Ikkagi hakkas kõik põhja.
Teema: Ei oska hapukapsast keeta
Paksu põhjaga pott peab olema, siis ei hakka. Hästi head on induktsioonpliidile mõeldud potid, need ongi kohe paksema põhjaga. Ja mina panen värsket kapsast ka, see annab vedelikku juurde.
Mina teen nii.
Kuumutan pannil spl suhkurt pruuniks, lisan u 50g võid. Kui või sulanud, siis lisan 400-500g hapukapsast ja kuumutan paar minutit. Kallan tulemuse potti.
Kordan eelnevat kuni kogu kapsas on või-suhkruga läbi töötatud. Tavaliselt on mul nii 2kg kapsas, seega 4-5 korda tuleb teha. Oleneb panni suurusest, kui pannile rohkem mahub, siis tuleks suhkurt-võid ka rohkem panna.
Pärast panniga möllamist on pott kapsast täis. Kallan sinna vett, nii et u pool või veidi rohkem kapsast on vee sees. Keedan kuni kapsas on pehme (nii tunnikese vast).
Ema keedab kapsast paksu fooliumiga. Paneb selle poti põhja nii, et servad veidi üles keeravad ja siis selle fooliumist vooderdise sees keedabki. Ja pekikamara paneb ka muidugi kapsale alla, kamara pool vastu põhja – kõik need trikid põhjakõrbemise vastu paneb käiku.
Hapukapsast ei keedetagi vaid hautatakse.
Mina lisan vett ja hautan kapsast madalal kuumusel tunde. Rasva ei pane üldse.
hautan kesmisel kuumusel malmpotis, aegajalt kontrollin, et vedelikku jätkuks. pole kunagi midagi ära kõrbenud.
enamasti teen ahjus koos lihaga.
kapsast hautatakse nii madalal kuumusel, et põhja kõrbemine peaks täiesti välistatud olema. Mina teen nii, et pruunistan lihatükid paksu põhjaga potis ära, siis panen kapsa sinna otsa ja hautan madalal kuumusel ca 4-5 tundi. Vett pole kunagi pidanud juurde panema, kaas ju peal potil ja kapsas endas vedelikku küll. Ainult suhkrut lisan juurde, kui liiga hapud kapsad satuvad.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mina teen nii.
Kuumutan pannil spl suhkurt pruuniks, lisan u 50g võid. Kui või sulanud, siis lisan 400-500g hapukapsast ja kuumutan paar minutit. Kallan tulemuse potti.
Kordan eelnevat kuni kogu kapsas on või-suhkruga läbi töötatud. Tavaliselt on mul nii 2kg kapsas, seega 4-5 korda tuleb teha. Oleneb panni suurusest, kui pannile rohkem mahub, siis tuleks suhkurt-võid ka rohkem panna.
Pärast panniga möllamist on pott kapsast täis. Kallan sinna vett, nii et u pool või veidi rohkem kapsast on vee sees. Keedan kuni kapsas on pehme (nii tunnikese vast). [/tsitaat]jessas, milleks selline tilgutamine? 😀
ma pruunistan paraja hunniku suhkrut suure poti põhjas, sinna tuleb peale vesi ja kui karamell lahustunud, siis 3 kg kapsast peale. hautamise ajal veel lisada soola ja suhkrut maitse järgi. siis haudub ~3h, vajadusel lisada veel vett. ja kõige lõpus tuleb õli hulka ja kuumutada keemiseni – rasvainet pikaajaline kuumutamine on tervisele ainukt kahjuks, isegi on jõulutoidud üks paras mats maole …
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.