Esileht Ajaviite- ja muud jutud Eesti arstid on muutunud poliitikuteks

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 71 )

Teema: Eesti arstid on muutunud poliitikuteks

Postitas:
sina123

Ma ei ole kunagi Eesti arstidest palju arvanud, kuid viimasel ajal on asi täiesti hulluks läinud.

Pole ma kunagi väga arstide juures käinud ja olen ise üritanud oma haigustega hakkama saada, kuid viimasel ajal on juba hirm ja tõrge arstide suhtes tekkinud. Siin on loetelu viimase aja kogemustest:

1) Perearst ei suuda juba 2 nädalat haiguslehte ära vormistada. Telefoni teel kätte ei saa, sekretäri kaudu edasi antud info tulemust ei anna.

2) Eriarsti huvitab vaid see, miks ma vaktsineerimata olen ning koostab peale visiiti niivõrd laimava, valeinfot täis ja jubeda epikriisi, et peale seda kaob igasugune julgus arsti külastada.

3) Nüüd loen meediast, et peaarst esitas V. Vooglaiu ja M.Helme kohta valekuriteoteate, mis küll kohtu poolt tagasi lükati.

Arstidel on keelatud olla poliitiline, ometigi nad viimasel ajal just seda ainult ongi. Mina ei tea, mille eest me neid makse maksame ja neid arste üleval peame, kui nad oma tööd enam üldse ei suvatse teha?

+25
-74
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Anonymous

Kuidas see epikriis poliitikaga seondub?

+36
-14
Please wait...
Postitas:
sina123

Seondub nii, et vaktsineerimisteema on ilmselgelt poliitiliseks muudetud ja kui ma oleks olnud vaktsineeritud, siis sellise solgiga poleks mind epikriisis üle valatud.

+19
-49
Please wait...
Postitas:
Vassikati

Ma ei ole kunagi Eesti arstidest palju arvanud, kuid viimasel ajal on asi täiesti hulluks läinud.

Pole ma kunagi väga arstide juures käinud ja olen ise üritanud oma haigustega hakkama saada, kuid viimasel ajal on juba hirm ja tõrge arstide suhtes tekkinud. Siin on loetelu viimase aja kogemustest:

1) Perearst ei suuda juba 2 nädalat haiguslehte ära vormistada. Telefoni teel kätte ei saa, sekretäri kaudu edasi antud info tulemust ei anna.

2) Eriarsti huvitab vaid see, miks ma vaktsineerimata olen ning koostab peale visiiti niivõrd laimava, valeinfot täis ja jubeda epikriisi, et peale seda kaob igasugune julgus arsti külastada.

3) Nüüd loen meediast, et peaarst esitas V. Vooglaiu ja M.Helme kohta valekuriteoteate, mis küll kohtu poolt tagasi lükati.

Arstidel on keelatud olla poliitiline, ometigi nad viimasel ajal just seda ainult ongi. Mina ei tea, mille eest me neid makse maksame ja neid arste üleval peame, kui nad oma tööd enam üldse ei suvatse teha?

Mis põhjusel sa nende arstide nimesid siia ei kirjuta, see on ju anonüümne foorum? Me kõik teame siis nendest arstidest eemale hoida, kes oma tööd ei soovi teha ja valetavad epikriisis.

+10
-25
Please wait...

Postitas:
Anonymous

Kogu see epikriisindus-digiloondus on üks viltune asjandus ja nii ei peaks see üldse käima – arstil on võimalus sinna ilma igasuguse vastutuseta kõike kirjutada, vigade parandamist süsteem ette ei näe, kõike, mis sinna kirjutatud, võtab järgmine arst absoluutse tõena.

See vaktsineerimis-epikriis on lapsemäng selle kõrval, et nagu sa meiliteel nt perearsti poole pöördud, siis tal on täielik vabadus või vist isegi kohustus kopeerida su kiri oma epikriisi järgmisele arstile lahkesti lugemiseks.

Ühesõnaga -süsteem iseenesest ei tohiks võimaldada arstil selliseid isiklikke hinnanguid epikriisi kirjutada.  Ükskõik mis teemal.

+12
-25
Please wait...

Postitas:
karmauhh

Aga miks sa siis oled vaktsineerimata?

+42
-19
Please wait...
Postitas:
kaarel

loll ja vaene olla on põhiõigus

+14
-9
Please wait...

Postitas:
sina123

Aga mis see sinu asi on?

+20
-35
Please wait...
Postitas:
Amatöör

Seondub nii, et vaktsineerimisteema on ilmselgelt poliitiliseks muudetud ja kui ma oleks olnud vaktsineeritud, siis sellise solgiga poleks mind epikriisis üle valatud.

Miks sa arvad, et kui sa oleksid vaktsineeritud, siis oleks epikriis parem olnud?  Minu arust on nüüd kõik arstid, kuigi hariduseks on märgitud rakenduslik eluülikool (juba selline tase on).

+13
-12
Please wait...

Postitas:
kurimoor

kuidas see vana ütelus oligi, et me saame sind aidata siis, kui sa ise ka ennast aidata püüad.

raske on aidata seda, kes ravisoovitusi eirab. täna kuulub sinna hulka ka vaktsineerimine.

ja mida sa silmas pead, kui räägid haiguslehe “ära vormistamisest”? kas leht lõppes kaks nädalat tagasi, aga veel ei ole vormistatud või mida?

+26
-16
Please wait...
Postitas:
sina123

kuidas see vana ütelus oligi, et me saame sind aidata siis, kui sa ise ka ennast aidata püüad.

raske on aidata seda, kes ravisoovitusi eirab. täna kuulub sinna hulka ka vaktsineerimine.

ja mida sa silmas pead, kui räägid haiguslehe “ära vormistamisest”? kas leht lõppes kaks nädalat tagasi, aga veel ei ole vormistatud või mida?

Seda, kuidas mind aidata, tean ma juba enne arsti poole pöördumist. Vastasel juhul raiskan seal lihtsalt aega. Koroona on mul ülikerges vormis läbi põetud ja mingit ohtu mulle ei kujuta. Nii et pole mul seda vaktsineerimisabi tõesti vaja.

Haigusleht lõpeb juba homme ja esmaspäeval lähen tööle tagasi, kuid tööandjal puudub siiani perearstilt info minu haiguslehel viibimisest.

+13
-27
Please wait...

Postitas:
sina123

Miks sa arvad, et kui sa oleksid vaktsineeritud, siis oleks epikriis parem olnud? Minu arust on nüüd kõik arstid, kuigi hariduseks on märgitud rakenduslik eluülikool (juba selline tase on).

Arvan nii sellepärast, et sellist jama ja jõledust pole ükski arst seni veel mu epikriisi kirjutanud.

Eluülikooliks võib TÜ arstiteaduskonda tõesti juba nimetada, sest sealt tulevad just noored ja äärmiselt oskusteta ning vastutustundetud arstid välja, kes peale vaktsineerimispropaganda muud ülikoolist omandanud polegi. Vanuses 35-50 arstide seas võib veel leida mõne arsti nime vääriva, aga uuem põlvkond pole vaatamata suurele konkursile erialal küll enam arsti nime väärt.

+6
-35
Please wait...
Postitas:
dewey

Eluülikooliks võib TÜ arstiteaduskonda tõesti juba nimetada, sest sealt tulevad just noored ja äärmiselt oskusteta ning vastutustundetud arstid välja, kes peale vaktsineerimispropaganda muud ülikoolist omandanud polegi.

Lihtsalt infoks, et arstiks ei õpita poolteist aastat (nagu see pandeemia meil kestnud on).

+19
-6
Please wait...

Postitas:
tsupsti

Aga mis see sinu asi on?

Kas sa sellisest asjast oled kuulnud, et kui sul on õigused, siis on sulmka kohustused ühiskonna ees.

+21
-13
Please wait...
Postitas:
tsupsti

Miks sa arvad, et kui sa oleksid vaktsineeritud, siis oleks epikriis parem olnud? Minu arust on nüüd kõik arstid, kuigi hariduseks on märgitud rakenduslik eluülikool (juba selline tase on).

Nimeta üks arst ilma kõrghariduseta

+9
-2
Please wait...

Postitas:
sina123

Eluülikooliks võib TÜ arstiteaduskonda tõesti juba nimetada, sest sealt tulevad just noored ja äärmiselt oskusteta ning vastutustundetud arstid välja, kes peale vaktsineerimispropaganda muud ülikoolist omandanud polegi.

Lihtsalt infoks, et arstiks ei õpita poolteist aastat (nagu see pandeemia meil kestnud on).

Arstide tööd on poliitikutest haiglate juhatuse liikmed mõjutanud palju pikemalt kui viimased 1,5 aastat.

+5
-12
Please wait...

Postitas:
sina123

Aga mis see sinu asi on?

Kas sa sellisest asjast oled kuulnud, et kui sul on õigused, siis on sulmka kohustused ühiskonna ees.

Mida siin ühiskondlikest kohustustest rääkida, kui arstid enam oma elementaarsetest töökohustustest ja kutseeetikast kinni pidada ei suuda.

+8
-18
Please wait...
Postitas:
Anonymous

Selles mõttes pole siin mingit poliitikat, et arstiid ongi selles osas erinevad, et mõned neist kirjutavad maad ja ilmad epikriisi kokku (kuni patsiendi näoilmeni välja) ja teine osa kirjutab lühidalt väga minimaalse. Perekooliski oli kord üks lugu, kus üks rase läks arsti või ämmaemanda vastuvõtule ja muu jutu seas kurtis, et mehega parasjagu suhted nadid. Pärast luges seda kõike digiloost. Mulle isiklikult meeldib üks eriarst, kelle epikriisid on alati – nii palju kui vaja ja nii vähe, kui võimalik. Temaga on vabam rääkida, kui mõne teisega, kes tunneb kohustust kõik digiloos välja tuua.

+13
-2
Please wait...

Postitas:
kurimoor

Haigusleht lõpeb juba homme ja esmaspäeval lähen tööle tagasi, kuid tööandjal puudub siiani perearstilt info minu haiguslehel viibimisest.

sellega on nõnda, et kui perearstikeskusel ei ole kõige uuemat sorti tarkvara, siis muutub haigusleht tööandjale nähtavaks siis, kui leht on lõpetatud. kui leht homme lõpetatakse, näeb seda ka sinu tööandja.

haiguslehel viibimisest teavitasid sa ju oma tööandjat ise esimesel võimalusel, kui haiguslehele jäid.

+20
-2
Please wait...

Postitas:
paadund perekoolik

Praegust olukorda arvestades peabki põhimõtteliste mittevaktsineerijate elu mõnevõrra keerulisem olema. Nii et kõik on õiglane.

+20
-14
Please wait...
Postitas:
Mätas

Seda, kuidas mind aidata, tean ma juba enne arsti poole pöördumist. Vastasel juhul raiskan seal lihtsalt aega. Koroona on mul ülikerges vormis läbi põetud ja mingit ohtu mulle ei kujuta. Nii et pole mul seda vaktsineerimisabi tõesti vaja.

Perearstil pole mitte mingit kohustus ega ka õigust sinu tööandjat haiguslehest teavitada. Töölepinguseaduse järgi on see sinu kohustus.

Haigusleht lihtsalt liigub edasi töösndjale, kui arst selle lõpetab.

Ehk arst käitub täiesti korrektselt ja sina oled loll.

+31
-4
Please wait...

Postitas:
AmandaRosaalie

Seda, kuidas mind aidata, tean ma juba enne arsti poole pöördumist. Vastasel juhul raiskan seal lihtsalt aega. Koroona on mul ülikerges vormis läbi põetud ja mingit ohtu mulle ei kujuta. Nii et pole mul seda vaktsineerimisabi tõesti vaja. Haigusleht lõpeb juba homme ja esmaspäeval lähen tööle tagasi, kuid tööandjal puudub siiani perearstilt info minu haiguslehel viibimisest.

Ja miks sa raiskad eriarsti aega, kui sa niikuinii kõike ise omaenese tarkusest tead? Perearstiga haiguslehe vormistamine on arusaadav ja seda peaks ta ka tegema. A miks sa sinna eriarsti juurde aega raiskama läksid? Perearst ilmselt üle koormatud. Ega sul muud üle jää, kui veelkord talle enda haiguslehte meelde tuletada ja loota, et seekord ära teeb. Ja ära siis rohkem arstide aega raiska, nad ei meeldi sulle niikuinii ja neist targem oled sa ka niikuinii.

+19
-7
Please wait...

Postitas:
Kaegu007

Kuidas see epikriis poliitikaga seondub?

Sest igaüks, kes tänapäeval midagi vaktsiinidest räägib (või tervisest üldse?) on poliitik 😀

+1
-2
Please wait...

Postitas:
kolmega

Perekooliski oli kord üks lugu, kus üks rase läks arsti või ämmaemanda vastuvõtule ja muu jutu seas kurtis, et mehega parasjagu suhted nadid. Pärast luges seda kõike digiloost.

Sa siis ütled, et nadid suhted mehega ei puutugi rasedusse?

+2
-6
Please wait...

Postitas:
marii79

Uue korralduse kohaselt on KÕIKIDEL arstidel kohustus KÕIKI patsiente vaktsineerimisevajaduse suhtes nõustada. Juhul kui oled läbi põdenud, siis oleksid pidanud seda ka arstile ütlema.

Jah epikriisi pannakse kõik kirja, mida patsient räägib. Ehk siis ei ole vaja niisama käia arsti juures plakutamas ja igasugust rumalust suust välja ajamas. Arst just peabki kõik patsiendi öeldu sõna-sõnalt kirja panema, et ei ole pärast kurtmist, et aga ma ju täpselt nii ei öelnud. Nt kui patsient väidab, et tal on peas udu tunne, siis epikriisi lähebki, et patsiendil sõnul on tal peas udu tunne jne. Isiklikult olema ma nt saanud kaebuse vale andmete esitamise eest epikriisis, kui kirjutasin, et patsient ei soovi pöörduda psühhiaatri poole, kuigi seda on korduvalt soovitatud; jah patsient tõesti ei öelnud otse, et ta ei soovi minna psühhiaatri juurde, vaid ütles, et “ta ei ole peast soe ja ei vaja hulluarsti”. Ma isiklikult ootan aega kui kõik kabinetis salvestatakse ja siis ei pea nende jaburate kaebustega tegelema ja on olemas otsene videotõestus. Ja otse loomulikult kopeeritakse patsiendi e-kiri epikriisi kui see sisaldab tervisega seotud infot- arst ei ole kohustatud patsiendi e- kirja sisu ümber jutustama, vaid kiri täies pikkuses lähebki epikriisi.

+24
-3
Please wait...

Postitas:
Anonymous

Digilugu muutub kolahunnikuks, kui kõik sinna kirja panna.  Vanasti jäi arstiga räägitu kabinetiseinte vahele, nüüd laotakse kõik netti. Mina isiklikult väldin neid arste, kes tunnevad vajadust kõike epikriisi kirja panna. Naissoost arstid kirjutavad üldjuhul pikemaid “romaane” kui meessoost arstid. Nojah, muidugi võib halvad suhted mehega epikriisi üles kirjutada, aga mina vahetaks selle järel arsti – iga mu sõna arstile ei ole netti pistmiseks.

+5
-9
Please wait...

Postitas:
kolmega

Nojah, muidugi võib halvad suhted mehega epikriisi üles kirjutada, aga mina vahetaks selle järel arsti – iga mu sõna arstile ei ole netti pistmiseks.

Kui rase räägib ämmaemanda visiidil halbatest suhetest mehega, siis see on järelikult tema jaoks oluline – järelikult on ka oluline see epikriisi kirja panna. Kui patsient räägib oma suhteprobleemidest ortopeedile/gastroenteroloogile/silmaarstile, siis jah, see ei ole asjassepuutuv ja patsient võiks edaspidi end jälgida ja rääkida arstile konkreetse haigusjuhuga seotud kaebustest. Rasedusaegsed suhteprobleemid on rasedust jälgiva meediku jaoks ohumärk!

+11
-5
Please wait...

Postitas:
Anonymous

Kuidas võtta. Mul on nt eakas tädi, kes oma kirju digiloos nähes hakkas perearstiga suhtlema poole harvemini ja helistades (põhjus suhtlemiseks täitsa olemas). Kas see peaks ikka eesmärk olema.

Või nt mu enda viimane kogemus. Mõlemad arstiga nõus, et diagnoos epikriisis on vale. Ühest küljest öeldakse, et no saa aru – arst on ka kõigest inimene, aga samas normaalset parandusviisi ette pole nähtud.

Nii üldisemalt võttes – arstivisiit on paljude jaoks paras eneseületus.  Seda tunnet ei tohiks ära võtta, et ma ikka natuke võin pabistada või mõne sõnaga eksida, ilma et see kuhugi kohe üles kirjutatakse.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Tiaret

Arvan nii sellepärast, et sellist jama ja jõledust pole ükski arst seni veel mu epikriisi kirjutanud

Nagu näiteks mida siis?

+4
-3
Please wait...

Postitas:
freyafefa

Sa kasutad seda ütlemist veidi vales kohas. See käiks pigem selliste juhtude kohta, kus ülekaaluline võtab kaalus alla lisaks tabletisöömisele või inimene vähendab ise stressi oma elus lisaks antidepressantidele jne.

+3
-4
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 71 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Eesti arstid on muutunud poliitikuteks