Minul ei tekkinud mehe 9-aastase lapsega erilist klappi, aga see oli pigem mehe ja minu enda süü, kui lapse süü. Nimelt mees arvas, et kui laps on meiega, siis mina lõbustan teda ja tegelen temaga. Šokk oli mehele küll parajalt suur, kui teatasin, et mina teen süüa, pesen riideid, katan voodi, käitun kenasti, aga TEGELEMA temaga peab mees. Läksin päris närvi, kui mees vaatas telekat laupäev otsa ja laps igavles ja käis mul sabas. Lapse küsimustele muidgi vastasin kenasti jne, aga õhtul magamistoas tegin vaikse ent põhjaliku skandaali. Sinu laps sina vii ta kinno, parki, jalutama, teatrisse, kontserdile, muuseumi, kuhu iganes. Sina oled tema isa, SINA õpid temaga. Mitte ei ole nii, et sa mees vaikselt veeretad kõik selle minu kaela. Laps on tulnud oma isaga aega veetma, mitte köögitaburetil igavusest kõõluma ja vaatama, kuidas ma sülti keedan samal ajal kui isa teises toas telekast sporti vaatab.
Asi muutus. Mees oli muidugi mõned päevad tulivihane, aga kui järgmine lapse saabumise aeg lähenes, tõin talle paberi ja pliiatsi, et tehku ajakava, mis päeval mida kus ta lapsega teeb. Mida neist kahekesi ja kus soovib, et ma ka osaleksin. Igale poole ma mõistagi nagu kolmas ratas kaasa minna ei soovinud, sest minu asi ei ole isa ja lapse suhetesse ennast vahele kiiluda. Turtsus, ajakava ei teinud, aga kõik laabus. Käisid, õppisid koos, muutusid palju lähedasemaks. Ka minul hakkas lapsega lihtsam suhelda, kuna piltlikult öeldes ei kõndinud ta enam nagu vari mu küljes kinni ja ei rääkinud vahetpidamata minuga midagi, sest isa…isa vaatas telekat.
Kui laps sai 15, hakkasime teineteisele juba päris meeldima. Nüüd on ta 20+ ja me oleme sõbrannad, nagu päriselt. Lühidalt – survestada seda meeldimist vms pole vaja, esiteks. Teiseks – lapsega tegelemine on lapse isa töö.