Esileht Ilu ja tervis E-ained meie toidus ja kasvajad

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 50 )

Teema: E-ained meie toidus ja kasvajad

Postitas:
Kägu

Kuidas te suhtute asjaolusse et praktiliselt kogu toit poes üle valatud e-ainetega ehk keemiaga.Pean silmas keemilisi säilitusaineid,värvaineid,maitsetugevdajaid ja teisi e-aineid.Ka pagaritooted ja tordid ning koogid ägavad säilitusainete koorma all.Olen leidnud toitaineid kus esindatud sisuliselt kogu Mendelejevi tabel.Värske puu ja juurvilja kasvatamisel on rohkelt kasutatud pestitsiide.Pestitsiidid on keemilised ained, mis tõrjuvad, hävitavad umbrohtu ja taimekahjureid. No mõni elab 90 aastaseks ja häda pole midagi eks,aga olete tähele pannud kui palju on Eestis pahaloomulisi kasvajaid?Kas mittekeegi tõesti ei näe seoseid?

+9
-8
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ei, ainult sina oled valgustatud.

+8
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen suuremas osas sinu jutuga nõus: kohutavat jama on toit toidupoes täis. Ka sellist p…a nagu palmiõli on igas tootes (olgu söödav või mitte). Aga vat seost sellel ja kasvajatel ma niimoodi lihtsalt peale vaadates küll ei näe. Selleks tuleb ikka teadusuuringuid teha.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga vat seost sellel ja kasvajatel ma niimoodi lihtsalt peale vaadates küll ei näe. Selleks tuleb ikka teadusuuringuid teha.

Eestis vene ajal oli kasvajaid 10 korda vähem.Vaata statistikat lehel Vähiliit. Siis ei kasutatud toidus e-aineid.Nüüd aga massiliselt.

+3
-11
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Aga vat seost sellel ja kasvajatel ma niimoodi lihtsalt peale vaadates küll ei näe. Selleks tuleb ikka teadusuuringuid teha.

Eestis vene ajal oli kasvajaid 10 korda vähem.Vaata statistikat lehel Vähiliit. Siis ei kasutatud toidus e-aineid.Nüüd aga massiliselt.

Kasvajate diagnoosimine tõuseb igal aastal tänu sellele, et meditsiiniabi on kättesaadavam, inimesed lähevad rohkem arsti juurde ja diagnostikameetodid paranevad. Lisaks sellele elavad inimesed kauem ja mida vanem organism, seda suurema tõenäosusega tekib kuskil mingi viga ja tekib kasvajarakk.

Nö. vene aja ja siis “vähem” diagnoositud kasvajate näiteks toomine on ikka päris suur rumaluse märk.

P.S. Mõni e-aine on täiesti looduslik.

+13
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kasvajate diagnoosimine tõuseb igal aastal tänu sellele, et meditsiiniabi on kättesaadavam, inimesed lähevad rohkem arsti juurde ja diagnostikameetodid paranevad. Lisaks sellele elavad inimesed kauem ja mida vanem organism, seda suurema tõenäosusega tekib kuskil mingi viga ja tekib kasvajarakk.

Nö. vene aja ja siis “vähem” diagnoositud kasvajate näiteks toomine on ikka päris suur rumaluse märk.

P.S. Mõni e-aine on täiesti looduslik.

Testima siiski minnakse siis kui on mingid reaalsed sümptomid juba esinemas, ja tahtmine teada saada et mis ja miks need sümptomid on. Aga mitte et kõk lihtsalt niisama käivad testimas ka siis kui üleüldse mingeid sümptome ei esine.
Vanemal ajal oli vähem, sest oligi vähem; ei minda ülevaatusele kui pole vajadust, ei minda lihtsalt niisama.
Kümneid aastaid tagasi ei olnud toit lähedalegi nii rängalt rikutud ja reostatud kui praegune mida enamik söövad. Proovi omale selgeks teha kuidas praeguses “moodsas” toidus olevad kemikaalid ja mürgid ja saastained inimkeha toimimist seega ka kujunemist mõjutavad.

Rääkides nn looduslikest ainetest, siis näiteks naatriumkloriid ehk meresool ja roosa sool ja kivisool ja ka nn lauasool, ja muud sellised mis peamiselt koostiselt naatriumkloriidid, need on kõik keha jaoks saastained mis jäävad keha mineraalsele toimimisele ette. Ja seda saasta kahjuks on tarbitud juba sajandeid, toidule juurde topituna.

Looduslikult esineb ka mürkaineid ja saastaineid. Aga miks neid toitudesse toppida? Ja et need mürk- ja saastained on looduslikud, miks lihtsalt sellepärast suhtuda nagu tegu ohututega?

+1
-9
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Aga vat seost sellel ja kasvajatel ma niimoodi lihtsalt peale vaadates küll ei näe. Selleks tuleb ikka teadusuuringuid teha.

Eestis vene ajal oli kasvajaid 10 korda vähem.Vaata statistikat lehel Vähiliit. Siis ei kasutatud toidus e-aineid.Nüüd aga massiliselt.

Kasvajad arenevad aastate jooksul. Ei ole nii, et täna sööd mingit jama ja homme on kasvaja. Täiesti vabalt võib kasvaja põhjus olla lapsepõlveaegses toidus ja elukeskkonnas.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See, et inimesed surevad tänapäeval vähki on täiesti õige. Meil on tulevikus probleeme peale matmistega, sest inimesed ei kõdune. Krematooriumites on probleemiks see, et inimesed enam põle. Põlevad palju aeglasemalt. Ma ei arva, et asi on ainult toidus, pigem meie üldine keskkond on juba selline.

Ise ma toitu valin väga. Mitte vähi kartuses, vaid soolestiku pärast. Mul on üsna nõrk soolestik tänu AB-dele millega mind perearst koguaeg ravis ja nüüd on nii, et iga erinevaid aineid täis toode ärritab jõhkralt mu kõhtu. Ja nüüd toitu valides, on mul oluliselt parem olla. Ja noh, mingeid lisaained ma endale sisse süüa ei soovi.

Minu teada asovärvid tekitavad vähki, minu arust on ka see teaduslikult tõestatud.

+4
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Meil on tulevikus probleeme peale matmistega, sest inimesed ei kõdune. Krematooriumites on probleemiks see, et inimesed enam põle. Põlevad palju aeglasemalt.

See teeks jälle kriminalistide elu kergemaks, kui see tõsi oleks. Mu teada ikka kõdunevad ja põlevad üsna edukalt.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil on tulevikus probleeme peale matmistega, sest inimesed ei kõdune. Krematooriumites on probleemiks see, et inimesed enam põle. Põlevad palju aeglasemalt.

See teeks jälle kriminalistide elu kergemaks, kui see tõsi oleks. Mu teada ikka kõdunevad ja põlevad üsna edukalt.

Sinu teada, aga minu teada mitte.

0
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

E-ained koheselt vähki ei tekita.See on kõigile selge.Ja seda on teadlased ka uurinud.Kuid nende pikaaegsel kasutamisel võib vähk siiski vohama hakata.Ja seda uuritud ei ole.Kui sa ikka terve elu sööd toitu mis sisaldavad e-aineid siis lõpuks võib kasvaja ikka vohama hakata.Tänapäeva teadus ei suuda leida seoseid e-ainte ja kasvaja vahel.Minu silmis on koroona siiski kõigest pinnavirvendus võrreldes kasvajatega seonduv.

+2
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Varem ise, täiskasvanuna süües, ei häirinud, pööranud tähelepanu.

Kuid last oodates, eriti esimestel kuudel, kus areng pidi kõige tähtsam olema, pöörasin suurt rõhku sellele. Võin julgelt öelda, et esimesed 3 kuud sõin tõenäoliselt 99,8% mahetoitu, isegi mahe suhkrut, mahe leiba, soola koostisosade võrdluseni välja. Isegi alumiinium- ega plastpudelist ei joonud, ainult klaasist. Peaaegu kõik need e-ained on natuke kahjulikud. Otsustasin siis, et kasvavale lootele ja beebile vähemalt pole vaja neid. Hiljem, kui laps on juba välja arenenud ja suurem, siis söögu rohkem mida tahab, vähemalt vääraengute ja areneva organimisi kehvasti arenemise riski maandamiseks olen mina midagi teinud. Tänapäeval on õnneks suurem osa beebitoite ökomärgisega.

Alguses oli natuke raske poes koostisosi lugedes valida selliseid variante, kus e-ainete asemel tavalised ja lihtsama koostisega, aga harjus ära ja probleemi pole. Igat toidugruppi on niipalju erinevaid ju, saab mitme eri koogi vahel valida, salateid, vorste on erinevad. Rahakotile on küll kallim korraliku toidu söömine. Kunagi teismelisena juba keetsin mingeid odavaid sardelle ja selline keemiahais tuli sardellidest välja: lugesin koostisosi ja koostises oli mingi 9 erinevat e ainet: lõhna-, maitsetugevdajad, värvained, halvemat sorti säilitusained. Siis mõtlesin, et päris kõige odavamat säästu lihalaadset toodet vist ei ole tervislik süüa.
Tänapäeval on niipalju alternatiive, saab valida kõiki tooteid looduslikuma või keemilisema koostisega. Selleks peab ainult natuke lugema, mitte peale vaadates valima.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tänapäeval on niipalju alternatiive, saab valida kõiki tooteid looduslikuma või keemilisema koostisega. Selleks peab ainult natuke lugema, mitte peale vaadates valima.

Kallike kus kohast see raha võetakse et mahetoitu osta? Hind on mahetoidul kosmiline.Samas suured marketid müüvad ka e-vaba toitu.(e-vaba vorst,sink on müügil) Kuid see pole mahetoit.Mahe toidul tooraine peab olema puhas.Rääkimata e-ainetest.

+2
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kuidas te suhtute asjaolusse et praktiliselt kogu toit poes üle valatud e-ainetega ehk keemiaga.Pean silmas keemilisi säilitusaineid,värvaineid,maitsetugevdajaid ja teisi e-aineid.Ka pagaritooted ja tordid ning koogid ägavad säilitusainete koorma all.Olen leidnud toitaineid kus esindatud sisuliselt kogu Mendelejevi tabel.

Kas sa oskaks mulle ka mõne mittekeemilise aine nimetada? Peaks teoreetilise füüsika professoritelt küsima, äkki ongi kuskil mõni selline universumi sopis peidus, aga toiduainetes küll sellist müstikat ei leidu, nagu mittekeemilised ained.

Kui seostest rääkida, siis oled märganud, et keskmine eluiga on arenenud riikides järjest tõusnud ja meditsiin on järjest rohkem arenenud? Selle tulemus on see, et inimesed elavad piisavalt kaua, et jõuaks vähi saada. Varem surdi üldjuhul ammu enne seda muudel põhjustel maha.

Ja kui absoluutarvudest rääkida, siis Maa rahvaarv on ka mitu miljardit suurem kui vanasti, seega on vähki ka rohkem.

E-ained on toitudes alati olnud. Kas sa arvad, et siis, kui veel ei oldud välja mõeldud süsteemi, mille järgi toitudes sageli kasutatavaid lisaaineid E-ga tähistama hakata, lisaaineid ei kasutatud? Mõned E-ained on sajandeid või aastakümneid kasutusel olnud. Lihtsalt nende nimetamine E-aineteks on suhteliselt hiljuti välja mõeldud.

Ja kas sa usud tõesti, et keegi kuri inimene paneb tahtlikult toiduainete sisse mingeid mürke üle kogu maailma? Ja siis sööb seda ise ka sisse? Kõik E-ained on piisavalt ohutuse suhtes kontrollitud ja kui tõesti peaks selguma, et mõni osutub kuidagi pikas perspektiivis kahjulikuks, siis selle kasutamine ka lõpetatakse. Ega neid nalja pärast ei panda toidu sisse – ikka selleks, et neid on vaja, et toit säiliks või söödav välja näeks. Sa ei taha ju osta vorsti, mis näeb välja nagu vastik hall kõdunenud käkk. Seetõttu tuleb panna aineid, mis selle roosakaks teevad.

+7
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Sa ei taha ju osta vorsti, mis näeb välja nagu vastik hall kõdunenud käkk. Seetõttu tuleb panna aineid, mis selle roosakaks teevad.

Ei taha sind kuidagi solvata aga minu arust ajad sa täielikku jama.On olemas ka looduslikud värvained.Kunstlik keemia meie toidus ei ole kuidagi õigustatud.Toiduainete tööstus ajab taga lihtsalt muinasjutulist kasumit.Hetkel on poes müügil valmis keeks mis säilib 10 aastat.Sa tõesti arvad et see on normaalne?

+3
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Lisaks e-ainetele, põhjustavad vähki veel kaks väga olulist tegurit. Vanust juba nimetati, ülekaalulisus on teine faktor. Võrreldes nõuka-ajaga on inimesed tunduvalt suuremas ülekaalus või lausa rasvunud ja ülekaal on vähi puhul väga suur riskitegur.

+4
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Aga vat seost sellel ja kasvajatel ma niimoodi lihtsalt peale vaadates küll ei näe. Selleks tuleb ikka teadusuuringuid teha.

Eestis vene ajal oli kasvajaid 10 korda vähem.Vaata statistikat lehel Vähiliit. Siis ei kasutatud toidus e-aineid.Nüüd aga massiliselt.

Ei tea teisi põhjuseid öelda, aga ühe võimaliku vähipõhjusena ütleks, et Eestis keelati DDT kasutamine peale 1968 a ära. Mujal tööstusriikides 1970. a keelatud. DDT on äärmiselt kantserogeenne vähki tekitav putukamürk, mida kasutati põllumajanduses. Varem inimesed vist lihtsalt ei teadnud seda ja kasutasid. Kuskilt foorumist lugesin, kus keegi kirjutas, et kui ta väike oli, siis lapsed mängisd kolhoosi põllul põllutööde ajal kotis lahtiselt oleva valge DDT pulbriga 🙁 ning et paljuseid neid enam ei ole (vanust ei tea). Siiani kasutakse seda nt Aafrikas malaariasääskede tapmiseks, sest leitakse, et malaaria on ohtlikum seal.

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Lisaks e-ainetele, põhjustavad vähki veel kaks väga olulist tegurit. Vanust juba nimetati, ülekaalulisus on teine faktor. Võrreldes nõuka-ajaga on inimesed tunduvalt suuremas ülekaalus või lausa rasvunud ja ülekaal on vähi puhul väga suur riskitegur.

Ülekaalulisuse ja vähi peamised põhjustajad on samad. Mineraalide ränk defitsiit, idandamata nisus sisalduv nn antitoitaine fütiinhape, rohke kogus rikutud (rohkem kui 70 kraadi kuumusega töödeldud) suhkrut ja ka vastava kuumusega toidu rikkumisel tekkiv muu kahjulik. Sellise jamaga paljude aastate jooksul oma keha rängalt üle koormamine. Muidugi sama jama võib ka tekitada muid tõsiseid terviseprobleeme, aga mitte et ainult ülekaalulisus ja vähk, ka näiteks tõsised südame ja vereringkonna probleemid, ka tõsised närvisüsteemi ja aju probleemid (migreenid, masendus, depressioon). Kellel millised sümptomid-haigused täpsemalt esinevad, on määratud kuidas keha enda puhul olevat jama olukorda nö nihutada saab, et mis keha süsteemid ja toimimised kannatavad rohkem ja mis vähem, ja ka mõjutatud enda igapäevaste tegutsemiste ja prioriteetide poolt ehk et mis kehasisesed protsessid rohkem korrektsemat toimimist nõuavad.

+2
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Vähi saavad ka mahetoidu tarbijad. Miks mingi rakk kontrollimatult paljunema hakkab, ei ole siiski teada.

+9
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Aastal 1986 toimus Tsernobõli tuumakatastroof.Radioaktiivne pilv lendas üle Eesti Soome suunas.Radioaktiivsus tekitab vähki päris kindlalt.Ja üks nüanss veel, Soomes on pahaloomulisi kasvajaid oluliselt vähem kui Eestis.Eesti on kogu regiooni kõige vähirikkam riik.Paneb mõtlema? Eestis on ka radooni konsentratsioon kõrge, seda eriti Põhja Eestis.

+1
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Aastal 1986 toimus Tsernobõli tuumakatastroof.Radioaktiivne pilv lendas üle Eesti Soome suunas.Radioaktiivsus tekitab vähki päris kindlalt.Ja üks nüanss veel, Soomes on pahaloomulisi kasvajaid oluliselt vähem kui Eestis.Eesti on kogu regiooni kõige vähirikkam riik.Paneb mõtlema? Eestis on ka radooni konsentratsioon kõrge, seda eriti Põhja Eestis.

Kust sellised andmed, et Soomes on oluliselt vähem?

+3
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Aastal 1986 toimus Tsernobõli tuumakatastroof.Radioaktiivne pilv lendas üle Eesti Soome suunas.Radioaktiivsus tekitab vähki päris kindlalt.Ja üks nüanss veel, Soomes on pahaloomulisi kasvajaid oluliselt vähem kui Eestis.Eesti on kogu regiooni kõige vähirikkam riik.Paneb mõtlema? Eestis on ka radooni konsentratsioon kõrge, seda eriti Põhja Eestis.

Mis sa lahmid, nii leedus kui lätis on vähi sagedus suurem kui eestis, ja eestis on tõesti suurem soomnest – 17 võrra 100 000 kohta.
Negatiivsed mõtted pidavat ka vähki tekitama, mõtle ilusamatest asjadest, elad kauem. Ja tõmba internetijuhe seinast välja, ka kindlasti tervislik.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aastal 1986 toimus Tsernobõli tuumakatastroof.Radioaktiivne pilv lendas üle Eesti Soome suunas.Radioaktiivsus tekitab vähki päris kindlalt.Ja üks nüanss veel, Soomes on pahaloomulisi kasvajaid oluliselt vähem kui Eestis.Eesti on kogu regiooni kõige vähirikkam riik.Paneb mõtlema? Eestis on ka radooni konsentratsioon kõrge, seda eriti Põhja Eestis.

Äärmiselt loll loba. Ammu uuritud, et isegi Tšernobõlis käinud meestel polnud vähki haigestumine suurem kui ülejäänud samaealistel meestel. Ainult depressiooni ja vaimseid häireid oli rohkem, sest hirm ja rumalad eelarvamused Tšernobõlis käinute suhtes olid suured.

+1
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Sa ei taha ju osta vorsti, mis näeb välja nagu vastik hall kõdunenud käkk. Seetõttu tuleb panna aineid, mis selle roosakaks teevad.

Ei taha sind kuidagi solvata aga minu arust ajad sa täielikku jama.On olemas ka looduslikud värvained.Kunstlik keemia meie toidus ei ole kuidagi õigustatud.Toiduainete tööstus ajab taga lihtsalt muinasjutulist kasumit.Hetkel on poes müügil valmis keeks mis säilib 10 aastat.Sa tõesti arvad et see on normaalne?

Palun tutvu:
https://en.wikipedia.org/wiki/Appeal_to_nature

Sellel, kas miski on looduslik või sünteetiline, pole absoluutselt mitte midagi pistmist sellega, kas ta on kasulik või kahjulik.

 

+1
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

E-ained, s.t. et enim kontrollitud ained.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kasvajad arenevad aastate jooksul. Ei ole nii, et täna sööd mingit jama ja homme on kasvaja. Täiesti vabalt võib kasvaja põhjus olla lapsepõlveaegses toidus ja elukeskkonnas.

Ja selles, et lapsevanemad usinalt nanospreiga laste riideid ja isegi diivaneid määrdumise eest kaitsevad. Nanoosake on väiksem kui paljud inimese rakud, seega siseneb keharakku ja põhjustab selle väärarengut, millest aastakümnete jooksul areneb kasvaja. Ja siis imestatakse.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Testima siiski minnakse siis kui on mingid reaalsed sümptomid juba esinemas, ja tahtmine teada saada et mis ja miks need sümptomid on. Aga mitte et kõk lihtsalt niisama käivad testimas ka siis kui üleüldse mingeid sümptome ei esine.

kas sa tõesti ei ole mitte midagi kuulnud teatud vähi liikide varajaseks avastamiseks mõeldud sõeluuringutest?

Sõeluuring on terviseuuring, mis on mõeldud eelkõige tervetele, ilma kaebuste ja sümptomiteta naistele ja meestele rinna-,
emakakaela- või jämesoolevähi varaseks avastamiseks.
https://soeluuring.ee/

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Lisaks e-ainetele, põhjustavad vähki veel kaks väga olulist tegurit. Vanust juba nimetati, ülekaalulisus on teine faktor. Võrreldes nõuka-ajaga on inimesed tunduvalt suuremas ülekaalus või lausa rasvunud ja ülekaal on vähi puhul väga suur riskitegur.

Ülekaalulisuse ja vähi peamised põhjustajad on samad. Mineraalide ränk defitsiit, idandamata nisus sisalduv nn antitoitaine fütiinhape, rohke kogus rikutud (rohkem kui 70 kraadi kuumusega töödeldud) suhkrut ja ka vastava kuumusega toidu rikkumisel tekkiv muu kahjulik. Sellise jamaga paljude aastate jooksul oma keha rängalt üle koormamine. Muidugi sama jama võib ka tekitada muid tõsiseid terviseprobleeme, aga mitte et ainult ülekaalulisus ja vähk, ka näiteks tõsised südame ja vereringkonna probleemid, ka tõsised närvisüsteemi ja aju probleemid (migreenid, masendus, depressioon). Kellel millised sümptomid-haigused täpsemalt esinevad, on määratud kuidas keha enda puhul olevat jama olukorda nö nihutada saab, et mis keha süsteemid ja toimimised kannatavad rohkem ja mis vähem, ja ka mõjutatud enda igapäevaste tegutsemiste ja prioriteetide poolt ehk et mis kehasisesed protsessid rohkem korrektsemat toimimist nõuavad.

nisu toiduks tarvitamine ei ole ju ometi mingi viimaste aastakümnete nähtus?

+3
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

nisu toiduks tarvitamine ei ole ju ometi mingi viimaste aastakümnete nähtus?

Vanematel aegadel tehti nisust ja muudest samalaadsetest teraviljadest enne linnaseid, ja siis jahuks ja milleks iganes muuks. Linnas on kas idandatud ja siis kuivatatud, või tugevalt leotatud ja siis kuivatatud, või hapendatud ja siis kuivatatud.
Idandamata olekus nende massiline tarbimine on moodsa korra jaburus.

0
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

rohke kogus rikutud (rohkem kui 70 kraadi kuumusega töödeldud) suhkrut ja ka vastava kuumusega toidu rikkumisel tekkiv muu kahjulik.

Aga väidetakse ka, et inimene on evolutsiooni käigus arenenud selliseks nagu ta on (suur aju, mis nõuab palju energiat, samas väike seedesüsteem) tänu sellele, et õppis toitu kuumtöötlema ja selle kaudu sealt rohkem ja kergemini energiat ning toitaineid omastama.
Näit. siin on sellest juttu:
https://www.smithsonianmag.com/science-nature/why-fire-makes-us-human-72989884/

Teemaalgataja võiks aga muuhulgas meelde tuletada, mida kujutab endast Mendelejevi tabel, ja uurida, millise struktuuriga on e-ained. Enamik neist (ja muide ka pestitsiididest) sisaldab max. kuut keemilist elementi (C,H,O,N,S,P), kuid neidsamu elemente + veel paljusid mikroelemente (vt Mendelejevi tabel) manustame me kõik tavapäraste toiduainete näol igapäevaselt, mõni võtab veel toidulisanditena juurdegi.

+4
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 50 )


Esileht Ilu ja tervis E-ained meie toidus ja kasvajad