Makroonid on söödamatud? Mul küik tuutavad küpsetaja kasutavad eriti peenetel puhkudel mandlijahu.
Need on head jaa, aga tüki hind on 1.50 ja igale külalisele 15.- eest magusat ei jõua paljud osta.
Ma söön korraga 12-se karbi üksi ära, kui ostan.
Makroonid on üldse halb näide. Need ei ole selline magustoit, mis kõigile meeldiks. Vähemalt need, mis ma saanud olen, on lihtsalt kuivad ja jube magusad. Mingit maitseelamust küll ei saa, aga samas kui keegi pakub, siis seda ma muidugi välja ütlema ei hakka. Võtan viisakalt ühe ja söön ära.
Mul tekkis hoopis küsimus, et mis vanuses on kõik need eritoidul olijad, kes arvavad, et väikegi kõrvalekalle neid tapab? Alla 30? Kui ma enda tutvusringkonnale mõtlen, siis selliseid ekstreemsusi ei harrastata, et grammigi nisujahu ei tohi olla, et seda ja teist ei tohi olla. Sõbrad on peamiselt 40+. Samas tööl olen pidanud küll seda jubedust taluma, et ühele üks asi ei sobi ja teisele teine, siis on tegemist olnud u 27-29-aastaste kolleegidega, üks mõtles endale laktoositalumatuse külge aastaks ajaks, teine loobus nisujahust. Isegi sünnipäeval midagi pakkudes muutusid kõik paranoiliseks ja arutati pikalt-laialt läbi, et mida see võib ja mida teine võib süüa. Igasugune lõbu ühisest söömaajast oli lõpuks kadunud. Ja muidugi ei olnud ühelgi neist eritoidul inimestest mingit meditsiinilist põhjust neid toiduaineid vältida, kõik oli kahe kõrva vahel.
Minu arust on inimestel kadunud elementaarne viisakus, et sööd pakutust seda, mis sobib, ülejäänut ei kritiseeri ega hakkama ka nõudma ja pikalt laialt selgitama, et vot seda ma tohin ja seda ei tohi. Teistele on see kohutavalt kammitsev, paneb kostitaja end asjatult halvasti tundma. Kui külla minna, siis oluline on ju suhtlemine, koos olemine, sellest ei pea mingit toiduteemalist ristiretke tegema. Toit oleks pikem kõneaine, kui oleks mingi spetsiaalne teemaõhtu, et tehakse nt gruusia toitu vmt. Elus on palju muud olulist, kui see, et pingsalt meeles pidada, et mida keegi ei söö.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 04.04 20:15; 04.04 20:56;