Esileht Koolilaps E-koolis puudumiste põhjused?

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 70 )

Teema: E-koolis puudumiste põhjused?

Postitas:
Kägu

Kaarel Tarand oma päevakommentaaris nõudis haridusvõhikutest lapsevanematele kooli lähenemiskeeldu.

Olen väga nõus.

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://www.err.ee/1609088486/kaarel-tarand-lapsevanem-on-haridussusteemi-suurim-nuhtlus

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eestis on koolist reisi tõttu puudumistega ja üldse koolikorraga väga lõtv.

Kas eesmärk on lastele haridust anda või lapsi koolimajas hoida? Esimesel juhul ei ole tegelikult oluline, kui palju laps füüsiliselt klassiruumis viibib seni kuni tal õppetööga kõik korras on ja ta puudumiste tõttu mingit järeleaitamist (õpetajale lisatöö) ei vaja.

Lihtsalt keelamise pärast midagi ära keelata on muidugi ülimalt mõistlik.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaarel Tarand oma päevakommentaaris nõudis haridusvõhikutest lapsevanematele kooli lähenemiskeeldu.

Olen väga nõus.

Kahju, et Tarandit juba dementsus ründab. Endal lapsed suured ja ei mäleta enam, kuidas ta nendega õhtuti tundide kaupa istus ja õpetaja tööd kodus tegi. Või siis istus tema naine või ta ema.

Tõrjuge aga jah lapsevanemad täielikult oma lapse õppimisse puutuvast kaugele eemale! Aga kui lapsel sedasi klass lõpetamata jääb, näitate kohe näpuga üksnes lapsevanemate peale ja karjute: “Näe, vanem on ükskõikne, ei hooli, ei viitsi oma lapse kooliasjadel silma peal hoida, see kõik on vanema tegemata töö!” Mida need põlatud-pekstud vanemad siis üldse teha tohivad või tegema peavad? Lapse kooliasjadega kursis olla ega neis kaasa rääkida nad ju ei tohi, aga lapse kooliasjade korrasoleku eest vastutavad nemad ainuisikuliselt küll…

+4
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

pekstud vanemad

Vanema peksujuhtum? Millises koolis?

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seda ma pole kirjutanud, et laps puudub, kuna ema on haige. Aga ta on puudunud ka sel põhjusel mõne korra.

See on küll päris veider põhjus lapsel puudumiseks, et ema ei viitsi üles ärgata. Ja veel mitu korda selline põhjus.

+5
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

et ema ei viitsi üles ärgata.

Sa vist ei lugenud seda, et ema on paduhaige, mitte lihtsalt “ei viitsi”.

Kui ma olen haige, siis ma siiski tõesti olen paar päeva haige. Mul ei ole kodus kedagi teist, kes lapse siis kooli viiks.

Algklassis pole see ka mingu õudne draama, et jääks kangesti teistest maha kui mõne päeva puudub. Pärast teeme kodus need puuduolevad asjad kenasti ära ja kõik chill. Ei ole vaja ennast pooleks rebida, kui oled haige.

+8
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma küll ei ole kuskilt kuulnud, et psühholoog käis lapsi enda juurde lunimas, hea jutt küll. Kindlasti hakkab klassijuhatajale endale silma, kui laps palju ja imelikel kodustel põhjustel puudub, lapse õppimine kannatab selle all. Siis võib tõstatud küsimus, mis seal kodus toimub. See, et vanemad pimesi oma laste juttu uskudes kooli tormavad ja õpetajal näo täis sõimavad, et keegi julges tema illikukukesele midagi öelda, ei ole ammu saladus. Õpetaja poolt tehtud märkust nimetatakse õpetaja poolseks mölisemiseks ning süüdi on õpetaja.

+8
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma küll ei ole kuskilt kuulnud, et psühholoog käis lapsi enda juurde lunimas, hea jutt küll. Kindlasti hakkab klassijuhatajale endale silma, kui laps palju ja imelikel kodustel põhjustel puudub, lapse õppimine kannatab selle all. Siis võib tõstatud küsimus, mis seal kodus toimub. See, et vanemad pimesi oma laste juttu uskudes kooli tormavad ja õpetajal näo täis sõimavad, et keegi julges tema illikukukesele midagi öelda, ei ole ammu saladus. Õpetaja poolt tehtud märkust nimetatakse õpetaja poolseks mölisemiseks ning süüdi on õpetaja.

Sul on valejutt, kus sinisilmsuses sa õige elad? Pole need õpetajad mingid jumalused, kes alati pakatavad üksnes tohutust tarkusest ja empaatiast! Mitte küll kõik, aga teatav osa neist vaatavad lihtsalt, et oma tunnid täis ja palga kätte saaks.

Ja tõde on paraku see, et jah, tõepoolest üritatakse koolipsühholoogile tööd leida psühholoogi enda, mitte niivõrd laste abistamise eesmärgil. Mitte alati, kuid vahel küll. Kusjuures neile meeldib kõige rohkem töötada just nimelt korralike perede kasvatatud lastega, kes on tagasihoidlikud ja viisakad. Sest sellised on koolipsühholoogide jaoks n-ö kerge saak: sellised lapsed ei  julge ära öelda ega psühholoogi kutset ignoreerida, nad tulevad ilusti kohale ja teevad koostööd, nendega on koolipsühholoogil lihtne.

Seevastu tõelisi kraadesid koolipsühholoogid kardavad ega oska nendega õieti miskit peale hakata. Samuti kardetakse nende vanemaid, kes üldjuhul on oma laste sarnased.

See seletab ka fenomeni, miks koolikiusamise puhul ootab koolipsühholoog, et ennast “muutma” peab hakkama nimelt ohver, mitte aga kiusaja. Sest kiusaja peale ta hammas lihtsalt ei hakka!

+3
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

pekstud vanemad

Vanema peksujuhtum? Millises koolis?

Sul on lugemisega vist muresid? Need põlatud-pekstud vanemad on Indrek Tarandi sugustelt ajakirjanduses kõvasti peksa saanud ja saavad edasi. Samas ei vastuta Tarand selle eest, kui selle vanema lapsel kool lõpetamata jääb, kuna vanematel keelati oma lapse kooliasjades osaleda.

+2
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui ma olen haige, siis ma siiski tõesti olen paar päeva haige. Mul ei ole kodus kedagi teist, kes lapse siis kooli viiks.

Enne ütlesid, et ei viitsi üles ärgata, kui oled haige ja ise laps kella peale ei ärka. Minul tõesti pole kombeks oma haiguse korral last koju jätta, sest tahaks ise kauem magada. Olen talle Boldi järele kutsunud, kui ise kooli viia ei saa. Pärast millegipärast saad küll temaga koos õppida ja asju järgi teha. Ma ei tea, kui suremas haige sa pead olema siis, et ei saa last kooli saata. Pigem ikka viitsimine ja mugavus.

+6
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

See seletab ka fenomeni, miks koolikiusamise puhul ootab koolipsühholoog, et ennast “muutma” peab hakkama nimelt ohver, mitte aga kiusaja. Sest kiusaja peale ta hammas lihtsalt ei hakka!

Eks ta niimoodi sageli välja kukub jah. Minu last kiusas tükk aega üks erivajadusega laps ja pigem räägiti minu lapsega pidevalt, et ära tee välja, Rauno lihtsalt otsib sõpru, aga ei oska seda meeldivalt teha. Raunoga räägiti ka, aga tema tegi ikka oma tegevusi edasi. Tema vanemad olid ka üsnagi konfliktsed ja ütlesid, et mis siis teha, lapsel on eripärad. No polnudki mingit lahendust. See kiusamine kestis palju aastaid, lõppes siis, kui lapsed olid suuremad.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Enne ütlesid, et ei viitsi üles ärgata, kui oled haige ja ise laps kella peale ei ärka. Minul tõesti pole kombeks oma haiguse korral last koju jätta, sest tahaks ise kauem magada. Olen talle Boldi järele kutsunud, kui ise kooli viia ei saa. Pärast millegipärast saad küll temaga koos õppida ja asju järgi teha. Ma ei tea, kui suremas haige sa pead olema siis, et ei saa last kooli saata. Pigem ikka viitsimine ja mugavus.

Kui mul on öösel olnud ikka 38,5-39 palavik, siis ma küll end varahommikul voodist välja ei aja. Meie elukohta mingit Bolti ega Wolti ei tule, kui peaksin lapse taksoga kooli saatma, siis kui imekombel sel kellaajal mõni takso maakonnalinnas liigukski, ei oleks nad vist nõus sõitma 25km linnast välja lapsele järele ja viima ta siis teisele poole edasi 13km kaugusele kooli… ja mis see kõik maksma läheks? Kõik inimesed ei ela suurlinnades, et saaks lapse taksoga kõrvaltänavasse kooli saata.

+8
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik inimesed ei ela suurlinnades, et saaks lapse taksoga kõrvaltänavasse kooli saata.

sellistes kohtades käib koolibuss, kui laps ühistranspordiga kooli ei saa. soovitan uurida.

koolibuss ei ole mingi privileeg, see on seadusega ette nähtud.

+7
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

sellistes kohtades käib koolibuss

Tead, ema võib ka mõnikord haige olla ja päriselt haige olla, mitte mingit kangelast mängida.

Mina oma lapsele õpetan eluteele kaasa seda, et kui oled haige, siis võtad rahulikult, pead puhkama ja ka nii palju magama kui võimalik. Siis saad päriselt ka terveks ja saad kiiremini terveks. Kui haigena rassid, hambad ristis, kurnad end üle ja lõppkokkuvõttes ei ole see kellelegi hea.

Ellu on vaja kaasa võtta ka niisuguseid teadmisi. Ma tahan, et mu laps oskaks aja maha võtta, kui ta haigeks jääb, mitte ei rabaks end surnuks, sest töö on ikka kõige tähtsam. Tervis on tähtsam.

+10
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ellu on vaja kaasa võtta ka niisuguseid teadmisi. Ma tahan, et mu laps oskaks aja maha võtta, kui ta haigeks jääb, mitte ei rabaks end surnuks, sest töö on ikka kõige tähtsam. Tervis on tähtsam.

No kuule, mingi 38,5 palavikku pole küll mingi eriline asi, Kui 25 km peab lapse kooli viima, siis ehk tõesti jätaks koju (kuigi ilmselt ei ole selliseid inimesi palju, koolibuss käib siis), aga siin on ju jutt sellest, et mul oli öösel palavik, siis pean ikka magama nii palju kui tahan. Keegi pole tööleminekust rääkinud, vaid siin oli jutt, et ei saa last üles äratada, sest tahan ise magada. See on küll pigem mugavus, mitte mingi hädavajadus.

+6
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

No kuule, mingi 38,5 palavikku pole küll mingi eriline asi, Kui 25 km peab lapse kooli viima, siis ehk tõesti jätaks koju (kuigi ilmselt ei ole selliseid inimesi palju, koolibuss käib siis), aga siin on ju jutt sellest, et mul oli öösel palavik, siis pean ikka magama nii palju kui tahan. Keegi pole tööleminekust rääkinud, vaid siin oli jutt, et ei saa last üles äratada, sest tahan ise magada. See on küll pigem mugavus, mitte mingi hädavajadus.

No küllap on olemas ka inimesi, kes on otsustanud panna lapse mitte kodukoha kooli, vaid kuhugi kaugemasse, ja sinna koolibuss ei käi, ja lisaks on ilma tugivõrgustikuta üksikvanemad.

Aga kui ma tahaksin ise kodus magada, siis (nii väikese, kes ise kooli ei saa) lapse koju jätmine oleks küll viimane valik. 😀

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sa palun viitsiksid seletada, mis õigupoolest lapsega juhtub kui ta ühe päeva koolist puudub sest ema on haige?

+6
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sa palun viitsiksid seletada, mis õigupoolest lapsega juhtub kui ta ühe päeva koolist puudub sest ema on haige?

Juhtub see, et laps õpib, et mugavus ja laiskus ruulivad. Iga pisiasja pärast ei jääda koju. Olen ise koolis töötanud, osade vanemad jätsid pidevalt lapsed koju. Küll ise haiged, laps väsinud jne, jne. Las õpetaja pärast õpetab lapse järgi, mis seal siis ikka juhtub, kui tahaks tiba kauem magada. Suuremana olid need lapsed täpselt sama laisad kui nende vanemad ja andsid iga väiksemagi takistuse puhul alla.

+7
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Juhtub see, et laps õpib, et mugavus ja laiskus ruulivad. Iga pisiasja pärast ei jääda koju. Olen ise koolis töötanud, osade vanemad jätsid pidevalt lapsed koju. Küll ise haiged, laps väsinud jne, jne. Las õpetaja pärast õpetab lapse järgi, mis seal siis ikka juhtub, kui tahaks tiba kauem magada. Suuremana olid need lapsed täpselt sama laisad kui nende vanemad ja andsid iga väiksemagi takistuse puhul alla.

Suurepärane, et sa enam koolis ei tööta. Su suhtumine lastesse ja nende vanematesse on pehmelt öeldes oksele ajav.

Palavik muide ei ole pisiasi. Palavikus ja magamata inimene autoroolis on otseselt liiklusohtlik. Lisaks ei ole tervis asi millega mängida, siin pole miskit tegemist mugavuse ja laiskusega.

Ma ei ole see kägu, kes lapse oma haiguse tõttu koju jättis. Küll aga olen ma jätnud vanema lapse kooli viimata, sest noorem laps oli haige ning ma olin seetõttu öö läbi magamata. Eks imesta ja minesta nüüd.

+8
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Juhtub see, et laps õpib, et mugavus ja laiskus ruulivad. Iga pisiasja pärast ei jääda koju.

HAIGUS ei ole ei pisiasi ega mugavus ega laiskus.

Ma ei jäta last kooli saatmata kui ma olen natuke tõbine, jutt oli siiski sellest, et kui ma olen paduhaige, siis võib juhtuda, et laps puudub koolist seetõttu, et mina olen haige. Hommikul ei pane haigena äratust, sest haiguse ajal saab magada väga halvasti ja kui see uni hommikul ka tuleb, siis haige jaoks on magamine väga oluline. See ei ole laiskus, vaid see on enda eest hoolitsemine.

Õpetaja ei õpeta meil koolis nagunii midagi järele, laps peab lihtsalt kontrolltöö vms järele tegema juhul kui see on olnud puudumise päeval. Iga päev neid ei ole ka. Järeletegemise tunnid on nagunii kindlaks määratud ajal ja kindlal päeval, sest klassis ikka alati mõni laps puudub ja kellelgi jääb midagi tegemata. Seal ei uurita puudumise põhjuseid, oluline on see, et enne koolivaheaega peavad olema tegemata tööd tehtud. Minu lapsel ei ole niisugusseid asju olnud, mis on jäänud puudumise tõttu tegemata ja on jäänudki tegemata. Kui end enam nii halvasti ei tunne, siis õpime ka haiguse ajal kodus, et ei tekiks liiga suurt hulka tegemata asju. Algklassides ei ole ka tõesti mitte midagi ületamatult rasket, mida ei suudaks lapsele kodus ise õpetada. Niiet ära jaura oma laiskusejutuga, õpi teksti mõttega lugema.

+7
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Arsti juures käimine ei tarvitse olla alati tervislik. Mõni leiab endale hambaarsti aja keset koolipäeva ja puudub siis terve päeva koolist.  Sellisel juhul on need ikka kodused põhjused. Vanemad pole leidnud muud võimalust hammaste kontrollimiseks.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Suurepärane, et sa enam koolis ei tööta. Su suhtumine lastesse ja nende vanematesse on pehmelt öeldes oksele ajav. Palavik muide ei ole pisiasi. Palavikus ja magamata inimene autoroolis on otseselt liiklusohtlik. Lisaks ei ole tervis asi millega mängida, siin pole miskit tegemist mugavuse ja laiskusega. Ma ei ole see kägu, kes lapse oma haiguse tõttu koju jättis. Küll aga olen ma jätnud vanema lapse kooli viimata, sest noorem laps oli haige ning ma olin seetõttu öö läbi magamata. Eks imesta ja minesta nüüd.

Mina ei ole küll tsiteeritud õpetaja, aga kui mina veel koolis töötasin, oli ikka üpris mitu peret, kus kõik pereliikmed hommikuti lihtsalt magasid ja lapsi kooli ei saatnud. Ühele neiule hakkas puudumine niivõrd meeldima, et jäi klassikursust kordama.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Juhtub see, et laps õpib, et mugavus ja laiskus ruulivad. Iga pisiasja pärast ei jääda koju.

Ma ei jäta last kooli saatmata kui ma olen natuke tõbine, jutt oli siiski sellest, et kui ma olen paduhaige, siis võib juhtuda, et laps puudub koolist seetõttu, et mina olen haige. Hommikul ei pane haigena äratust, sest haiguse ajal saab magada väga halvasti ja kui see uni hommikul ka tuleb, siis haige jaoks on magamine väga oluline. See ei ole laiskus, vaid see on enda eest hoolitsemine.

Ma lihtsalt ei mõista, mis memmepojad te kasvatanud olete, kes ise ei suuda kooli minna. Et kui emme hommikul putru suhu ei pista ja koolikotti selga ei aita, siis laps ei lähegi kooli?

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Suurepärane, et sa enam koolis ei tööta. Su suhtumine lastesse ja nende vanematesse on pehmelt öeldes oksele ajav. Palavik muide ei ole pisiasi. Palavikus ja magamata inimene autoroolis on otseselt liiklusohtlik. Lisaks ei ole tervis asi millega mängida, siin pole miskit tegemist mugavuse ja laiskusega. Ma ei ole see kägu, kes lapse oma haiguse tõttu koju jättis. Küll aga olen ma jätnud vanema lapse kooli viimata, sest noorem laps oli haige ning ma olin seetõttu öö läbi magamata. Eks imesta ja minesta nüüd.

Mina ei ole küll tsiteeritud õpetaja, aga kui mina veel koolis töötasin, oli ikka üpris mitu peret, kus kõik pereliikmed hommikuti lihtsalt magasid ja lapsi kooli ei saatnud. Ühele neiule hakkas puudumine niivõrd meeldima, et jäi klassikursust kordama.

Miks õpetajad kõik pered ühte patta panevad?  Minu laps sai muide ilma probleemideta pealinna eliitgümnaasiumisse sisse ja lõpetas selle sel aastal medaliga. Hoolimata sellest, et ta algklassides mõnikord minu poolt kooli viimata jäi.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma lihtsalt ei mõista, mis memmepojad te kasvatanud olete, kes ise ei suuda kooli minna. Et kui emme hommikul putru suhu ei pista ja koolikotti selga ei aita, siis laps ei lähegi kooli?

Kõik ei ela kohas, kust jala saab kooli minna ja bussipeatust ka maja ees ei ole kõigil.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu lapse õpetaja hilines pidevalt tundi, tavaline oli 10-15 minutit. See oli veel algklasside päevil, mil põhiliselt andiski üks õpetaja enamikku tunde. Lapsed viibisid palju omapäi klassis, õpetajat polnud, igavlesid ja ajasid juttu. Mitmeid kordi tulid naaberklasside õpetajad korda looma, et palun olge vaiksemalt, teistes klassides käib tund!

Ning kui õpetaja siis millalgi laekus, nihkus tund sellevõrra hilisemaks, mistõttu puudutud 10-15 minutit tuli näpata vahetunni arvelt. Seetõttu ei pääsenud lapsed vahetundi, sh ka sööma mitte. Olidki kogu koolipäeva näljased.

Kui see info direktorile laekus, siis läks ta tolle õpetaja tundi vaatama, etteteatamisega loomulikult. Sel ühel korral oli õpetaja teinud lausa imesid – tund oli alanud täpselt, lisaks superhästi ette valmistatud, lapsed olid pärast kodudes sellest rääkides üllatusest keeletud, et koolitund võib nii tore olla. Direktor muidugi liigitas lapsevanemate kaebused pahatahtlikkuseks ja hoopis tunnustas seda õpetajat. Edasi läks kõik jälle vanaviisi – pidevad hilinemised ja ettevalmistamata tunnid.

Tegemist Tallinna kesklinna n-ö eliitkooliga. Lapsevanemad seal eriti ei julge suud lahti teha, kuna tegemist ikkagi katsetega kooliga, kust mittemeeldiva (s.o suud avanud lapsevanema) laps kergesti “välja süüakse”. Ehk siis, teha pole midagi.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Viimasel ajal on lapsevanemate koosolekul väga piinlik käia. Näiteks süüdistatakse õpetajat kiusamises, sest nõuab, et õpilasel peavad iga päev asjad kaasas olema ja kodused tööd tehtud. Või küsitakse, et miks seal muusikatunnis nüüd midagi õppima peab, meie ajal küll ainult lauldi. Matemaatikaõpetaja ka vastuseid ette ei ütle kohe, vaid sunnib ise arvutama. Ja oh õudu, ainult tunnis matemaatika õppimisest ei, peab kodus ka harjutama. Seda pole veel kuulnudki, et vale põhjus ekoolis puudumisele pandud. Laske õpetajatel tööd teha ja ärge tehke pisiasjadest numbrit. Ja austage õpetajat ning lastele selgitage ka, mis koht see kool on. Kui ikka ei sobi kool ning ise olete targemad, siis võtke laps koduõppele. Kõigil lihtsam.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Viimasel ajal on lapsevanemate koosolekul väga piinlik käia. Näiteks süüdistatakse õpetajat kiusamises, sest nõuab, et õpilasel peavad iga päev asjad kaasas olema ja kodused tööd tehtud.

Mis imekoolis su laps käib? Pole kordagi ühelgi lapsevanemate koosolekul kuulnud vanemate poolt selliseid süüdistusi õpetaja suunal nagu sa kirjeldad.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Viimasel ajal on lapsevanemate koosolekul väga piinlik käia. Näiteks süüdistatakse õpetajat kiusamises, sest nõuab, et õpilasel peavad iga päev asjad kaasas olema ja kodused tööd tehtud.

Mis imekoolis su laps käib? Pole kordagi ühelgi lapsevanemate koosolekul kuulnud vanemate poolt selliseid süüdistusi õpetaja suunal nagu sa kirjeldad.

Need on täiesti tavalised helikopteremmede süüdistused. Kooli suhtutakse kui meelelahutusasutusse või lastehoidu. Mulle on koosolekutel alati meeldinud isad, kes suure kiunumise peale lõpuks viimasest pingist “Kas te ise ka kuulete, mis jama te suust välja ajate?” empsidele käratavad. Ajab muigama küll.

+2
-4
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 70 )

Esileht Koolilaps E-koolis puudumiste põhjused?