Sina ei oma vähimatki aimu minu teadmistest nende täies mahus.
Muidugi on mul aimu – väga head aimu on. Sinu postitustest on näha, et sinu teadmised ükskõik millises valdkonnas on ümmargused null. Sest see rumal pahn, mida sa oled end täis ahminud mingitest telegrammilaadsetes ollustest, ei ole teadmised.
Nn teadlased kellest räägid, on eranditult kõik tuupinud mällu infot, ja siis lihtsalt järgivad ehk mäletsevad seda, söödavad seda sama endale üha uuesti ja uuesti ette, nagu misiganes usklikud oma usudogma eeskirju ja reegleid ja mantraid.
Sellist juttu ajab ainult inimene, kel puudub igasugune arusaamine sellest, misasi on teadus ja kes on teadlased. See, kes midagi raamatust pähe õpib, ei ole kohe veel teadlane. Kas sinu meelest on kõik keskkoolilõpetajad kohe teadlased?
Teadlased tegelevad aktiivselt maailma uurimisega, koguvad uusi fakte, analüüsivad neid, loovad uusi seletusi, katsetavad neid seletusi jne. Need on teadlased, kes seda teevad.
Et sina saaksid hinnata kas minu poolt esitatud info on võetud täielikult õhust nagu väidad, või mitte, pead sina ennekõike olema teadlik mismoodi ma siis ikkagi olen vastava info omandanud ja saavutanud
Ma ju tean seda. Sinu meetod on lihtne – mine otsi internetist mingitelt alternatiivikute veebisaitidelt mingit lolli pahna, usu seda ilma igasuguse kriitikameeleta pimeda religioosse õhinaga ja kuuluta kõik teaduslikud avastused, mis sinu luuludega kokku ei käi, mingite lollide teadlaste vandenõuks.
ja ennekõike et palju mul endal infot omandatud üldse on. Sinul isiklikult pole õrna aimu mis töö olen mina ära teinud et saavutada teadmised mis mul on, ka pole sul õrna aimu minu teadmiste tegelikust kogusest.
See, kui sa kasvõi kogu oma elu oled pühendanud sellele, et “raske töö ja vaevaga” oma aju lolli pahna täis toppida, ei muuda lolli pahna veel teadmisteks ega tõeks. Loll pahn on ikka loll pahn, ükskõik kui palju sa selle omandamiseks ka vaeva ei näeks.
Samas puuduvad sinul igasugused arusaamised selleks, kui palju peab vaeva nägema selleks, et saada teadlaseks.
Kui misiganes “teaduslikud tulemused” millest sina räägid, ennekõike põhinevad valearusaamadel, siis muidugi ongi tegemist tulemuste puhul jamaga.
Teaduslikud andmed põhinevad reaalsusest võetud faktidel. See, et teaduslikud avastused ei lange kokku sinu usutava lolli pahnaga, ei tee teadust “valearusaamadeks”. Vaid see näitab, et sinu usutav loll pahn on loll pahn ja muud midagi.
Kas sulle tõesti kordagi ei koida, et kui miljon teadlast väidab sulle üht ja sedasama, mis on sinu arvamusega vastuolus, siis ei ole mitte miljon teadlast lollid, vaid sinu seisukoht on loll?
See nn uurimus ei ole sinu isiklikud arvamused, vaid need on kellegite võhivõõraste arvamused.
Teaduslikud uurimused ei ole arvamused, vaid eksperimentaalselt läbi viidud maailma analüüsimised. Teadusliku uurimistöö käigus konkreetselt mõõdetakse reaalsed maailma parameetreid, analüüsitakse, kogutakse reaalsusest pärit fakte ja vaadatakse, mida need näitavad. Mingite tühipaljaste arvamustega pole siin midagi pistmist.
Veel on teadusliku uurimistöö omaduseks see, et igaühel, ka sinul endal, on võimalus needsamad katsed ise läbi viia ja tulemused üle kontrollida. Kui sul on selle töö tulemuste osas kahtlusi, siis palun väga, vii needamad katsed ja mõõtmised ise läbi ja vaata, kas sinu saadud tulemused erinevad nendest tulemustest.
Siin foorumis ei toimu vestlus minu ja nende võhivõõraste vaheliselt, vaid minu ja sinu vaheliselt. Ja kui keegi veel sõna vahele võtab siis ka nende teiste reaalselt siin osalevate vaheliselt.
Siin foorumis toimub vestlus nii, et igasugused seisukohad ja väited olgu adekvaatsete allikatega põhjendatud. Sina pole siiani mitte ühtegi allikat toonud, lihtsalt ajad mingit lolli pahna kümnes eri teemas, mina antud juhul lükkasin sinu väited ümber viitega konkreetsetele, reaalse maailma uurimisega saadud teadustöödele, mis näitavad üheselt seda, et sinu arvamused ja väited on läbinisti valed.
Seega, kui sul on ette näidata konkreetseid teadustöid, mis minu antud teadustööd ümber lükkavad, siis kuulan neid hea meelega. Kui ei ole, siis suvaline pläkutamine ja mämmutamine, et “ääää kõik teadustööd on valed”, ei ole vastus minu esitatud väidetele ja sinu väidete minupoolne ümberlükkamine jääb endiselt jõusse.
Kas sinul endal üldse on olemas aus kogemus rikkumata toore toiduga?
Mina söön igasugust toitu, nii küpsetatut kui toorest. Muidugi toorest liha ma endale sisse ajama ei hakka. Tunnen end suurepäraselt ja ei kaeba millegi üle.
Võiksid aru saada, et sinu isiklikud subjektiivsed hinnangud sellele, kuidas sa end ühel või teisel juhul tunned, ei oma suures plaanis mitte mingit tähtsust. Sinu enesetunnet mõjutavaid tegureid on mustmiljon erinevat ja see, et sa tahad oma tundeid seostada just nimelt toore toidu söömisega, on sinu pime usk. Juba ainuüksi platseeboefekt nullib kõik sinu subjektiivsed arvamused ära.
Reaalses maailmas esinevate seaduspärasuste nägemiseks on tarvis vaadelda suuremaid valimeid ja andmehulki.
Toidu kuumtöötlemine ei tee toidus sisalduvat energiat kergemini kättesaadavaks, vaid just raskemini, ja rikub selle energia nö loomulikkuse ära, ehk see energia mis sealt siis saab ei oma kehale enam keha jaoks loomulikku korrektset mõju.
Toidus olev energia on keemiliste sidemete energia, mis on üks ja seesama. Kui on keemiline side, siis on sellel konkreetne energia, mis ei sõltu sellest, kas seda sidet on keedetud või praetud.
Kuumtöötlemine suurendab energia kättesaadavust, sest lagundab paljud polümeerid, mis on lihtsalt raskesti seeditavad. Nagu öeldud, näiteks tselluloosi inimene seedida ei suuda ja seetõttu kogu energia ja toitained, mis tselluloosist võiks saada, lähevad lihtsalt raisku ja väljutatakse väljaheitega. Kuid kuumtöötlemine lagundab tselluloosi ja muudab selle seeditavaks, mistõttu seal sisalduvad energia ja toitained muutuvad kättesaadavaks.
See on lihtne põhikooli tasemel füüsika ja see, kui sina oma lollist pahnast kinni hoidmiseks pead isegi põhikooli tasemel füüsikaseadusi eitama, ütleb nii mõndagi sinu usutavate väidete rumaluse kohta.
Absolutune fakt et toidu kuumtöötlemine vähendab toidu üleüldist toiteväärtust mitmekordselt
FAKTIKS nimetatakse üldtunnustatud vaatlustulemust, mille kogemises on igaüks võrdsel positsioonil olenemata oma usust või arvamustest. Ja antud juhul on fakt see, et kuumtöötlemine muudab toidu kergemini seeditavaks ja suurendab toitainete kättesaamise võimalust. Seda fakti on üksteisest sõltumatult kontrollitud ja täheldatud väga palju kordi ning sinu mitte millelgi põhinevad arvamused ei muuda reaalsest maailmast pärit fakte.
mismoodi peaks olema võimalik kehal nö tõhusamaks-võimsamaks areneda kui vastava arengu jaoks on olukord tehtud just mitu korda halvemaks?
Juba selgitasin – kuumtöötlemine lagundab-pehmendab kõrgmolekulaarseid ühendeid ja muudab need nii kiiremini ja kergemini seeditavaks. Seedimise peale kulub ka energiat, kuumtöötlemine teeb sisuliselt juba osa seedimise tööst ära ja selle võrra kulub ka organismis vähem energiat toidu seedimisele, lisaks sellele, et paljud toitained üldse muutuvadki kättesaadavaks alles pärast kuumutamist, sest inimene lihtsalt ei suuda kõiki polümeere (nagu tselluloos) seedida.
Ma olen oma elu jooksul väga vähe blogisid lugenud. Ja erinevalt sinust ma ei eelda üleüldse mingit autoriteeti endale, vaid ma olen selles suhtes kaine ja loogiline, ehk vaatan ise otse infolist ja tähenduslikku sisu.
Sinu maailmavaade nõuab suurema osa 21. sajandi teaduse eiramist ja valeks kuulutamist ning selle peale jätkub sul veel jultumust end nimetada “kaineks ja loogiliseks”?
Soovitan sul samaväärset tegema hakata, selle asemel et lasta mingil teaduse dogmal ja preestritel ehk “teadlastel” ette dikteerida et mida sina tohid arvata ja rääkida ja mida mitte.
Kõik teaduslikud väited on üle kontrollitavad, sest need põhinevad reaalsel eksperimentaalsel uurimistööl, mitte kellegi arvamustel.
Kui sul oleks “kainus ja loogilisus”, siis sa saaksid aru, et kui ühel pool on järeldused, mis on saadud reaalse maailma eksperimentaalse uurimisega hulk arv kordi sõltumatult eri inimeste poolt, ja teisel pool on mingi mula, mille kinnituseks ei ole toodud mitte midagi peale õhulosside ja väidete, mis on vastuolus isegi keskkooli tasmeel füüsikaga ning mida ei kinnita mitte ükski reaalse maailma uurimise akt ega eksperiment, siis on õigus teadlastel, mitte sinule pahna pähe toppinud köögikatadel.
Väide et inimkeha saab kuumusega töödeldust kätte rohkemat, ei vasta tõele absoluutselt vähimalgi määral.
Just andsin sulle teadusliku uurimuse, mis sinu väite täielikult ümber lükkab. Kui sul on konkreetseid teaduslikke fakte, mis antud teadustöö samamoodi reaalse maailma ekseprimentaalse uurimisega saadud faktide najal kahtluse alla seavad, siis esita need.
Soigumine ja mämmutamine, et “lalalaala, ma ei kuule seda, ma ei näe seda, lalalaala”, käed silmadel ka kõrvadel, ei ole minu väidete ümberlükkamine.
Niisiis, sulle esitati konkreetne, eksperimentaalne uurimistöö, mis näitab, et sinu väide on vale ja et inimkeha saab kuumtöödeldud toidust rohkem kätte. KAS SUL ON FAKTIPÕHISEID VASTUVÄITEID, mida kinnitaksid eksperimentaalsed uurimused? Jah või ei? Mingi pläkutamine, et “Aa ma sõin toorest õuna ja küll oli pärast seda hea olla”, on LOLLUS ega ole vastuargument minu viidatud teadustöödele. Saad aru?
Miks hoiad ennast mingite võhivõõraste arvamuste orjana, selle asemel et ise endale asjad selgeks teha reaalselt järele proovides ja reaalselt loogiliselt läbi töötades?
Erinevalt sinust mina tean, mismoodi töötab teadus, ja tean, kuidas kõiki teaduslikke avastusi üle kontrollitakse üha uuesti ja uuesti, kuidas kõiki teaduslikke väiteid kriitiliselt lammutada üritatakse ja kuidas seeläbi sõelale jäävad vaid need väited, mis on reaalsusega kooskõlas ja kajastavad maailma sellisena, nagu see tegelikkuses toimib.
Ütle üksainus loogiline põhjus, miks ma peaks hülgama kogu teadmistepagasi, mille inimkond on sajandite jooksul kildhaaval kokku korjanud reaalsete eksperimentide ja uurimustega, ja selle asemel aktsepteerima mingit sinu aetavat ajuvaba möla, mis ei põhine mitte ühelgi uurimistööl, mida ei ole mitte kunagi kellegi poolt isegi üritatud üle kontrollida ning mis on demonstreeritavalt vastuolus kõige elementaarsemate faktidega?
Mina ei ole usufanaatik, erinevalt sinust.
Et keegi on oma ametinimetuseks saanud miski “teadlane”, ei tee teda korrupeerumatuks ega kõiketeadjaks lihtsalt niisama selle pärast, vaid ta on ikka keegi isiklik oma enda isiklike arvamustega ja infotöötlemise võimekustega.
Võiksid ükskord aru saada sellest, et teadust ei tee mitte üks inimene, vaid sajad miljonid inimesed üle maailma, kes pidevalt kõiki asju aina üle kontrollivad, üksteise väiteid kriitiliselt analüüsivad ning pidevalt maailma eksperimentaalselt uurivad.
Kui sajad miljonid oma ala spetsialistidest inimesed, kes on oma elu pühendanud reaalse maailma uurimisele, ütlevad sulle, et sinu väited on valed ja pole reaalusega kooskõlas, siis võiksid aru saada, et sinu väited on valed ja pole reaalsusega kooskõlas, mitte süüdistada oma pimedas ja rumalas lausülbuses sadu miljoneid spetsialiste selles, et nad on lollid ja ei tea midagi.
Ja veel kord – teaduslikud väited põhinevad reaalse maailma eksperimentaalsel uurimisel, mitte kellegi arvamustel ega usul. Reaalne maailm ise näitab, et sinu väited on valed.
Miks nii ränka luulut ajad? Üleküllus? Kas sa pole üleüldse teadlik mis reaalselt rahva seas toimub?
Muidugi tean. Toimub keskmise eluea pidev kasv, aga samal ajal ka üldine ülekaalulisuse levik. Põhjuseks see, et toit on suure toiteväärtusega, aga inimesed saavad toitaineid rohkem, kui nad istuva eluviisi tõttu jõuavad ära tarvitada.
Suht tihti on juttu et kellel mis puudused ainetest, et mis vitamiine süüa ja mis toite süüa, ja juttu seonduvatest sümptomitest ja kuidas need ka kaovad nii kuidas vastavaid aineid
See, kui inimesed istuvad pidevat toas ja ei saa seetõttu piisavalt D-vitamiini, ei tähenda, et toit oleks kehva toiteväärtusega. Ja suurimad toitainete puuduse all kannatajad on just sinutaolised fanaatikud, kes toituvad liiga ühekülgselt, kuna elavad rumalas usus, et kõik muu on “hirmus mürgine”.
See kaks miljonit on oletus mis põhineb valearusaamadel. Ja tõestada seda niivõinaa ei ole võimalik…
Järjekordsed teadusharud, mille kõiki avastusi sa pead eirama, sest need on sinu pimeda usuga vastuolus: paleontoloogia, geneetika, molekulaarbioloogia…
Ise ka ei saa aru, kui totakas on sinu maailmapilt, kui sa pead sellest kümne küünega kinni hoidmiseks üksteise järel kuulutama valeks kõikide teadusharude avastused ja teadmised?
Kas oled ise enda jaoks omal jõul üleüldse kunagi läbi töötanud et kuidas looduse ja maastiku ja elustiku kujunemise protsessid reaalselt toimuda saavad ja mitte, pika aja jooksul, tuhandete ja rohkemate aastate jooksul, et kui kiiresti või aeglaselt päriselt?
Minul on bioloogi kõrgharidus ja teaduskraad ning seega ma tean sellest kõigest mõõtmatult rohkem kui sina, kelle teadmised antud valdkonnas on ümmargune null. Isegi nii elementaarsest eluslooduse nurgakivist, nagu evolutsioon, ei oma sa mingeid teadmisi ega arusaamist.
Kui sina midagi tegelikkusest teaksid… aga mitte et mina nn evolutsioonist. Ma tean sinust paremini mis see nn evolutsioon on ja miks.
😀
Teeme proovi.
Ütle mulle evolutsiooni teaduslik definitsioon ja nimeta evolutsiooni kaks põhiprintsiipi.
Põiklemine ei tule arvesse, sest ma hakkan seda küsimust küsima sinult igas postituses.
Proovi aru saada et nn teadus ei oma infot kõige kohta mis üleüldse olemas on.
Proovi aru saada sellest, et kui teadus ei tea kõike, siis see ei muuda olematuks seda, mida teadus juba teab, ja sellest ka, et sina, erinevalt teadlastest, ei tea üldse mitte midagi. Ning selle asemel, et end reaalse maailmaga kurssi viia ning õppida seda, mida sinust targemad inimesed on maailma kohta raske töö ja vaevaga aastasadade jooksul avastanud, usud sa pimesi mingit totakat mula, mis ei põhine mitte millelgi.
Ei ole söödud kaks miljonit aastat kuumtöödeldut, ei ole elatud kaks miljonit aastat niimoodi, ei ole ehitatud tsivilisatsioone põhinevalt sellisel jamal, ja kui on mõned siis absoluutselt kindlalt mitte kõik.
Jälle käed kõrvadel ja silmadel ja mämmutad “ma ei näe seda, ma ei kuule seda”?
Nüüd juba eitad seda ka, et inimesed on tsivilisatsioone ehitanud? Mille sees me sinu meelest siis praegu elame, kui mitte tsivilisatsiooni?
Sinu mämmutamine ja pläkutamine ei muuda olematuks teaduslikke fakte, mis on reaalsest maailmast kokku korjatud.
Naeruväärne on see kes ei vaevu endale reaalsust selgeks tegema. Kes ei vaevu lihtsat asja järelegi proovima et kogemuslikult otse ära näha kuidas päriselt on.
Naeruväärne on see, kes arvab, et reaalsus peitub nende köögikatade blogides, mida sa nii pimesi ja fanaatiliselt usud.
Ma ei eira midagi süües ainult toorest. Vaid ma just hoian end kooskõlas ja üha täpsemini, loomuliku keha toimivusega ja vajadustega.
Kaks miljonit aastat on inimene kohastunud kuumtöödeldud toimuga ja keha on selle järgi vormitud ja sellega kohastunud. Seega ainult toorest süües sa vägistad oma keha.
Mitte et miljon aastat pole ära surnud, vaid seda väidetavat miljoni aasta jooksul olnut pole toimunud.
Reaalsest maailmast pärit faktid näitavad, et tuld tuntakse umbes kaks miljonit aastat ja seda on osatud ka toidu küpsetamiseks kasutada. Sinu mämmutamine ei muuda teaduslikke fakte olematuks.
Viska kõik ametlik jama peast välja, vaata reaalsust ennast otse ja täiesti kainelt
Just reaalsus ongi sinu suurim vaenlane, sest reaalsus ei toeta mitte midagi sellest uina-muinast, mida sa fanaatiliselt uskuda soovid.
Inimkeha soolestikus toortärklise kasutavad oma elutegevuseks soole jaoks vajalikud bakterid, kes toodavad toortärklisest mõndasid kõige lihtsamaid rashvahappeid. Rashvapped mida eelkõige vajab oma elutegevuseks soolestik ise, ja kui jääb neid üle siis ka ülejäänud keha saab neid kasutada. Toortärklis saab inimkehas inimkeha jaoks kasutatud, saab seeditud.
Nemad kasutavad osa, aga sina toitaineid sealt ei saa. Aga veidi kuumtöötlemist, ja saad ka sina sealt toitained kätte. Sest kuumtöötlemine muudab selle kordades rohkem omastatavamaks.
Nn tselluloosil on ka mõned head mõjud-funktsioonid, peamiselt sooles olevate kasulike ja vajalike bakterite jaoks. Ei seedi seda otseselt, aga kasulikkus ja sellepärast ka ütleks et vajalikkus on olemas.
Natuke kuumtöötlemist, ja tselluloos muutub seeditavaks ja sa saad sealt toitained kätte. See muuseas on üks põhilisi asju, mis inimese aju arengusse panustas, sest enne seda pidi närima mingeid suhkrurikkaid juurikaid, mida eriti palju saada polnud, kuna tavaline taimtoit ei täitnud piisavalt kõhtu. Aga kui õpiti kuumtöötlema, siis sai hakata palju rohkem taimi sööma, sest taimede toiteväärtus inimese jaoks kasvas hüppeliselt.
Kuumtöötlemisel tärklist moodustavad suhkru molekulid muunduvad saastsuhkruks
Mingit “saastsuhkrut” pole olemas.
mis on kehale rängalt kahjulik, mille kasutamise jaoks vajab keha mõne korra rohkem magneesiumi, ka vajab mitu korda rohkem hapnikku, ja mis ka lööb insuliini taseme liiga kõrgeks. Suhkur mis ka nö kraabib-kahjustab veresoone seinu, mis on nn veresoonte lupjumise algpõhjus, mida siis kolesterool nö kinni lappima läheb. Ka madaldab-tuimestab närvisüsteemi ja infoenergeetika toimimist, ja samas ka ärritab, teeb ärevamaks.
😀
Muinasjutud on sul toredad, aga ühtegi teaduslikku fakti sul selle demonstreerimiseks ei ole. Võiksid aru saada, et sinu kirja pandu on täielik jamps, kuhu on kokku lükitud rida tähtsalt kõlavaid sõnu, aga millel puudub igasugune reaalsusega kooskõlas olev sisu. Ise sa seda ilmselt välja mõelnud ei ole, kas telegrammist lugesid? 😀
Reaalsus on selline, et keha ei suuda toortärklist korralikult seedida, kuna ensüümid ei hakka selle kristalsele vormile peale. Märksõna sulle enese harimiseks: “Resistant starch”. Aga kuumtöötlemine suurendab hüppeliselt selle seeditavust. Ja ei teki seal mingeid “veresooneseinu kraapivaid saastsuhkruid” ega muid selliseid jaburdusi.
Lockyer, S.; Nugent, A.P. (5 Jan 2017). “Health effects of resistant starch”. Nutrition Bulletin. 42 (1): 10–41.
Millest järeldad et “tegelikkuses pole olemas”? Kas oled mingi kõiketeadja
Mina ei pea tõestama, et pole olemas. Tõestamiskohustus lasub sellel, kes väidab millegi olemasolu. Pole mitte mingisuguseid märke leitud nendest sinu “dimensioonidest” ega mittefüüsikalisest energeetikast ega muust maagiast, mida sina vajad oma totruste uskumiseks
Näiteks silmadega vaadates pilt mis näed. Arvad et see on keemilisus?
Muidugi on see keemilisus. Väliskeskkonnast tulev valgus tabab silmas valgustundlikke pigmente ja muudab nende keemilist koostist, mille tulemusena tekivad neuronites elektrokeemilised impulsid.
Seega oled ensüümide koha pealt ka täielik võhik…
Ütles uhuu bioloogi teaduskraadiga inimesele.
Uuri järgi, tee endale selgeks mis ensüümid on ja kui tundlikud need kõrvaliste mõjude suhtes on, kui kergesti katki minevad need on.
Saad ikka aru, et meie maos on ülihappeline soolhappelahus ja need sinu toidu ensüümid sealt läbi käies inaktiveeritakse? Inimese keha toodab ise ensüüme, mis on kohanenud sellistes tingimustes töötama.
Enamus ensüümid hävivad juba 40-50 kraadi juures, hävivad ehk mis tähendab need ei saa enam oma loomulikke funktsioone omada. Üle 70 kraadi ei püsi vist ükski ensüüm, seega tavaline praadimine-keetmine-küpetamine ehk 100 kraadi ja ülegi, hävitab toidus sisalduvad kõik ensüümid, hävitab ehk mis tähendab need ei saa kehas seeduvuse ega üleüldse millegi puhul oma loomulikke funktsioone omada.
Ega sa vist mitte midagi sellest kuulnud ei ole, et keha toodab ise seedimiseks vajalikke ensüüme?
Et organismil endal on ka olemas, ei tähenda et sellest üksi organismile piisab. Või mis kas arvad et organism üksi omaete on nö “jumalikult täiuslik”? Ja siis veel räägid mingist nn evolutsioonist… Räägid, aga ilmselt sa ise päriselt aru ei saa mis see on ja tähendab seoses näiteks siinse ensüümi värgiga…
Just evolutsiooni tõttu suudabki meie keha toota seedimiseks piisavas koguses ensüüme. Need liinid, kes ei suutnud seda teha, surid kiiresti välja kui mitteeluvõimelised. Elusorganismid on elukeskkonnaga kohastunud – see kontseptsioon on sinu jaoks liiga keeruline ilmselt?
Ei. Absoluutselt tõele vastavad väited. Sa saad enda peal ise järgi proovida ja ära näha et ongi nii.
Sinu pläkutamine ja lalisemine ei muuda reaalse maailma eksperimentaalse uurimisega kogutud fakte.
Seedimine toimub kuumtöödeldu puhul 2-5 korda aeglasemalt – absoluutne fakt mida ükskõik kes saab enda peal järgi proovida ja ära näha et ongi nii.
Täielik lollus. Kuna kuumtöötlemine lagundab paljud polümeerid väiksemaks, siis on seedimine palju kiirem. Tee endale selgeks sõna “fakt” tähendus ja saa aru, et sinu mitte millegi põhinevad luulud ei ole faktid.
Mäletan kuidas toitumise korrigeerimise puhul mul alguses oli. Kuumtöödeldu puhul liha seeduvus aeglane, mitmeid tunde passib juba üksi maos.
Sest sa arvad nii? Kust sa tead, kus sul midagi passib? Sa ei tea isegi seda, kus su magu on.
Aga toores liha maksimaalselt maos 2 tundi, rohkem mitte, siis edasi soolde. Ja jälgima peab ka, sitta noh, et milline välja näeb, et kas on ikka korralikult ära seedinud — ja kõik toore seedib korralikult ära.
Küpsetatu seedib ka ära. Minul väljaheites seedimatuid lihasid ei leidu. Kui sul leidub, siis on sul mingi väga raske ainevahetushaigus, millega peaksid arsti juurde minema.
Seda väidetavat kaht miljonit pole toimunud.
Sinu pläkutamine ja lalisemine ei muuda reaalse maailma eksperimentaalse uurimisega kogutud fakte.
Sa ei oma tegelikust nn ajaloost aimugi; see mis ametlikult väidetakse, on täielik jama.
Järjekordne näide, kuidas sa oma luuludest kinni hoidmiseks pead kogu 21. sajandi teaduse valeks kuulutama. Ja siis ei saa aru, miks sinu üle naerdakse.
Üks mida ei arvestata ega tehta ametlike nn uurimiste puhul üldse, siinse teema suhtes, on otseselt järgi proovimine et kuidas keha siis toore toiduga ikkagi toimib.
Ega sa vist mitte midagi sellest aru ei saa, et justnimelt teaduslikes uuringutes ongi seda juba tehtud ja uuritud palju kordi? Ja tulemuseks on, et kuumtöödeldud toit seedub kiiremini ja annab rohkem energiat.
Et otseselt teha katsetused, proovimised, toore toiduga, ja peab sisalduma ka toores liha
See inimene siin sööb toorest liha 😀
Ametlikult vastavaid ausaid katseid ja uurimusi ja ausaid esitlusi tehtud pole.
Valeväide. Teaduslikud andmed just sellistel katsetel põhinevad.
öeldu ei ühti reaalsusega. Sa saad enda peal järgi proovida seega ära näha et ei ühtigi.
Sinu pläkutamine ja lalisemine ei muuda reaalse maailma eksperimentaalse uurimisega kogutud fakte.
Ja närimine? Kuule… debiil… hambad ei ole lihtsalt niisama olemas… hambad ongi et neid kasutada närimiseks… Kas sa oled mingi seniilne hambutu vanamees? Siis jah otsi seda mida närida pole vaja…
Närimine lõhub toiduosakesed peenemaks, et neid saaks alla neelata. Närimine ei lõhu polümeeride molekule, tule taevas appi küll!
Meil on siin siis inimene, kes sööb toorest liha ja arvab, et närides närib ta molekulid katki 😀
Ja miks sa väidad et minu keha vaevalt saab toidust midagi kätte?
Sest seda näitavad reaalse maailma uurimisega kogutud faktid ja eeldusel, et sa oled inimene, kehtib kõik see sinu kohta ka.
Ma pean vastu kordi kauem kui sina. Seda tean öelda täie kindlusega, sest erinevalt sinust on minul isiklik kogemus kuumtöödeldu VS toores loomulik. Sina oma saasttoitumisega oleksid väga kähku läbi ja tarbiksid koguseliselt rohkem ja jääksid ka haigeks kergesti.
Mina käin ekspeditsioonidel iga natukese aja tagant ja mitte turismipunkte vaatamas, vaid päris ürgmetsades ja mägedes. Ja söön kõike seda, mida kohapeal leiab, sealhulgas päev otsa söökla aknal päikesepaistel vedelenud praetud kana. Ja ei haigestu.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 02.01 19:52; 03.01 16:45; 05.01 11:28; 05.01 12:19; 05.01 15:16; 06.01 16:54;