Kondüloom.
Mul oli ka, ma läksin esmalt nahaarsti juurde, sellele ei ole saatekirja vaja. Kuna mul oli see juba häirivalt suur, siis külmutama ei hakatud, vaid nahaarst saatis günekoloogi juurde, kes seda operatsiooni teha oskab, igaüks ei oska ka.
Opp tehti siis kohaliku tuimestusega sealsamas günekoloogi kabinetis. Süstid olid üsna ebameeldivad ja alguses ta püüdis liiga kiiresti tegema hakata, siis ma korraks piuksatasin, ootas veel natuke, siis enam ei tundnud midagi.
Opijärgset hooldust pead ise tegema paar päeva hoolikamalt, voolava veega.
Ma hiljem käisin veel niite eemaldamas, ka seda tehti tuimestusega, aga ma ei mäleta, siis vist enam ei olnud süst, vaid mingi pihusti.
Kui on väga väike mügar, siis on võimalik neid ka kreemiga ravida, mulle kreem ei mõjunud mitte kuidagi.
See ei ole mingi väga harv ja erakordne probleem, nahaarst rääkis mulle, et pole hullu midagi, ta on hirmsamatki olukorda näinud, paljudel hakkavad vohama seoses rasedusega. Et kui muidu on see probleem kontrolli all, siis rasedusega pääseb valla.
Tegemist on papilloomviirusega, väga levinud ja ravitav. Aga ei tohiks liiga kaua häbenema jääda, muidu läheb hulluks.
Minul ei ole pärast ravi enam tagasi tulnud (ptüiptüiptüi). Tõesti ei taha seda rohkem, üsna ebameeldiv.