Teema: Duofilm soolatüükale
Mul oli põlvel suur soolatüügas juba oma paar aastat. Üritasin ikka vereurmarohuga sest lahti saada aga ei õnnestunud. Siis kasutasin Endwarts pliiatsit-samuti ei aidanud midagi. Ostsin siis Duofilm lahuse. Paari nädalaga tuli ikka väga madalaks see tüügas. Oli suisa nii, et ma enam väga ei saanud aru kas on veel miskit muhku või mitte aga igaks juhuks panin ikka Duofilmi peale. Siis aga hakkas see muhuke jälle suurenema. Nüüd ei ole enam nädalajagu pannud lahust ja no ikka on jälle miski muhk aga see pole enam nagu oli. No oli selline kareda pinnaga ja said aru, et on soolatüügas. Nüüd on selline siledapinnaga kõrge koht. Ma nüüd ei teagi, kas panna ikka muudkui Duofilmi või mida teha. Kindlasti on siinolijatest ka ehk keegi seda lahust kasutanud ja oskab kaasa rääkida. Kas see okei, et nüüd tekkis sinna tagasi hoopis teistsugune asjandus ja kas võin ikka lahust edasi kasutada? Või on sinna nüüd tekkinud miski muu ja paha asi(no et kuna äkki panin ka siis juba lahust, kui tüügast ehk juba enam polnudki)?
Seda peaks leotama – nt peale pesu kui pehme on ja siis nö pimsskivi vmt asjaga seda tüügast välja kakkuma. St oluline pole väga asukoht, aga nö see duofilm suretab selle välja ja mingi hetk peaks ta nö nagu tükina või tükk haaval nahast kätte saama ja alguses jääb jusktui auk.
Kui liiga saab Duofilmiga omale teha? Mul on nüüd selle tüüka asemel miski asi kasvanud ja see on valus ja roosatav. Pealt siledapinnaline. Olen suht mures ja nahaarstile võimatu pääseda.
Kui liiga saab Duofilmiga omale teha? Mul on nüüd selle tüüka asemel miski asi kasvanud ja see on valus ja roosatav. Pealt siledapinnaline. Olen suht mures ja nahaarstile võimatu pääseda.
Esmase vaatluse võid julgelt perearsti juurde minna, in cito vaevalt on, aga perearst saab vajadusel suunata.
Esmase vaatluse võid julgelt perearsti juurde minna, in cito vaevalt on, aga perearst saab vajadusel suunata.
Perearstil käik täiesti mõttetu.
Vaatas ja ega ta midagi osanud öelda, et no proovime külmutada. Kui küsisin, et kas olete kindel, et siin pole miskit paha kasvama hakanud-ütles mulle, et kindla diagnoosi saab panna nahaarst, aga ega külmutamine sobib igale asjale. Norm arst-usaldan ma jee teda.
Kodus omaa külastust digiloost lugedes polnud seal isegi kirjas miks ma tegelikult läksin ja kuidas kodus end tohterdasin. Kuigi läksin selge jutug, et kasutasin duofilmi ja kardan, et tegin sellega endale liiga.
Duofilmi kasutamisest sul mingi pahaloomuline moodustis küll kuskil kasvama ei hakka, selle osas võid rahulik olla. Pigem võibolla kahjustasid ümbritsevat tervet nahka happelise lahusega, ning seetõttu on see nahk seal roosakas ja õrn. Soovitaks selle koha natukeseks nüüd rahule jätta ning jälgida mõned nädalad kas ja kuidas olukord muutub.
Olen teemaalgataja. Kahjuks ei muutu mu põlvega midagi.
Ainus mis on muutunud, see kõrgendik on nats heledam kui nahk. Aga teksadega käia ei saa, sest nii kui midagi on vastu põlve on valus. valus on ka siis kui teksaseid jalas pole ja jalga kõverdada. Olen ahastuses. Nahaarstile sain aja augustikuuks. Ei taha väga nii kaua oodata. Lihtsalt nii kurb on olla.
Ainus mis on muutunud, see kõrgendik on nats heledam kui nahk. Aga teksadega käia ei saa, sest nii kui midagi on vastu põlve on valus. valus on ka siis kui teksaseid jalas pole ja jalga kõverdada. Olen ahastuses. Nahaarstile sain aja augustikuuks. Ei taha väga nii kaua oodata. Lihtsalt nii kurb on olla.
Oled ikka kindel, et tegu on soolatüükaga? Paljud ajavad neid igasugu muude käsnjate moodustistega segi.
Oled ikka kindel, et tegu on soolatüükaga? Paljud ajavad neid igasugu muude käsnjate moodustistega segi.
Jah, kui Duofilmi kasutama hakkasin siis olin kindel, sest nahaarst ütles. Sii ta ei olnud valulik-lihtsalt suur ja kole. Peale Duofilmi kasutamist aga miskit valesti. See kõrgem koht mis seal hetkel nüüd on ei näe aga küll enam soolatüüka moodi välja. Seega ma ei tea mis ja miks juhtus. Duofilmi kasutamisest on nüüdseks möödas kuu-no kõik peaks ju paranenud olema juhul, kui tegin sellega liiga omale.
Milleks nii palju jamamist? Lase vedela lämmastikuga ära külmutada mõnes kosmeetikasalongis ja varsti oled mureta. Mina sain niimoodi oma kahest soolatüükast lahti ja pole tagasi tulnud (mujale kehale pole ka rohkem tulnud). Külmutamine tundub korraks kõrvetav, mõne aja pärast läheb tüügas tumedaks (hakkab ära kuivama) ja siis tuleb tervikuna ära. Algul on väike valutu auk järel, aga see kasvab hiljem uue naha peale tekkides kinni. Külmutamine on päriselt ka kõige kiirem ja efektiivsem viis, mitte ei pea seda viilima ja mässama…
Milleks nii palju jamamist? Lase vedela lämmastikuga ära külmutada mõnes kosmeetikasalongis ja varsti oled mureta. Mina sain niimoodi oma kahest soolatüükast lahti ja pole tagasi tulnud (mujale kehale pole ka rohkem tulnud). Külmutamine tundub korraks kõrvetav, mõne aja pärast läheb tüügas tumedaks (hakkab ära kuivama) ja siis tuleb tervikuna ära. Algul on väike valutu auk järel, aga see kasvab hiljem uue naha peale tekkides kinni. Külmutamine on päriselt ka kõige kiirem ja efektiivsem viis, mitte ei pea seda viilima ja mässama…
Ma käin juba 6 kuud kord kuud oma soolatüügast sõrmel külmutamas – ei toimi eriti.
Tumedaks ei ole midagi tõmbunud. Tuleb korraks üks kiht maha ja hakkab edasi kasvama. Ja laseb baloonist ikka väga mitmeid kordi sinna tüüka peale. Ise kordus kasutan ka lisaks Duofilmi, liivapaberiga lihvin madalamaks. Vereurmarohtu kasutan.
Lootusetu…
Ja laseb baloonist ikka väga mitmeid kordi sinna tüüka peale.
Minul omal ajal kosmeetik võttis vedelat lämmastikku pika vatitikuga ja siis vajutas mulle tugevasti soolatüüka peale selle, surus sügavuti. See mõjus. Mitte ei lasknud balloonist soolatüüka peale. Ta peab nn juureni jõudma.
No mul on nahaarsti aeg alles augustis. Hetkel olenggi mures, et kui palju ja mis võis valesti minna Duofilmiga. Kui sügavuti see Duofilm söövitab. Et kui panin seda veel edasi, kui soolatüügas juba vist äkki kadunud oli. Miks mul nüüd põlv valus on kui miskit vastas on ja kui jalga kõverdan.
Nii jama kui arstile ei saa siis kui vaja.
Mõtlen, et prooviks selle kõrgendiku peale vereurmarohtu panna. See ju ometi miskit halba ei tee, äkki kuivatab selle kõrgendiku ära ja saan valust lahti. Mures 🙁
Ei ole see duofilm nii kange lahus, et sellega mingit häda saab teha.
Pigem su oma liivapaberiga(?) hõõrumine on ümbruses tervet nahka kahjustanud ja see teeb häda.
Teemaalgataja ei kasutanud liivapaberit oma jalal.
Seda kasutasin mina oma sõrmel. Lihvin nii kaua kuni kõrgendik madalam. Kui liiga palju, siis on valus. No balloonist lastes ta ikka laseb ühte sutsakat päris kaua, et on aega nö sisse imenduda. Ja laseb mitmeid kordi. Päris valus on.
Aga mis on vahet balloonikülmutusel ja vedelal lämmastikul? Ja kas mingi suvaline kosmeetik on selle vedela lämmastikuga kompetentsem kui perearstikeskuse õppinud õde (iga suvaline õde seal ei ole, vaid tulebki kord kuus sinna keskusesse)?
Sest mul on tunne, et hetkel minul on lihtsalt raha raiskamine, peaks vbl vähemal paar korda kuus miskit kangemat sinna tüükale tegema.
Ei ole see duofilm nii kange lahus, et sellega mingit häda saab teha.
Pigem su oma liivapaberiga(?) hõõrumine on ümbruses tervet nahka kahjustanud ja see teeb häda.
Mul juba hirm, et äkki siiski oli nii kange, et ……….no ma enam ei tea. Kuu aega ja ei miskit paremaks minemis, hoopis rohkem paiste on läinud. Igapäevaselt viimased kaks nädalat hellanud, et kas keegi pole nahaarstile äkki aega ära ütelnud aga ei miskit. Olen suht hirmul. Tore kui sinna alla tekkis lihtsalt põletik aga mis siis kui seal miskit hullemat 🙁
Ja arstile ei saa.
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.