Esileht Ajaviite- ja muud jutud Ebaõiglus- dieeditajad ja eritoitased

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 68 )

Teema: Ebaõiglus- dieeditajad ja eritoitased

Postitas:
Kägu

Mina olen juba ammu harjunud tegema nii, et võtan kaasa nn oma toidu. Seda juhul kui tegemist on erilise dieediga ükskõik kummalt poolt. Kusjuures ma “peidan” selle külakosti sildi taha ära. Lähen nt veganitele külla ja ostan poest mõne vegantoidu ja veganmaiuse ning samuti kanakoiva ja kohupiimakoogi tüki. Ulatan selle kõik perenaisele. Too saab muidugi asjast aru ja serveerib kõik lauale. Tõstan siis laualt endale kanakoiva ja kohupiima ette, teised söövad veganvärki. Lihtne ja delikaatne kõigi jaoks.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Laktoositalumatu siin. Mina ei oota ega eelda, et keegi mu vajadustega arvestaks, ja enamasti midagi ikka kõhtu saab. Halb on siis, kui võõrustaja mõnda toitu suruma hakkab, sest “kõik teised ju söövad”, “natuke saad ju ikka süüa”, “oled sa ikka kindel, et seda süüa ei saa”. Jah, ma olen kindel, et ei mõtle oma laktoositalumatust välja, sest lööve, kõhukrambid ja -lahtisus on mind piimatooteid süües saatnud juba lapsepõlvest.

+12
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Laktoositalumatu siin. Mina ei oota ega eelda, et keegi mu vajadustega arvestaks, ja enamasti midagi ikka kõhtu saab. Halb on siis, kui võõrustaja mõnda toitu suruma hakkab, sest “kõik teised ju söövad”, “natuke saad ju ikka süüa”, “oled sa ikka kindel, et seda süüa ei saa”. Jah, ma olen kindel, et ei mõtle oma laktoositalumatust välja, sest lööve, kõhukrambid ja -lahtisus on mind piimatooteid süües saatnud juba lapsepõlvest.

Sind siis tablett ei aita süüa vahest midaiganes?

+4
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Sind siis tablett ei aita süüa vahest midaiganes?

Tabletiga võin süüa kohupiima ja keefiri; jäätist, vahu- ja kohvikoort, piima ega võid ei saa ma üldse süüa.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sinusugune peaks minust iga päeva juttu tegema. Mitte ainult eile. Mingi puudega oled või, et iga päev ei suuda “juttu teha”? Deb.iilne naine ilmselt ja ainult sinu paha. Kui otse tõlkida.

Ei, sina oled puudega jobu, nagu eile elavalt selgeks tehti. Impotent? Mehe, keda keegi ei taha, musternäide 🙂

Ma tegelikult tahaks väga panna teid ühte ruumi, et te loeksite neid sõnu teineteisele silmast silma ette.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen juba ammu harjunud tegema nii, et võtan kaasa nn oma toidu. Seda juhul kui tegemist on erilise dieediga ükskõik kummalt poolt. Kusjuures ma “peidan” selle külakosti sildi taha ära. Lähen nt veganitele külla ja ostan poest mõne vegantoidu ja veganmaiuse ning samuti kanakoiva ja kohupiimakoogi tüki. Ulatan selle kõik perenaisele. Too saab muidugi asjast aru ja serveerib kõik lauale. Tõstan siis laualt endale kanakoiva ja kohupiima ette, teised söövad veganvärki. Lihtne ja delikaatne kõigi jaoks.

Ja päris matslik sinust ka

0
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma tegelikult tahaks väga panna teid ühte ruumi, et te loeksite neid sõnu teineteisele silmast silma ette.

Milleks. Siis seal ruumis enam mitte ei sööda, vaid käib lausjoomine ja mõttetu lällamine. “d”- sõna kasutava käoga oleme me juba kõik harjunud, järgmine päev teeb teema, kuidas eile jälle asi käest ära läks ja kommentaaride pärast on piinlik. Tavaline. Ta peab ise aru saama, et oma traumadega tuleb tegeleda.

Teema ise on äge pöördvõrrand. Arvestama peab kõigiga.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Huvitav, kuidas saavad koos elada sellised paarid, kellest üks on omnivoor ja teine vegan.

Pigem tekitab huvi, kuidas vegan karnivooriga koos elab. Vegani ja omnivoori suhe on ju üsna tavaline.

Ma pole kuulnud ühestki karnivoorist, kas tõesti on selliseid?

+3
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Taimetoitlasest pereliige võtab endastmõistetavana, et temale eraldi lihavaba toitu tehakse ja kui keegi poest tuleb, kiigatakse kohe kotti ” kas taimetoitlastele kaa midagi on?” Ja kui pole, siis oh seda virisemist. Aga kui on tema kord süüa teha, mis te arvate, kas segatoitlastele ka mõni lihaga roog valmistatakse? Muidugi mitte. Ja palvele poest hakkliha või vorsti tuua vastatakse väkk.

Vaata, vegan ei valmista segatoitlasele liha, munaroogi ega piima sisaldavaid kooke, kuna tema jaoks ei ole see kõik toit, vaid on laip, sekreet ja rinnapiim, mis röövitakse inimese poolt vasikalt. Kuna vegani jaoks ei ole need toiduained, siis ei tee ta ka eetilistel põhjustel nendest süüa. Taimetoit seevastu sobib kõigile ja üks õhtu ilma lihavaba toitu süüa ei jäta kedagi nälga, pigem on lausa tervislik, kuna tegelikult ka segatoitlaste toidulaud ei tohiks koosneda enamuses lihast.

Ma ei tea mitte ühtegi inimest, kelle toidulaud koosneks põhiosas lihast. Isegi pool pole liha!

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen see “mõni”. Tunnel end pea alati süüdi, et minu pärast peab tegema ekstra.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Käisin ühel sünnipäeval, kutsutud ca 50 inimest, kutsuja vegan (või misiganes), kes sööb aeg-ajalt kala ja muna. Linnast väljas, kaunis kohas. Toiduks otsustas siis oma perega keeta suure potitäie riisi (ilma soolata) ja tegid kolm-neli sellist hummuselaadset asja, mis koguseliselt oleks ehk jätkunud 10-le. Eelmisel korral ikka jagus süüa ja mitmekesiselt, ei osanud aimata ega arvestada, et kõhu peab enne täis sööma, mida sa ikka 5 tundi niisama passid. Mehed olid väga torssis nägudega.

Aga üldiselt pean söömist külaskäigu üheks oluliseks osaks, millest oleneb ka üldine meeleolu ja see peab maitsmiselamusi pakkuma kõigile. Ja jätkuma kõigile. Ja nüüd on sellest peost ainult mõru meenutus, kus ei pakutud ei juua, ei süüa ja kingitus pidi olema ümbrikus.

+7
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma tabasin end mõttelt, et ma alati püüan oma tuttavate järgi menüüd sättida ja keeta ube ning pakkuda nisujahuvabu maiuseid. Vastavalt nende dieedile siis. Miks nemad ei arvesta minuga ja ei soeta kuskilt kõige tavalisemat kohupiimakoogi tükki v mingit suva tükki kooki, mida ma ka süüa suudan. Mina pean nende pidudeks kõhu kuskil täis pugima enne, a nemad eeldavad, nisuvaba kook on elementaarne(ise süüdi, et eeldavad. Oleks võinud teisiti neid harjutada).

Ühesõnaga, armasd dieeditajad, võtke teadmiseks, et mõni sõber on kogemata teid ära hellitanud ja tahaks ka end hellitatult tunda. Ostke meile tükk kohupiimakooki nisujahuga ja 1 kanakoib poest, et me ei peaks enne külla tulekut närvitsema, et mis ma seal teen, kui te läätsesid ja tofut nosite. Mulle ausalt tofu maitseb, aga nisu- ja munavaba kook on ikka söödamatu veel ja võtab vee silmast välja. Sealjuures ei häiri mind teie kiidulaul sellele koogile.

“Miks” on küsisõna, küsisõnaga lause on küsilause ja küsilause lõppu käib küsimärk.
Lisaks siis muud vead kogu virinale.

Aga miks, eks?
Vat ei tea. Ilmselt ei arvestata sinuga sellepärast, et sina suhtled oma tuttavatega Perekooli kaudu, mitte otse.
Tulebki öelda, et: “Mina käin koosviibimistel söögi pärast (mitte seltskonna, atmosfääri, uudiste vm normaalse pärast), aga mul pole midagi süüa. Oma võileiba ei võta põhimõtteliselt kaasa, sest kui mina teie eest hoolitsen, siis peate teie minu eest ka hoolitsema!”.
Usun, et iga pererahvas saab aru ja ostavad sulle eraldi praeliha.

+1
-8
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Huvitav, kuidas saavad koos elada sellised paarid, kellest üks on omnivoor ja teine vegan.

Pigem tekitab huvi, kuidas vegan karnivooriga koos elab. Vegani ja omnivoori suhe on ju üsna tavaline.

Kassid.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui ise külla lähen, on elementaarne, et võõrustaja kostitab rikkalikult, mitte ei topi mingi enda dieettoite lauale.

See on küll veider eeldus.

+1
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

On ikka, tean ühte täiskarnivoori (juba mitu aastat sööb ainult liha, eelistatavalt veis) ja päris mitut LCHF-toitujat, kes söövad ka peamiselt liha.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga üldiselt pean söömist külaskäigu üheks oluliseks osaks, millest oleneb ka üldine meeleolu ja see peab maitsmiselamusi pakkuma kõigile. Ja jätkuma kõigile. Ja nüüd on sellest peost ainult mõru meenutus, kus ei pakutud ei juua, ei süüa ja kingitus pidi olema ümbrikus.

Esiteks seda lugu ma ei usu, aga las olla. Vbl tekkis tõesti sulle äkki uhiuus tuttav, kelle võõrustamiskommetest sa enne midagi ei teadnud.

Teiseks oleksin tahtnud küsida, et miks peab kuskil ebameeldivas kohas viis tundi olema? Kolhoosubussiga viidi ja järgitulemisaeg oli viie tunni pärast kokku lepitud ning taksod keeldusid maale sõitmast?
Huvitaks veel, et kas sa kodus suudad viis tundi söömata olla? Või noh vähem, sest sa ju said süüa?

Ja kolmandaks see söömine, mis on külaskäimise juures kõige olulisem – kas hoopis sinust pole ebaviisakas minna kellegi koju/peole, aga mitte tema enda või teiste sõprade pärast, vaid ainult toidu nimel?

+2
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esiteks seda lugu ma ei usu, aga las olla. Vbl tekkis tõesti sulle äkki uhiuus tuttav, kelle võõrustamiskommetest sa enne midagi ei teadnud.

Teiseks oleksin tahtnud küsida, et miks peab kuskil ebameeldivas kohas viis tundi olema? Kolhoosubussiga viidi ja järgitulemisaeg oli viie tunni pärast kokku lepitud ning taksod keeldusid maale sõitmast?

Huvitaks veel, et kas sa kodus suudad viis tundi söömata olla? Või noh vähem, sest sa ju said süüa?

Ja kolmandaks see söömine, mis on külaskäimise juures kõige olulisem – kas hoopis sinust pole ebaviisakas minna kellegi koju/peole, aga mitte tema enda või teiste sõprade pärast, vaid ainult toidu nimel?

Mõtlesin, et kas on mõtet vastata, aga olgu, teen seda. Inimest tunnen juba kaua, ca 20 aastat, veganiks hakkas nii 10 aastat tagasi. Jah, ma ei ole käinud ühelgi juubelipeol, kus toitu ei pakuta, see on osa peokultuurist sadu aastaid. See ei ole ainus, kuid oluline osa peost. Oleks olnud ka 10 tundi söömata, kui oleks ette teadnud. Ei teadnud, eelmisel peol oli laud lookas. Ja oleks söönud hea meelga ka seda, mida pakuti, aga… seda lihtsalt ei jätkunud viimastele (kelle seas ka olin, ei tormanud kohe lauda, buffee oli, ainult see keedetud riis järele jäänud). No eks me siis istusime ja lobisesime oma seltskonnaga niikaua, kui oli viisakas aeg lahkuda. Peakangelasel polnud ka eriti meie jaoks aega, mis loomulik, kui kutsud seitse erinevat seltskonda kokku. Ja noh, ega väga pahaks ei panegi takkajärgi, aga meelde jääb kindlasti.

+11
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

On ikka, tean ühte täiskarnivoori (juba mitu aastat sööb ainult liha, eelistatavalt veis) ja päris mitut LCHF-toitujat, kes söövad ka peamiselt liha.

Nad on kõik segatoidulised. Ei määra dogma mida järgivad, vaid keha tegelikud vajadused. Inimkeha on segatoiduline (ja mõnel määral ka nö kohanemistoidulisus, aga seda mitte piirideta), eranditult kõigi inimkeha omavate isikute puhul.

Kes söövad ainult loomset toitu, taimset üldse mitte, peavad tervislikult selgelt kauem vastu kui ainult taimse tööjad. Aga lõpuks hakkavad neilgi terviseprobleemid teravalt esinema. On äragi surdud lõpuks, põhjuseks lausfanaatiline taimse toidu mittesöömine mõnikümmend aastat järjest…

Kui uurida täpsemalt järele näiteks põtrade ja kitsede, ka elevantide, ja muude väidetavate taimtoiduliste tegelikku toitumust. Siis tuleb välja et kõik on segatoidulised. Aga mis liik mis suunas spetsialiseerunud seedesüsteemi poolest, seega kes kui palju taimset ja loomset täpsemalt vajab. Näiteks põdrad söövad hiiri ja linde.

Inimkeha omajad võivad üritada imiteerida olla ainult taimtoidulised või loomtoidulised, aga ümberlükkamatu fakt on et ikka on segatoidulised, ja ümberlükkamatu fakt ka on et ükski loom pole 100% taim- ega loomtoiduline. Määrab milline on seedesüsteem ja vastavalt keha tegelikud vajadused, ja see on suht kirju värk. Inimkeha omajate puhul on lisateguriks äralollitatus, aga enda lollitamine reaalsust siiski ei muuda rohkem kui et äralollitatud saanud.

+1
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

ja ümberlükkamatu fakt ka on et ükski loom pole 100% taim- ega loomtoiduline.

Millega sa küll mäletsejate 100% taimtoidulisuse ümber lükkad? Või nt kiskjate karnivoorluse?
Taimtoidulistel loomadel on võime seedida tselluloosi ja muuta see lihamassiks.
Karnivoorid ei suuda ise seedida tselluloosi, aga söövad taimtoidulisi ja seedivad seda nende poolt lihaks muundatud tselluloosi.
Omnivooride soolestik suudab seedida nii liha kui ka taimset toorainet.
Kass ja koer võivad süüa taimi, aga ei omasta neist midagi. Neile võivad ka nt marjad väga maitsta, aga need lihtsalt aitavad nende sooletikku või magu puhastada, midagi keharakkude eluks vajalikku nad taimsest toidust ei omasta.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Endalgi neid sõpru, kes ei talu mingit ainset. Vegan vist pole keegi lähituttavatest.  Vahepeal viitsisin mingeid eriasju teha. Alati enne pidu uurisin – kes mida sööb/ei söö? Selle järgi tegin. Aga hiljem juba olen öelnud, et võib ise midagi kaasa tuua, kui tahab. Sest igast laktoosi- ja gluteenivabad asjad on siiski kallimad kui tavatooted. Vegantooted veelgi kallimad (kui tahta midagi lihalaadset vegan asja, a’la sojatükid jms nodi) neid ilmselt ka ise ei ostaks eraldi, laseks tuua. Oleme ka oma “peod” istumised ka teinud lihtsalt woltist tellitud toiduga vahel, kui köigil rahakott lubab vms.
Lihtne. Tean, et ka minuga arvestatakse. Laktoosivabad asjad on enam-vähem aga gluteenivabad on üldjuhul kohutavad. Aga see pole tegija süü, pigem endal lihtsalt harjumatu ja võõras. Aga ilmselt mõni asi ei kõlbaks ka peale 7ndat proovimist.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui uurida täpsemalt järele näiteks põtrade ja kitsede, ka elevantide, ja muude väidetavate taimtoiduliste tegelikku toitumust. Siis tuleb välja et kõik on segatoidulised. Aga mis liik mis suunas spetsialiseerunud seedesüsteemi poolest, seega kes kui palju taimset ja loomset täpsemalt vajab. Näiteks põdrad söövad hiiri ja linde. Inimkeha omajad võivad üritada imiteerida olla ainult taimtoidulised või loomtoidulised, aga ümberlükkamatu fakt on et ikka on segatoidulised, ja ümberlükkamatu fakt ka on et ükski loom pole 100% taim- ega loomtoiduline. Määrab milline on seedesüsteem ja vastavalt keha tegelikud vajadused, ja see on suht kirju värk. Inimkeha omajate puhul on lisateguriks äralollitatus, aga enda lollitamine reaalsust siiski ei muuda rohkem kui et äralollitatud saanud.

Väga imelik kategooriline jutt, see on fakt ja too on fakt. Ja lausa ümberlükkamatu fakt.

No ütle näiteks, milliseid loomi söövad jänesed või lambad ja milliseid taimi söövad maod? Lihtsalt esimesed näited, mis mul pähe tulid.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul ka kogemus, et vegan võõrustaja pakub väikeses koguses hummuselaadseid tooteid. Tavatoidulaadsed asjad süüakse kohe ära, ise õgib oma möksid sisse ja pärast kiidab iseennast Instagramis et imemaitsev ja kogu toit söödi ära ja kõik kiitsid. Mina pingutan, et temale küllaminnes piisavalt kosser toit kaasa võtta. Tema mulle külla tulles võtab kaasa oma toidu ja oma lastele demonstratiivselt söödab oma hummuseid. Koos söömine ei ole koos kõhu täitmine, vaid ühtsuse ja koostöö sümbol. See peaks näitama mingit kokkulepe, riietust, kui soovite. Aga see kui igaüks õgib oma kausist… See on veider.

Õnneks pole enam vaja suhelda sellistega.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Koos söömine ei ole koos kõhu täitmine, vaid ühtsuse ja koostöö sümbol. See peaks näitama mingit kokkulepe, riietust, kui soovite. Aga see kui igaüks õgib oma kausist… See on veider.

Hm. Ma muudkui loen pk-st, et väga ok on oma “kausiga” külla minna?

Mind jälle häirib see, et kui olen võtnud kaasa v mulle on spetsiaalselt midagi tellitud, siis tullakse päris tihti maitsta küsima. Näiteks on mulle koolituslõunana tellitud eritoit – loomulikult üksainuke kogus – ja siis tuleb üks ja teine, etvoi, kas võib siit pirukast lõigata, prooviks ka seda suppi vm. Sama külla minnes – kui tegelikkuses ikka kõikide “maitsjatega” ei arvesta, võidki rahumeeli tühjade pihkudega jääda.
Õnneks ei ole ma ekstreemtoituja – võin süüa ka “tavatoitu” -, küll aga eksperimenteerija, seega minu eraldi tellitud/ostetud/kaasavõetud toidud tekitavad teistes huvi. Minu jaoks on need maitsjad ebaviisakad, kes ei arvesta, et tänu nende nokkimisele mu ports ju kahaneb.

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui ise külla lähen, on elementaarne, et võõrustaja kostitab rikkalikult, mitte ei topi mingi enda dieettoite lauale. See on küll veider eeldus.

Veider eeldus?

Sa vist oledki see, kes 50-le potitäie riisi keetis? Loomulikult kostitavad viisakad inimesed nii söögi kui joogiga.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui ise külla lähen, on elementaarne, et võõrustaja kostitab rikkalikult, mitte ei topi mingi enda dieettoite lauale. See on küll veider eeldus.

Veider eeldus?

Sa vist oledki see, kes 50-le potitäie riisi keetis? Loomulikult kostitavad viisakad inimesed nii söögi kui joogiga.

Tundsin oma kommentaari ära, kuigi olid selle teise tekstiga kokku kleepinud.
Tsiteerimine vajab veel õppimist!

Ei, mina söödan-joodan oma külalisi vastavalt. Tsiteerisin kägu, kelle jaoks on külas söömine kõige olulisem. Minu prioriteedid on teised: iga kell eelistan huvitavat seltskonda huvitavate jututeemade/ uudiste/ kohtumistega. Söömine on peo osa, aga sekundaarne.
Veider on aga teise täiskasvanu eest eeldamine.
Sellest siis tekivadki need riisipotid, sest külla mindi ohjeldamatu söömise, mitte muu pärast, eeldus aga on teatavasti väga tänamatu tegevus.

Kasina majandusliku võimekusega inimeste puhul ei eelda ma kohe üldse mitte uhket peolauda – vastupidi – aitan seda ise pererahva loal täiendada.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tundsin oma kommentaari ära, kuigi olid selle teise tekstiga kokku kleepinud. Tsiteerimine vajab veel öppimist! Ei, mina söödan-joodam oma külalisi vastavalt. Tsiteerisin kägu, kelle jaoks on külas söömine kõige olulisem.

Kleepisingi tekstiga kokku, mis on minu oma ja mida sa tsiteerisid. Äkki vajad ise mingit õpet?

Ei ole veel mina sattunud seltskonda, kus midagi ei pakuta. Ilmselt liigume erinevates ühiskonnaklassides.

Minu jaoks ei ole okei, et lähen kellegi sünnipäevale ning istun tühja laua taga. See ei ole mingi pidu ja tähistamine. Kõlab nagu “kink võiks mahtuda ümbrikusse” rotlus.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on küll tuttav laktoositalumatusega, kuid temagi sööb külas olles tavatoitu, võtab lihtsalt tableti sisse

Millise ravimiga ta saab laktoosi tarbida? Minu lapsel on laktoositalumatus ja laktoos toidus tähendab talle kõhulahtisusega pikki valulikke vetsus istumisi. Mingit ravimit talle ei ole määratud vaid soovitatud vältida laktoosi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole ju midagi keerulist.
Vegan valmistab ülkdiselt perele taimetoiduosa. Ja omnivoor hoolitseb ise oma liha jms eest. Vajadusel aitab veganil suuremat kogust kartulit koorida või midagi hakkida. Lihtsalt mõlemad peavad olema valmis kokkama, mitte et üks küpsetab ja keedab ja siis kannab teisele ette.
Meie veganid ka liha valmistada ei eriti taha, st toorest liha just puudutada. Aga muna võivad keeta küll ning hakkama saavad ka täiesti vabalt söögilauas, kus teised liha söövad. Jah ja poest lihatooteid on nõus tellima muidugi (Me ei käi peaaegu üldse tavapoes juba väga ammu, enne koroonat. Viimas 5 aasta jooksul ehk 6-7 korda).
Ja vabalt saavad meie veganid hakkama sellega, et teha haigele pereliikmele üks tomatiga lihavõileib ja see talle voodisse viia. Ega see neile nauditav pole, aga nad arvestavad ka omnivooridega.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on küll tuttav laktoositalumatusega, kuid temagi sööb külas olles tavatoitu, võtab lihtsalt tableti sisse

Millise ravimiga ta saab laktoosi tarbida? Minu lapsel on laktoositalumatus ja laktoos toidus tähendab talle kõhulahtisusega pikki valulikke vetsus istumisi. Mingit ravimit talle ei ole määratud vaid soovitatud vältida laktoosi.

Apteekides on, aga ms pole täheldanud, et need töötaks. Samuti nagu need laktoosivabad tooted, ikka tekitavad vaevusi. Ma ikka ka väldin manustamist.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Laktoositalumatu keha ei tooda ensüümi, mis laktoosi lagundab. Seda ensüümi – laktaasi – saab apteegist osta.

+3
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 68 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Ebaõiglus- dieeditajad ja eritoitased