Esileht Ajaviite- ja muud jutud Eestis on vaikiv ajastu tagasi? Põllu ääres sünnitamisest

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 133 )

Teema: Eestis on vaikiv ajastu tagasi? Põllu ääres sünnitamisest

Postitas:
Kägu

Veider sellist postitust lugeda selle leeri sulest, kes siin teemas tegelikult ise hoopis süüdistav pool on. SINA ju süüdistad ometi riiki, jumalat, Mäggit ja Kõrgveed seitsmes surmapatus,

Misasja??? 😀

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Delikaatsete isikuandmete puhul tuleb võtta nõusolek, selgitada jne. Vaevalt, et vahetult peale sünnistust naine selleks suuteline oli. Ausalt – natuke kohtlane on küll selle med.töötaja käitumine, et teen hops pildi ja panen FB üles!

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas isegi siis mitte, kui patsient ise seda soovib, ise nõus on? ehk siis seadus otsustab minu eest, mida ma enda andmetega teha luban ja mida mitte?

Ei, seadus ei otsusta sinu eest, mida sina tohid ja mida mitte – seadus otsustab, mida tohib ametiisik, sealhulgas medtöötaja, ja mida mitte. Sina avalda oma pilte kiirabi taustal palju tahad. Kiirabitöötaja ei avalda patsiendi pilte kiirabi taustal ka mitte siis, kui patsient talle loa andis. Suuline luba pole pealegi üldse mingi tõsine luba, luba peab olema taasesitatav. Jah, mõneti paranoiline olukord, aga kui seadus on selline, siis nii on.

Seaduse järgi on isa foto omanik ja kui isa andis nõusoleku jagada seda fotot Facebooki lehel, siis ei ole enam midagi öelda, et seadus seda keelaks.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 14 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kui isa tegi pilti ja jagas pilti, siis on tegu eksitusega. Kui isa tegi pilti kiirabitöötaja fotokasse või telefoni, ka sel juhul pole mitte kuidagi võimalik sellest järeldada, et ta soovis pildi jagamist sotsiaalmeedias.

No ma usun, et isa ja ema mõlemad on kõnevõimelised. Polegi vaja oletada ja järeldada, kas nad olid sotsiaalmeediasse postitamisega nõus. Seda saab neilt otse küsida. Kui nad nõus olid, siis mingit katastroofi küll selles postituses ei näe.

Med töötajatel on selliste postituste tegemine sotsiaalmeediasse tööandja poolt selgesõnaliselt keelatud. Imelik, et mõni töötaja teeb näo, et ei tea seda ja eirab reegleid.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Perekooli reeglites on kirjas, et tuleb olla viisakas teiste postitajate suhtes, säilita viisakus ja püsi palun teemas.

Kas perekooli reeglites midagi selle kohta ei ole, et tsiteeritud teksti moonutada ei tohi? Äkki sa ei moonutaks edaspidi ning seletaksid, miks sa minu teksti moonutasid – ja lõpetaks jutu mujale viimise?

Sorri, kui sa ei suutnud aduda, mis tekstist ma rääkisin.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 22 korda. Täpsemalt

Postitas:
ttriinu

Isa on rääkinud.

Valgas elava paari väike laps sündis eile maantee ääres teel Valgast Tartu. Isa tegi sest pildi ja lubas seda ka kiirabitöötajal kasutada, nüüd aga võib see tähendada töötajale töö kaotamist. See ajab isa vihaseks – nagu ka tõik, et tema kodulinnas üldse sünnitusosakond suleti.

Ta rääkis täna Delfile, et hakkas eile varahommikul koos oma naisega Valgast Tartusse sõitma. Naisel olid juba tuhud alanud. Täpselt poolel teel Tartusse võtsid nad siiski vastu otsuse kiirabi kutsuda.

Kiirabibrigaadile pole paaril mitte ühtegi etteheidet. “Nende töö ja hoolitsuse eest annan kümme punkti kümnest. Viis pluss,” ütles vastne isa. Sünnituse järel tegi mees kiirabibrigaadist, oma naisest ja vastsündinust ise pildi. Ta lubas kiirabitöötajal selle sotsiaalmeedias avaldada.

Nii läks lumepall veerema. “Positiivne päeva algus 🙂 Hommikul 6:43 aitasime metsavahel autos ilmale uue ilmakodaniku Mia – palju õnne,” kirjutas brigaadi liige Facebookis. Täna ilmus see uudisena kõigis suuremates uudiskanalites. Seetõttu aga ähvardab seda töötajat isegi töökohast ilma jäämine.

“Meil ei ole kiirabitöötajate mitte mingeid pretensioone. Kõik oli kooskõlastatud,” rõhutas lapse isa Delfiga vesteldes. Ta on mõelnud, et paneb pildi ise uuesti üles. Samuti on ta nõus kiirabitöötajaid nende tööandja ees kaitsma. Jutt sellest, et keegi võib foto pärast töö kaotada, ajab mehe aga vihaseks.

Paar oleks tahtnud sünnitada koduhaiglas, ent see pole 1. juulist enam võimalik. Just siis sulges sealne sünnitusosakond uksed. “Ma olen ka vihane, et Valga sünnitusosakond kinni pandi,” ütles mees nüüd.

Kui Delfi toimetus päeval Tartu Ülikooli kliinikumi poole pöördus, et juhtunu kohta kommentaar saada, vastati napilt, et õnnitletakse pere ning tänatakse ja tunnustatakse Tartu kiirabi.

Ema ja laps on praegu kliinikumis kosumas, mõlemad on hea tervise juures

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu arust täielik ülereageerimine. Nagu mingit riigisaladust oleks avaldatud. Kui ema ja isa sellist fotojäädvustust ise jagada tahtsid, siis mis on halba pere rõõmu jagamisest. Tasub rõõmus olla kasvõi selle pärast, et kõik hästi läks. Midagi ebasündsat või kellegi tundeid riivavaid fotos ei olnud, asjaosalised olid nõus, ei avaldatud ju patsiendi isikuandmeid ega pandud pilti sünnitusprotsessist, vaid ema kenasti naeratamas, tekikuhja all. Täiesti mõistetav, et vanematel oli elevus laes, soovisid kogu maailmaga jagada ja sellega ka ühtlasi kiirabibrigaadi tänada.

Minu arust näitab kiirabi juhtkonna materdav suhtumine ja ähvardamine nende endi ebakindlust ja nõrkust. Parim kaitse on ju rünnak. Selle asemel et enda tublisid töötajaid kiita, et situatsioonis hästi hakkama said, laps ilusti ilmale aidatud, ähvardatakse lahti lasta.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Pilt pole ju vastu tahtmist tehtud ega luba küsimata jagatud. Kiirabi aitab lapse tee ääres ilmale ning loll juht tänitab seletuskirja võtmisest, ähvardab lahti lasta. On tal neid va kiirabitöötajaid jalaga segada või? Sellise juhtimispoliitika peale pagevadki meedikud välismaale tööle, varsti pole kedagi enam teepervele sünnitusi vastu võtma saata.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas perekooli reeglites midagi selle kohta ei ole, et tsiteeritud teksti moonutada ei tohi? Äkki sa ei moonutaks edaspidi ning seletaksid, miks sa minu teksti moonutasid – ja lõpetaks jutu mujale viimise?

Sorri, kui sa ei suutnud aduda, mis tekstist ma rääkisin.

Kuule, rahune maha nüüd. Piinlik on lugeda sellist (sinupoolset) hüsteeriat ja ülereageerimist, nagu papagoi muudkui korrutad siin ühte ja sama.
Pane teinekord copyright märk peale ja patendeeri oma kommentaarid ära, ehk saad siis kohtu kaudu hüvitist ka nõuda.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Piinlik on lugeda sellist (sinupoolset) hüsteeriat ja ülereageerimist.

Ma olen täitsa rahulik, kuid arvan, et kui keegi nii haledalt tsiteeritavat teksti moonutab juba nii tühisel juhul kui siin, siis mida kõike ta siis igapäevaselt veel perekoolis korda saadab? See ei ole ülereageerimine, kui natuke laiemalt mõelda. Antud teema kontekstis on loomulikult tegu tähtsusetu pisiasjaga. Jah, vabandust, et teemast kõrvale olen juttu viinud, kuid põhjust selleks on siiski andnud teemaalgataja ise.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pilt pole ju vastu tahtmist tehtud ega luba küsimata jagatud

Kas sa pole ikka veel aru saanud et ka arstidele/kiirabitöötajatele kehtivad omad kutsenõuded, mida nad teha EI TOHI. Kui isa oleks ise oma FB kontol pildi avalikustanud, ka siis oleks maanteesünnitus avalikuks tulnud. Kuid kiirabitöötajad poleks sinna segatud. Medtöötajad ise ei tohi oma patsiendidest pilte levitada isegi sel juhul, kui selleks on luba antud. Kui noored medtöötajad arvavad et neile on kõik lubatud, siis nad eksivad rängalt.

Tohivad küll patsiendi nõusolekul. Õnneks see isa on nõus kiirabitöötajaid nende ajuvaba ülemuse ees kaitsma nagu artiklits lugeda võib:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/maantee-aares-sundinud-lapse-isa-kiirabitootajatele-kumme-punkti-kumnest-kull-aga-olen-vihane-et-valga-sunnitusosakond-kinni-pandi?id=82989291

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui tahtsid teema teha väiksemate sünnitusmajade likvideerimisest, siis on see teine asi. Siis nii kirjutagi.

Teemast loeb välja, et osakondade sulgemine ongi peamine probleem. Mis tähendab, et naised, kes haiglasse kohale ei jõua, peavad sünnitama kiirabiautos. Keegi siin kirjutas, et hetkel on vähemalt ilmad soojad, aga talvel, külmaga?
Arusaamatuks jääb, kuidas osad õigustavad sünnitusosakondade sulgemist. See pole ainuke murekoht, vaid teema on palju laiem. Kui alustatakse sünnitusosakondade likvideerimisega, siis järgmisena võivad kaduda ka mõned teised osakonnad, nagu on juba jutuks olnud. Siin peaks olema palju inimesi, kelle sugulased elavad Lõuna-Eestis. Kas kujutate ette, kui jäävadki alles ainult perearstid? Vanematel inimestel on keeruline käia üksi suurtes haiglastes ja otsida maja pealt üles õiged arstid. Teine probleem on järjekorrad. Juba praegu võib mõne eriarsti ukse taga oodata vastuvõtule registreeritud ajast kõvasti üle, pool tundi või rohkemgi, lisaks veel sõidud sihtkohta ja tagasi. Tööinimesed peavad võtma vähemalt pool päeva vabaks. Kõik tööandjad ei pruugi olla arusaajad ja vastutulelikud.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 15 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma olen täitsa rahulik, kuid arvan, et kui keegi nii haledalt tsiteeritavat teksti moonutab juba nii tühisel juhul kui siin, siis mida kõike ta siis igapäevaselt veel perekoolis korda saadab? See ei ole ülereageerimine, kui natuke laiemalt mõelda.

Ja mis vahet sel on? Vabandan väljenduse eest, aga mis see sinu asi on? Kui ta foorumi reegleid ei riku, siis jumala pärast, kuidas see sind puudutab, mida tema igapäevaselt Perekoolis korda saadab? Isegi siis ei puudutaks sind, kui rikuks reegleid – siis oleks moderaatoritel ehk lisatööd.
Reageerid ju praegu täiega üle.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja mis vahet sel on? Vabandan väljenduse eest, aga mis see sinu asi on? Kui ta foorumi reegleid ei riku, siis jumala pärast, kuidas see sind puudutab, mida tema igapäevaselt Perekoolis korda saadab? Isegi siis ei puudutaks sind, kui rikuks reegleid – siis oleks moderaatoritel ehk lisatööd.

Esiteks meeldib mulle viibida keskkonnas, mis on vaba saastast, mille hulka liigitan igasugused pettused. Teiseks – kuidas ei puutu minusse, kui perekoolis liigub inimene, kes väitluses on valmis kasutama ebaausaid võtteid? Kui sina siin probleemi ei näe, siis ilmselt oled selline perekooli kasutaja, kes kunagi vaidlustesse ei lasku, avaldad lihtsalt arvamust ja lahkud. Mina (ja paljud teised) on teistsugused – meie tuleme oma vaidlustesse tagasi, väitleme, argumenteerime – ning siin on oluline, et vastane oleks väärikas, mitte mingi petis.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma imestan ka, et med. töötaja nii elementaarsel teemal nagu patsiendi privaatsus koolitamata/juhendamata korralikult oli. Samas erialaselt ei ole talle midagi ette heita, sest suutis ekstreemsetes oludes lapse kenasti ilmale aidata. Raisakotkad on hoopis ajakirjanikud, kes klikinäljas intiimse foto sotsiaalmeediast massimeediasse paiskasid. Kõige tähtsam on muidugi see, et ema ja laps terved.
Juhtum võiks anda mõtlemisainet rohkem kui ühele ametkonnale.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Klge, inimesed, te vist ei saa aru, et lärm ei tekkinud mitte pildi avaldamisest, vaid kiirabitöötaja mõtteavaldusest Valga haigla sünnitusosakonna sulgemise teemal. Mitte, et ma nõus oleksin selle kiirabijuhi mõtteavaldusega, et töötaja nüüd karistada peaks saama, aga lihtsalt, korrektsuse huvides jäi silma.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Klge, inimesed, te vist ei saa aru, et lärm ei tekkinud mitte pildi avaldamisest, vaid kiirabitöötaja mõtteavaldusest Valga haigla sünnitusosakonna sulgemise teemal. Mitte, et ma nõus oleksin selle kiirabijuhi mõtteavaldusega, et töötaja nüüd karistada peaks saama, aga lihtsalt, korrektsuse huvides jäi silma.

Ega kiirabi pole nagu mõni poliitiline partei, et liikmed ei tohi muid mõtteid avaldada, kui need mis suure juhi ja pealikuga samad on.

Põhiseadus: § 41. Igaühel on õigus jääda truuks oma arvamustele ja veendumustele. Kedagi ei tohi sundida neid muutma.

Hästi ei usu, et kiirabitöötajatel on töölepingus selline punkt, mis keelab oma arvamuse avaldamist. Muidugi on asutuse juhil lihtne, kui tema keelab, käseb, poob ja laseb, keegi teine ei tohi midagi öelda, nii kui ise mõtlema või arvama hakkad, siis töölt lahti. Aga on see siis normaalne?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pilt pole ju vastu tahtmist tehtud ega luba küsimata jagatud

Kas sa pole ikka veel aru saanud et ka arstidele/kiirabitöötajatele kehtivad omad kutsenõuded, mida nad teha EI TOHI. Kui isa oleks ise oma FB kontol pildi avalikustanud, ka siis oleks maanteesünnitus avalikuks tulnud. Kuid kiirabitöötajad poleks sinna segatud. Medtöötajad ise ei tohi oma patsiendidest pilte levitada isegi sel juhul, kui selleks on luba antud. Kui noored medtöötajad arvavad et neile on kõik lubatud, siis nad eksivad rängalt.

Tead mis? Kui inimeseks ei oska jääda, siis jää vähemalt vait!

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ega kiirabi pole nagu mõni poliitiline partei, et liikmed ei tohi muid mõtteid avaldada, kui need mis suure juhi ja pealikuga samad on.

Põhiseadus: § 41. Igaühel on õigus jääda truuks oma arvamustele ja veendumustele. Kedagi ei tohi sundida neid muutma.

Hästi ei usu, et kiirabitöötajatel on töölepingus selline punkt, mis keelab oma arvamuse avaldamist. Muidugi on asutuse juhil lihtne, kui tema keelab, käseb, poob ja laseb, keegi teine ei tohi midagi öelda, nii kui ise mõtlema või arvama hakkad, siis töölt lahti. Aga on see siis normaalne?

Sa ei mulle seda tõestama. Ma lihtsalt kirjutasin, et selle kiirabijuhi jaoks ei seisnenud probleem mitte pildis vaid tekstis, seepärast on arutelu, kas või miks see pilt üles riputati, mõttetu. Probleem ei tekkinud pildist.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esiteks meeldib mulle viibida keskkonnas, mis on vaba saastast, mille hulka liigitan igasugused pettused. Teiseks – kuidas ei puutu minusse, kui perekoolis liigub inimene, kes väitluses on valmis kasutama ebaausaid võtteid? Kui sina siin probleemi ei näe, siis ilmselt oled selline perekooli kasutaja, kes kunagi vaidlustesse ei lasku, avaldad lihtsalt arvamust ja lahkud. Mina (ja paljud teised) on teistsugused – meie tuleme oma vaidlustesse tagasi, väitleme, argumenteerime – ning siin on oluline, et vastane oleks väärikas, mitte mingi petis.

Olen sinuga täiesti nõus. Ma ei viitsi kontrollida, kas ta tõesti su teksti moonutas, aga kui ta seda tegi, siis on see sigadus. Seda kaitsta saab ainult teine samasugune.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei viitsi kontrollida, kas ta tõesti su teksti moonutas, aga kui ta seda tegi, siis on see sigadus.

Jah, moonutas. Ja kui ma märkasin, siis muutis tagasi.

Tänan sind toetuse eest. Ja neid ka, kes su postitust on kiitnud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks suitsusaunad taas käiku nagu ennevanasti. Saab laps kohe desinfitseeritud kah. Kiitke sotse!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen sinuga täiesti nõus. Ma ei viitsi kontrollida, kas ta tõesti su teksti moonutas, aga kui ta seda tegi, siis on see sigadus. Seda kaitsta saab ainult teine samasugune.

Ta kirjutab boldiga, et tema tekstis on üks punkt puudu ja i on ülearune.

Punkti puudumise tõttu on pool teemat lärmi täis?!

Kui punkti puudumine on võltsimine ja petmine, siis võiks teha politseisse avalduse või kohtust kahjutasu välja nõuda.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui punkti puudumine on võltsimine ja petmine, siis võiks teha politseisse avalduse või kohtust kahjutasu välja nõuda.

Ma osutan boldiga, kus viidatud isik on minu postitust muutnud selleks, et jätta muljet, nagu ma oleks kirjavigadega kirjutanud. Sa väidad, et see pole võltsimine? Kas tikutoosi varastamine pole ka vargus? Mõtle uuesti.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei viitsi kontrollida, kas ta tõesti su teksti moonutas, aga kui ta seda tegi, siis on see sigadus.

Jah, moonutas.

Võltsimine, petmine – kas sa tead, mida see eesti keeles tähendab? Rahune maha ja keegi ei ole sinu teksti kusagil muutnud. Ei lauseid ega teksti. Tsiteerimisel kadus punkt lause lõpust, seda mainisin, aga see punkt ei muutnud sinu lauses midagi.

Nagu üks Kägu siin varem mainis, et kui sa nii vihane oled, patendeeri oma tekst ja kaeba kohtusse, nõua ka valuraha.

Palusin sul viisakas olla ja mis sellest hoopis sai?
Ma rõõmustasin uue kodaniku sünni üle ja pahandasin, et häid töötajaid nii lihtsalt ähvardatakse.
Ma võitlesin hea eest, mille eest sina siin teemas võitled?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma osutan boldiga, kus viidatud isik on minu postitust muutnud selleks, et jätta muljet, nagu ma oleks kirjavigadega kirjutanud. Sa väidad, et see pole võltsimine? Kas tikutoosi varastamine pole ka vargus? Mõtle uuesti

Jätta mulje, et punkti puudumine on võltsimine? Punkti puudumist võrdled tikutoosi varastamisega?
Lepiks teemast kaldumise tõttu kokku, et haavatud eneseuhkust saame kenasti väljaspool ekraani ravida.

See teema on kiirabis töötavatest inimestest ja uuest ilmakodanikust, kes tänu tublidele töötajatele siia ilma turvaliselt sündis.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võltsimine, petmine – kas sa tead, mida see eesti keeles tähendab? Rahune maha ja keegi ei ole sinu teksti kusagil muutnud. Ei lauseid ega teksti. Tsiteerimisel kadus punkt lause lõpust, seda mainisin, aga see punkt ei muutnud sinu lauses midagi.

Hmm, tsiteerimisel kadus teksti keskelt punkt, lisandus sõnasse “suur” üks u ning sõna “võiks” lõppu i? Ära aja möla. Teed, siis vähemalt tunnista.

Lepiks teemast kaldumise tõttu kokku, et haavatud eneseuhkust saame kenasti väljaspool ekraani ravida.

Lepiks kokku, et kui teed midagi tobedat, siis tunnistad, mitte ei hävita jälgi ja ei mängi inglit.
Aitab, oksele ajab sinuga suhtlemine. Või tema tegi heast asjast teema. Hea asja nimel võib kõike, eks, ka ebameeldiva kommentaatori postitust moonutada?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hmm, tsiteerimisel kadus teksti keskelt punkt, lisandus sõnasse “suur” üks u ning sõna “võiks” lõppu i? Ära aja möla. Teed, siis vähemalt tunnista.

Võltsimine, moonutamine, petmine?! Petis, võltsija, moonutaja?!?

Tead, sa vajad arstiabi. Kui sa lähed endast välja, et keegi su täpi ära kaotas ja sellega “moonutamise” kaasa tõi, siis sa vajad abi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nagu üks Kägu siin varem mainis, et kui sa nii vihane oled, patendeeri oma tekst ja kaeba kohtusse, nõua ka valuraha

Ja huvitav on veel see, et te mõlemad, nii see soovitaja, kellest kirjutad, kui sa ise, ei oska õigesti kirjutada sõna patenteerima. Juhus? Võib olla. Aga võib olla lihtsalt taas sinu stiili ilming – jälgi segada teise kasutajakonto alt. Paha maitse suus süveneb. Ja tead, kui sa poleks teemaalgataja, siis oleks ma ammu uue teema teinud, et mitte teemaalgataja üritust häirida. Kuna see on aga sinu teema ja sina oled see petis, siis pole selleks vajadust.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa võiksid vähemalt vabandada, et sa solvad siin postitajaid “moonutamise” pärast, mitte mängida ohvrit, kel kadus punkt lause lõpust.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 133 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Eestis on vaikiv ajastu tagasi? Põllu ääres sünnitamisest

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.