Mugavusteenused, mida kasutad vähe. Emotsiooniostud, mida hiljem tegelikult vähe kasutad jne.
Mu meelest on see nagunii elementaarne, et niisama raha tuulde ei loobi. Kui sul näiteks on mingi mega-andmeside pakett telefonis, aga sa mobiilset andmesidet kasutad minimaalselt, siis võta väiksem pakett, sest sa ei kasuta nii palju mahtu. Kui on lehe digitellimus, aga ei tule meelde, et lehte lugeda, siis pole mõtet ka tellimusel.
Soodsamate alternatiivide osas aga võib vaielda. Ma näiteks ei ole nõus ostma Valla vorsti (tarbin igasuguseid vorste nagunii vähe) või Poola sealiha. Ei soovi Terranova retuuse, need on küll SOODSAMAD osta, aga ei ole samaväärse kvaliteediga. Muidugi ei tähenda kallim asi alati paremat kvaliteeti, aga konkreetsete näidete puhul see paraku nii on, et saad küll odavamalt, aga kehvema. Kui on võimekus raha juurde teenida, siis harjumuspäraste toodete odavama alternatiivi vastu väljavahetamise peale pigem ei mõtleks.
Vähe kasutamine, no selle üle võib ka vaielda. Mul on kapis kleite, mida olen kandnud ühe korra. Aga ma ei taha käia igal üritusel samas riietuses, seda enam et kui ma harva käin. Mul on kodus tööriistu, mida kasutan heal juhul korra aastas. Aga on hea, et on olemas. Akutrell, haamer, saag, puursaag, lihvija, puiduhaamer (kummist otsaga), torutangid… Need muidugi ongi sellised, mida ostad väga harva, puiduhaamri ilmselt korra elus 😀 Kasutan seda siis, kui on vaja mööblit kokku panna või laiali lammutada (edasimüümise eesmärgil osadeks võtta). Ja siis muidugi perekooli klassika – villane mantel. Need panen selga harva, peenemale üritusele minnes. Muidu käin suvalise kilemantliga. Hädapärast saaks ju selle koerajalutusmantliga ka minna, aga veidi eblakas on endal olla siis.