Lapsed on vanuses 1,5-2,5.
Meie lapsel on tekkinud ka protest lasteaeda minemisel. Ühel korral koguni hüsteeriahoo välja. Kaalume lasteaia vahetust.
Lasteaia protest on täiesti tavaline asi.
Selles vanuses paljud lapsed ei räägigi veel korralikult. Seega ei tohiks keel olla väga suur probleem, st palju need 1,5aastased venekeelsed lapsed siis räägivad?
Kui pikalt sa oled sisi jälginud rühmaelu,e t tead täpselt, et just venekeelsed lapsed on vägivaldsed? Kui isegi hommikul 15-20 minutit jälgida, tundub uskumatu, et selle ajaga käib seal mingi kõva peks…äkki on tõesti 1 venekeelne laps vägivaldne ja omistad kohe kõigile?
Kui õpetajad räägivad kõigiga eesti keeles, õpivad ka venekeelsed lasped end lasteaias peagi eesti keeles väljendama ja sinu hirm 1,5-2-aastaste keeleprobleemi ees kaob.
Lisaksin veel juurde ka, et see “rahvuslik agressiivsus” ei tähenda tegelikult valmisolekut lüüa. Rahvuslik ehk temperamendist tulenev agressiivsus seisneb ikkagi selles, kas inimene seisab enda eest või mitte, laseb endale liiga teha või mitte. Füüsiline agressiivsus on pigem kasvatuslik. Ma olen ise otseselt kaukaaasia päritolu ja võiks ju arvata, et minu lapsed on ka keskmisest agressiivsemat – nad on küll väga ekstravertsed, kuid ei ole kordagi olnud lasteaias kummalgi probleeme löömisega. Pigem avaldub see agressiivsus ääretus enesekindluses, julguses vastu hakata ja enda soove väljendada jne, kuid füüsiline vägivald on ikka kasvatuse küsimus, mitte rahvuse, temperamendi küsimus. Ma olen ka ise, võiks öelda, agressiivse iseloomuga, kuid see väljendubki enda seisukohtade eest võitlemises, vaidlushimulisus jne, mitte tingimata füüsilises pooles 🙂
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 01.07 14:46; 01.07 14:48;