Esileht Ajaviite- ja muud jutud Duubli draama ja Marta Laan

Näitan 24 postitust - vahemik 31 kuni 54 (kokku 54 )

Teema: Duubli draama ja Marta Laan

Postitas:
Kägu

Eks ta kurb ole, aga üldteada ju, et paljud andekad kultuuriinimesed on juba väga noorelt sisimas ülbikud. Võingi teistest üle sõita, sest olen ju neist nii palju ilusam ja targem ja osavam. Näitlejanna võib-olla omandas selles vallas uusi oskusi juurde ka oma endiselt peikalt, kes on selles teemas tõeline meistriklass.

Eks tema talendil on kahtlemata austajaid, aga tundub, et näitlejatel on vist kriisiajal raha lihtsalt otsas, et selliseid rolle peab vastu võtma. Parodeerida saab inimesi, kes on juba nii pikalt ja laialdaselt tuntud, et nende maneere ja olekut kõik teavad ja tunnevad. Igal muul juhul on tulemus lihtsalt imelik, arusaamatu ja piinlik. Mingis eratelekanalis lühikest aega eetris olnud ühes saates osaleja, kes on ka ise väga noor ja alles vähe avalikkuse ees olnud, ei ole piisav “materjal” parodeerimiseks. Huvitav, et professionaalne näitleja sellest aru ei saanud. Või siis lihtsalt kujutas oma ülbuses ette, et tema suudab võimatut. Tulemus on kõigile näha ja noh… ei tee au ei teksti autorile ega esitajale.

+11
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole teemaga kursis, kuid trendiks on, et (ka valged) inimesed on juba nii woke, et ei lepi ebameeldivustega. Canceldamine on uus reaalsus, millega tuleb ära harjuda. Ole viks ja viisakas, jälgi, et ei solvaks ei valgeid ega värvilisi ning elu on lill. Lasteaias õpetati, et nali on naljakas siis, kui kõik naeravad. Tuntud inimestel on võimalus (ja kohustus) olla eeskujuks. Seega “aga mis ta siis ise…” ei ole õigustus. #olemeviisakadjalahked

+9
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kohutav keelekasutus: “saab heiti”.

Üks teema juba oli nendest Rannamaja tibidest, seal keegi väga tabavalt kirjutas, et kui nad ise seal teisi mõnitasid, siis oli kõik korras nende arust. Nüüd on suur nutulaul lahti. Ja Vaiksool oli oma kirjutises õigus. Ei ole vaja näitlejaid materdada.

Sellised tõsielustaarid, kes laiavad sotsiaalmeedias, ei ole ju tegelikult mitte midagi olulist elus teinud. Nende “staariseisus” on tulnud edevusest. Ühepäevaliblikad, kes just selliste skandaalidega enda eetrielu pikendavad.

+19
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Marta võtab ilmselgelt seda kõike huumorina, vaadake ta Insta stoorisid. 😀 😀 Viis pluss talle!

No vaat’ siis, kui erinevalt inimesed kirjalikust tekstist, kust ei see välja lugeda emotsioone, aru saavad. Minu jaoks seal storydes küll huumorit ei olnud, vaid katse päästa, mis päästa annab. Selline ennast süüdistav suhtumine, et olen jah kõikides maailma probleemides süüdi, olete nüüd rahul või!! Nii dramaatiliselt ma isiklikult seda küll ei näe, kuid kirjeldan vaid, kui erinevalt võivad inimesed tekstist aru saada.

+6
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siin 2 lõiku Rannamaja aegadest, kus Seidi Silverit mõnitas.

https://play.tv3.ee/rannamaja-kellest-seidi-raagib-10345658

https://play.tv3.ee/rannamaja-mida-arvab-seidi-silverist-10348467

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kogu olukorra tegi “kiusamiseks” mitte vaid paroodia – ropendamine, labasused, “nalja tegemine”, vaid see kes, kus ja ilmselt miks seda tehti. Kui Seidi ja Ada pidid olema ise sellel nädalal saatejuhid, ning neil ei lubatud teha, kuna olid koosolemisel (kus olevat olnud ka Uudo Sepp, kel lubati test teha ja ikkagi saadet juhtida), siis võetakse just samal nädalal need kaks inimest ette, reklaamitakse välja, et Seidi ja Ada saates (ilma arusaamata, et paroodiaga tegu) ja siis tuleb õhtusel ajal, kus lapsed teleka ees ja võiks olla sisukas saade, täiskasvanud naised sellise labasuse piiril oleva parodeerimisega välja.  See kõik muutis selle piinlikuks ja labaseks, aga ka ilma selle taustata (et kes seal TV3s nüüd neile niiväga ära tahab panna), oli ainuüksi ka see sketch labasuse piriil. Isegi kui nende inimeste enda käitumine ongi selline (ropendav) (sh Seidi suures osas etendabki ka oma tibilikku “karakterit” nagu BSH vmt, mis neile lihtsalt raha sisse toovad. Aga kas siis täiskasvanud naised peaksid koolikiusamise tõsisel perioodil sellisel kella ajal ja sellises saates nii labaselt seda etendama. Ilmselgelt kui niipaljudele see vastu karva käis on probleem kuskil olemas. Parodeerida oleks saanud ka “tibilikult” ilma roppusteta ja labaseks minemata (jäljendada liigutamist, kõnemaneeri ja mingeid naljakaid seike või ütlusi), keegi polegi parodeerimise vastu olnud – seda oleks saanud ka paremini teha. Seal võeti konkreetselt nad kahekesti ette kuigi TV3 ise keelas neil saadet juhtida ja siis hakati ära panema, “Seidi ja Ada” vabandasid, saatsid TV3 vanameest **** jne. Juba ilma igasugu haiguste sisse toomiseta ja thanks dad ja roppuste ja selle üle üksteise mulinata oli see suht läbikukkunud ja mitte naljakas. See oli lihtsalt kiiruga kellegi kokku klopsitud üritus ära neile panna, mis on kius. See ei olnud heal tasemel parodeerimine. Kas te nägite Rolfi seal saates või – kui ebamugav tal seal kohapealgi olla oli.

Ma ei ole nende fänn, pooldaja vmt, vaid lihtsalt see oli nii läbikukkunud, et oli halb. Samas saan aru küll, kelle jaoks see naljakas on, täpselt need samad, kes hakkavad siin Seidi perekonda, õde jne kõike kaasama, et saaks vaid veel rohkem “ära panna”.

+14
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Samas vaadake asja positiivset külge, Aada pole kunagi veel nii hea välja näinud 😀

+10
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kas siis täiskasvanud naised peaksid koolikiusamise tõsisel perioodil sellisel kella ajal ja sellises saates nii labaselt seda etendama.

Täpselt! Põhjus, miks meil on nii palju koolikiusamist, peitub täiskasvanute eeskujus.

Huumoriga on üldse viimasel ajal põud ja ikaldus. Mõnitatakse konkreetseid inimesi, kellestki tehakse peksukott. Ja see peaks olema naljakas? Vabanduseks poetatakse midagi sellist, et “aga mis ta siis on nii- ja naasugune.” Kui see pole koolikiusamine, siis mis see on? Hea paroodia on selline, kus konkreetne isik ise ka muigab.

+9
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mina leian, et kui inimene läheb end avalikult näitama rannamajas ja eksponeerib end internetis, siis on temast ääretult rumal solvuda kui teda parodeeritakse. Mind ei parodeeri keegi, vähemalt mitte avalikult, sest ma ei eksponeeri ennast. Nii lihtne ongi ja imelik küll, et nad seda ei tea.

+9
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mina leian, et kui inimene läheb end avalikult näitama rannamajas ja eksponeerib end internetis, siis on temast ääretult rumal solvuda kui teda parodeeritakse. Mind ei parodeeri keegi, vähemalt mitte avalikult, sest ma ei eksponeeri ennast. Nii lihtne ongi ja imelik küll, et nad seda ei tea.

Pole küll seotud Rannamajaga, aga oletame nüüd, et sa lood midagi. Näiteks mõne põneva ja innovaatilise toote, muusikapala või mille iganes. Sa pole just osav esineja, kuid oma toodet on vaja esitleda. Sa lähed sellega avalikkuse ette, teed videosid, postitad neid. Et oma toodet müüa, pead olema nähtav. Nüüd võetakse ette su isiksus ja rebitakse see tükkideks, trambitakse sinu andel, toode jääb täiesti tagaplaanile. Kuidas end tunneksid? Aga just see hirm on paljudel loovatel inimestel.

Tean mitut noort ja andekat, kuid tagasihoidlikku inimest, kes just sel põhjusel hoiavad oma loomingu ja ideed endale. Sest ühiskond on õel. Ja see pole ok. Mis on meiega juhtunud? Miks me oleme nii õelad ja sallimatud? Ühiskonnal jääb nii palju head saamata.

+3
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Vaatasin, lugesin ja no kirjutan siis ka oma arvamuse.

See isa ja psoriaasi asi on ikka väga proportsioonidest välja paisutatud. Aga samas – see tõesti ei olnud naljakas ja oli väga väga piinlik vaadata.

Parodeerimine ei ole halb aga see sketš suisa karjus, et nad ei ole sellesse üldse aega panustanud. Parukas pähe ja küüned ja tibimeik ja läksid lihtsalt mütsiga lööma, et suva, 2 tibi ja teeme improt. Ja vot see oli suur viga. Tekst ei jooksnud ladusalt, sees olid mingid väga kummalised ebakõlad. Ajasid nimesid sassi jne. Väidetavalt oli sketš nende enda tekstide põhjal aga tuimalt pool oli ikka täiesti suva impro, mis lihtsalt ei tulnud seekord välja. Ja siis mindigi selle peale, et suva, ropendame niisama.

Saagimi osa ületas aga igasuguse hea maitse piiri ja ei vaja edasist kommenteerimist. Litsiks kutsumine ja veel mingi kommentaar stiilis, et ta ei taha “selliste” juures ollagi, et saab veel mingi nakkuse. No appi – kust otsast või kelle arvates selline asi peaks naljakas olema?!

Nähes, mis sellest kõigest välja tuli, siis oleks normaalne lihtsalt vabandada ja tunnistada, et läks kiireks, tegime improt ja tuli välja halvasti ja teinekord valmistame veits materjali ette ka ja rohkem nii ei tee.

+16
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Näiteks mõne põneva ja innovaatilise toote, muusikapala või mille iganes. Sa pole just osav esineja, kuid oma toodet on vaja esitleda. Sa lähed sellega avalikkuse ette, teed videosid, postitad neid. Et oma toodet müüa, pead olema nähtav.

Siis ma arvestan, et mind võidakse narrida, mõnitada, parodeerida( kuigi ma pole küll kohanud, et tootja kellelegi selliselt ette jääb) ja siis otsustan, kas ma olen selleks valmis. Inimesed peaksid rohkem pöörama tähelepanu seoste tekkimisele, ette mõtlema ja põhjus- tagajärg olemusele.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selle Duubli nädalaga oli huvitaval kombel nii, et kui muidu lähevad asjad ajas paremaks, siis need saated läksid nädalaga ikka alla igasugust arvestust. Esmaspäeval vaatasin, et nii tore saade, reedeks oli saatest selline laat saanud, et ei kannatanud enam vaadata.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selle Duubliga nädalaga oli huvitaval kombel nii, et kui muidu lähevad asjad ajas paremaks, siis need saated läksid nädalaga ikka alla igasugust arvestust. Esmaspäeval vaatasin, et nii tore saade, reedeks oli saatest selline laat saanud, et ei kannatanud enam vaadata.

Ma just vastupidi vaatasin reedest saadet ja naersin nii, et valus hakkas lausa. Nädala tutvustuslõikude järgi otsustasin esmaspäevast neljapäevani need Duubli saated veel üle vaadata. Paistis, et Laane oli seal ka nalju visanud. Saab vähemalt naerda!

+5
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Labasus, roppused, lärm ja 2 meetrit ei hoitud, maske ei kantud, ometi parodeeriti neid tüdrukuid just selle eest, et koroona ajal peol osalesid. Miks ei näidatud eeskuju, vaid langeti ebaväärikale tasemele. Kus oli väärikas ja eeskujuks olev käitumine noortele.

Henrik Normann, Eino Baskin, vennad Piusid, “Pehmete ja karvaste tiim”, Jan Uuspõld, tõeliselt head parodeerijad, kelle esitused on filigraanselt tehtud. Kõik läbi mõeldud, ilma solvamata esitatud, huumor omal kohal, see on tase.

Milleks selline laat ja stuudio rahvast täis koroona ajal, arusaamatu.

+7
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Henrik Normann, Eino Baskin, vennad Piusid, “Pehmete ja karvaste tiim”, Jan Uuspõld, tõeliselt head parodeerijad, kelle esitused on filigraanselt tehtud. Kõik läbi mõeldud, ilma solvamata esitatud, huumor omal kohal, see on tase.

Arvan, et Baskin on neist siin ehk ainus, kes tõesti oma sketše ilma solvamata esitanud, õigemini solvamata konkreetseid isikuid, tema iroonia oli suunatud süsteemi, võimu vastu. Iga ülejäänud parodeerija tehtust võib aga kindlasti leida juhtumeid, kus parodeeritaval on põhjust solvuda. Näiteks Normanniga meenub kohe aastavahetuse Aunaste, oli teine nii tobedaks tehtud. Pehmed ja karvased mõnitasid otseselt venelasi (hunt ja tema jeesti kjeel).

Parodeerimist on alati võimalik mõnitamise ja kiusuna tõlgendada. Tuleb vaid väga tahta.

+3
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Õnneks keegi ei käse pooli valida. Mulle Marta Laan pole mitte kunagi meeldinud, minu silmis väga ülbe ja vastiku viriseva  häälega. Ilus ka minu silmis pole, nägu on kohe vastav ta olekule. Rannamaja ei vaadanud. Vaatasin seda, mille järgi see parodeerimine oli tehtud ja kui kunagi Seidi on teisi mõnitanud, siis selles videos mõnitas küll hoopis Ada. Nimetas nt teisi maakateks (minu arvates on ta ise üks maakas). Seidi veel rahulikult parandas et maakas ei tähenda maal elamist, vaid teatud käitumist. Tubli tüdruk ju. Ada seevastu pööritas silmi ja mõnitas kõiki, keda ainult andis mõnitada. Ehk siis, kuigi mulle neist kumbki ei meeldi, siis näha oli, et Seidi on midagi õppinud (kui te ütlete, et ta seal Rannamajas mõnitas teisi), Ada aga laseb mõnuga edasi. Seega oleks Duublis võinud pigem Adat mõnitada, oleks vähemalt õppetunniks olnud. Tundus, et Liisa Pulk oli selleks liiga hea inimene.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Labasus, roppused, lärm ja 2 meetrit ei hoitud, maske ei kantud, ometi parodeeriti neid tüdrukuid just selle eest, et koroona ajal peol osalesid. Miks ei näidatud eeskuju, vaid langeti ebaväärikale tasemele. Kus oli väärikas ja eeskujuks olev käitumine noortele.

halloooo, see oli ju paroodia, näidati ju seda, mis tegelikult need väiksed labased staarikesed tegid ja kui juba näidatakse, siis ikka üle võlli

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui sa osaled sellises saates nagu Rannamaja siis sa saad ja jääd peksukotiks, leppigu. Staarid my ass!

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ütleme nii, et paroodia paroodiaks, aga see on nüüd küll selge, et inimene parodeerib teist inimest selliselt vaid juhul, kui ta temast mitte midagi ei arva ega lugu ei pea. Ei usu, et Marta julgeks samamoodi parodeerida Kerstit või Kajat.

Kaks noort naist lasti alla vaid seetõttu, et nad on alles noored ja naiivsed.

Me elame ajastul mil esmakordselt on hakatud arvestama inimeste tunnetega ja seetõttu ei ole see okei. Viis aastat tagasi võinuks, enam paraku mitte.

Kehv milje jäi ainsana Martast.

+3
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Me elame ajastul mil esmakordselt on hakatud arvestama inimeste tunnetega ja seetõttu ei ole see okei.

Ja see tunnetega arvestamine viib meid täielikku sulgu, sest lähedal on päev, kus valitseb tsensuur, kriitikat ei tohi teha ja vestelda pole võimalik, sest sa kunagi ei tea, mis kedagi solvata võib. Mina küll sellises maailmas olla ei taha.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei usu, et Marta julgeks samamoodi parodeerida Kerstit või Kajat.

Ma usun küll, et julgeks, kui oleks materjali, millest läbi närida. Normann on ju viimast presidenti parodeerinud ning ilmselt on aastalõpu edekabelis ka Kaja torpedeeritav. Ja Martale olidki just need staarid tuttavad. Väga hästi tegi. Vaatasin just seda saadet uuesti ning pean tõdema, et jumalast rahulikult algas kõik. Isegi natuke igav oli. Väike möll ja kähmlus pokaalidega oli tõeliselt mõnus vaatepilt 😀 Tüdrukud olid head ja Saagim oli hea ja Rolf, vaeseke, pidi sellest kõigest osa saama 🙂

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pole küll seotud Rannamajaga, aga oletame nüüd, et sa lood midagi. Näiteks mõne põneva ja innovaatilise toote, muusikapala või mille iganes. Sa pole just osav esineja, kuid oma toodet on vaja esitleda. Sa lähed sellega avalikkuse ette, teed videosid, postitad neid. Et oma toodet müüa, pead olema nähtav. Nüüd võetakse ette su isiksus ja rebitakse see tükkideks, trambitakse sinu andel, toode jääb täiesti tagaplaanile. Kuidas end tunneksid? Aga just see hirm on paljudel loovatel inimestel.

See loomise võrdlus oli küll ikka VÄGA meelevaldne. Rannamaja vs “Rakett 69”? No tõesti…

Hetkel küll ei tule meelde, et mõnda asjalikku noort loome- või muud tegelast oleks parodeeritud. Ja kui olekski, siis vaevalt, et sellele oleks põhjust nii valuliselt reageerida. Siin on ikka see peegelpildi-küsimus, mis antud juhul haiget tegi ilmselt…

Ütleme nii, et paroodia paroodiaks, aga see on nüüd küll selge, et inimene parodeerib teist inimest selliselt vaid juhul, kui ta temast mitte midagi ei arva ega lugu ei pea. Ei usu, et Marta julgeks samamoodi parodeerida Kerstit või Kajat.

Sellega ei nõustu absoluutselt! Lisaks on Kersti ja Kaja tegelased, kes kõrge enesehinnanguga inimestena oskavad enda üle naerda ega paneks pahaks ka paroodiat.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rääkimata sellest, et mis kuradi (vabandust väljenduse eest) canceldamise kultuurini me jõudnud oleme? Et aina tühistame inimesi?

Teed mingi vea? Oled tühistatud.

Ütled midagi valesti? Oled tühistatud.

Oled näitleja ja valid halva rolli? Oled tühistatud.

Minu arust sotsiaalmeedia on ikka täiesti ära keeranud. Tore lugeda, et siin foorumis on veel ratsionaalseid inimesi kes arvavad sama.

See ei ole tühistamiskultuur. See on vastutus oma tegude või sõnade eest, tagajärg. Antud hetkel küll pannakse vastutama vale inimene st. näitleja. Vastutama peaks see, kes selle teksti välja mõtles.

+2
0
Please wait...

Näitan 24 postitust - vahemik 31 kuni 54 (kokku 54 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Duubli draama ja Marta Laan