890.-
Küte ka hinna sees: kütame õhk-vesi pumbaga, mida reklaamiti kui ühte mõistlikumat kütteviisi. Enne oli meil diiselküte.
Eramaja, 190m2, tarbijaid 5. Üks külmik 😀
Arve oli shokeeriv. Pump on olnud 4 aastat ja kõige kallimad üksikud talvekuud tippkülmaga olnud arve 400.-, muidu palju vähem.
Hmm, meil sama suur maja, kaks õhksoojuspumpa ja veesärgiga kamin, kuid kus tuli vaid kolmel-neljal õhtul kuus.
Arve üle poole väiksem, 420.-. Ja seegi on üüratu, võrreldes eelnevate arvetega.
On kaks suurt kulmkappi, lisaks veinikülmik, porandakutted, elektrikerisega saun. Nõudepesumasin, pesumasin, pesukuivati töötavad iga päev.
Samuti 5 liiget peres. Pakett on puhas börsihind.
Kogu aeg inimesed kodus, tuled põlevad.
Ma lihtsalt ei saa aru, kuidas need arved kujunevad, et sellised erisused tulevad.
Mina see esilagne kommenteerija.
Meil ka pesumasin ja kuivati töös pidevalt ja oleme kodus palju aega, mina töötan kodunt. Põrandaküte ühes tillukeses vannitoas (nüüd lülitasin selle ka välja, hoiame ukse lahti).
Lisaks on meil tegelikult ühes ruumis ka üks õhksoojuspump. Äkki seepärast arve nii suur? Nüüd jaanuaris olen selle välja lülitanud ja panen sisse vaid siis, kui seda ruumi kasutame (laste mänguruum). Ma ei tea, kui palju see efekti annab.
Mulle pigem tundub, et see paljukiidetud õhk-vesisoojuspump ei ole tegelikult üldse nii ökonoomne kui paigaldajad kiidavad. Lisaks- väga suure külmaga lülitab ta end välja ja jätkab kütmist elektriga. See juhtus detsembris ainult ühel päeval, nii et ei peaks ka arvet väga mõjutama.
Naabritel sama suur maja, ka uus õhk-vesipump- ja elektriarve sama- 860 oli neil.
Täitsa masendav. Jah, jaksame ära maksta, aga see on millegi arvelt- säästmise, reiside, meelelahutuse. Otseselt veel olmevajadusi ka ei puuduta, tuleme toime. Elustiili mõjutab, tõukab sinna palgast palgani elu poole.