Mul muide õde on selline, kes ka söögi pärast üritusi ootab ja hiljem arvustab, et pererahval peaks piinlik olema, kui mingi salat vm otsa saab. Seda, millist hobuseeinet ta ise sisse sööb, ta ei näe, piinlikkustundest rääkimata. Minul on justnimelt tema õgardluse pärast plass kuskil peol olla ja ta pole muidugi ainus söödik. Mul on hea meel, et meie seltskonnas on säilinud selline prioriteetide efekt, et esmatähtsad on inimesed ja jututeemad, mitte toit v jook. Need on ka nagunii, aga ei tähtsusta inimesi üle. Olen küll põhjatult vana juba, aga see süldilaua-sündroom pole peale lapsepõlvest väljumist enam kuskil minu tutvusringkonnas eksisteerinud. Pean silmas siis klassikalist külm-soe-magus-alkohol-kohv lauda, kus taga inimesed tundide viisi liikumatult istusid ja sõna otseses mõttes õgisid.
Ma arvan, et su õde on normaalne inimene ning erinevalt sinust ei ole tal toiduga väärastunud suhe. Oled anorektik või buliimik äkki?
Pole kusagil öelnud, et toit on tähtsam, kui inimesed. Aga see on oluline. Ka see, et seda jätkuks ja see oleks väga maitsev.
Inimesed istuvad sünnipäeval vms sellisel peol umbes 7h. Mul oleks piinlik, kui mul ei oleks neile pärast esimest tundi midagi pakkuda. Sooja toitu ei paku, küll aga rikkalik külmlaud, magus, shampanja, vein ning muu kokteilimaterjal.
Mitte ei usu, et sa alates 1980 (mil sa ilmselt lapsepõlvest väljusid) pole oma tutvusringkonnas rikkalikult kaetud lauda näinud.
Sa ikka tahad nii väga mind enda moodi arvama panna, et peo tähtsaim osa on toit? Kulla proua – sain juba aru, et see on sinul nii. Mina ootan pidu, et näha oma sõpru, kuulda uudiseid, näha teisi ja näidata ennast (jeesus, et sa nüüd jälle valesti aru ei saaks!). See vältab aega ja loomulikult selle kestel süüakse-juuakse, aga kokku ei tuldud toidu pärast. Räägin, et minu sõprusringkonnas on säilinud inimsuhte olulisus, mitte ei kummardata seitse tundi karbonaadi.
Rikkalikult kaetud laud ei tähenda selle taga seitset tundi söömist. Normaalne inimene, kui ta on sunnitud liikumatult istuma, sööb selle aja jooksul ühe korra kõhu täis ja õhtu lõppedes siis ehk tüki kooki vm. Mitte ei käi need hambad kõik see aeg.
Kas ma pean aru saama, et inimene, kes hoolib oma tervisest, toitub normaases koguses ning kel puudub väljaveninud magu, on anorektik ja buliimik? Muide viimased võivad metsikuid koguseid süüa ja antud konteksti ei sobitu.
Kas tuleb aru saada, et kui pererahvas on arvestanud normaalne+ koguse toitu, aga seitsme-tunni-sööjad selle esimese paariga hävitavad, peab neil, võõrustajatel, piinlik olema, mitte sööjatel, kelle taldrikud on kogu olengu ajal permanentselt kuhjas täis?
Väga veider seltskond teil!
NB! Ma ei ole aastaarvudest rääkinud. Aastal 1980 olin alles 6-aastane.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt 05.04 14:57; 05.04 15:13; 05.04 15:24; 09.04 16:53; 09.04 17:32; 10.04 10:14; 11.04 08:33; 11.04 09:16;