Teema: E200
Olen natuke üllatunud uue koalitsiooni esmastest hüüatustest. Mina küll e200 ei valinud aga olen nende valimisprogrammi lugenud, seal ei olnud nendest teemadest juttu: abieluvõrdsus, riigiaparaadi kärpimine ja maksureform.
Mina valisin Eesti200.
Pole nende programmi elus näinud.
Aga nad ei räuska, on teledebattides viisakad ja arutlevad asjade üle mõistlikult, saavad asjadest samamoodi aru nagu mina, nende mõtted kõikidel teemadel, mida küsitakse, on targad, nad ei halvusta teisi.
Ja sellest kõigest piisab mulle täiesti. Nii lihtne see ongi.
Ma ei tea kust ja mida sa lugesid, aga Eesti200 valimisprogrammis on küll kõik need teemad sees.
Tsiteerin:
*Algatame perekonnaseaduse paragrahv 1 lg 1 muutmise, sõnastades selle ümber selliselt, et abielu sõlmitakse kahe täiskasvanud inimese vahel.
*Me peame oluliselt reformima oma bürokraatlikku riigivalitsemise süsteemi /…./ Selleks viime läbi riigiteenuste ja riigivalitsemise reformi ja mastaapse digipöörde riigivalitsemises.
*Maksusüsteem peab olema ühetaoline ja stabiilne. Me ei toeta maksude tõstmist vaid eelarvetulude suurendamise eesmärgil. Kaotame maksuküüru, mille sisseviimine oli viga, mis tuleb kiiresti parandada.
Allikas: https://www.eesti200.ee/programm
Mina valisin Eesti200.
Aga nad ei räuska, on teledebattides viisakad ja arutlevad asjade üle mõistlikult, saavad asjadest samamoodi aru nagu mina, nende mõtted kõikidel teemadel, mida küsitakse, on targad, nad ei halvusta teisi.
Kust otsast Lauri Hussar tark on?
On mis ta on, aga Helmete klanniga võrreldes ju lausa geenius.
No järgmistel erakonna juhi valimistel ta muidugi ei võida, kuid teisest küljest jälle- parem ikka kui Reinaas. Aga jah, Kallas oli ilmselgelt etem, paraku eelmiste valimiste korralikult puusse läinud kampaania jäi tema vastutada.
Ma arvan hoopis, et Kallase väljavahetamine Hussari vastu tõi neile hulgaliselt lisahääli, sest paljud Kristina Kallast lihtsalt ei usaldanud tema tausta pärast.
Aga teemaalgatajal tuleb programmi uuesti lugeda, on küll sees (loomulikult NEID ei pandud kõige suurema kirjaga plakatitele, seega võis tähelepanuta jääda).
Ma arvan hoopis, et Kallase väljavahetamine Hussari vastu tõi neile hulgaliselt lisahääli, sest paljud Kristina Kallast lihtsalt ei usaldanud tema tausta pärast.
Eks ilmselt võib olla nii ja naa. Mina nt ei kaalunud enam Eesti 200 valimist pärast Hussari tulekut (või õigem oleks öelda, Kallase taandumist).
Ma olen ilmselt ka üks vähestest, kes ei mõistnud hukka nende trammipeatuseaktsiooni – see oli ju puhas reaalsuse kajastus. Valus reaalsus, ei muud. Ilmselt ülehindasin laiade rahvahulkade intelligentsi, arvates, et kõik mõistavad seda ühtmoodi.
Valisin, kuigi Hussar ega Kallas pole mu lemmikpoliitikud. Tegu oli puhtalt matemaatilise tehtega, et minu jaoks äärmiselt ebameeldiva käitumisega ekreike jälle lammutama ei pääseks. Paistab, et minusuguseid oli täitsa 14 mandaadi jagu E200-le ja omajagu ka reffidele.
Valisin, kuigi Hussar ega Kallas pole mu lemmikpoliitikud. Tegu oli puhtalt matemaatilise tehtega, et minu jaoks äärmiselt ebameeldiva käitumisega ekreike jälle lammutama ei pääseks. Paistab, et minusuguseid oli täitsa 14 mandaadi jagu E200-le ja omajagu ka reffidele.
Meie pere tegi sama valiku samal põhjusel. Sirvisin ikka programme ka ja ega E200 valimisprogrammis midagi vastumeelset silma ei jäänud.
Olen natuke üllatunud uue koalitsiooni esmastest hüüatustest. Mina küll e200 ei valinud aga olen nende valimisprogrammi lugenud, seal ei olnud nendest teemadest juttu: abieluvõrdsus, riigiaparaadi kärpimine ja maksureform.
Meie pere tegi sama valiku samal põhjusel. Sirvisin ikka programme ka ja ega E200 valimisprogrammis midagi vastumeelset silma ei jäänud.
ma ei peagi silmas et see midagi ebameeldivat oleks, aga need ei olnud nende valimisprogrammi sõnumid. Täna õhtu tõi lisa: reformierakond kavatseb järgmise aasta eelarvest miljardi kärpida, ma pakun et see tähendab reaalmajandusele 20-25 % mjanduslangust- ehk olge valmis palgalanguseks nagu eelmine kord. Eelmisel korral kui krokodillid 2009 kogunesid oli tulemuseks kümnendi pikkune taastumine 2009 a tasemele. Kõige enam kärbiti ja kärbitakse nagu tavaliselt sotsiaalhoolekandest, siseturvalisusest ja kusagilt veel. No vaatame mis lubadused kõik ära süüakse.
Mina valisin Eesti200.
Lisaks tegi nende eelmine esinaine ja praegune riigikogu liige Kristina Kallas ettepaneku põhiseaduse preambulist viite Eesti rahvus välja võtta. Palju õnne erakonnavaliku puhul. Järgmisel korral oleks mōistlik vast ikka veidi uurida valitava erakonna tausta ka.
Mis see Kristiina Kallase minevik siis on? Ma ka ei mäleta, et oleks abieluvõrdsust valmiskampaania ajal kuulnud. Nüüd on see nagu igas teises delfi artikklis sees, et seda peab arutama. Minupoolest seda ei peaks üldse arutama – see on nii väike osa ühiskonnast keda see puudtab ja valisin niikuinii reformi. suure enamiku inimeste jaosk see ei ole üldse oluline, see ei mõjuta inimeste igapäeva elu.
Ilmselt ülehindasin laiade rahvahulkade intelligentsi
Nooh, sellist väidet esitades oleks eriti kohane mitte eksida sõnade tähendustega 😀
Ilmselt ülehindasin laiade rahvahulkade intelligentsi
Nooh, sellist väidet esitades oleks eriti kohane mitte eksida sõnade tähendustega 😀
Jaah? Mille üle sa täpsemalt kurdad?
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.