Tere.Uuselamurajoon 16 aastat vana. Naaber(praegu 50 ringis) jättis alguses tavalise inimese mulje. Umbes 4 aastat hiljem toimus ühe pisikese lapse seksuaalne ärakasutamine ohvrist 5 aastat vanemate lapste poolt. Tean,sest järgmiseks valiti välja minu tollal 4-aastane laps, ent lapsel õnnestus lahti rabelda ning suutsin kohe nii sekkuda kui tunnistused kätte saada. Ohvri ema aga tunnistas, et oli kaks aastat tema lapse kallal toimepandavaga kursis, ei soovi naabriga tülli minna “sellise asja” pärast ja anus mind, kuna minu laps ju pääses, politseisse avaldust mitte teha. Suuliselt olin lastevastaste kuritegude spetsialistiga juba suhelnud ja ta oli mind hoiatanud kuna videod/videote tegemine mängus,peab selle taga olema täiskasvanu ning tema praktika kohaselt on hälbelise käitumisega alaealine ka ise seksuaalselt ärakasutatud. 16 aastat on andnud kätte teadmise, kes see täiskasvanu meie lähikonnas olla võib. Kaks aastat tagasi tekkis olukord, kus lihtsalt ütlesin talle, et tean, mida ta teinud on (ei midagi täpsemat..maja müük käib, et eemale saaks). Peale minu väljaütlemist on mees asunud rünnakule-aasta tagasi tegi Lastekaitsesse valekaebuse, justkui meie laps oleks kodutu ja ei käivat koolis (tegemist väga hea kooli hea õpilasega). Mina aga pidin käima lastekaitses ja tõestama, et ma pole kaamel. Nüüd on ta teada saanud lapse perekonnanime ja nädal tagasi helistas lapse kooli, sest lapse olümpiaaditulemuste tõttu leiab tema kooli netist – ja väitis lapse narkootikume ja alkoholi tarvitavat. Noorsoopolitsei abistas, helistasid ise kooli ja ütlesid, et koolile edastatu on vale. Kogu aeg olen taganenud, lootnud, et kui ise ei sega teisi, jäetakse ka meid rahule, ent ilmselt on tal meie aeda suunatud kaamera, ta näeb,millal ma kodunt lahkun. Olen teda näinud meie aias. Nime guugeldasin lõpuks, sest ta nimi oli elanike grupis (kogemata või meelega) kirja pandud nii, et üks täht vale ja netist midagi ei leidnud. Nüüd näen, et tegemist Peda lõpetanud mehega, kes töötanud mitmetes koolides – igas mõni aasta. Ühest koolist vallandatud, teistest lahkumise põhjust netist ei leia. Noorsoopolitseist soovitati panna ise kaamera meie aeda jälgima, aga kuidas saaksin teada, kas tema meie aeda jälgib- mingi seade on tal seinal, ent ei tea, mis tegevusraadiusega. Kas polisei tegeleks avaldusega, kui sooviksin tuvastada tema seadme tegevusraadiust. Koolis klassijuhataja kiitles, et kuna olen andnud koolile õiguse lapse isikuandmeid avaldada, võivat nad järelikult suvalise helistajaga alaealisest lapsest rääkida!? Meedia pool pöördudes ei saaks ma kunagi oma maja müüdud. Veebikonstaabel -kuidas toimida?
Esileht › Veebikonstaabel › ebaseadusliku jälitustegevuse tõestamine
Teema: ebaseadusliku jälitustegevuse tõestamine

Tuleb päris tuttav ette… kahjuks. See, kuidas lastekaitset kasutatakse ära isikliku kättemaksu vahendina ja eeskujulikule õpilasele poogitakse külge kodutu narkari silt. Tean omast käest, et sellised pervod suudavad jätkata lõpmatuseni, aastaid. Ja mida rohkem üritad ignoreerida (tavaline ametnike soovitus!), seda suurem hasart kiusajal jätkata tekib. Suurimaks kannatajaks on siin aga laps.
Siin oleks nüüd täpselt see koht, kus ameti-isikud võiksid näidata, mille eest me maksumaksjatena neile palka maksame. Õige oleks jätta teid rahule, ning selle asemel suhelda ka selle kaebuste genereerijaga (kas või natukenegi). Tavapärane praktika on kahjuks ametiisikutel niisugune, et kogu nende aur kulub ära ohvri töötlemise peale – ohver on ainuke, kes peab ennast muutma, minema psühholoogi/psühhiaatrite juurde, ignoreerima pikaajalist kiusamist jne. Põhjusega ei tegeleta. Ent kuni põhjusega ei tegeleta, probleem ei lahene.
Praegune elu on selline, et lastekaitsjad tegelevad ainult laste kaitsmisega vanemate endi eest. Kui aga vanemad pöörduvad lastekaitsesse, paludes kaitset näiteks perverdist naabri eest, siis nad seda ei saa, vaid kaebus pööratakse tavaliselt ikkagi vanemate vastu ja hakatakse uurima hoopis vanemaid. Ning kui oled suutnud meeletu tööga neile tõestada, et sina emana polegi oma lapsele ohtlik, probleem on hoopis mujal, siis hakatakse sulle rääkima, “Kahjuks meil on väga palju tööd ja me ei saa aidata, me ei jõua igale poole.” Ilmselgelt on see lastekaitsjate vale – üks korralik jutuajamine tolle tegelasega võib teha imesid ja tunnikest selleks oma üliväärtuslikust tööajast näpistada ei võta tükki küljest. Sotsiaaltöötajatele on omane ohter enesekiitmine ja lapsevanemates deemonite nägemine. Arvesta sellega, kui nendega suhtled. Püüa nad saada nii kaugele, et nad nõustuksid tolle probleemipõhjustajaga vähemalt ühegi korra rääkima, või kutsuksid ta ümarlauale. Kuni nad keskenduvad ainult sinule ja su lapsele, jättes põhjustaja tähelepanuta, olukord ei saagi paraneda. Edu!

Kujutan ette, et kui kahtlane isik luusiks mööda minu aeda, kutsuksin politsei. Miks sa pole seda teinud? Politsei peaks isiku kinni, vestleks temaga, selgitaks põhjuse. Kui arvad, et lapsi nillib, teata politseisse. Nad saavad ju olukorda kontrollida kas on kahtlane materjal olemas või ei. Mingi jabur jutt, et naabrinaine käis palumas: ära pöördu politseisse. Sinul on oma mõistus ja ise tead, mida teed. Lastekaitsest tõesti pole abi sinu probleemi puhul. Kõigest ühesõnaga teavita politseid. Oma kahtlustest, tähelepanekutest.

16 aastat on andnud kätte teadmise, kes see täiskasvanu meie lähikonnas olla võib. Kaks aastat tagasi tekkis olukord, kus lihtsalt ütlesin talle, et tean, mida ta teinud on (ei midagi täpsemat..maja müük käib, et eemale saaks).
Mis mänge sa mängid? Kui sul on kahtlus, et keegi naabritest lapsi ära kasutab, siis tuleb politseisse teatada, mitte naabrile mingeid vihjeid anda. Kui su kahtlustel on alust, on see naaber möödunud 2 aasta jooksul kindlasti paljudele lastele haiget teha jõudnud ja sina lihtsalt vihjad talle?
Ja otse loomulikult oleks pidanud kohe, kui vanemad lapsed su neljaaastast last ahistama hakkasid politseisse pöörduma. Selle asemel arutasid sa seda mingite teiste laste vanematega ja siis jätsid asja nii nagu see on? Miks ometi? Mingi järgmine mäng või? Sa ikka mõistad, et pedofiilia on tõsine kuritegu ja selliste asjadega tuleb tegeleda. Võimalik, et su oma lapski on selle aja peale mõne su hullu naabri ohver. Ta nüüd juba vanem ja ei ole iga hetk su silma all nagu neljaaastasena oli.

Esileht › Veebikonstaabel › ebaseadusliku jälitustegevuse tõestamine
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.