Esileht Koroonaviirus COVID-19 Eesti fitness- ja spordiklubid on hädas

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 110 )

Teema: Eesti fitness- ja spordiklubid on hädas

Postitas:
Kägu

Ma ei saa hästi aru, millele sa vastu vaidled. Fakt, et inimkontrollita klubides saab käia tõendita ja teistes ei saa, mis siis ka kannatavad majanduslikult. Myfitnessi omanikele ei kuulu kõik inimkontrollita klubid Eesti, on ka palju teisi. Vahet pole, milline klubi osa parajasti kahjumit tekitab, jõusaal, rühmatrenn vm, aga käibed on langenud drastiliselt piirangute tōttu ja valitsusel on sellest kama kaks.

Käibed on langenud koroona, mitte piirangute tõttu. Piirangud on vaid üks osa sellest. Ja mina arvan, et kui ettevõte ei suuda 1.5 aastaga ümber orienteeruda grupitrennidelt muule, siis ei tasu süüdistada valitsust, vaid iseenda äriplaani. Võib olla ongi jõusaale (neid inimkontrolliga) liiga palju, tõesti – ja võib olla nad üldse oma aja ära elanud. Kõik ju automatiseerub, koroona ajal üha kiiremini. Ja selles pole valitsus süüdi.

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Käibed on langenud koroona, mitte piirangute tõttu. Piirangud on vaid üks osa sellest.

Konkreetselt peale vaktsiinipassi kehtestamist langesid käibed, enne seda oli kõik ok. Inimesed (eriti sportlikud ja terved) ei karda seda haigust.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

aastaga ümber orienteeruda grupitrennidelt muule, siis ei tasu süüdistada valitsust, vaid iseenda äriplaani.

Eriti ülbe suhtumine. Oled valitsuse nõunik vōi?

Rääkimata sellest, et ka kõik “muu” on alla käinud, v.a. klubides, kuhu saab passita sisse, st inimtööjõuta klubides.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

õib olla nad üldse oma aja ära elanud. Kõik ju automatiseerub, koroona ajal üha kiiremini. Ja selles pole valitsus süüdi.

Need ei ole oma aega ära elanud! Vt kas või Sparta näidet. Inimesed soovivad käia jõusaalis, aga seda lihtsalt ei võimaldata valitsuse kehtestatud piirangute tõttu. Mul on tuttavaid, kes nuputavad erinevaid skeeme klubides sportimiseks ilma passita, tahtmine on suur ja küüniline on väita, et need klubid on oma aja ära elanud. Absoluutselt 100% on klubide allakäik valitsuse süü!

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Käibed on langenud koroona, mitte piirangute tõttu. Piirangud on vaid üks osa sellest.

Konkreetselt peale vaktsiinipassi kehtestamist langesid käibed, enne seda oli kõik ok. Inimesed (eriti sportlikud ja terved) ei karda seda haigust.

aga kardavad paaniliselt süsti? 😉

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei karda (paaniliselt!) süsti, vaid põhimõtteliselt ei ole nōus tegema enda peal meditsiinikisi protseduure, mida nad reaalselt ei vaja. Paljud on läbi põdebud ja reaalselt neile ei hakkagi see haigus külge enam. Vähemalt on tõenäosus selleks oluliselt väiksem kui süstijatel.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei karda (paaniliselt!) süsti, vaid põhimõtteliselt ei ole nōus tegema enda peal meditsiinikisi protseduure, mida nad reaalselt ei vaja. Paljud on läbi põdebud ja reaalselt neile ei hakkagi see haigus külge enam. Vähemalt on tõenäosus selleks oluliselt väiksem kui süstijatel.

ju ei ole siis spordiklubis käimine  eriti oluline. valikute küsimus, nagu enamasti kõik siin elus.

aga haiguse läbi põdenutel on ju pass olemas.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

ju ei ole siis spordiklubis käimine  eriti oluline. valikute küsimus, nagu enamasti kõik siin elus. aga haiguse läbi põdenutel on ju pass olemas.

On küll oluline, aga isikuvabadus on olulisem.
Loomulikult on inimestel mingisugused prioriteedid. Näiteks suure tõenäosusega valiksid paljud inimesed surma asemel invaliidistumise, aga see ei tähenda, et nad sooviksid invaliidid olla.

Läbipõdemise pass kehtib (täiesti põhjendamatult) ainult 6 kuud. Pole mõtet lolli mängida.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

ju ei ole siis spordiklubis käimine eriti oluline. valikute küsimus, nagu enamasti kõik siin elus. aga haiguse läbi põdenutel on ju pass olemas.

On küll oluline, aga isikuvabadus on olulisem.

Loomulikult on inimestel mingisugused prioriteedid. Näiteks suure tõenäosusega valiksid paljud inimesed surma asemel invaliidistumise, aga see ei tähenda, et nad sooviksid invaliidid olla.

Läbipõdemise pass kehtib (täiesti põhjendamatult) ainult 6 kuud. Pole mõtet lolli mängida.

ega siis polegi muud, kui omikroni oodata…

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ära aja jama. Mine ja vaata spordiklubide käibeid, võrreldes 2019-ga oli juba 2020. käibed väiksemad, isegi perioodidel, kus polnud mass-sulgemisi, sama lugu 2021. I ja II kvartaliga. Eriti naeruväärne on see viimane lause, et inimesed haigust ei karda. Kardavad loomulikult, ainult eriti enesekindlad või eriti lollid ei karda.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on tuttavaid, kes nuputavad erinevaid skeeme klubides sportimiseks ilma passita, …

Just-just, täpselt nii – kellel on tahtmine, käib ka praegu jõusaalis, passiga või passita. Seega polegi põhjust väita, et piirangud käibelanguse taga on. Klientuuri huvide muutus ning hirm haiguse ees on suurem tegur kui piirangud, millest saab mööda minna. Sa ju ise kinnitad oma jutuga minu väidet.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Käibed on langenud koroona, mitte piirangute tõttu. Piirangud on vaid üks osa sellest. Ja mina arvan, et kui ettevõte ei suuda 1.5 aastaga ümber orienteeruda grupitrennidelt muule, siis ei tasu süüdistada valitsust, vaid iseenda äriplaani. Võib olla ongi jõusaale (neid inimkontrolliga) liiga palju, tõesti – ja võib olla nad üldse oma aja ära elanud. Kõik ju automatiseerub, koroona ajal üha kiiremini. Ja selles pole valitsus süüdi.

See, et inimestel ei lasta enam ka negatiivse testi esitamisel spordiklubi külastada, on küll otsesetl meie valitsuse otsus. Ja kui see jätkub nii ka pärast 10. jaanuari, mis on tänases olukorras ilmselgelt absoluutselt põhejendamatu, siis võib ka väita, et valitsusel on savi nii spordiklubidest kui nende külastatajatest.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Napas oled või? Ma terve ja trenniskäijana kardan seda haigust rohkem kui mõni paks lodev kodusolija!

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on tuttavaid, kes nuputavad erinevaid skeeme klubides sportimiseks ilma passita, tahtmine on suur ja küüniline on väita, et need klubid on oma aja ära elanud. Absoluutselt 100% on klubide allakäik valitsuse süü!

Sinu tuttavad on lihtsalt alaharitud. Miks sa sellistega suhtled, ise samasugune?

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

See, et inimestel ei lasta enam ka negatiivse testi esitamisel spordiklubi külastada, on küll otsesetl meie valitsuse otsus. Ja kui see jätkub nii ka pärast 10. jaanuari, mis on tänases olukorras ilmselgelt absoluutselt põhejendamatu, siis võib ka väita, et valitsusel on savi nii spordiklubidest kui nende külastatajatest.

Mis mõttes “kui”? See öeldi juba ammu välja, et jätkub. Kus sa elanud oled? Uhhuumaailmas?

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis mõttes “kui”? See öeldi juba ammu välja, et jätkub. Kus sa elanud oled? Uhhuumaailmas?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

See, et inimestel ei lasta enam ka negatiivse testi esitamisel spordiklubi külastada, on küll otseselt meie valitsuse otsus.

Sa päriselt arvad, et kui valitsus lubaks neg. testi (pcr mõtlen, kiirtestid pole ju arvestatavad, keegi nende kohta tõendit ei anna ja spordiklubi vaevalt et soovib tööle võtta inimest, kes hakkaks teste ukse taga tegema) alusel trenni teha, siis käive tõuseks? Iga kord enne trenni käib kodanik eelmisel päeval või üle-eelmisel testimas ning maksab 40-60€? Mitte keegi ei teeks seda ja spordiklubidel poleks neg testi tõendist mitte midagi kasu. Ainus, mis juhtuks, oleks see, et hakataks ka neid tõendeid võltsima ning see on arvatavasti lihtsam kui vaktsineerituse või läbipõdemise tõendi võltsimine.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa päriselt arvad, et kui valitsus lubaks neg. testi (pcr mõtlen, kiirtestid pole ju arvestatavad, keegi nende kohta tõendit ei anna ja spordiklubi vaevalt et soovib tööle võtta inimest, kes hakkaks teste ukse taga tegema) alusel trenni teha, siis käive tõuseks? Iga kord enne trenni käib kodanik eelmisel päeval või üle-eelmisel testimas ning maksab 40-60€? Mitte keegi ei teeks seda ja spordiklubidel poleks neg testi tõendist mitte midagi kasu. Ainus, mis juhtuks, oleks see, et hakataks ka neid tõendeid võltsima ning see on arvatavasti lihtsam kui vaktsineerituse või läbipõdemise tõendi võltsimine.

Ära vaevu, need vastuvaidlejad on nii rumalad, et nad ei saa aru, ammugi ei jaga nad rahast midagi.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kannatavad spordiklubid, mis kasutavad inimtööjõudu. Moodsamad klubid (kaasa arvatud MyFitnessi tütarklubi Gym!) pole sugugi nii miinuses.

Jah, see on tõsi. Sest nendesse saab ilma passita end sisse nihverdada. Ehk siis korralikud ja seaduskuulekad kannatavad.

Ühtede ja samade omanike MyFitness on korralik ning Gym! mittekorralik? 😀 Milline isiksuste lõhestumine.

Jah, passi pärast. Suvel, kui piiranguid polnud, olid tenniseväljakud 100% broneeritud ja isegi jõusaalides palju rahvast.

Jõusaalides on praegugi piisavalt rahvast. Grupitrennid on need, mis on kadunud ja mis rahakotti oodatud tulu ei too.

Ma ei saa hästi aru, millele sa vastu vaidled. Fakt, et inimkontrollita klubides saab käia tõendita ja teistes ei saa, mis siis ka kannatavad majanduslikult. Myfitnessi omanikele ei kuulu kõik inimkontrollita klubid Eesti, on ka palju teisi.

Vahet pole, milline klubi osa parajasti kahjumit tekitab, jõusaal, rühmatrenn vm, aga käibed on langenud drastiliselt piirangute tōttu ja valitsusel on sellest kama kaks.

Jah, aga pöördumisele oli ju alla kirjutanud ka 24/7Fitness, millel ainult automaatteenusega klubid ongi, mitte ühtegi inimkontrolliga klubi, ja ma olen ise ka suht veendunud, et sinna on võimalik ka ilma passita sisse saada. Neil siis ju sinu jutu järgi ei tohiks mingit muret olla?

Ei saa sinna ilma passita sisse! Kontrollitud!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei saa sinna ilma passita sisse! Kontrollitud!

Tore. Aga tegelikult arvan, et saab küll. Loomulikult õpetama ei hakka.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on tuttavaid, kes nuputavad erinevaid skeeme klubides sportimiseks ilma passita, …

Just-just, täpselt nii – kellel on tahtmine, käib ka praegu jõusaalis, passiga või passita. Seega polegi põhjust väita, et piirangud käibelanguse taga on. Klientuuri huvide muutus ning hirm haiguse ees on suurem tegur kui piirangud, millest saab mööda minna. Sa ju ise kinnitad oma jutuga minu väidet.

Täpselt. Mina ei ole küll jõusaalis käija, aga nt. ujulas käisin varem tihti. Sel aastal pole käinud, kuigi olen vaktsineeritud ja passitatud. Lisaks olen käinud ka varasemaga võrreldes vähem nt. teatris ja kinos ning muudes rahvarikastes kohtades. Kuigi ma saaks. Aga ma ei taha.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Napas oled või? Ma terve ja trenniskäijana kardan seda haigust rohkem kui mõni paks lodev kodusolija!

Pöördu oma hüsteeriaga siis psühhiaatri poole, see ei ole ju päris normaalne, kui sa oma dooside ja tõhustusdoosidega ikka paaniliselt kardad?

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa päriselt arvad, et kui valitsus lubaks neg. testi (pcr mõtlen, kiirtestid pole ju arvestatavad…

Miks nad siis arvestatavad ei ole? Paremad ikka, kui vaktsineeritute üldse mitte mingi test.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Wow, sa oled nii tark. Ütle veel üks kord uhuuu ja siis mine loe uuesti ja mõtle, millele sa vastad, totakas.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Wow, sa oled nii tark. Ütle veel üks kord uhuuu ja siis mine loe uuesti ja mõtle, millele sa vastad, totakas.

Sa ei oska lugeda, mida sa kirjutasid ja millele ma vastasin?

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pöördu oma hüsteeriaga siis psühhiaatri poole, see ei ole ju päris normaalne, kui sa oma dooside ja tõhustusdoosidega ikka paaniliselt kardad?

Napakas oled või? Vaktsineerimata inimesena ma loomulikult kartsin. Mingeid kopsukahjustusi saavad endale lubada need, kellele tervis oluline pole.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa päriselt arvad, et kui valitsus lubaks neg. testi (pcr mõtlen, kiirtestid pole ju arvestatavad…

Miks nad siis arvestatavad ei ole? Paremad ikka, kui vaktsineeritute üldse mitte mingi test.

Sa ei viitsi lauseid lõpuni lugeda või ei jõua mõte lihtsalt tihti kohale? Kirjutasin ju, et kes neid tegema hakkaks, ei tea. Mõelge ikka detailidele ka. Tuleb uksest 10 inimest, tahavad spordisaali, tõendit pole … mis edasi? Administraator asub teste tegema? Või jagab testid välja ja jälgib, et kõik ilusti õigesti kõike teeks? Ükshaaval või kõik 10 korraga? Ja siis kõik 10 seisavad järgmised 15 min leti taga ja ootavad, millal tulemused tulevad? Ja vahepeal sisenenud 5 tõendiga tüüpi ootavad veel kõige taga, millal ka administraatorini pääseks … Mis arvad, kuidas see tegelikult käibele mõjub, kasvatavalt või kahandavalt?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa ei viitsi lauseid lõpuni lugeda või ei jõua mõte lihtsalt tihti kohale? Kirjutasin ju, et kes neid tegema hakkaks, ei tea. Mõelge ikka detailidele ka. Tuleb uksest 10 inimest, tahavad spordisaali, tõendit pole … mis edasi? Administraator asub teste tegema? Või jagab testid välja ja jälgib, et kõik ilusti õigesti kõike teeks? Ükshaaval või kõik 10 korraga? Ja siis kõik 10 seisavad järgmised 15 min leti taga ja ootavad, millal tulemused tulevad? Ja vahepeal sisenenud 5 tõendiga tüüpi ootavad veel kõige taga, millal ka administraatorini pääseks … Mis arvad, kuidas see tegelikult käibele mõjub, kasvatavalt või kahandavalt?

Enne passe olidki testid ja toimisid ilusti.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

mis parata, kui sina kardad. teised ei karda. need normaalsemad sinust.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No mina nüüd juba oma kolme doosiga lõpetaks spordiklubi külastamise päevapealt, kui tõendi küsimine lõpetataks. Spordiklubi on ainus avalik ruum, kus ma hetkel maski ei kanna. Seejuures üritan valida kellaaegu, kui rahvast hõredamalt. On olnud ka paar juhust, kui olen kohale läinud ja kihe lahkunud, sest minu hinnangul on saal olnud ülerahvastatud. Ei karda ma mitte nii väga enda pärast, aga mul on kodus vaktsineerimata lapsed, kellele ma ka vaktsineeriruna võin viiruse viia. No mitte ei viitsiks nendega karantiinis ja isolatsioonis passida. Kardetavasti on minusuguseid veel, seega vaktsineerimistõendi kaotamine tooks küll osa kliente spordisaali tagasi, aga teise osa peletaks jälle eemale.

+4
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 110 )

Esileht Koroonaviirus COVID-19 Eesti fitness- ja spordiklubid on hädas