab kohe? Kas keegi teab, kes Pärnus oscar uuringut teeb?
(^*^)
(^*^)
Mul oli esimese rasedusega nii, et enne Oscari UH-d olin andnud vereproovi, UH ajaks olid olemas vereanalüüsi tulemused. Ja kui UH tehtud, siis sai kohe tulemused teada ka.
Käisin just erakorralises kontrollis. Vesist voolust tuli nii palju, et arvasin et nüüd veed tilguvad. Lootevee proov oli negatiivne ja arst oli ka ausaltöeldes päris imestunud ja sõnatu, et nii rohke ja vesine voolus on.
Suutsin ennast ikka korralikult paanikasse ajada ja olin ise üpris kindel, et kõik on halvasti.
Vaatas ultraheliga ka, nàgin pisikest siputamas 🙂 õnneks homme uus ultraheli ja teisipäeval ka ämmaka vastuvõtt, et siis saab vajadusel veel midagi vaadata või uurida.
ML
(^*^)
Suure tõenäosusega teeb seda Maarja Nõmmann.
Võimalik, et on teisi veel, aga olen aru saanud, et tema on põhiline.
Nõmmanni juures olen varem naistearstil käinud, õnneks on okei. Veel paar nädalat oodata, mul see ärevuse probleem kaa, seoses sellega on arsti juures vererõhk alati laes. Kodus on normaalne, ÄEga leppisime kokku, et mõõdan kodus.. see vist tõstab küll riskid kõrgele kui enne uuringut mõõdetakse ja “korralik” vererõhu tulemus saadakse..
Endast olengi vähe rääkinud, olen 31 ja lapsed 9 ja 12, praegu küll palju paanilisem tunne kui viimati rase olles 🤣🤣
(^*^)
Mul ka kuskil tervishoiuasutuses vererõhk laes. Kodus on okei. Valge kitli sündroom. 😃
Mul homme ämmaemanda vastuvõtt, sama ämmaemand, kes eelmisel korral oligi.
SIAS
Kas kellelgi on veel kustutamatu nälg kogu aeg? Mis te sellega teete?
Eelmised rasedused võtsin suht palju juurde, no ikka 25 kg ringis ja veidi peale. Seekord mõtlesin, et üritaks ikka vähemaga aga mul on lihtsalt kogu aeg nälg 😭. Reaalselt võin 1000kcal korraga süüa ja tunni aja pärast jälle kõht koriseb.
Eelmiste rasedustega ma umbes poole aastaga olin raseduseelses kaalus tagasi ja üritan end lohutada, et ju see lõpmatu nälg rase olles on minu keha eripära, kuid krt kuidas ei viitsi jälle pea 90-kilone olla sünnitades.
//KBL
Minul kõht tühi ei ole, aga ülekaalu on juba varasemast ajast. Kõigepealt spiraal kergitas korralikult. Siis pillid. Lõpetasin nendega ära ja sain juba üsna hea kaalunumbri, aga siis tekkis tohutu ärevushäire, põhiliselt terviseärevus ja võtsin pool aastat AD. Kaal jälle tõusis. Ei aidanud toitumiskavad ega pea igapäevane jalutamine 7-10 km ja füüsiline töö.. Olles nendega lõpetanud jäin üsna varsti rasedaks.. niiet normaalsest kaalust ei ole mõtet nüüd tükkaega rääkida 😀..
(^*^)
Minul tõstavad ka igasugu meditsiinilised protseduurid vererõhu lakke, tavatingimustel on nii madal, et hea et vahel püsti seisan. Sain tänu sellele ka preeklampsia riski 😀 Kuna tasuline Niptify oli korras, siis muude riskidega me liialt päid ei vaevanud vaatas, et kõik mis selleks ajaks nähtav peab olema, on korras.
Itks kommenteeris uh arst uuringul kõike ja andis pärast ka epikriisi näppu. Oli väga tore ja toetav. Sünnitushirmu palusin sisse kirjutada ja lähen kliinilise psühholoogi juurde.
Minul tõstavad ka igasugu meditsiinilised protseduurid vererõhu lakke, tavatingimustel on nii madal, et hea et vahel püsti seisan. Sain tänu sellele ka preeklampsia riski 😀 Kuna tasuline Niptify oli korras, siis muude riskidega me liialt päid ei vaevanud vaatas, et kõik mis selleks ajaks nähtav peab olema, on korras.
Itks kommenteeris uh arst uuringul kõike ja andis pärast ka epikriisi näppu. Oli väga tore ja toetav. Sünnitushirmu palusin sisse kirjutada ja lähen kliinilise psühholoogi juurde.
Kim
Nõmmanni juures olen varem naistearstil käinud, õnneks on okei.
Mu mees kirjeldas teda pärast Oscarit kui kurja naist pimedas toas 🙂 (mul on tähtaeg veidi varem, aga olen siin teiste kuude teemasid ka lugenud).
Aga minu meelest on ta ka okei, ülemäära sõbralik tõesti polnud, aga see tunne jäi mulle küll, et loodet uuris väga põhjalikult.
Nõmmanni juures olen varem naistearstil käinud, õnneks on okei.
Mu mees kirjeldas teda pärast Oscarit kui kurja naist pimedas toas 🙂 (mul on tähtaeg veidi varem, aga olen siin teiste kuude teemasid ka lugenud).
Aga minu meelest on ta ka okei, ülemäära sõbralik tõesti polnud, aga see tunne jäi mulle küll, et loodet uuris väga põhjalikult.
Mina käisin tema juures seoses sellega, et pidevalt veritses ja munasari ei hakanud korralikult tööle peale pille.. oli tõesti üsna tõsine ja napisõnaline, mitmendal visiidil sain isegi naeratuse vastu.. ebaviisakas ta ei olnud, pigem konkreetne ja ei ninnunännutanud ja üleliia sõbralik ei olnud.. tööd tegi samas hästi
KIM, kas sünnitushirmu soovid saada diagnoosiks, et keisrile omal soovil saada? Isegi unistan sellest, sest hirm on suur..
Minul mõlemad kogemused, esimene oli erakorraline keiser ja kaks aastat hiljem loomulik sünnitus, sest laps hinnati uh väiksemaks, tegelikult oli tookord nii suure lapse sünnitamine vastunäidustatud armi tõttu. Läks õnneks üsna lihtsalt epiduraaliga ja oli tõesti peale sünnitust kergem olla kui peale keisrit kuigi ka keisrist taastumine minu jaoks eriti hull ei olnud.. no ühesõnaga aastad edasi ja hirm ainult kasvab, 10 aastat tagasi oli kuidagi lihtsam kõik😅
(^*^)
Ma veel ei oska öelda, mis sellest asjast saab, aga verd ja valu jms ma ei kannata. Vereproovidelgi minestan. Keiser ei tundu minu jaoks pooltki nii hirmutav kui vaginaalne sünnitus. Eks paistab, kuidas nad mind nõustavad ja mida pakuvad. Kui Eestis oleks võimalik tasuliselt omal soovil keisrit teha, siis seda ma teeks kindlasti.
Kim
Ma veel ei oska öelda, mis sellest asjast saab, aga verd ja valu jms ma ei kannata. Vereproovidelgi minestan. Keiser ei tundu minu jaoks pooltki nii hirmutav kui vaginaalne sünnitus. Eks paistab, kuidas nad mind nõustavad ja mida pakuvad. Kui Eestis oleks võimalik tasuliselt omal soovil keisrit teha, siis seda ma teeks kindlasti.
Kim
Kahju jah, et omal soovil ei saa.. Loodan, et läheb täpselt nii nagu soovid, üle elame selle igaljuhul 😇
(^*^)
Eile oli siis oscar uh, tähtaeg tõsteti veel varasemaks. Päevade järgi peaks olema 9.12 ja uh järgi 3.12 . Minu arust on see väga suur vahe 🤷♀️
naljakas on see, et kahel eelmisel korral ei ole isegi pakutud oscaris beebi sugu aga seekord kus ma nkn juba tean, et tüdruk tulemas oli arst ka üpris kindel, et tüdruk.🙈siis ütlesin, et jah tõesti on tüdruk niptify järgi 😀
täna siis esimene ämmaka vastuvõtt ka. Saan oma rasedapäeviku kätte ja tundub nagu päris see asi😀 enesetunne on ka üpris hea jälle olnud. Va hull väsimus. See on kohutav. 😴🥱
aa ja kuna ma GTT teha ei saa (aga eelnevad rasedused on olnud rasedusdiabeet) siis sisearst saatis mind edasi vastava ämmaka/õe juurde kes siis annab mulle glükomeetri ja pean ise oma veresuhkrut jälgima 2 nädalat ja selle põhjal siis otsustatakse kas on ka seekord rasedusdiabeet või mitte.
ML
Mul oli täna esimene ämmaemanda vastuvõtt. Täitsime rasedakaardi ära.
Sain uue uriinitopsiku ja katsuti, uriinikülvi pean uuesti tegema. Sain Oscari UH aja ja järgmise vastuvõtu aja, järgmine kord kohtume juuli alguses.
Leppisime ämmaemandaga kokku, et mõõdan kodus enne vastuvõttu vererõhku, kabinetis ei tule ärevuse tõttu nagunii õige näit.
NIPTIFY testi asjus teeme nii, et kõigepealt Oscari test ja siis edasi vastavalt edasi kas siis Tervisekassa kuludega või enda raha eest. Sain aru, et seda võib teha ükskõik mis rasedusperioodil.
SIAS
Eile oli siis oscar uh, tähtaeg tõsteti veel varasemaks. Päevade järgi peaks olema 9.12 ja uh järgi 3.12 . Minu arust on see väga suur vahe 🤷♀️
naljakas on see, et kahel eelmisel korral ei ole isegi pakutud oscaris beebi sugu aga seekord kus ma nkn juba tean, et tüdruk tulemas oli arst ka üpris kindel, et tüdruk.🙈siis ütlesin, et jah tõesti on tüdruk niptify järgi 😀
täna siis esimene ämmaka vastuvõtt ka. Saan oma rasedapäeviku kätte ja tundub nagu päris see asi😀 enesetunne on ka üpris hea jälle olnud. Va hull väsimus. See on kohutav. 😴🥱
aa ja kuna ma GTT teha ei saa (aga eelnevad rasedused on olnud rasedusdiabeet) siis sisearst saatis mind edasi vastava ämmaka/õe juurde kes siis annab mulle glükomeetri ja pean ise oma veresuhkrut jälgima 2 nädalat ja selle põhjal siis otsustatakse kas on ka seekord rasedusdiabeet või mitte.
ML
Novot mis välja tuleb, ei otsustata oscari järgi TA siiski. Jäeti päevade järgi 9dets siiski tähtajaks. Muidu oli tore ämmaemand ja kõik korras 🙂
ML
ML
Novot mis välja tuleb, ei otsustata oscari järgi TA siiski. Jäeti päevade järgi 9dets siiski tähtajaks. Muidu oli tore ämmaemand ja kõik korras 🙂
ML
Oleneb vist ämmaemandast. Mul ämmaemand pani ka eelmine kord tähtaja VM järgi.
SIAS
Jah, käisin ka päeval ämmaka juures ja sain sama info mis ML.
Mulle selgitas arst, et kui tsükkel on olnud regulaarne siis üldiselt pannakse ikka päevade järgi.
Aga kui päevade TA ja oscari TA on nädal või rohkem nihkes pannakse oscari järgi. Oscaris on beebi veel nii pisike ja tema pikkuse mõõtmine on päris keeruline kui ta seal ringi kaa veel siputab. 😊
SK
Jah, käisin ka päeval ämmaka juures ja sain sama info mis ML.
Mulle selgitas arst, et kui tsükkel on olnud regulaarne siis üldiselt pannakse ikka päevade järgi.
Aga kui päevade TA ja oscari TA on nädal või rohkem nihkes pannakse oscari järgi. Oscaris on beebi veel nii pisike ja tema pikkuse mõõtmine on päris keeruline kui ta seal ringi kaa veel siputab. 😊
SK
Just! küsiski, et kas tsükkel muidu regulaarne jne ja kuna on siis jättis päevade järgi TA.
Küsisin ka plaanilise keisri kohta ja sain teada, et see tavaliselt tehakse 39+ nädalal seega suur tõenäosus ikka detsembribeebi saada, kui niikaua vastu pean ja teised asjad korras on 🙌🥰
ML
Sain täna kätte Oscari uuringu vereanalüüside tulemused. Ja mis ma imelik tegema hakkasin? Kohe googeldama ja omavahel võrdlema numbreid eelmise raseduse analüüsi tulemustega. 🤦
Suutsin juba ennast korralikult ärevusse ajada, küll 2 näitu tundusid liiga suured jne.
UH aeg võiks juba kiiremini kätte jõuda.
SIAS
Sain täna kätte Oscari uuringu vereanalüüside tulemused. Ja mis ma imelik tegema hakkasin? Kohe googeldama ja omavahel võrdlema numbreid eelmise raseduse analüüsi tulemustega. 🤦
Suutsin juba ennast korralikult ärevusse ajada, küll 2 näitu tundusid liiga suured jne.
UH aeg võiks juba kiiremini kätte jõuda.
SIAS
Seal ju ainult 2 näitu ongi. Üks neist peab just suurem olema, teine on eraldiseisvana ükskõik.
Kas kellelgi vererõhuga kaa probleeme on? Minul eelmisel aastal avaldus tugev ärevus, selle tulemusena tõusis vererõhk kaa.. hetkel on korras olnud, aga vahepeal kummitavad kuumahood, mis omakorda ehmatavad nii ära, et kohe rõhk veidi kõrgem, siis tuleb ärevus peale 😀 kellelgi veel kuumahoogusid?
(^*^)
Minul ka lõpuks oscaris käidud. Aga väga rõõmustavaid uudiseid ma sealt ei saanud kahjuks 🙁 Oscari tulemusel sain ma näidustuse teha ka Niptify. Nüüd tuleb mitu päeva oodata, et tulemused saada.
Praegu igatahes tuli oscaris vahepealne risk Downile. Lisaks on ka preeklampsia risk seekord suurenenud ja pean hakkama südameaspiriini võtma. Ning platsenta on ka ikkagi ennast eelnevate armide piirkonda sättinud ja on vaja lihtsalt jälgida, et mis ta edasi teeb. Praegu veel on võimalust, et ehk natukene liigub parema koha peale aga eks näis.
Ilmselt lükkub rasedusest teistele teada andmine jälle natukene edasi ja ootame enne niptify tulemused ära. Ja ka FB grupiga enne liituda ei tahaks kui niptify tulemused käes.
Enesetunne on ka endiselt kehvema poolne, sest iiveldus on kohati ikka päris tugev.
T.
Minul ka lõpuks oscaris käidud. Aga väga rõõmustavaid uudiseid ma sealt ei saanud kahjuks 🙁 Oscari tulemusel sain ma näidustuse teha ka Niptify. Nüüd tuleb mitu päeva oodata, et tulemused saada.Praegu igatahes tuli oscaris vahepealne risk Downile. Lisaks on ka preeklampsia risk seekord suurenenud ja pean hakkama südameaspiriini võtma. Ning platsenta on ka ikkagi ennast eelnevate armide piirkonda sättinud ja on vaja lihtsalt jälgida, et mis ta edasi teeb. Praegu veel on võimalust, et ehk natukene liigub parema koha peale aga eks näis.
Ilmselt lükkub rasedusest teistele teada andmine jälle natukene edasi ja ootame enne niptify tulemused ära. Ja ka FB grupiga enne liituda ei tahaks kui niptify tulemused käes.
Enesetunne on ka endiselt kehvema poolne, sest iiveldus on kohati ikka päris tugev.
T.
Võin sind lohutada. Mul tuli ka Oscaris downile vahepealne risk, aga enne seda tulnud niptify oli korras. Seega on korras.
Sama lugu ka selle paganama preeklampsiaga. Vererõhu tõstavad mul haiglad ise kõrgeks ja sain ka need aspiriinid. Ei teagi nüüd, ka peaks üldse sööma, sest eile tööl mõõtsin rõhku ja oli 60/100. Muidu on eluaeg ikka väga madal olnud.
Kim
Kuidas kõikidel läinud? Kuidas enesetunne? Keegi veel vahepeal Oscaris käinud? Jagage muljeid! 😁
Mina käisin reedel oscaris. Kuna sümptomeid peaaegu enam üldse ei ole ja kõhtu ka ei paista, siis ma ei tunne ennast rasedana ja tekitab koguaeg hirmu, kas beebil on ikka kõik hästi. Oscaris kui teda sibamas nägin, siis võttis ikka härdaks küll, õhtul veel uh pilti vaadates nutsin ka õnnest lahinal 😀 Uuringud olid kõik korras, nüüd ootan et kasvaks kõhuke ka ette 13+1 nädalat hetkel. Perele veel rääkinud ei ole, aga osad tuttavad eriti just meessoost ütlevad, et sa tundud kuidagi rase ja naissoost sõbrad keegi ei taju seda 😀
MY
Mina käisin täna Confidos Niptify testi tegemas. Minu üllatuseks öeldi, et 10 tööpäeva läheb aega vastuste saamiseks…
Aga vähemalt tehti sealgi UH, nägin tuksuvat südant, pead, jalgu, käsi. Täitsa inimese kujuga juba :). Oscarisse jätkuvalt lähen alles järgmisel nädalal.
//KBL 10+4
Ma olen aru saanud, et 10 päeva on selline maksimum. Enda kodulehel reklaamivad nad 4-5 tööpäeva. Neljandal tööpäeval võid juba digilugu refreshima hakata 😉
Kim
Minul ka ei ole ühtegi tunnust. Ei ole olnud ühegi rasedusega seega ei muretse. Kõhtu ka pole ees ja perele ei kiirusta ütlema. Varjan seni kuni enam ei ole võimalik. 😀 Omaette lõbus mäng. Minul esmaspäeval Panorama ja siis vaja veel 10tp vastuseid oodata. Täna 14+5. Eks see kõht hakkab varsti muidugi kasvama.
p.
Esileht › Lapse ootamine › Detsembribeebid 2023