Vale on neid teemasid kustutada, meil ei ole sovjetiaeg, et inimesed peavad vaikima ja vait olema. Keegi ei avalda lapse nime ja ei hakka siin spekuleerima, aga muredest on õigus rääkida ja nende üle arutleda.
Lapsevanematel on õigus arutleda ja rahuneda, sest paljud lapsevanemad viivad homme oma lapsed lasteaeda ja kõigil on mure, et mis võib juhtuda.
Minul oli tänase õnnetusega meeles, kuidas Lasnamäe lasteaias sai laps surma. Minu vanemad lapsed käisid tollal samuti lasteaias ja olid surma saanud lapsega samas vanuses. Kõik tuli täna meelde, et kuidas ma oma laste lasteaia juhatajat palusin, et meil viidaks õue pealt ohtlikud kivid ja atraktsioonid ära, siis käis hoolekogu juht uuesti palumas, et viige ära, üks laps juba kukkus ja sai viga. Ei toimunud midagi, linna leping erakonnaga või mingi muu udune põhjendus mida me teada saime. Siis sai laps teises lasteaias surma ja juba ülejärgmine päev olid meie lasteaia õuest ohtlikud esemed, atraktsioonid ja muud asjad kadunud.
Sellist ohtudele viitamise ignoreerimist kasutavad kahjuks endiselt juhatajad. Vanemate ja kasvatajate mure on nagu tühine ja kui juhataja on kovi-i poolt määratud, siis mõnigi kord on kuulda, et lapsevanemate muresid justkui naeruvääristatakse. Ma olen koguaeg mõelnud, et kas selleks, et mõned inimesed hakkaksid normaalselt mõtlema ja tegutsema, nii nagu oleks vaja, peab laps surema?
Te võite siin teemasid kustutada, aga lapsevanematel on õigus teada ja arutleda kuhu nad oma lapse annavad hoida, miks õnnetused juhtuvad ja kuidas saaks neid ära hoida.