Minu jaoks ei olnud absoluutselt okei. Parodeerides on väga raske püsida hea maitse piirides, kahjuks see konkreetne läks üle piiri. Hendrik Normann ei ole kunagi nii labaseks läinud. Rannamaja Rannamajaks, see on puhas meelelahutus nagu ükskõik missugune saade või sari, mis televiisorist jookseb. Ükskõik, kui labane see ka poleks, on sellel vaatajaid ja kaasaelajaid, üks eesmärk on kõigil. Lahutada enda meelt.
Mina olen jälginud mõlemat parodeeritut neiut sotsiaalmeedias pikalt, ei ütleks, et tegu oleks niivõrd skandaalsete või lausa rumalate noorte naistega. Kindlasti teinud elu jooksul rumalaid valikuid, aga kas seepärast just üdini lollid? Ei.
Sketši tegi minu jaoks labaseks see, et parodeeritavad olid ju enda sotsiaalmeedias korduvalt öelnud, et nad ei taha, et neist sellist asja tehakse ja et neilt pole selleks luba küsitud. Nädala alguses saad saatest “kinga” ja nädala lõpus vaata televiisorist, kuidas sind armastatud näitlejate poolt maha tehakse. Ei jäänud teps mitte paroodia tunne, vaid rohkem nagu kiusamise. Inetu ropendamine ja alkohol eetris. Miks see üldse vajalik oli? Pole kumbagi neiut nõnda käitumas näinud, ei Rannamajas ega ka mujal. Praegu näeb palju ringlemas lauset, et tuntud inimene ei tohiks ise oma lähedase surma kohta nalja teha, kui ta ei taha, et seda tema vastu ära kasutatakse. Ei nõustu. Inimestel on erinevad leina- ja kaitsemehhanismid. Ma võin samamoodi teha enda lähedase surma üle nalja lihtsalt selleks, et sellega ilma nutmata hakkama saada või kurbust leevendada, aga ma ei sooviks ega isegi arvestaks sellega kunagi, et keegi teine seda minu vastu ära kasutaks. Mitte kunagi! Samamoodi psoriaasi kohta naljatamine. Mu jaoks lihtsalt ei ole naljakas, kui 30+ aastased naised teevad kellegi kohta selliseid nalju – isegi kellegi kõõma üle naljatamine on kohutavalt inetu – kui oleks nii palju muud palju viisakamat ja naljakamat, mille üle seda nalja visata. Eriti ühiskonnas, kus me pürgime ju selle poole, et inimeste välimuse ja haiguste üle nalja tegemine on taunitav. Mis mulje see jätab lastele? Et ongi okei kiusata kedagi selliste asjade pärast, sest nende lemmiknäitlejad telekas nii tegid?
Ja selle asemel, et korralikult vabandada, kirjutatakse pikad kirjad enda õigustuseks, mis sisaldab endas ka lühikest vabandust. Me ju kõik teame, et me ei mõtle vabandust tõsiselt, kui hakkame mingisugust õigustusteksti sinna juurde lisama. Pole ju raske päriselt vabandada, tunnistada oma viga ilma et sealt tuleks saateks ainult enda õigustamine.
Sellegipoolest ei arva ma, et kedagi peaks canceldama hakkama. See oli lihtsalt üks loll viga, valel ajal vales kohas.
Edit: Kuidas liitub muidu Seidi õde ja tema minevik sellesse, mis praegu toimunud on? Seidi on ju ise kommenteerinud, et ta oli ise tollal veel laps ega ole väärkohtlemisi enda silmaga kunagi ka näinud ehk siis pole neid saanud kuidagi ka ära hoida.